Problemi s dojenjem

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    tena123
    27. Prosinac 2014. 10:15

drage mame trebam pomoć, nisam sigurna jesam li na pravoj temi ali evo već sam malo očajna.
    curica ima 12 dana, u bolnici nas je jedna sestra malo zaje.. s dojenjem pa je sisala i još su je nadohranjivali. kada smo došle kući stalno samo dojimo i super nam ide, još se malo izdajam ali s dojenjem nema problema, nego ona nikad neće da podrigne, u bolnici je poslje bočice podrigivala jer bi 30 ml popila u 5 min jer brzo curi, a kad sisa onda je to duže i većinom i zaspi tako. sve sam probala ali nema šanse da podrigne. skužila sam da uglavnom na večer bude nervozna i grči se to traje 10-ak min, dakle grčići ne bi trebali biti a i rano je za njih. ja je nosim i kad je trbuščić naslonjen na mene čini se da joj je malo lakše, evo sinoć i noćas cijelu noć svakih 10 do 15 min, počinje stenjanje i grčenje, ona se zacrveni a često i zaplače, ne znam dali je do hrane koju ja jedem, jesu ipak grčići ili da joj probam svoje mlijeko dat na bočicu pa možda krene podrigivat iako ne znam ni je li zbog toga, ako je netko ima sličnu stvar molim vas pomozite jer mi je zao gledat kako se stalno pati, evo to još uvijek nije prestalo 

MarijaŠ
    27. Prosinac 2014. 11:00

Probaj malo promotriti hranu koju ti jedeš, mozda uocis da joj nesto bas smeta... Izbjegavaj sto vise mozes hranu koja nadima i tesko pada, slatko a posebno kremaste kolače. Kad je nas maleni imao problema sa probavom, ja bih ga polegnula, masirala mu trbuščić, i podizala mu nogice i stiskala ih prema trbuhu. Uglavnom bi se onda izvjetrio i prestao sa stenjanjem.
    Osim toga svega, provjeri i položaj kod dojenja, odnosno da li ti dobro prihvati bradavicu i sto veći dio areole. Moguće je da joj negdje dolazi previše zraka pa ju to muci...

Krešimir 19.08.2014. <3

MalaMuca
    27. Prosinac 2014. 11:35

Jel skok u razvoju dolazi baš u trećem tjednu starosti, il može doći i prije?

MarijaŠ
    27. Prosinac 2014. 11:38

Moze doci i prije. Nama je svaki bio malo prije.

Krešimir 19.08.2014. <3

tena123
    27. Prosinac 2014. 12:35

ma mislim da mi je položaj dobar jer i ležići i sjedeći baš pravilno hvata, obje usnice su van, brada i nos diraju dojku, normalno guta osim nekad kad jako ogladni pa cokće onako ali to joj koliko mogu ne dam da radi. 
    e sad mislim da smo imali jedan skok i tada je dva tri dana sisala svkih pola sata inače jede svaka tri sata, ali opet može biti i da je sad skok.
    poslala sam dragog u ljekarnu po neki čaj ili bilo što, kaže da su mu dali biogaia kapi, da joj dajem svaki dan po pet kapi jer je to kao dobro za uspostavu crijevne flore i to bi kao trebalo pomoći, ima li netko iskustva s tim kapima?

medsr
    27. Prosinac 2014. 12:40

Tena,mi smo ti imali slican problem..i savjet lijecnika je bio da tokom dojenja jednom prekinemo podoj i pokusamo podrignuti pa dalje nastavimo..nekad nam je uspijelo,nekad ne...kako kad..a mi grceve imali od dva tjedna starosti pa do 3,5 mjeseca..poslije 2,5 mjeseca sam odustala od podrigavanja..podigla sam ga uspravno ali vise nisam inzistirala na podrigavanju..al dok je bio jako mali sam se potrudila i zaista je bilo bolje kad bi se podrignuo..u suprotnom se grcio i prckao tolike kolicine zraka da je to bilo cudo..i nekad bi nam pomoglo kad sam ga stavila lezat na trubuh i lagano lupkala..sretno

mmama2
    27. Prosinac 2014. 13:07

tena sve stoji kaj su ti cure rekle, kaj se tiče grčeva nažalost jedino kaj pomaže je strpljenje i samo strpljenje dok ne prođu, stavi ju kožu na kožu, masiraj, ako vam je otpao pupak nosi ju u položaju aviona da izađe suvišan zrak ( ne odmah poslije jela naravno ) i nemoj svoje mlijeko davat na bočicu, ako je položaj dobar, ako dobro uhvati bradavicu radiš sve odlično i tako nastavi.. malamuca može skok biti ranije, to se uzima cca oko 3 tjedna, cca 6 tjedna itd..

url=https://lilypie.com]

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.