Potpomognuta oplodnja vol. 9

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Fionci99
    14. Ožujak 2024. 15:32

Rolica

Hej curkice evo me s pregleda, napokon u miru sjela za komp. U subotu ujutro imam aspiraciju, bez anestezije već samo neki njihov koktel u venu što je protiv bolova, za sada je 5 folikula (20,19,15,14,13). Složila sam se s time pa se nadam da neću krepat od bolova ahahah šalim se, bit će to dobro - mantram ;)
    .
    Svima šaljem pozitivnu vibru i nek nam budu sretni dani🥰🥰

Vidim da se svasta izdogadjalo. Nekima odgodjeno, neke odgodile, ima i lijepih vrijesti..svakako sretno dalje u kojoj god fazi bile 😉
    Rolica ja sam to dobila na Sv. Duhu jer sam imala nekoliko folikula, nisam vise ziher za broj. Na kraju sam imala 3 jajne stanice. Meni je taj koktel bio super (ok nisam nikad imala nes drugo za usporedbu) al mrvicu sam na kratko nes osjetila i gotovo. 🥳 Tak da samo pozitivno i nemoj se bojat, stvarno bude to super 😉

Rolica
    14. Ožujak 2024. 15:40

Fionci99

Rolica

Hej curkice evo me s pregleda, napokon u miru sjela za komp. U subotu ujutro imam aspiraciju, bez anestezije već samo neki njihov koktel u venu što je protiv bolova, za sada je 5 folikula (20,19,15,14,13). Složila sam se s time pa se nadam da neću krepat od bolova ahahah šalim se, bit će to dobro - mantram ;)
    .

Vidim da se svasta izdogadjalo. Nekima odgodjeno, neke odgodile, ima i lijepih vrijesti..svakako sretno dalje u kojoj god fazi bile 😉
    Rolica ja sam to dobila na Sv. Duhu jer sam imala nekoliko folikula, nisam vise ziher za broj. Na kraju sam imala 3 jajne stanice. Meni je taj koktel bio super (ok nisam nikad imala nes drugo za usporedbu) al mrvicu sam na kratko nes osjetila i gotovo. 🥳 Tak da samo pozitivno i nemoj se bojat, stvarno bude to super 😉

Super, hvala ti! Nadam se da će i meni biti tako :)) Poslije aspiracije ostajem ležati tamo 2 sata, tako su najavili. 
    U kojoj si ti fazi, jesi se možda dogovorila da ti izbace kontracepciju? 

👩 39 g, 2020. - missed Ab, 11 tt (prirodna tr),
    AMH 3,2, kariogrami uredni,
    👨 38 g, oligozoospermia,
    1. 04/24 Beta+ -> 1 🐧 👉 FET 👉 B.O. 6 tt
    2. 11/24 Vinogradska -> stimulirani -> 🐣 popucali prije aspiracije
    3. 12/24 Vinogradska - prirodan -> 🐣 popucali prije aspiracije
    4. 02/25 Vinogradska - prirodan -> 🐣 popucali prije aspiracije
    5. 02/25 Vinogradska - prirodan -> 1🐣 -> X
    6. Škvorc ⏳
    rolica.forum@gmail.com

TraTinčica
    14. Ožujak 2024. 15:43

Evo ja sam bila na kontroli no UZV mi nije napravio obzirom da jis uvijek jako krvarim 😞 da li je netko imao situaciju da mu he u stimuliranom ciklusu odgodjen FET za iduci ciklus i da je nastavio piti Duphaston. Pa kad je mjesecnica dosla da je bila izuzetno bolna, obilna i da je trajala duze nego obicno? U pon sam opet presla na Estrofem i Estradot. Uglavnom iduci UZV mi je zakazan u subotu 16.03.

👩🏻 44 🧔🏻 50 (OAT) Poliklinika IVF Zagreb:
    12.2019 IVF (12 oocita = 5 blastocista) ❌
    11.2021 (prvi stimulirani FET) ❌
    02.2024 (drugi stimulirani FET) 28.03. FET 2 blastociste 10.04. beta 1 = 839
    12.04. beta 2 = 2282
    21.04. UZV potvrdjena jednoplodna trudnoca 🐣❤️

Fionci99
    14. Ožujak 2024. 15:51

Rolica

Fionci99

Rolica

.

Super, hvala ti! Nadam se da će i meni biti tako :)) Poslije aspiracije ostajem ležati tamo 2 sata, tako su najavili.
    U kojoj si ti fazi, jesi se možda dogovorila da ti izbace kontracepciju?

