Pozdrav svima od još jedne mame koja ima problema.Sin mi je star 7 tjedana.Jučer nije htio spavati od 6 ujutro do 20h navečer,cijeli dan je proveo na dojci i kad jednostavno nisam našla načina da ga umirim a plakao je od gladi i nisam imala mlijeka dala sam mu flasicu.Nakon toga je mirno zaspao i sad je već dva puta dojio i sve je super.Zanima me ako dijete stalno place,neutješan je stalno hoće sisati da li je to znak da ima skok u razvoju?Inače imam dosta mlijeka i krenula sam ga dojiti u sjedećem položaju blago nagnuta nazad.Da li je to dobro?Ako dijete zaspi nakon 5-10 min i spava 2 h nakon toga Jel to znak da se dobro najeo?Kad jede tako kratko da li na sljedecem podoju dajem tu istu dojku ili da se držim toga da jedna dojka jedan podoj?Kod prepunjenosti dojke da li dojku izdojimo do kraja ili samo dok ne budem osjetila olaksanje?
Pozdrav svima od još jedne mame koja ima problema.Sin mi je star 7 tjedana.Jučer nije htio spavati od 6 ujutro do 20h navečer,cijeli dan je proveo na dojci i kad jednostavno nisam našla načina da ga umirim a plakao je od gladi i nisam imala mlijeka dala sam mu flasicu.Nakon toga je mirno zaspao i sad je već dva puta dojio i sve je super.Zanima me ako dijete stalno place,neutješan je stalno hoće sisati da li je to znak da ima skok u razvoju?Inače imam dosta mlijeka i krenula sam ga dojiti u sjedećem položaju blago nagnuta nazad.Da li je to dobro?Ako dijete zaspi nakon 5-10 min i spava 2 h nakon toga Jel to znak da se dobro najeo?Kad jede tako kratko da li na sljedecem podoju dajem tu istu dojku ili da se držim toga da jedna dojka jedan podoj?Kod prepunjenosti dojke da li dojku izdojimo do kraja ili samo dok ne budem osjetila olaksanje?
Pozdrav i tebi! Već si si praktički odgovorila u pitanju i samo mogu potvrditi tvoju sumnju. Da, najvjerovatnije ima skok i tvoje je da ga stavljaš non stop tako kako i radiš. Ova bočica ti niš puno nije pomogla, riješila si se sam na par sati jer učinak ad i je takav da dune dijete u san i da spava jer je naprosto pretežak za probavu. Nemoj ju davati, stisni zube i izdrži par dana, kako i sama kažeš mlijeka i ima i ne nestaje, nego će ga biti još i više. Za najbolje uspostavljanje ponude i potražnje na svakom podoju ide druga dojka. Ako ti je baš prenapunjena, ako je mali razmak između podoja onda mu možeš još ponuditi tu koju je jeo ne znam prije pola sata a na sljedećem podoju ide druga. Ako te boli do sljedećeg posoja onda malo izdoji ručno, nikako na izdajalicu jer ćeš dat klik svome tijelu da je beba to pojela i da treba upet proizvoditi a ne treba. Izdrži, za par dana će sve biti kao i prije, samo nemoj bočicu je svaka bočica je manje u dojci mlijeka i ne nastaje novo. drž se!
bok, dobro nam došla.. ako imaš jaki let down dobar je položaj koji opisuješ, ako su ti dojke prepunjene slobodno izdoji ali ne do kraja nikako, samo da popusti onaj prvi pritisak da malac lakše obuhvati dojku.. to što kratko jede, ne brini znači da jede produktivno i hlapljivo, vjerojatno ga i čuješ kako guta jako i silno.. možeš ga tokom podoja dići da podrigne i nakon svakako da se ne naguta zraka.. ako je hlapljivac kao i moj.. imaš i temu skok u razvoju, prelistaj, vidi jel po svemu upravo vam traje jedan.. sretno!!

url=https://lilypie.com]
Obriši komentar
Jeste li sigurni da želite obrisati komentar?
Sortiraj odgovore
Najstariji