Problemi s dojenjem

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    bjap
    12. Rujan 2014. 19:51

Darija, meni je skok poceo oko 16. dana!

Renata, hvala ti! Ma sve se izdrzi, sad mi je tako lijepo dojiti da bih mogla satima... 

mmama2
    12. Rujan 2014. 20:41

Darija moguće da je skok, ali i paris dobro veli, ne opterećuj se kaj je, ako budeš dojila na zahtjev to je tako.. ja nisam ni sa jednim ni sa drugim osjetila skok, uopće ne pratim sat, kada se javi malo poslušam kako plače, da li se grči, lamaće nogicama, ako da onda plače zbog grčića, nekada nas škilji i kenjka se pa znam da bi se samo nosio i družio, a kada plače u tonu la, la, la onda je gladan i dobije cicu, iskreno pojma nemam koliko svakih jede jel uopće prođe 1, 2 ili 5 sati.. dojim na zahtjev

url=https://lilypie.com]

mmama2
    12. Rujan 2014. 21:56

nezz di bi smjestila ovo pitanje pa evo budem tu, ugl 2 mjeseca bebu dojim na zahtjev, nemamo klasične kolike ali jako se mučimo sa probavom, stalno nogice rade, prducka po pola sata ko veliki ( zasmrdi mi pol stana, sunce mamino), o kakanju da ne pričam i sad mi je nekako palo na pamet pošto se zna dogoditi da jede pa čak i svakih sat ili manje, ili 2 sata maximalno je li moguće da bebu toliko mući buša zbog toga što je stalno puna, tj ne stigne se probaviti ono što je pojeo a on već klopa novo i novo i novo.. da probam napraviti da ga na bilo koji način zabavljam da ne misli i ne traži jesti barem 3 sata ili možda i malo više tako  npr jedan cijeli dan pa će možda malo lakše u trbuščiću mu biti, da ga ne "žulja" stalno puni trbuh.. znam da treba neko vrijeme da sazrije cijeli njegov probavni sustav ali ipak možda??!!! ili ja pretjerujem sa davanjem cice na svako malo jače plakanje, jer evo nosamo ga, nunamo, pjevamo, u kolicima u rukama... na kraju jedino cica upali da se smiri pa ispada da jede i kada nije gladan, nekak si mislim možda ga TO muči.. sry curke kaj sam odužila, luda sam već i nezz kaj s njim jer stalno plače a nisu klasične kolike...

url=https://lilypie.com]

bjap
    12. Rujan 2014. 22:28

Mmama, meni je isto to palo napamet neki dan... Ne znam sta bih ti rekla, moj je bioo isti takav, mozda je jos uvijek...ne pratim koliko mu cesto dam sisat. Dobije kad je gladan, nervozan, kad ga boli, kad vise ne znam sto bih a kada ga ne mogu nosati, jedno sto moj kaka jednom tjedno. Jucer s mu bila tri mjeseca, nije imao klasicne grceve, ono, vrisne, skvrci se i prdne i to je to. Ja sam to pridodavala nerazvijenim crijevima. Cuj, moze biti svasta - crijeva, pun zeludac, vruce mu je, hladno mu je, zuljat ga etiketa, pelena... Ne znam na koji nacin da ga zabavis na tri sata, uskoro ce poceti razgledati pa ce jos vise traziti ruke. Moj je miran na pilates lopti i kada ga nosam, ako ne ide ni s jednim, onda sisa.

DarijaZ
    12. Rujan 2014. 23:53

Ne zamaram se zapravo tim skokom toliko, al sestra mi danas bila opet, pa rekla da je to vjerojatno to..a sutra "punimo" 14 dana, pa mi to nekako rano..
    Evo, veceras smo imali i prve vriskove i pravi pravcati plac, ne znam jel to od grceva il gladi...ali cijeli dan je nervozan i nemiran!

I da opet ne zaboravim..ne znam dimda pitam, pa cu tu....sta znaci zelena stolica?? Proslu noc je imao zelenu kakicu, tokom dana ok,i sad mjenjam pelenu prije spavanja, i ono opet zeleno!!
    Citam da to moze doci od onog prvog vodenastog mlijeka i prevelikog refleksa otpustanja ( a imam oboje)... Jel bilo kod nekoga jos to tako?

MarijaŠ
    13. Rujan 2014. 12:47

Ja se isto nisam opterećivala skokom u razvoju. Plasila sam ga se poprilično, a ispalo je da ga nismo bas osjetili. Primjetila sam da je bio malo nervozniji, mozda malo vise sisao, ali mislim da je sad vec prošlo... Dojim na zahtjev, vise ga ni ne budim tokom dana. 
    Sto se tiče ovoga o cem pričate mmama i bjap, mislim da imam sličan problem. Meni se cini da je moj počeo bas zafrkavati. Zna nekad tražiti stalno papati, a vidim da ga muci probava. Bas sam jučer sa mužem pričala-cini mi se da nekad jadan ne zna jel ga boli trbuščić ili je gladan. I onda sisa par minuta, i u vrisku. I vec par noći zaredom je budan skoro točno 2h. I ne place za to vrijeme stalno ali traži jesti 3 puta i samo bi se nosao. 
    Darija, nama je kakica znala biti bas boje senfa, ne skroz zelena, ali nisam se uzrujavala jer sam čitala da je to normalno...

Krešimir 19.08.2014. <3

• paris
    13. Rujan 2014. 16:13

Darija što se tiče zelene stolice, ona ti može biti pokazatelj svačega i ničega...Moj mali ju je imao 3 dana (uz to što je bila zelena bila je i sluzava) kad je imao svega nekoliko dana pa je ispalo da je to bilo od gladi - ali ako ti imaš mlijeka i vidiš da štrcaju mlazovi onda to vjerojatno u tvom slučaju nije problem. Zelena stolica ti može biti i ako ti uzimaš željezo, ako beba guta puno sline, ako je neki probavni problem... A s druge strane beba može imati zelenu stolicu i da joj nije ništa - moj je kasnije sa neka 3 mj imao par tjedana tak neku čudnu stolicu pa smo ju nosili na analize koje su pokazale da je sve ok, a nije imao ni neke druge probleme tipa temperatura i tako.... Prati ga, ako se bude ponavljalo nazovi pedijatra čisto da čuješ mišljenje da li treba nešto posebno raditi.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.