Potpomognuta oplodnja vol. 9

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Lali28
    14. Ožujak 2024. 19:41

djetelina13

Ej cure. Mozete mi pomoci interpretirati nalaz OGTT testa i AMH-a . Cini mi se da je AMH dobar. Jedino malo mi taj OGTT nije skroz jasan. Idem na konzultacije 29.3.pa do tad zelim znati jel nalaz ok.
    Slike su tu:
    https://ibb.co/mJprWVd
    https://ibb.co/CM80WQF

Hvala vam unaprijed ❣️

Hej, cini mi se da je ok. Nego meni je zapalo za oko da u ovim referentnim vrijednostima pise AMH od 0.7 iste mjerne jedinice kao meni, a meni je 0.8 a po mom nalazu i na netu gdje sam gledala je dosta sniženo od referentnih. “Smanjena plodnost”. Pa mi nije jasno bas sad iskreno. 

👩🏻29 god
    AMH: 0,862µg/L (1,20-9,05)
    🧔🏻‍♂️31 god asthenozoo->normo
    1/2024 - Gonal F
    31.1. aspiracija - 9 st
    3.2. ICSI, 5 oplođenih, ET 3-dnevnog ❌, ostao 1❄️
    11.3. FET blastice—> 8dnt + —> Beta 18dnt 8961, 7+1tj ❤️
    curica🌸 7.12.👶🏻🩷J

angel eyes
    14. Ožujak 2024. 19:51

Jurky hvala 🥰🥰
    Spring razumijem te u potpunosti, najgore se nervirati, znamo da nam je stres najveći neprijatelj ali lako je reći, kako postići da smo opuštene... Želim ti svu sreću 🤗

👩 '83. hashimoto, oba jajovoda✂️
    🧑 '82. sve ok

2016. i 2023. tubarna (lapar., jajovodi ✂️)
    2020. stigla naša najveća sreća 🩵 (spontana trudnoća)
    2022. spontani u 7tt 💔
    03/24 IVF, Cito (Elonva, Orgaluntan, Menopur, Zymot) 8🥚, 4 oplođene, 2🐧 beta ❌
    05/24 IVF, Cito (Letrozol, Klomifen, Pergoveris, Orgalutran, Zymot) 2🥚, bez oplodnje
    08/24 IVF/ICSI, Cito (Pergoveris, Cetrotide, Zymot, Embryoglue) 3🥚, 1🐧 beta ❌
    “Gospodine ti znaš sve. Ti znaš da te ljubim.”

Rolica
    14. Ožujak 2024. 20:14

Sanii ma da imaš pravo, hvala ti 🥰🙏
    Fionci probaj si baciti sve troškove na papir. Koliko sam računala i čula, okvirno je cijeli postupak oko 2.500 - 3.000 eura (s lijekovima). Plus nadalje ako budu smrzlići, samo zamrzavanje se plaća i daljnja vraćanja. Još se možda stigneš prebaciti na listu hzzo-a za 05.mjesec ako se odlučiš 💪 I ja sam obično impulzivnih odluka osobito u poslu pa znam kako ti je 🤣 Ovo sam za čudo predugo žmikala u glavi 🥲 

👩 39 g, 2020. - missed Ab, 11 tt (prirodna tr),
    AMH 3,2, kariogrami uredni,
    👨 38 g, oligozoospermia,
    1. 04/24 Beta+ -> 1 🐧 👉 FET 👉 B.O. 6 tt
    2. 11/24 Vinogradska -> stimulirani -> 🐣 popucali prije aspiracije
    3. 12/24 Vinogradska - prirodan -> 🐣 popucali prije aspiracije
    4. 02/25 Vinogradska - prirodan -> 🐣 popucali prije aspiracije
    5. 02/25 Vinogradska - prirodan -> 1🐣 -> X
    6. Škvorc ⏳
    rolica.forum@gmail.com

djetelina13
    14. Ožujak 2024. 20:27

Saniii

Rolica ja bih slušala hematologa u ovom slučaju, ipak je to njegovo područje. Istina tlaka je toliko pikanja, ali znamo za što to radimo 👶..
    Fionci kako Jurky veli, ne možeš započeti postupak privatno a završit prek hzzo-a. Jedan nosač košta 150e, koliko blastica toliko nosača, mada negdje zamrzavaju po dva embrija , vraćaju se onako kako su zamrznuti. FET je otprilike 600e i imaš još godišnju naknadu za čuvanje zametaka cca 150e, tako da nabere se tu fina cifra, btw cjenik imaš dostupan na webu svake klinike.
    Djetelinanalazi se čine ok, tj u intervalima su. Bitno je da je homa ispod 2..

