Cure, moze savjet.. Od jucer popodne osjecam kako je desna cica konstantno 'puna i tvrda'. Maleckog stavljam cesce na nju.. Strah me da nebi doslo do mastitisa Sta da radim? Inace, za 7 dana ce nam biti 2 mjeseca..Nisam primjetila da smo prosli skok i da si je beba nacicala mlijekica posto je cesto na cici i prilicno nervozan,usudila bih se rec-otkad se rodio
Izdoji se malo ručno tek tolko da ti pritisak popusti...
Jesam,jucer navecer ali nije pomoglo.. U 6 ujutro sam se skroz izdojila,nisam vise mogla..U jednom trenutku je mlijeko samo izlazilo to jos nisam dozivjela.. Uglavnom, sada je sve opet kao i prije
Molim cure s iskustvom za savjet. Rodila sam prije devet dana i sve je krenulo u redu s dojenjem osim što ja imam zaista puno mlijeka. Znači curi samo od sebe, stalno mi je mokra i odjeća i krevet, kad hodam doslovno kaplje na pod. Zadnja dva dana sam dobila temp koja varira od 37,5 do 38 C. Desna dojka koja mi je i nateknutija od lijeve me dosta boli. Jako se bojim mastitisa, ali ne znam točno kako ga sprječavati. U rodilištu je svaka sestra davala drukčije savjete. Malu stavljam često na tu bolnu ciku, ali dok ona zaspi ponovno se toliko prepuni da kaplje i boli. Da li da se i izdajam?Neki kažu da dok drugi kažu nikako...bojim se da tako još više potičem proizvodnju mlijeka. Tuširam dojke s vrućom vodom prije dojenja i čak sam danas probala staviti i kupus na bolnu dojku. Hvala unaprijed na savjetima!
Molim cure s iskustvom za savjet. Rodila sam prije devet dana i sve je krenulo u redu s dojenjem osim što ja imam zaista puno mlijeka. Znači curi samo od sebe, stalno mi je mokra i odjeća i krevet, kad hodam doslovno kaplje na pod. Zadnja dva dana sam dobila temp koja varira od 37,5 do 38 C. Desna dojka koja mi je i nateknutija od lijeve me dosta boli. Jako se bojim mastitisa, ali ne znam točno kako ga sprječavati. U rodilištu je svaka sestra davala drukčije savjete. Malu stavljam često na tu bolnu ciku, ali dok ona zaspi ponovno se toliko prepuni da kaplje i boli. Da li da se i izdajam?Neki kažu da dok drugi kažu nikako…bojim se da tako još više potičem proizvodnju mlijeka. Tuširam dojke s vrućom vodom prije dojenja i čak sam danas probala staviti i kupus na bolnu dojku. Hvala unaprijed na savjetima!
Mary ovo što pišeš je u početku skroz normalno, većina je oblivena mlijeko jer beba si navlači mlijeko za dalje, tzv. skokovima u razvoju, e, tebi je deveti dan i za sad je to to do tri tjedna bebinog života. Ovako s obzirom da je beba dosta navukla, čim više ju stavljaj to su te dobro savjetovati, beba najbolje sve izregulira, nemoj izdajati jer će još više dolaziti, ako boli samo ručno izvuci dok ne popusti pritisak da možeš dati bebi, hladni oblozi nakon podoja topli prije podoja. Smanji unos tekućine, masiraj tu dojku i smiriti će se. Sad još samo reci dal je temperatura još prisutna ili? Ona je sva nabreknuta ili osjetiš kvržice. U kojem položaju dojiš, ima li beba dudu? Koliko puta jede tokom dana, a koliko tokom noći?

Bas sam naisla na jedan predivan tekst/pjesmu na rodinoj sos grupi na faceu..ajme meni prekrasno nesto,suze same krenule..curke kad stignete procitajte😍😍😍

Temperatura je i dalje 37 i nešto, popila sam danas dva puta lupocet. Dojka je nabreknuta. a kvržice koje su bile sam još prije masirala i sad su samo veći dijelovi malo tvrđi i bolni, posebno u donjem dijelu. Dudu nema, a dojim oko 3 puta noću, a danju sigurno 5 puta s tim da ona nakon jednog podoja po danu zna tražiti još pa joj dam sada i par puta. Dojim u ležečem položaju, onom koji uče u prvo u bolnici jer druge nisam još ni svladala a i nisam se nakon poroda osječala najbolje.
Temperatura je i dalje 37 i nešto, popila sam danas dva puta lupocet. Dojka je nabreknuta. a kvržice koje su bile sam još prije masirala i sad su samo veći dijelovi malo tvrđi i bolni, posebno u donjem dijelu. Dudu nema, a dojim oko 3 puta noću, a danju sigurno 5 puta s tim da ona nakon jednog podoja po danu zna tražiti još pa joj dam sada i par puta. Dojim u ležečem položaju, onom koji uče u prvo u bolnici jer druge nisam još ni svladala a i nisam se nakon poroda osječala najbolje.
Ako je temperatura u padu onda ide na bolje, nemoj zanemariti, masiraj i dalje i stavljaj tako obloge, doji na zahtjev, znači kad beba želi koliko dugo i sve će se izregulirati, došla je veća količina mlijeka i kanalići su jednostavno prebukirani, to će se sve smiriti samo moraš paziti da redovito prazniš da ne dolazi do punoće. Postepeno će ti se smanjivati do trećeg tjedna kad je opet bebi skok i kad će nacicavati mlijeko a onda opet možeš očekivati veću količinu. Doji beba kožu na kožu? Mislim, nisu šeširići u pitanju?Jel lijepo prihvati, onako široko otvori usta, pitam čisto radi položaja?Daj si vremena kad se malo oporaviš ona ćeš moći i druge položaje isprobati, joj je bebica mala, a i tebi je lakše tako. Kad se krene ovako puniti najlakše će izprazniti ako beba leži na leđima a ti klečiš nad njom tako mlijeko u principu samo i ide. Hajde samo hrabro, početne teškoće su sad već iza vas, samo nastavite u tom ritmu! Ako će te imati još kakvih problema ili da te nešto muči samo se javi!

Obriši komentar
Jeste li sigurni da želite obrisati komentar?
Sortiraj odgovore
Najstariji