ettaa znam da si na rubu snaga, zaista je iscrpljujuće i znam da umor je prisutan svakodnevno, vjeruj mi ne govorim ti bezveze, većima žena tu reći će ti isto, ovo je period gdje većina žena odustaje, jer doji se praktički svakih sat, beba plače i cendra konstantno, spavanja, odmora nema ali kažem ti to je tih par dana(3-5) i to je to, to je skok sa tri tjedna gdje si beba povečava potražnju za sljedeća tri odnosno kad je beba oko šest tjedana slijedi novi skok. Probaj si u glavi složiti film, izdržat ću, to je par tih dana, sve će se smiriti jer i nervoza je luda stvar a i beba sve osjeti. Bebica je ta koja se mora boriti , cendrati da ti da do znanja da ju moraš non stop stavljati, a tvoje tijelo će dobiti klik da mora više proizvoditi. Znači opusti se, makni sve druge stvari oko sebe i kad beba plače ti cicu u usta i tako par dana. Drž se i izdrži!
drage mamice, eto i mene nazad, nisam bas bila aktivna na kraju trudnoce i kad se beba rodila. evo sad nam je 22 dana, i sad tek imam milijun pitanja... beba je dobila preko kilu od porodajne tezine, znaci dojenje nam ide i ja imam puno mlijeka. ono sta me zanima je kad su vase bebe pocele iscicavat cijelu dojku? mojoj to jos ne uspijeva, al me tjesi to sta super dobiva na tezini ...
cure moje drage, ja sam u komi. bebica ima 2 mj i 5 dana, u petak smo bili na pregledu kod pedice i dobila je samo 400 grama i narasla 2,5 cm u mj dana i ona je rekla da je to premalo i nije ju htjela cijepiti radi manjeg prirasta tezine (da ne govorim to da je rekla da mi je dijete mlitavo i mlohavo i dala nam je tri uputnice - uzv mozga, pregled specijaliste i fizikalnu terapiju) i da joj moje mlijeko ocito nije dovoljno te da se izdojim navecer i ujutro da vidim koliko mlijeka ima. izdojila sam se navecer i bilo je 70 ml (samo jednu dojku sam izdojila a kad sam se izdajala iz druge je curilo), a ujutro je u jednoj bilo 150 ml - znaci mlijeka ima dovoljno i tocno vidim dok se izdajam da idu 3 vrste mlijeka.
mlohavost mi je provjerio ortoped - stavio ju je u polozaj Budhe i beba cvrsto i uspravno drzi glavu tako da sam s te strane mirna iako cu za svaki slucaj otici na preglede za ne daj Boze, zlu ne trebalo...
sto se tice dojenja, dojim ju na zahtjev, nekad mi doji 5 min, nekad 10 min, nekad pola sata a nekad i vise (kad ima skokove u razvoju na cici je cijeli dan), zadnja 2 tjedna mi je pocela plakat na cici, papa papa i dogodi se refleks otpustanja mlijeka i to pojede bez beda i kad nastavi dalje jesti pocne plakat (izvadim cicu i stisnem ju i mlijeko sprica po pola metra, uvalim joj opet i pocne plakat jer joj sprica direkt u grlo). ne znam kako da postignem da nakon refleksa otpustanja mlijeko ne sprica. probala sam sve moguce poze i uvijek sprica, evo i sad kad stisnem mlijeko ne tece nego sprica!! kako da prestane spricati? pocela sam se izdajat jer sam mislila da ce se spricanje smanjiti ali nista, kod hranjenja najprije joj dam cicu dok ne pocne plakati, pa izdojeno mlijeko a ako trazi jos vratim ju na cicu, ako uspije pojesti jos malo super a ako ne uspije nego se rasplace smuckam joj malo adaptiranog i to pojede i zaspi na miru. inace imamo sistem, dva podoja na jednoj dojci, dva na drugoj jer ako joj dam jednom jednu jednom drugu kaka zelenkasto sto znaci da ne dobiva masno mlijeko. ne znam jel radim sto krivo kod dojenja ako da molim vas savjet a ako ne radim nesto krivo please potpora!!
Misica je stigla 17.10. 2014. :)
Frajer je stigao 30.12. 2016. :)
Mali ima sada 5 tjedana. Kaj bi ja dala da se budi po noći svaka 3 sata! svakih sat i pol i manje bi jeo , ponekad svakih 40 minuta ili pola sata.
Baš sam čitala sad neke druge teme kada se medsr žalila kako nemre do dućana i stvarno se nalazim u njenoj priči. ja ne mogu do wc a a tuširanje mi je luksuz Dali to znači da ja doma imam cicoovisnika?
Ukućani mi govore da mi je beba gladna a ja mu dam boćicu iz koje potegne ni deci i više neće što znači da nije gladan on bi cicu a mene cice već bole. I moje se cice ne stignu napuniti jer on sve ižmiče iz njih i stalno se pitam imam li dosta mljeka , dali je kvalitetno i slično jer on malo spava a puno jede...
Moj ima zelenih par zadnjih stolica radi željeza koje pijem a sudeći po količini stolice nije gladan
Sortiraj odgovore
Najstariji