Joj totalno te kužim s tim baby shoppingom...ja ga nisam pošteno proživjela ni za prvo dijete, a ni sad....što je super za novčanik al nekak emocionalno mi to nije to :/
https://lmtf.lilypie.com/dPuFp2.png
MA da, nije da se ja bunim. Itekako je financijski lakše, nisam nezahvalna, ali moram svojoj maloj curki kupiti robicu!!!
joj potpuno shvaćam to, jabi isto nekako sve htjela izabrati sama, odnosno da mi biramo.. zato sto tako uzivam u tim sitnim pripremama i bas me usrećuju..
možda zvuči nezahvalno ali ide mi na žice to kad mi svi daju svoje korištene dekice, nosiljke, kolica, robu za krštenje itd, onda mi je neugodno odbit a ja bi svoje jer im na kraju to opet moram vratit, tako da to čim dobijem stavim sa strane i nakon par mjeseci vraćam.
Ja sam od sestre uzimala robicu njene djece, a tu su bili komadići koje smo i mi nosili kad smo bili bebe i to mi je bilo baš lipo i slatko
I meni prijateljice nude pakete, vreće robice, ma to mi je previše, moram voditi računa čije je što, a ne mogu ni izdržati da i sama nešto ne kupim. Sve mi se čini da ću se zahvaliti i odbiti.
a nisam rekla što mi je setra napravila pa ubit sam ju htjela, jedva sam dočekala da dođem kod roditelja po svu tu silnu robicu koja je očuvana kao nova, i naravno prekopam cijeli tavan, i pitam sestru ako zna gdje je robica i ona kaže bacila je kad je čistila, ako tad nisam zaplakala neću nikad. bas mi je to teško palo jer m je ta robica bas puno znacila a sad sta je tu je..
a joojjjj baš šteta, mogu mislit kako si se razočarala.
Te stvari što su naše mame kupovale su daleko kvalitetnije nego ovo što mi kupujemo, koliko se puta npr. dekica oprala ona izgleda kao nova, a i robica, samo što ni ja nemam puno te naše robice, sve se to podijelilo, a ništa se nije vratilo
pa da dosta toga je podjeljeno ali i ostalo je dosta jer smo ja i sestre imale svaka svoju lutku bebu i hrpu robice u koju smo ih oblačili ali eto, kupi ćemo novo
nije to nezahvalnost curke... normalno je da ne želimo baš svaki komad robe posuditi..i meni pomalo ide na živce to nošenje vreća pa prebirati sve....ja sam rekla svojoj seki i jednoj frendici točno što mi treba i to smo prebrale a ostalo nisam ni uzimala...na etikete sam napisala početno slovo njihovo da znam čije je što ;) ostalo mi je ipak prostora da barem nešto sama kupim =)
Najviše me živcira posuđivanje hrpe igračaka i nosiljki....jedna mi je nosiljka sasvim dovoljna....a igračke će ionako nadobivati =) tako da nisam baš pobornik pretjerivanja s tim stvarima =)
A posebno me živcira kad mi netko nameće svoje stvari u stilu kao ovo tvoje nije dobro, moje je bolje...pa sam imala takav slučaj s kolicima i jedva ih se otarasila...jer ipak su mi moja kolica s njuškala bila super i praktična....i nikad nisam imala potrebu kupovati još poseno kišobran kolica...a ta koja su mi gurali ne stanu u moj bunker na puntiću, sklapaju se tri godine....al glavno da su ona bila neka skupa =)
https://lmtf.lilypie.com/dPuFp2.png
Ja sam na kraju sve kupila... lijepo pomalo. Malo pomogli starci i to je to. Ja priznam da uopće nisam pobornik posuđivanja i ne bih da moje dijete nosi robicu koju je već "prošlo" desetero djece. Ako uzimam robicu stvarno moram tu ženu dobro znati, da je uredna i da je pazila na to. Jer eto baš mi je tu prekipilo, kad sam prije 2 mjeseca dobila tri pune vreće robe koju je navodno nosila samo njena kćer. Na kraju je ispalo da je već prošla četvero ruku (dječja roba se često pere, znate na što je to već ličilo?!) i stajala je godinu dana u podrumu koji je bio vlažan. Robica je toliko smrdila. Dobila sam uputstvo da je samo operem na višoj temp. Sve sam bacila i kupovala svojoj curici pomalo. Sve što ostane ostat će za drugo dijete, nije bačen novac. Jer, kako je netko rekao, baš se meni da paziti čiji je čiji bodi i razvrstavati to.
Evo, svi su se doma bunili, ja sam radila po svom. Sve sam si kupovala kak sam mogla i htjela, spremala sam se pomalo i sad ulazim u 33. tjedan i fali mi jedino grickalica za nokte za bebe. I opet svi da kaj sam se tak puno ranije spremila. Nikad ne znaš Bolje da i stoji mjesec-dva sve spremno nego da sam nespremna. A ja im se s guštom smijem u facu jer sam ispunjena zadovoljstvom, spremna i već se osjećam ko slon i znam da mi se sada, a najmanje još za mjesec dana ne bi dalo obavljati šopinge :)
Cure, koja ceka curicu imam punu vrecu robice, neke stvari su kao nove, ja sam dobila, nosila je samo jedna beba, a ja cekam decka :) prodala bi vrlo povoljno, jer nemam gdje sa time :)
Sortiraj odgovore
Najstariji