Proljetne bebe 2016.

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Pupa2
    09. Siječanj 2016. 13:53

Ilovecats, dijete po zakonu moras voziti u AS u autu. Mi smo uzeli 3u1 tako da ju imamo, ali nikad ne bih kupila kolica bez AS. Ako mislis na jaje.

• Piki83
    09. Siječanj 2016. 13:57

Dan curke...
    Garavica, operes, peglas i spremis u kakvu vrecicu samo ono u cemu ce bebac iz bolnice, a ostalu robicu, posteljinu i sl.ako ti ima tko uskocit dok si u bolnici bi bilo odlicno da ti opere i ispegla. Meni je mama tako uskocila samo ono sto sam pripremila za tjedan nakon sto sam se vratila iz rodilista, a ostalo sam polako sama. A to prvih sest tjedana da moooras peglati, mislim da ni to neces sve stici koliko ta mala cuda bljuckaju i sline.

Aaislyn
    09. Siječanj 2016. 15:08

Bok, evo da se i ja priključim 

Naša mala bebica (curica) dolazi 23.03.2016.

Evo, trenutno smo u fazi kupovanja stvarčica za rodilište i stvarčice koje su potrebne za prve dane doma. Da li bi mi netko moga reći što je točno potrebno od kozmetike kada beba dođe doma? Znam da bi trebalo nabaviti neku kremu za guzu i sve za čišćenje pupka, ali što točno treba za čišćenje pupka?

• Piki83
    09. Siječanj 2016. 15:18

Za pupak hidrogen koji se kupi u ljekarni bas za to i sterilne komprese ( zavojici ). Mast za guzu i u prvim danima mekane krpice ili platnene pelene za brisat bebu jer se nesmije odma sa vlaznim maramicama i nesmije se bebac kupat dok ne otpadne pupak. Bar meni tako rekla patronazna. Toliko ja znam za sada. Ako koja zna i mene zanima tocnije i novije iskustvo.
    Dobrodosla Aaislyn

Kamikazee
    09. Siječanj 2016. 17:04

Ja sam kupila kompresice, flaster za zalijepiti, stapice za usi za ciscenje ako ce trebati i octenisept (njemu za pupak i meni ako ce trebati za savove).
    A jucer sam vidjela da lola baby ima bas i paket za njegu pupka pa je mozda to zgodno :)
    U vodu za kupanje u pocetku planiram samo par kapi bademovog ulja dodati.

Ninachh12
    09. Siječanj 2016. 17:30

Aaislyn-dobrodošla :) Ja smatram da svaka od nas ima svoje posebno mišljenje s čime ce previjati pupak, u čemu će kupati dijete i kada, koliko često i sl. Ja ću ti reći šta ja imam u planu sa svojom bebicom pa kad pročitaš šta svaka od nas misli, pronaći ćeš nešto za sebe :)
    Ja sam odlučila čistiti područje oko pupka sa octeniseptom, potom zamotati u sterilnu kompresu, neću koristiti antiseptički prašak. i neću koristiti flastere već ću pričvrstiti sa rubom košuljice ili pelene. U bolnicama daju savjete da se dijete ne kupa dok pupak ne otpadne jer se on nebi smio močiti, ali pošto sam ja po struci med. sestra ja ću bebu okupati u vrijeme kada ce imati pupak jer znam kako, a da ga ne smočim. I namjeravam kupati dijete 2-3 puta tjedno (moje osobno mišljenje je da dijete nije zdravo kupati na dnevnoj bazi) i poput kamikazee dodati ću par kapi bademovog ulja u vodu da mu kožu ne sušim i tako prvih mjesec dana samo s vodom i bademovim uljem. Nakon toga čemo preći na Johanson bebi ulje i losion poslije kupanja. Što se tiče kremica za guzu: Dječja mast (JGL mast) je moj prvi izbor, ako vidim da je koža suha, ili se pojavljuje pelenski osip prebacit cu se na sudocrem (mada je strašno skup). Kao što Piki kaže, najbolje bi bilo prvih tjedan-dva koristiti gazu i vodu za čišćenje guze, ali puno to zahtijeva vremena i truda oko toga i u bolnici kad rodite će sestre reči da nije pravilo gaza i voda i da se mogu koristiti vlažne maramice. Ja ću koristiti vlažne maramice, i to Violeta s dodatkom bademovog ulja ili sensitive. 
    Piki-koliko ja znam, hidrogen se više ne koristi za pupak, podosta je jak za bebe. Sada se koriste blaži antiseptici: octenisept i bivacyn.

Garavica
    09. Siječanj 2016. 18:24

Ninachh12 jako mi se svida tvoj post ajmo rec super je cuti  misljenje struke ipak si ti u tome ajmo rec i ja dijelim misljenje da se ne treba kupat svaki dan.nezz zasto al eto tako intuitivno smatram da nema potrebe dok su tako mala.kasnije kad ih bude lakse kupati tipa kad budu sjedili i kad krene onaj njihov znoj onda ok.a sto mislis o pavlovicevoj masti?ja kog god pitam sve kazu pavloviceva..

Sretnom me čini svaki otkucaj srca tvoga :)
    (^_^)

Aaislyn
    09. Siječanj 2016. 18:39

Pošto je meni taj pupak totalna nepoznanica nemam još uvijek neko svoje mišljenje pa me zato i zanimaju tuđa mišljenja :) Razmišljala sam da kupim onaj komplet od lola baby ili tosame + Octenisept (pošto njega planiram kupiti i za sebe pa neka bude).

A što se tiče krema, svugdje sam pročitala ili JGL ili Pavlivićeva, kao što Garavica kaže.

Ninachh12
    09. Siječanj 2016. 19:03

To za kupanje djeteta je skroz individualno, ja sam krsna kuma malom od kolegica koja je iste struke i ona ce dijete kupati svaki dan. Ona smatra da je to bolje. Ne petljam se u tuđu djecu, no ja svoje neću, mala je beba, ne znoji se puno, dovoljno ce biti da ju prebrišem sa vlažnom krpicom i vodom. 
    JGL mast i jest pavloviceva mast. Isti sastav, isto sve. Samo se JGL može kupiti u svakoj trgovini, a Dječju (pavlovicevu) mast svaka ljekarna proizvodi svoju.

Halila
    09. Siječanj 2016. 19:25

Da se i ja prikljucim... nama je doktorica na tecaju rekla da po novom za pupak ne koristimo nista. Samo zamatati u te "gazice" sterilne i to je to i također da bebe ne treba kupati svaki dan, a kod kupanja prvih mjesec dana ne koristiti nista, prati samo cistom vodom, kasnije kad se i pocne koristit kakap baby šampon, rekla je da je jedino pravilo "čim manje".. 
    octenisept i ja planiram kupiti, no navodno ga u rodilistu ne smijem koristit (za sebe, mislim).. frendica je nedavno rodila i ona veli da ga je uzela sa sobom, ali ga je potajno koristila. Glupo mi to. Čemu brane nešto što svakako može samo pomoći? Ne znam jel i u drugim bolnicama tako..

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.