uhvatih vremena da detaljno procitam vase savjete i skuham si kavicu dok beba spava, ovako, rodena je s 3420g, otpustena iz bolnice sa 3200g. nakon 9 dana patronazna nas vaze i dobila je 350g u tih 9 dana. na prvoj kontroli ima 4150 (950g u mj dana). pita me pedica jel ju dojim i ja kazem da, pita ona koji sistem imamo, rekoh jednom jednu dojku drugi puta drugu dojku, veli ona a ne ne, super je dobila na kilazi ali svaki puta podoj poceti s dojkom od prije da dobije jos vise masnoga mlijeka i ja ju naivno poslusala jer zena zna bolje od mene i eto, desilo se da je dobila 400 g u drugih mj dana.
sto se tice stolice, citala sam na netu a i ta pedica mi je rekla da stolica moze biti zelena u slucaju da beba popapa previse tog prvog vodenog mlijeka a inace treba biti zuckasto narancasta, zlatna....pa sam si ja mislila da ne dojim kako treba i forsala sam dva podoja na jednoj dva na drugoj....bas sam budala.. trebala sam nastaviti kako sam radila i prije jer nam je islo super...
evo sinoc je prije spavanja (oko 22) papala desnu, jutros u pola 5 lijevu (kakala je zuto narancasto) i sada u pola 9 opet desnu i kakala je isto zuto narancasto i sad opet mirno spava. sutra idemo kod patronazne na vaganje pa cemo vidjeti koliko smo napredovali od petka. (inace ja kad sam doma vagala i nju i sebe ispada da ima 5 kila a ne 4550 kako je vagana kod pedice...) i vec sada vidim da mi mlijeko manje sprica na sistem jednom jedna drugi puta druga dojka.
curke hvala vam puno na savjetima, danas sam se puno smirenija i optimisticnija probudila, bacila sam adaptirano i boriti cu se s dojenjem da se vrati na staro i mislim da cu promijeniti pedicu jer nisam zadovoljna s njom nikako. moja patronazna se krizala kad sam joj rekla da mi je za tjemenicu rekla da skidam s noktom, da mi je dala hrpu nepotrebnih uputnica, koje savjete mi je dala i da ju nije htjela cijepiti radi tih 400 g....
Misica je stigla 17.10. 2014. :)
Frajer je stigao 30.12. 2016. :)
Meni su isto rekli da dva puta stavim na jednu cicu da ne bi imao grčeve od vodenog mljeka ?! Samo kaj moj isprazni obje cice pri podoju i onda je mir i čorka i da krivo sam napisala ne potegne iz bočice ni 10 ml kako spada što znači da nije gladan. Dijete mi je cendravo kako vjetar puše a ne gladno...
mmama evo počela sam nedavno mu davati obje jer u jednom podoju a dudu neće nikako, napravi facu kao da mu se povraća pa mu više ne guram dudicu a niti prst ne siše tak da me nikaj baš ne spašava :D
mi imamo 10 dana i muku mucimo s cicanjem u bolnicic nam islo ok na lijevu, desnu nije nikako mogla uhvatit i svaki put kad bi ju isla dojit na desnu zvala sam sestre upomoc... dosli doma, nastupila nervoza, moje mlijeko postalo vodenkasto i opet borba...ako ne uspije uhvatit ili povuc toliko se razesti i histericno rasplace da od dojenja nista, onda se prvo moramo smirivat pa probat opet.. sad izdajam i dajem na flasicu pa kad nije jako gladna ili nervozna guram joj cicu i onda uspije potegnut par puta al i brzo zaspe na cici i nema sanse ju probudit osim ako joj izvadim cicu iz usta, a onda krene plac i opet ispocetka... trudimo se svim silama jer stvarno nebi htjela odustat, a kak mi je patronazna rekla - steta ne iskoristit takve cice
i kad ju sa svojim izdojenim mlijekom nahranim spava i po 5 sati u komadu..
16.12.2014 <3 Lena <3
Sortiraj odgovore
Najstariji