Problemi s dojenjem

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    DarijaZ
    14. Rujan 2014. 21:55

Znaci to kaj je zelena, nije neka frka?  On papa, spava, nema temp, na ocigled raste, a i kakica nam je zelena 1-2 puta dnevno, ostalo je ok, pa ne brinem

A sad sam skroz off topic, vratimo se na temu! 
    Dakle, dojenje..

LuKi5
    15. Rujan 2014. 09:12

Kad smo kod dojenja :P Je li vam se dogodilo da vam zvacu sisu I rastezu? Ne znam je li mu to rastu zubi ili sto ali nekad mi pocne bas kao da zvace sisu. Ili je stisne I rasteze I onda moram za njim jer boli ko vrag, a on se mudrac rasteze.

14.06.2014. L ♥

renata6
    15. Rujan 2014. 13:29

Da LuKi, slažem se s tobom, nezamjenjiv osjećaj! Kako mjeseci idu, tako je sve lakše, naravno da ima dana kad je ludnica pogotovo u početku, ali onaj tko se odluči za dojenje mora na to biti spreman. Ima puno toga što se samim dojenjem i uči, i mama i beba a i korisni su savjet podrške sa strane, jer ako toga nema, ako ti nema tko da pomogne, ako nisi iskusna, ako se imalo dvoumiš i nemaš povjerenja u sebe, ode sve k vragu, većina odustaje s tri tjedna, to je velika prelomnica i tu najviše mama odustane.
    Zato treba čim više razgovarati, savjetovati mlade mame i pomagati im i poticati ih kako bi se osjećale sigurne u same sebe i ono što rade.

LuKi5
    15. Rujan 2014. 13:40

Renata.Bas to, imala sam dana kada sam bas bila slomljena I sreca da imam muza uz sebe I mamu koji su mi ogromna podrska.Jako mi je tesko bilo u pocetku, a sad svaki dan sve veci gust. Strah me jedino da ne izgubim mlijeko u potpunosti.

14.06.2014. L ♥

• picek2
    15. Rujan 2014. 13:51

Evo mene s novim problemom!

Svakih recimo mjesec, dva u naših godinu dana dojenja dogodi mi se zastoj mlijeka.
    Zadnje evo baš jučer navečer.
    Ono, kvrgica, nekad kvrga, ponekad kvrgetina, izdajam s izdajalicom, dajem bebi sisati, kvrga ostaje, i naravno, dok se previše poveća boli, boli i boli. I nikak se neda riješit, niti termofor, niti oblozi, niti masiranje, izdajanje na prazno, cicanje u raznim položajima...pali jedino leći u kadu s jako toplom vodom, opuštanje, masiranje, izdajanje, i to po sat vremena i više, dok konačno ne popusti i krene, pa kvrga nestane. Samo kaj od tolkoga masiranja i gnječenja, naravno, cica boli sljedećih par dana.

Dal vam se to kad događa? Kak to izbjeći? U čemu griješim? Nastojim da redovito cicamo, redovito izmijenjujemo cice, ak ne cicamo izdajam s izdajalicom...ali eto. I to se u gotovo svim slučajevima zastoj dogodi na istoj cici, na istom mjestu...nisam nikad imala mastitis, bila čak i na uzv dojke neki dan, sve ok...
    Mislim, nije neki to sad problem, ali je zezancija, boli, treba to na kraju nekak izdojiti jer znam da se ne smije pustiti, jer može dovesti do gadnih stvari tipa mastitisa...

Kak to izbjeći? Pomagajte!

renata6
    15. Rujan 2014. 13:52

Dok god imaš redovite podoje, dok god dijete cica mlijeko neće nestati, ako prorijediš podoje, onda će ga biti sve manje i manje. Znači ti si ta koja sama odlučuješ odnosno dok je dijete zainteresirano, ali svakako samo neće otići. Nema te zašto biti strah, dojit ćeš ti još dugo, dugo..

renata6
    15. Rujan 2014. 13:57

Picek, ne znam što bi ti više savjetovala od ovoga što si navela, mislim da sve radiš ispravno, izgleda da imaš takvu građu mliječnih kanalića, negdje zašteka i nakupi se i onda je frka maknuti, nisam pametna što da ti kažem jer si sve ok i normalno za to što ti se dešava i napisala. Pustiti ne možeš jer će se sigurno upaliti, ništa u kadu i masirati, probaj to i češće ne samo kad se kvrga pojavi.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.