Aaaaaa...jako lijepa buša ;-)
2016. 👩🏼
2019. 👩🏼
2023. 🧒🏻
27.02. 6+4 uzv ❤️/ 06.06. 💙
Garavica i Damjana, hvala vam cure.. Iako sam se sada ohladila od prvotnog soka zbog posla. Pricajuci s ljudima, skuzila sam da nisam jedina i da je to vise pravilo nego iznimka! Kad sve ide politicki! Al eto, mene veseli sto ja imam svoju bebu u pupi i necu se sekirati za ono protiv cega se ne isplati boriti...
Damjana, busica ti je super :) veeelikaaaaa :)
Sad kad citam vas porast na tezini, skuzim da nisam nista dobila prakticki. Malo me to brine, ali valjda je sve u redu! Ne znam, jesu vama ginekolozi rekli koliki je prirast u tezini optimalan po mjesecima? Znam za onaj ukupni... Meni moja ginekologinja to nije spominjala.... Al jucer bila s trudnicom koja se isto oko 4kg udebljala, trudna je kao i ja!
Pupa dobro je, ja sam isto mozda kilo dobila! Moj drobic je maaaaaliiii! Bas sam ljubomorko na vas! Da se razumimo ja jedem i sve, al jedem pet manjim obroka dnevno, al valjda sam takve gradje... Ni meni dokica nikad nije nista rekla, valjda je to sve okej!
Bambola, ja jos nisam ni kilu! Kao da se bas sad nece zalijepiti 😀 ali, dobro, ima vremena i za to! Sto se tvojih obroka tice, to je super! I inace bi kao trebali po manje na vise puta, al ja jednostavno tak ne funkcioniram! Ne mogu se natjerat da tak jedem :D ja se natrpam pa 7 sati nista... A to nije dobro!
Ja sam sada 15 tjedana trudna,a dobila sam 4 kg. Od kada se vagam 😂 al sam ja mala inace i uvijek sam imala stomaka,samo je sad iskocio i ne da se sakrit 😊 niti ga vise sakrivam od kada sam trudna. Ja imam 3 obroka dnevno, tako moram zbog inzulina. Malo vise inzulina dajem,a to deblja. Ginekolog mi nije nista reka za stomak i kilazu,a dijabetologica je da mi je velik stomak??? Mislim se,sta cu sad,oblacit steznjka da bude manji??? Nalazi su mi svi u redu,a sto je stomak toliki,Boze moj, mora netko imat i stomak u pocetku trudnoce. Nismo sve iste gradje.
Damjana meni je preslatka buša(^_^)
I jedva cekam cure da bude velika uopce me nije strah niti teško.juuuj.
Ma ovisi sve od osobe do osobe građe genetike itd.ma nemoj ni slučajno usko nosit da te steže.
Pupa moja preporuka da mozda se prisiliš na neke lagane manje obroke pa možda ti se otvori apetit malo jer moje mišljenje da ne smiješ bit dugo bez hrane.gusti sok zasićuje i širi želudac pa da probaš za počezak s tim.
Bambola ko i ja jedva čeka bušu(^_^)
Jooj e ja od kad koristim one progesteronske tablete probava mi je u još većoj komi jer ustvari pišu da je zatvor zbog više progestorona nego inače.
Apsolutno ništa ne djeluje.
Pitat ću gina što bi od kemije mogla.našla sam neki članak gdje pita jedna trudnica baš za zatvor i pošto ima placentu previju da li napinjanje može škoditi plodu
Doktor neki odgovara da napinjanje može uzrokovati smeđi iscjedak ili lagano krvaranje te hemroide i preporuča joj neke čepiće za trudnice eee nemam blage kak se zovu imam poslikan taj članak.možete mislit kak sam se scimala..
Sretnom me čini svaki otkucaj srca tvoga :)
(^_^)
Damjana, nisam lijecnik niti ista takvo, al u svezi s tvojim drobom- ja imam sitan problem sa tim doktorima, tj njihovim savjetima. Imam i problem sa svima koji, kad cuju da sam trudna se osjecaju pozvano dilit pamet.
Meni stalno neko nesto 'savjetuje', ma dajte skinite se! Tipa da previse hodam i radim. Al ja se super osjecam i ne smeta mi, dapace, osjecam se korisno i zadovoljno i stvarno dobro odspavam i odmorim se! Nekim ljudima je moj posao kao tezak, meni nije. Okej budes umoran, al uvik budes, nakon svakog posla. Nisam izbezumljena i ne guram sebe priko ruba. Jednostavno volim hodat i bit u pokretu. Tako da, ako se ti dobro osjecas, sta koju dokicu briga koliki je drob dok je sve drugo okej!
Sta odjedanput prave invalide od nas?! Okej, zamolim pomoc sa prtljagom jer ne mogu vise dizat tesko i kad objasnim da sam trudna, apsolutno svaki put mi netko pomogne!
Ja se slažem s Bambolom... općenito me živcira svaki puta kada netko čuje da sam trudna, prvo pitanje bude: Jel radiš još? Pa što bih trebala, odmah ostati doma, leći i 9 mjeseci ne mrdati... Ja sam isto mišljenja da ukoliko se fizički osjećaš dobro, ponašaj se kao i do prije trudnoće, samo bez dizanja teškog, nekih ekstremnih sportova i šta ti ja znam...neću sad ić odigrat teniski meč, ali zašto se ne bih malo progibala? pa makar 6 mjeseci ćemo poslije poroda biti doma, s djetetom, privikavajući se na sve... onda me valjda neće biti nigdje :D ovako, ako se fizički krećeš i možeš, samo ćeš se psihički bolje osjećati!
a što se tiče Damjana tvoga stomaka, toliki je koliki je, ne možeš utjecati na to gdje će ti sve kile otići..to je do genetske građe. Ja sam sad bila s curom u subotu koja je trudna kao i ja, malo manje i ja imam veći stomak od nje, al zato se ona udebljala na svim drugim mjestima! ruke, guza, sise, onako više u širinu... Nije baš da je na to ciljala, jednostavno je tako! tako da, ne slušaj ti nikoga :)
Garavice, meni su progesteroni koma, nisam imala probavne smetnje, ali sam skužila da bolje općenito funkcioniram otkad ih ne pijem... baš su mi izazivale mučnine i spavanje...
Što se tog zatvora tiče, neki dan sam guglala za canesten, nešto me svrbuckalo dolje pa da vidim jel smijem koristiti kremu, vanjska namjena jel... i naiđem na ovo:
https://klokanica.24sata.hr/forum/trudnoca/trudnoca-38/otc-lijekovi-i-dodaci-prehrani-koji-se-smiju-koristiti-u-trudnoci-preporuka-magpharm-1274
Za zatvor: ljuskice indijskog trputca, sirup od šljive i smokve, Portalak sirup, Eva-Qu čepići, glicerinski čepići, Dulcolax (tablete ili čepići) – ako ništa drugo ne pomaže
Sortiraj odgovore
Najstariji