Hvalaaa Sani 🙂 

19.9. konzultacije Poliklinika IVF
    10.mj - Dogovoren IUI (stimulacija ovulacije uz Femaru i Menopur; Ovitrelle) -》IVF (1 j.s. nezrela)❌️
    11.mj - IVF (blaga stimulacija: Femara, Gonal F, Ovitrelle) 🤞🍀 -》3 oocite, 2 zrele i oplođene- beta 18.12. ❌️
    1.mj IVF (puna stimulacija- Ovaleap, Cetrotide, Decapeptyl i Ovitrelle) - 6 oplođenih oocita; 1 blastocista vraćena; 13.2. beta HCG 469.1 🍀; 15.2. beta HCG 887.1 🍀🍀
    25.2. (5+5 tj.) UZV vidljiv plod i otkucaji srčeka ❤️

djetelina13
    14. Ožujak 2024. 20:30

Lali28

djetelina13

Ej cure. Mozete mi pomoci interpretirati nalaz OGTT testa i AMH-a . Cini mi se da je AMH dobar. Jedino malo mi taj OGTT nije skroz jasan. Idem na konzultacije 29.3.pa do tad zelim znati jel nalaz ok.
    Slike su tu:

Hvala vam unaprijed ❣️

Hej, cini mi se da je ok. Nego meni je zapalo za oko da u ovim referentnim vrijednostima pise AMH od 0.7 iste mjerne jedinice kao meni, a meni je 0.8 a po mom nalazu i na netu gdje sam gledala je dosta sniženo od referentnih. “Smanjena plodnost”. Pa mi nije jasno bas sad iskreno.

Lali malo su drugačije referentne vrijednosti tvog i mog laboratorija. Sitnooo. Nije ni meni baš jasno. 
    Meni je baš na sredini referentnih vrijednosti, to mi se čini ok. 
    Piješ li vitamin D?

19.9. konzultacije Poliklinika IVF
    10.mj - Dogovoren IUI (stimulacija ovulacije uz Femaru i Menopur; Ovitrelle) -》IVF (1 j.s. nezrela)❌️
    11.mj - IVF (blaga stimulacija: Femara, Gonal F, Ovitrelle) 🤞🍀 -》3 oocite, 2 zrele i oplođene- beta 18.12. ❌️
    1.mj IVF (puna stimulacija- Ovaleap, Cetrotide, Decapeptyl i Ovitrelle) - 6 oplođenih oocita; 1 blastocista vraćena; 13.2. beta HCG 469.1 🍀; 15.2. beta HCG 887.1 🍀🍀
    25.2. (5+5 tj.) UZV vidljiv plod i otkucaji srčeka ❤️

Fionci99
    14. Ožujak 2024. 20:39

Saniii i Rolica puno hvala na komentarima i razumjevanju. 😊 Malo sam se smirila 😅 ugl. rekla je cura (zvala sam kasnije opet)🙈 da je FET do 1500 eura. A Rolica ak je do 3000 eura to je top, ja sam racunala oko 4000 sa ljekovima, tak da si me razveselila ak je tak 😁 ma koliko smo novaca u ovih godinu dana dali za sve i svasta misleci da bu 🤰 vec smo potrosili ko za privatan postupak.😅 al znam da nije to samo nama nego vjetovatno vecini vas tako da ne mislim da sam nesto drugacija. Neg eto, zato me malo prepalo ovo kad sam saznala danas. I umjesto da se smirim i provjerim sto me zanima, ja sam odmah tu vama pocela panicariti 🤭 Puno hvala jos jednom za sve odgovore 🥰 
    Zaboravila sam napisati da sam dala popis ljekova koje sam koristila u proslom postupku pa je zapisala 😊
    Ugl. cekam mengu ovaj vikend i u ponedjeljak idem na dogovor. Buduci da je meni ciklus cca 30 dana i ovulacija mi je najcesce bila 16 dan kad sam radila trakice, rekla je da ja ne bi trebala startati prije 3-4 dana sa svim. Tak da eto, u ponedjeljak cu biti pametnija kad mi kaze terapiju i sto dalje 🙂

Rolica
    14. Ožujak 2024. 20:43

Fionci to su cijene kod Lucingera gdje sam ranije planirala ici, zaboravih napisati 😅 Ovdje u Beti nisam iskreno gledala cjenik kad smo isli preko hzzo-a. Ma samo polako, svih nas uhvati red depre, šize, smirenosti... ja sam od ovih pikalica baš super smirena ahahah ne znam što bi me moglo dugoročno naživcirati 🤣 Mozda da ih produljim za opcenito psihicko stanje 🤣🤭 Ajde, samo polako, korak po korak 🤗

