Proljetne bebe 2016.

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Abies
    19. Ožujak 2016. 08:15

Krema za bradavice. Kap mlijeka.
    Imas spektar. Mm kupio mustelu. Skupa ko vrag. Dr u rodilistu rekla jekodermu. Sve kreme prije podoja trebas isprat. 

Sad mustela i farmacija imaju torbu na popustu - mustela fejs vidi. Izgleda isplativo.

Strah poroda naravno da je. Cekam pregled pa da pricam s gin. Da znam na cemu sam.

kiki_ca
    19. Ožujak 2016. 10:11

Jutro klokanice :)
    Halila, nadam se da se mazis sa svojom strucom I da je sve ok proslo :)
    Kod mene se strah od poroda javi kad naletim na neki klip, ali to odmah gasim jer ne zelim da se plasim unaprijed...

Za bradavice sam kupila purelan, I pise da se ne mora sapirati prije podoja

• ines_m
    19. Ožujak 2016. 10:12

Pozdrav svim proljetnicamaaa!!! 

Halila, ima li novosti??

Klokanica, određena doza straha također prisutna. Prosle dvije, tri noci sam jako lose spavala upravo zbog toga. No, trudim se sto manje razmisljati o tome i uzivati jos ovo malo do termina dok me svi tetose 
    Sto se kreme za bradavice tice, ja sam cula za melem. Navodno da jedino nju nije potrebno ispirati prije podoja, no ima ovdje vec iskusnih mama koje znaju bolje.

Ja sam jucer bila u 2. dnevnoj bolnici, gotovo da je sve isto od prosli puta. Otvorena za 1,5cm, cerviks nestao, glavica priljubljena. Za tjedan dana nova kontrola.

Mamice koje vec imate svoje anđele pored sebe, uzivajte, a vi koje kao i ja jos sitno brojite, ne dajte da vas strah od poroda sprijeci da uzivate u trudnoci jos ovo malo    

Ninachh12
    19. Ožujak 2016. 11:31

Vecinu krema za bradavice se vise ne mora isprati prije podoja. Ja sam nakon svakog podoja malo istisnula mlijeka i premataka bradavicu, kad se sasuilo mlijeko namazala sam sa topfer kremom. I bradavice su mi super. Sad jel od mlijeka il od kreme ne znam :)
    Inace sam cula da je purelan najbolja krema :)

Halila
    19. Ožujak 2016. 12:18

Ja sam vam još 2u1.. provela noć u predrađaoni s trudovima. Pred jutro su trudovi stali i dalje ništa. Otvorena za prst, plodna voda mliječna i prebacili me na ginekologiju. Ne mogu vam reći kako bi htjela bit doma.  još je ujutro neka žena rađala i totalno me istraumatizirala koliko je vrištala. Ako me i nije bilo strah poroda, sad sam u komi.

0905
    19. Ožujak 2016. 13:38

Halila  jaooo , mogu misliti kako je ! Samo hrabro 💪💪💪Nece proci jos dugo i bebica ce biti s tobom, pa ces nam pisati kako uzivas ! 

Sto se tice kreme za bradavice - da, sve cesce cujem da je Purelan najbolja krema , samo ne znam dal se treba ispirati !?

I hvala za preporuku , pregledat cu fejs za tu torbu !

kiki_ca
    19. Ožujak 2016. 13:50

Hjoj halila, bas mi je zao sto si morala proci tu traumu :(
    Ali neka si na ginekologiji, bolje je i tu negomna porodilistu pa da slusas druge zene, ali jos malo
    Pokusaj nekako skrenuti misli

Klokanice, na upustvu pise da ne treba ispirati purelan

Mene maloprije nekakvi grcevi safatali, i to pred roditeljima, mama preblijedila odmah, mislila da JE KRENULO :D

• Piki83
    19. Ožujak 2016. 14:36

Halila sreco, ne zamaraj se njenim vriskanjem. Udahni duboko i pomoli se da krene sto prije i prode jos brze. Budi hrabra.

kiki_ca pa nemoj ljudima srcani zadati.

