Problemi s dojenjem

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    missha
    22. Travanj 2015. 13:02

Moj muž nije bio najsretniji dok sam ih luftala jer ih je mogel samo gledat, pristup mu je bio zabranjen :D :D :D

lonny
    22. Travanj 2015. 15:36

Hmmm, da i moj bu imal zabranu jer sam još i mengu jučer dobila

lonny
    27. Travanj 2015. 22:03

hej mmama, tek sam sad vidjela post, nije me par dana bilo jer me mob zeza, a za laptop nikako uhvatiti vremena
    Nije mi prva menga (nažalost), već je treča stigla...
    Traži jesti češće po noći sad već skoro mjesec dana, po pet, šest puta, nekad i češće, tak da mislim da nije menga. ima 4 mj i cca tri tjedna.
    Mislim da je u zubićima problem, sad se smirilo, ne boli me više skoro uopče, možda osjetim samo trun
    Mislim da bi to mogao biti sleep regression, slučajno sam na to nabasala u nekom komentaru na faceu na rodinoj sos grupi za dojenje, nikad prije nisam za to čula.
    Uglavno googlala to i kažu da se javlja otprilike oko 4. mjeseca, pa oko 9. mjeseca i oko godine dana i treje dva do šest tjedana. To je uglavnom u periodu kad krene jači motorički razvoj pa im je glavica puna doživljaja i onda ne mogu mirno odspavati kako su prije nego se bude i traže da ih se smiri. U svakom slučaju sam presretna što dojim, gurnem cicu i za deset minuta mir, ne znam kao bi da smo slučajno završili na flašici...
    Ma samo neka ona meni papa, budit će se mama i sto puta ako treba
    Ali jedva čekam da počne lagano puzati, spavat ću gola s cicama na izvolte, pa nek se pozluži kad treba .
    Ono što me sad muči je što joj je zadnjih par dana na donjoj usnici koža ispucala i onak joj je sve bijelo jer je stalno vlažno od sline. Ko da si je izgrizla usnu i nikako da zacijeli jer slini. Nemam dojam da ju boli ili da joj smeta za papanje, ali svejedno me brine što je to. Dal se soor može tako manifestirati ili joj je to jer jednostavno stalno sve gura u usta? Ne znam dal bi joj sa nečim smjela namazati, tipa melema ili slično. Palo mi je na pamet da namažem s mrvicom te biobaza  kreme za bradavice kad već na toj kremi piše da se ne treba ispirati i da nije štetna za bebu.

Jojo5
    27. Travanj 2015. 23:04

lonny moj se isto tako često budio tako s 4 mj, svakih 2 sata a taman sam se bila ponadala kao ahhh odspavati ću par sati u komadu i da baš u tom periodu pa mi je isto netko rekao što si ti navela , puno doživljaja sada se smirio po noći , fino spava i ide ranije spavati, samo ga je prehitilo .Slažem se lakše mi je umiriti bebu cicom po noći nego... uopće ne znam kako bih ga smirivala ali valjda bi se snašla :D 
    Za soor ne znam ali mom su znala usta biti suha i ispucala pa je to samo prošlo, možda cure znaju bolje.
    e a kada dobijem mengu i on i ja smo živčani i kenjkamo cijeli dan

Mamči
    29. Travanj 2015. 19:38

Koliko vremenski se moze cuvati izdojeno mlijeko i dali se mora drzati u frizideru i prokuhati kad se daje bebi ili?

lonny
    29. Travanj 2015. 21:23

Mora se držati u frižideru osim ako ga daješ unutar par sati od izdajanja.
    Ne prokuhava se osim u slučaju zamrzavanja odnosno ni tad se ne prokuha nego se kuha do toćke vrenja, a i tad jedino ako primjetiš da mlijeko koje je bilo smrznuto ne paše bebi.
    Najbolje ti je da si pročitaš sve o čuvanju majčinog mlijeka na ovom linku, tu ti je sve detaljno objašnjeno:
    www.roda.hr/article/read/pohranjivanje-i-cuvanje-majcinog-mlijeka

Mamči
    29. Travanj 2015. 22:33

Hvala na odgovoru

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.