👩 39 g, 2020. - missed Ab, 11 tt (prirodna tr),
    AMH 3,2, kariogrami uredni,
    👨 38 g, oligozoospermia,
    1. 04/24 Beta+ -> 1 🐧 👉 FET 👉 B.O. 6 tt
    2. 11/24 Vinogradska -> stimulirani -> 🐣 popucali prije aspiracije
    3. 12/24 Vinogradska - prirodan -> 🐣 popucali prije aspiracije
    4. 02/25 Vinogradska - prirodan -> 🐣 popucali prije aspiracije
    5. 02/25 Vinogradska - prirodan -> 1🐣 -> X
    6. Škvorc ⏳
    rolica.forum@gmail.com

angel eyes
    14. Ožujak 2024. 21:22

Fionci pomalo, nemoj se toliko unaprijed zivcirati. Treba smisliti financijsku konstrukciju, skupo je, ali vidjet ces ksko će ici. Samo neka ti što prije uspijete, želim ti svu sreću 🤗
    Rolica super, prvi put čujem da je netko smiren od pikica. Ja taman MM pripremam da kad krenem s time, bit ce kao svi pms-ovi moji dosad na najjače pa da ima razumijevanja 😂

👩 '83. hashimoto, oba jajovoda✂️
    🧑 '82. sve ok

2016. i 2023. tubarna (lapar., jajovodi ✂️)
    2020. stigla naša najveća sreća 🩵 (spontana trudnoća)
    2022. spontani u 7tt 💔
    03/24 IVF, Cito (Elonva, Orgaluntan, Menopur, Zymot) 8🥚, 4 oplođene, 2🐧 beta ❌
    05/24 IVF, Cito (Letrozol, Klomifen, Pergoveris, Orgalutran, Zymot) 2🥚, bez oplodnje
    08/24 IVF/ICSI, Cito (Pergoveris, Cetrotide, Zymot, Embryoglue) 3🥚, 1🐧 beta ❌
    “Gospodine ti znaš sve. Ti znaš da te ljubim.”

Marisha
    14. Ožujak 2024. 21:22

Rolica

Hej curkice evo me s pregleda, napokon u miru sjela za komp. U subotu ujutro imam aspiraciju, bez anestezije već samo neki njihov koktel u venu što je protiv bolova, za sada je 5 folikula (20,19,15,14,13). Složila sam se s time pa se nadam da neću krepat od bolova ahahah šalim se, bit će to dobro - mantram ;)
    .
    Svima šaljem pozitivnu vibru i nek nam budu sretni dani🥰🥰

Rolicee😍 super, petardicaaaa💥 sretno ti u subotu🤞🏻  Javi se obavezno🙏🏻 Cure da li ste imale kakve nuspojave od Decortina? Uopce nisam pametna kako da kroz dan rasporedim decortin-aspirin-folbellu? S time da mi je rekla doktorica da mogu nastaviti i sa Novalacom, plus D vitamin jednom tjedno i 3x na dan utrogestan 200mg. 

🏈44 sve ok+🌷36 endometrioza-jajovodi ✂️ AMH 6,9 pmol/L,hashimoto,TSH 1,86
    09.2023. Vinogradska IVF
    (Rekovelle+Menopur):4js
    rujan ET(1)❌️ listopad FET(1)❌️ studeni FET(1)❌️
    03.2024.Škvorc IVF
    (Ovaleap+Menopur+Orgalutran):4js ET(1)❌️ 05.2024. prirodni ciklus:1js❌️
    09.2024.Škvorc ICSI
    (Gonal+Menopur+Cetrotide):5js ET(2)11dnt β 114,16, 13dnt β 149,44, 15dnt β 99,03 ❌️ 11.2024. prirodni ciklus:2js❌️
    3.2025. vanmaterična, mtx, vacum aspiracija

Lali28
    14. Ožujak 2024. 21:35

djetelina13

Lali28

djetelina13

Slike su tu:

Hvala vam unaprijed ❣️

Lali malo su drugačije referentne vrijednosti tvog i mog laboratorija. Sitnooo. Nije ni meni baš jasno.
    Meni je baš na sredini referentnih vrijednosti, to mi se čini ok.
    Piješ li vitamin D?
    Da, bas sam ga sad za ovaj FET kupila, nista posebno, mislim da neki bas piju jaci. Ja sam uzela Vitamin D 400 I.J. Od Natural wealtha. Ti? Nisam vadila krv za to pa nisam htjela nesto jace uzimati bez provjere. Samo cyclogest, novalac i ovo.

👩🏻29 god
    AMH: 0,862µg/L (1,20-9,05)
    🧔🏻‍♂️31 god asthenozoo->normo
    1/2024 - Gonal F
    31.1. aspiracija - 9 st
    3.2. ICSI, 5 oplođenih, ET 3-dnevnog ❌, ostao 1❄️
    11.3. FET blastice—> 8dnt + —> Beta 18dnt 8961, 7+1tj ❤️
    curica🌸 7.12.👶🏻🩷J

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.