Potpomognuta oplodnja vol. 9

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Lali28
    14. Ožujak 2024. 17:38

TraTinčica

Evo ja sam bila na kontroli no UZV mi nije napravio obzirom da jis uvijek jako krvarim 😞 da li je netko imao situaciju da mu he u stimuliranom ciklusu odgodjen FET za iduci ciklus i da je nastavio piti Duphaston. Pa kad je mjesecnica dosla da je bila izuzetno bolna, obilna i da je trajala duze nego obicno? U pon sam opet presla na Estrofem i Estradot. Uglavnom iduci UZV mi je zakazan u subotu 16.03.

Nemam takvog iskustva. Ne znam koliko krvaris, meni je utz bio drugi dan ciklusa i iscurila sam na stol, ali su mi rekli da je to nirmalno 😂 
    Za ove lijekove ne znam, to nista nisam uzimala. Nakon mog prvog i jedinog sad ciklusa dosla mi je menstr normalno na vrijeme i trajala je normalno. Inace imam strahovito bolne, cak je bilo dobro ovaj put.

👩🏻29 god
    AMH: 0,862µg/L (1,20-9,05)
    🧔🏻‍♂️31 god asthenozoo->normo
    1/2024 - Gonal F
    31.1. aspiracija - 9 st
    3.2. ICSI, 5 oplođenih, ET 3-dnevnog ❌, ostao 1❄️
    11.3. FET blastice—> 8dnt + —> Beta 18dnt 8961, 7+1tj ❤️
    curica🌸 7.12.👶🏻🩷J

Rolica
    14. Ožujak 2024. 17:42

Fionci mozes donijeti svoju spavacicu ili ti oni daju svoju ako nemas neku kratkih rukava, tako su mi rekli. E mislim da cu i ja biti preuzbuđena za odmor, iako si planiram isto ponijeti knjigu 🤣 Koliko sam cula, ako imas smrzlica, to se sve racuna pod 1 postupak dok ih ne potrosis, gledajuci preko hzzo-a. Tako da ne znam ovo sto pitas, privatno pa hzzo, znati ce ti bolje cure objasniti ☺️ Cekamo onda tvoje novosti, nadam se da cete uspjeti 😁🥰🥰 Jesu te trazili ispis terapije sa Sv.Duha?
    Sanii ne bas sam Homozigot 5G. Ostalo sve uredno, samo mi je fibrinogen bio na gornjoj granici. Bila sam na konzultacijama kod hematologice, pricala mi je o svojim spontanim i kako bi ona uzimala heparin da ima nalaz kao moj, kao za svaki slucaj. Napisala preporuku za njega, na sto je moja ginicka bila sretna i kao super. Tu su u Beti sad malo zinuli, kao zasto jos i to. Svakako se slazem s tobom, bolje uzimati nego se kasnije lupati po glavi, iako sam svjesna da mogu biti razni uzroci pobacaja. Samo me zivcira pomisao na toliko pikanja 🥲

👩 39 g, 2020. - missed Ab, 11 tt (prirodna tr),
    AMH 3,2, kariogrami uredni,
    👨 38 g, oligozoospermia,
    1. 04/24 Beta+ -> 1 🐧 👉 FET 👉 B.O. 6 tt
    2. 11/24 Vinogradska -> stimulirani -> 🐣 popucali prije aspiracije
    3. 12/24 Vinogradska - prirodan -> 🐣 popucali prije aspiracije
    4. 02/25 Vinogradska - prirodan -> 🐣 popucali prije aspiracije
    5. 02/25 Vinogradska - prirodan -> 1🐣 -> X
    6. Škvorc ⏳
    rolica.forum@gmail.com

Rolica
    14. Ožujak 2024. 17:44

Hvala svima cure, držim fige svakoj od vas 🥰🙏

👩 39 g, 2020. - missed Ab, 11 tt (prirodna tr),
    AMH 3,2, kariogrami uredni,
    👨 38 g, oligozoospermia,
    1. 04/24 Beta+ -> 1 🐧 👉 FET 👉 B.O. 6 tt
    2. 11/24 Vinogradska -> stimulirani -> 🐣 popucali prije aspiracije
    3. 12/24 Vinogradska - prirodan -> 🐣 popucali prije aspiracije
    4. 02/25 Vinogradska - prirodan -> 🐣 popucali prije aspiracije
    5. 02/25 Vinogradska - prirodan -> 1🐣 -> X
    6. Škvorc ⏳
    rolica.forum@gmail.com

• Faith1509
    14. Ožujak 2024. 17:47

Čestitam svima na dobrim pregledima 😊
    Cure iz Rijeke, može li se negdje napraviti spermiogram privatno? Ako ne, koliko se čeka na termin u KBC? 

