Problemi s dojenjem

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Bori
    20. Travanj 2015. 16:24

Smiju li dojilje uzimati cimet? Nasla sam oprečne inf na netu

MalaMia
    21. Travanj 2015. 07:26

Cure trebam savjet moja curka ima 26 dana primjetili smo da joj je bijeli jezik pa samo odmah posumnjali na soor patronažna nam je rekla da je to samo od mlijeka bili smo jucer kod pedijatrice radi pupka i ona je samo onako kratko pogledala i rekla da bi mogle biti gljivice i prepisala nam rojazol mi nemamo problema s dojenjem niti su meni bradavice crvene i bolne ako malo duže navlaci cicku onda osjetim laganu bol da li da mi ipak mažemo pa da smo mirni dok se nije pogoršalo?

lonny
    22. Travanj 2015. 10:28

Cure trebam pomoć. Zadnjih cca dva tjedna su me opet počele boliti bradavice kao na početku dojenja. Ragade nemam, nisu bijele, nema nikakve upale jedino je neposredno nakon dojenja aureola oko same bradavice malo bijelja neko ostatak aureole. na desnoj cici boli puno jače nego na lijevoj.
    Preko dana sam sigurna da joj je hvat dobar (večinu aureole ne može uhvatiti jer je tako velika da ju ni ja ne bi mogla cijelu staviti u usta , ali dobar dio uhvati).
    E sad, po noći je zadnja tri tjedna počela cicati i po pet, šest puta, budi se svakih sat i pol, dva, jedino nakon uspavljivanja oko 20, zna u komadu odspavati do 23:30, ili ponoći. I tako je gotovo svaku noć, tu i tamo se zalomi koja "dobra" noć kad se budi dva do tri puta.
    Uz tolika buđenja dojim ju u polusnu i u mraku, a i ona spava i papa pa nisam ziher kako uhvati cicu, ali čujem da lijepo vuće.
    Jel bi mogao biti problem u tome da ju žuljaju desni pa da ona pred kraj podoja počne žvakati bradavicu, jer vidim da po danu stalno gura nešto u usta a kad uhvati moj prst onda ka baš grize (nema još zubiće).Na prstu osjetim da gricka, ali na bradavici ne jer je otvrdnula, samo osjetim tu bol i to od početka podoja, ne samo na kraju. Kao da ju je iziritirala pa sad nikako da se oporavi.
    Da počnem opet mazati bradavice? Mislim, izdržati ću ja bol ako moram, i unatoć tome mi je gušt dojit ju, ali radije bi da ne boli, naravno

renata6
    22. Travanj 2015. 10:55

lonny počni mazati, zašto da trpiš bol! Ja bih rekla da je problema što je aureola tako veća pa preko dana dok još vidiš kako zahvati je ok, ali mislim da ovo noćno buđenje ima veze s time. Probaj nakon zadnjeg podoja malo proluftati bradavice, lagano namazati s purelanom, ne znam dal ju imaš ali je jako učinkovita i probat malo pripaziti na položaj po noći, znam da ti se spava i ono da praktički u snu dojiš ali probaj ju namjestiti da te bar ne boli. Namaži preko dana koji put i sa mlijekom da malo dođu k sebi, mislim da bi kroz par dana trebalo ići na bolje.

lonny
    22. Travanj 2015. 11:15

Hvala ti, probati ću biti "budnija" po noći
    Nemam purelan, ali imam biobaza kremu za bradavice koja mi je dosta pomogla na početku pa ću probati sa njom. I luftati, muž će biti sretan!!!

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.