Prosjek dobivanja na težini je od pola kile do kile. Ako je zdrava, pedica bez veze forsira. Pogotovo ako si i sama sitnije građe, nemrete očekivat da bude sad neko dijete koje dobiva kilu i pol :D
i dalje ju doji, kak veli renata, možda joj i sama ponudi, moja veća cura je sama tražila na sat i pol, manja tak do 2 sata, al nikad duže :)
A s kolko se rodila?
Moja pedica kaže da je prosjek 700-800g, a da je 500g kao neka donja granica prihvatljivosti... Rodila se sa 3350g, ali je izgubila 10% u rodilištu tako da je izašla sa 3060g.
Happiness is choice for today :)
Nisam sve citala, ali evo mojeg iskustva. Bilo je jako bolno i problenaticno. Svi su uzivali u bebici i mazili se i nosali, a meni bi bilo zlo kad bi mi je donjeli jer sam znala da je gladna i da to znaci uzasne bolove...nadalje, bili smo odvojeni jer sam ja uslijed komplikacija ostala u bolnici...bebu su mi donosili preko dana, a preko noci nije smjela biti samnom tako da sam se po noci izdajala i nakon mlijeka u potocima pa mastitisa spala na svega 30 ml iz obje...mislila sam da ce nestati...onda je beba postajala sve zuca, bilo je tesko vuci, zaspala bi, a padala na tezini...ali nije vukla ni bocu ni spricu ni zlicicu...tu je uslijedila panika i budili smo je svaka 2 sata skidanjem pelene (drugacije nije islo) i doslovno nekako ulijevali izdojeno mlikeko, malo po malo...jednoga dana je samo kliknulo...nakon puno pokisavanja i neodustajanja...andrija je prcucao, postao gladan, htio vuci...a mene su spasili sesirici. Poceli smo lijepo i redovno dojiti na sesirice a ja sam bila sretna sto je sav horor i panika iza nas. Bilo je vazno da bilo kako sisa...rrkla sam sama sebi da necu forsirati skidanje sesirica i trpiti velike bolove...unatoc tome sto sam cula da se bebe naviknu na sesiric pa kasnije odbijaju sisu...svako toliko sam bez forsiranja probala nuditi bez sesirica i jednom je jednostavno kliknulo - bez filozofije-bez prvo sesiric pa onda kad krene mlijeko makninsesiric...sada imamo skoro 5 mj i super nam je, dojenje zbilja postane glatko, samo treba izdrzati! I ne trpiti prrvisse i nista ne forsirati...jer kad je mama sretna i beba je sretna :) sretno svima!
Sortiraj odgovore
Najstariji