Beta 9 dnt ➡️ 132 14 dnt ➡️ 991
    Nifty low risk, stiže dečko 💙

Fionci99
    14. Ožujak 2024. 18:23

Jurky32

Angel Eyes, sretno sutra na uzv 🤞🥰
    Tera, žao mi je, drži se 🥰 smrzlići mogu čekati 🤗
    Mila123, sretnoo 🤞🥰
    Spring, 🤞 da i ova inseminacija bude uspješna 🥰
    Rolica, sa koktelom nećeš ništa osjetiti..tu si a nisi tu 😁 sretno 🤞🥰
    Fionci99, možeš ponijet svoju spavaćicu, ali imaju i oni svoje.. tako da po želji.. Ako budeš imala smrzlića FET ti spada u taj postupak u koji sad krećeš i dok ne iskoristiš sve smrzliće ne možeš ići u novi postupak. Tako da ne možeš u postupak krenuti privatno, a završiti ga preko HZZO-a. Ili jedno ili drugo. Sretnoo 🤞🥰

Jurky i Rolica evo sad sam ih zvala jer me bas ovo iznenadilo. Da, sve se to ide privatno jednom kad krenes a pohranjuju sve koje budu dobre. Ok, naravno da je super kad vec sve prolazis da ostane i koji smrzlic al me sokiralo sto se sve smrzava a doktorica je rekla da bi ja mogla imati puno. Pa me prepalo sad ako cu imati npr 5 ili vise smrzlica, ma i manje sto to znaci da sve moram privat 🤯 sad uopce ne znam koliko kosta FET i cijeli taj postupak ako cu ici kasnije na to. I receno mi je da idu dva na nosacu. Znaci li to da onda iduci put obavezno idu dva nazad?

Lali28
    14. Ožujak 2024. 18:50

Faith1509

Cure iz Rijeke, može li se negdje napraviti spermiogram privatno? Ako ne, koliko se čeka na termin u KBC?

Muz je dobio uputnicu od svoje doktorice i ne sjecam se da je ista cekao. Tipa mozda za tjedan dana? Stavrno se ne sjecam. Samo je to dao i za 2 dana je nalaz bio gotov. 

👩🏻29 god
    AMH: 0,862µg/L (1,20-9,05)
    🧔🏻‍♂️31 god asthenozoo->normo
    1/2024 - Gonal F
    31.1. aspiracija - 9 st
    3.2. ICSI, 5 oplođenih, ET 3-dnevnog ❌, ostao 1❄️
    11.3. FET blastice—> 8dnt + —> Beta 18dnt 8961, 7+1tj ❤️
    curica🌸 7.12.👶🏻🩷J

Hypnoticpoison
    14. Ožujak 2024. 19:05

_spring_

Hypnoticpoison

_spring_

Sretno svima!🤞🏻🍀

Inseminacija je u subotu, nisam sigurna je li pametnije imati odnose i danas ili "čuvati" za subotu? 🤔 Ako mi je ostalo dobro u sjećanju, zadnji puta su rekli da bi trebali biti dva dana bez odnosa, ali nisam sigurna… Što su vama savjetovali?
    Pozdrav spring!🤗Ne, od danas više ne smijete imati odnose, jer apstinencija mora biti 2-5 dana zbog spermija. Sretno na inseminaciji!🤞🤞🍀🍀❤❤ Javi nam se.😊

Ma i meni se činilo da je tako, hvala ti☺️
    Javim se… Bas sam u strahu i napetosti, a s druge strane bih htjela to sve opušteno proći jer znam da i to utječe na sve. Dr je htio ponovno pokušati s inseminacijom jer se zadnji puta primilo, ali ja se bojim da sam već ispucala sreću s uspješnim ishodom inseminacije

Nema na čemu!🤗 Znam da je prisutan velik strah, najviše zbog toga jer si imala spontani.🥺 Samo se opusti i vjeruj u dobro.🙏🙏❤❤ 💪💪 Želim ti svu sreću i navijam jaaaakoooooo!🤞🤞🍀🍀❤❤

🏥 Poliklinika IVF
    2023: 3X IUI : ❌️ ❌️ ❌️
    1.IVF: 07/23 ➕️ ❤ missed abortion 😭 💔 🤍 👼

2.IVF: 01/24 - 8 oocita -3 zrele, nije došlo do oplodnje ❌️
    3.IVF: 04/24 ➡️ ICSI ➡️ 1.beta 697 ; 2.beta 1313
    Veritas test - low risk, stiže princezica, naša dugica 🌈 👑💜 🙏

