Silno sisanje za vrime skoka u razvoju služi tome da navuče više mlika, pa nemoj više davat bočicu jer onda neće bit dobar omjer ponude i potražnje.
Ja sam imala isto kao i ti, pune dojke, kvrgave, i svaki sat, ili kad bi se sitila, sam ručno izdajala par mlazova, čisto da se malo isprazni, i ne brini, to ti neće povećat proizvodnju mlika do besvijesti, nego će spriječit upalu dojke, koja te može zadesit doslovno preko noći. Upale znaju poremetit proizvodnju jer mozak dobija informaciju da proizvodi previše mlika pa se smanjuje.
Ako beba traži dojku za manje od dva sata onda daješ istu, a ako je prošlo više od toga onda daješ drugu, bez obzira koliko je posisala na toj jednoj. Ja sam tako radila i sve je bilo ok.
Dobro ti ide, i samo naprid!
p.s. za vrime skoka često izgleda kao da se beba nije najela, ali ne brini, samo mu opet daj dojku, i za par dana će to proć
Cure, moja je mala zadnjih par dana jako nemirna dok cica, bas se borimo... inace jede svakih 3-4 sata, danas uopce nece cicu, jela u 11 izasli u setnju, vratili se doma i nema sanse..vise puta sam joj davala i jednu i drugu, u razlicitim polozajima, povuce i pusti, okrece glavu, cendra..stavlja rukice u usta.. kad nije na cici je ok, dobre volje, ne place, a sigurno je gladna..nije jela od 11! Sto da radim? Da joj probam uvalit cicu dok spava?
Zaboravila napomenut..ima skoro tri i pol mjeseca. Evo uvalila sam joj cicu dok spava. Kaj da radim ak se to nastavi?
Da, sve drugo ok..temperaturu nema, piski, kaka normalno. U prehrani isto nista novo. Jedino sam zadnjih par dana sumnjala da ju vec muce zubici jer trpa sve u usta, zna zaspat pa pocet plakat i trpat sake u usta, a i vise je plakala nego inace.
Pozdrav svima, procitala sam 20ak stranica unazad ove teme i mislim da mi je jasno kako izgleda skok u razvoju ali cini mi se da moja beba ima skok vec 3 tjedna! iskljucivo ga dojim, prvi mjesec je dobio 1300 g (iako sam stalno bila uvjerena da je on gladan) i prva 4 tjedna je sve bilo relativno ok, stalno je cicao ali nerjetko se dogodilo da odspava i po 3 sata. Doslovno dan nakon tog 4og tjedna se sve preokrenulo, apsolutno je cijeli dan na sisi, necu pricati koliko je to iscrpljujuce jer ste i vi sve to prosle, ali brine me jer jako lose spava, stalno je nemiran i niti jedno spavanje nije dulje od maksimalno pola sata kroz dan. Nema razlike niti ako spava na cici niti ako ga spustim na krevet. Nisam sigurna koliko je to dobro za razvoj. S druge strane, kada odemo van s kolicima, spava i po 3 sata ali takoder uz cesta budenja. Moje pitanje je dal je moguce da je on jadnicak gladan jer mi se cini da nikako da se najede. Najgore je predvecer oko 6 sati kada su mi dojke totalno ispraznjene i jos bude umoran i sve to dodatno zacine grcevi.. Sada ima 7 i pol tjedana i na korak sam do toga da mu dam bocicu. Ne moram ni spomenuti da stalno imam osjecaj da nemam mlijeka.
Sortiraj odgovore
Najstariji