Drage mame koje ste u strahu od poroda, to nije strah nego hrabrost jer znamo da nema natrag, znamo sto nas ceka i znamo da cemo uspjeti! NAPRIJED MAME!!!!!

Garavica
    19. Ožujak 2016. 17:30

Čestitke novima mamicama sve naj naj želim!!!!!
    Sve otale cure držite se i stvarno mogu reći da sabranost u glavi je jako bitna.sve znamo da nije lako to kao ni sam porod nije mala stvar ali slušajte svoje tijelo i intuiciju.
    Stvarno kad to malo biće bude pored vas zaboravi se na sve i rade majčinski instinkti i sve dolazi samo i spontano.stvarno jedno čudo prirode.
    Vidim nešto ste o kremicama pisale.meni su bili dali u bolnici kao mali tester kremice i mužu sam javila da mi kupi stvarno je odlična a zove se HPA LANOLIN.
    I da što se moje curke tiče beba za poželit.:))))

Sretnom me čini svaki otkucaj srca tvoga :)
    (^_^)

Pupa2
    19. Ožujak 2016. 18:01

Drage sve koje ste rodile, cestitam!!! Ne mogu citati toliko unazad... 
    Halila, ja sam sve skupa bila 12 dana u bolnici, 4 prije poroda i svaki dan smo slusali po par puta porode. Al kad je dosao red na mene, jednostavno zaboravis na sve i prolazis trud po trud...
    Mi smo dosli u pon doma, prva noc je bila za pozeljeti ali morala sam ga stalno buditi i stavljati na sisu. Medjutim, pelene su bile suhe, a meni sise gorile. Sljedeci dan dosla patronazna i rekla da on ne jede jer se jadnicak brzo umori i zaspe i to malo sto povuce nije dovoljno. Odlucila ja izdajati i stavljati ga na sisu, ali, u sat i pol vremena se meni pune sise nenormalno jer sam kako kazu prava mljekara s malim kanalicima. Doslo je do tolike upale da mi vise nitko nije mogao razbiti kvrge, ni sestra, ni mama, ni muz pa cak ni svekrva! Jednostavno mlijeko ne curi a sise kamenje (isto sam prosla u bolnici).... I dobila temp 39,4, zavrsila kod doktora hitno, dobila antibiotike, lijekove za zaustavljanje mlijeka... Sljedeca 2 dana u visokoj temp, vadila krv, crp 200, dobila jos jedne antibiotike... Stavljala obloge na sise... I evo danas je dan i pol otkako sam bez temp, pijem hrpu lijekova, u pon opet vaditi krv da vidimo jel to sve djeluje. Uglavnom, kazu da nisu dugo vidjeli takvu vrstu upale jer je valjda istovremeno se i iznutra upalilo, a i preko ragada na bradavicama, mlijeko jednostavno ne curi nimalo, kvrge se svakih sat vremena stvaraju. Ja sam bila psihicki u komi, jos uvijek sam jer sam vise sva jadna, od samog poroda do neonatologije i sad ovoga. Unatoc tome, uzivam u svome djetetu, jedva sam cekala da prestane temperatura da dodem malo k sebi da ga mogu maziti i sve. Ako nista drugo, Bog me nagradio prekrasnim djetetom koji je velika maza, spavalica i papalica! Lijepo sada napredujemo, dobio je konacno na boji i tezini i bas je neki zadovoljan. 
    Ja sam bas mislila da cemo uspjeti s dojenjem ali eto.... Ne zelim cuti tudja misljenja u smislu trebala si pokusati jos jace, vjerujte mi da jesam, ali 5 dana kvrgavih sisa koje se ne mogu razbiti mi je bilo gore od poroda. Zelim vam da vas sve to zaobidje....
    Sretno svima!

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.