"Radujem se uspjehu drugih, jer uspjeha ima dovoljno za sve"!
    💪💪🤞🤞🍀🍀❤❤

djetelina13
    14. Ožujak 2024. 19:11

Ej cure. Mozete mi pomoci interpretirati nalaz OGTT testa i AMH-a . Cini mi se da je AMH dobar. Jedino malo mi taj OGTT nije skroz jasan. Idem na konzultacije 29.3.pa do tad zelim znati jel nalaz ok. 
    Slike su tu: 
    https://ibb.co/mJprWVd
    https://ibb.co/CM80WQF

Hvala vam unaprijed ❣️

19.9. konzultacije Poliklinika IVF
    10.mj - Dogovoren IUI (stimulacija ovulacije uz Femaru i Menopur; Ovitrelle) -》IVF (1 j.s. nezrela)❌️
    11.mj - IVF (blaga stimulacija: Femara, Gonal F, Ovitrelle) 🤞🍀 -》3 oocite, 2 zrele i oplođene- beta 18.12. ❌️
    1.mj IVF (puna stimulacija- Ovaleap, Cetrotide, Decapeptyl i Ovitrelle) - 6 oplođenih oocita; 1 blastocista vraćena; 13.2. beta HCG 469.1 🍀; 15.2. beta HCG 887.1 🍀🍀
    25.2. (5+5 tj.) UZV vidljiv plod i otkucaji srčeka ❤️

djetelina13
    14. Ožujak 2024. 19:14

Faith1509

Faith ne može se privatno napraviti spermiogram u Rijeci. I mi smo htjeli i zvali nekoliko poliklinika ali samo KBC ima. Ne čeka se predugo, mi smo nekih 2 tjedna čekali termin. Neka partner traži uputnicu svoju doktoricu opce prakse i neka se odmah naruči. 🙂

19.9. konzultacije Poliklinika IVF
    10.mj - Dogovoren IUI (stimulacija ovulacije uz Femaru i Menopur; Ovitrelle) -》IVF (1 j.s. nezrela)❌️
    11.mj - IVF (blaga stimulacija: Femara, Gonal F, Ovitrelle) 🤞🍀 -》3 oocite, 2 zrele i oplođene- beta 18.12. ❌️
    1.mj IVF (puna stimulacija- Ovaleap, Cetrotide, Decapeptyl i Ovitrelle) - 6 oplođenih oocita; 1 blastocista vraćena; 13.2. beta HCG 469.1 🍀; 15.2. beta HCG 887.1 🍀🍀
    25.2. (5+5 tj.) UZV vidljiv plod i otkucaji srčeka ❤️

Saniii
    14. Ožujak 2024. 19:38

Rolica ja bih slušala hematologa u ovom slučaju, ipak je to njegovo područje. Istina tlaka je toliko pikanja, ali znamo za što to radimo 👶..
    Fionci kako Jurky veli, ne možeš započeti postupak privatno a završit prek hzzo-a. Jedan nosač košta 150e, koliko blastica toliko nosača, mada negdje zamrzavaju po dva embrija , vraćaju se onako kako su zamrznuti.  FET je otprilike 600e i imaš još godišnju naknadu za čuvanje zametaka cca 150e, tako da nabere se tu fina cifra, btw cjenik imaš dostupan na webu svake klinike. 
    Djetelina nalazi se čine ok, tj u intervalima su. Bitno je da je homa ispod 2..

🙋‍♂️1982 normo
    🙋‍♀️1988 2020 jajovodi ✂️ amh 18, pai 4g/4g, mthfr
    1.Ivf Petrova 07/20 10js ET 1bc❌️
    2.Ivf 01/21 13js ET 2bc❌️
    FET 03/21 2bc❌️
    3.Ivf 06/21 14js ET 1bc❌️
    FET 01/22 1bc beta 9dnt 55, 131, 66 biokemijska❌️
    4.Ivf Skvorc 06/22 13js ET 2 trod 8st❌️
    FET 12/22 2bc ❌️
    5.IVF prirodni 02/23 ET 1trod 8st ❌️
    6.IVF 05/23 Alea fertility 7js 2bc
    FET 06/23 ❌️
    FET 09/23❌️
    7.Ivf 05/24 Repromed 9js 3bc Et 1bc❌️
    Fet 11/24 ❌️
    Fet 12/24 ❌️
    8.Ivf 02/25 Repromed 10js 3bc Et 1bc❌️

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.