Isto tak sam i ja tamo 😊 rekli su mi da odspavam al preuzbudjena sam bila pa nisam ni citala knjigu kaj sam si uzela, neg surfala i dopisivala se 😅 S tim da na Sv. Duhu sam dobila spavacicu, tu pretpostavljam da svoju trebam uzeti. 🤔 planirala sam pitati al ak znas..
    Buduci da je prekasno za uvesti ih jer bi isla sad na postupak, nista od njih 😁 da sam isla za 2. mjeseca prek HZZO-A, onda bi mi vjerovatno dala.
    Ovaj postupak placamo, a ak nemamo srece, onda vjerovatno HZZO (osim ak do tad lista bude za tipa ljeto il iza, onda cemo vidjeti kaj cemo). Nadamo se uspjehu 🤞
    Ne znam ak bude smrzlica a sad idemo privat, dal u postupak s njima mozemo prek HZZO-a? Pretpostavljam da, da al da se isto ceka par mjeseci kao i cijeli postupak. 
    Vidjela sam da puno pisete kako je prvi put cesto tesko da ti odmah pogode terapiju i sve, pa me malo strah znaci li to da sam trebala ostati na Sv. Duhu, mozda bi ovaj put bila dobra terapija 🙈 
    Super mi djeluju u Beti, nije da sam pozalila al ja sam dosla u Betu jer sam htjela prek HZZO-a tako da drugu niti jednu privatnu nisam ni malo istrazivala. Dosta sam impulzivno sam odlucila 😅

angel eyes
    14. Ožujak 2024. 16:00

Rolica odlično, sretno u subotu 🥰🥰
    Tratincica javit ce se netko s više iskustva, sretno dalje 🤗🤗

👩 '83. hashimoto, oba jajovoda✂️
    🧑 '82. sve ok

2016. i 2023. tubarna (lapar., jajovodi ✂️)
    2020. stigla naša najveća sreća 🩵 (spontana trudnoća)
    2022. spontani u 7tt 💔
    03/24 IVF, Cito (Elonva, Orgaluntan, Menopur, Zymot) 8🥚, 4 oplođene, 2🐧 beta ❌
    05/24 IVF, Cito (Letrozol, Klomifen, Pergoveris, Orgalutran, Zymot) 2🥚, bez oplodnje
    08/24 IVF/ICSI, Cito (Pergoveris, Cetrotide, Zymot, Embryoglue) 3🥚, 1🐧 beta ❌
    “Gospodine ti znaš sve. Ti znaš da te ljubim.”

Fionci99
    14. Ožujak 2024. 16:05

TraTinčica

Evo ja sam bila na kontroli no UZV mi nije napravio obzirom da jis uvijek jako krvarim 😞 da li je netko imao situaciju da mu he u stimuliranom ciklusu odgodjen FET za iduci ciklus i da je nastavio piti Duphaston. Pa kad je mjesecnica dosla da je bila izuzetno bolna, obilna i da je trajala duze nego obicno? U pon sam opet presla na Estrofem i Estradot. Uglavnom iduci UZV mi je zakazan u subotu 16.03.

Zao mi je, nemam iskustva s tim 😒 nadam se da ce ti neka od cura znati pomoci. Vjerujem da ti tesko cekati sad iduci ciklus ali ako ikako mozes, probaj ovaj mjesec raditi sve sto mislis da iduci mozda neces moci kad bus🤰Ne kazem da ce puno pomoci al evo ja sam jela prosli tjedan 2 put sushi jer si razmisljam kak budem sad trudna pa necu moci.😁 Mozda neke tak sitnice da te oraspoloze. Nadam se da ce se ubrzo smiriti situacija

Saniii
    14. Ožujak 2024. 16:27

Rolica misliš homozigot 4g/4g?
    Imam istu mutaciju i meni je hematolog propisao heparin od potvrđene trudnoće do 2 tjedna iza poroda, mada ja ga koristim od transfera. Hematolog mi je jasno naglasio da ova mutacija nije uzrok neuspješne implantacije i ove mutacije su česte u populaciji i rijetko mogu biti uzrok pobačaja ali obzirom da mi do trudnoće dolazimo puno težim putem potrebno je poduzeti sve mjere opreza i ja osobno bih se užasno grizla da dođe do spontanog a ja nisam koristila heparin 😱, mada do spontanog moze doći unatoč heparinu, tako da ću ga ja svakako koristit dokle god moram mada mi nije nimalo drag 😏. Najbolje  se s tim nalazom naruči kod hematologa za mišljenje.  Sretno u subotu 🤞
    Tratinčica a koji si dc? Meni inače kad krenem sa estrofemom se ciklus skrati za dan , a prvi UZV bude 10 dc jer nema potrebe ići ranije. Bez brige krvarenje ce stati, a kad si na estrofemu nije bitan dan transfera tako da ga možeš piti sve dok endometrij ne bude zadovoljavajući. Sretno🤞. Btw imaš respektabilan broj smrzlica obzirom na godine 💪.
    Fionci  po zakonu ne mozes ići u nikakav postupak sve dok ne potrošiš sve smrzlice, a nadam se da i nećeš trebat novi 🤞

🙋‍♂️1982 normo
    🙋‍♀️1988 2020 jajovodi ✂️ amh 18, pai 4g/4g, mthfr
    1.Ivf Petrova 07/20 10js ET 1bc❌️
    2.Ivf 01/21 13js ET 2bc❌️
    FET 03/21 2bc❌️
    3.Ivf 06/21 14js ET 1bc❌️
    FET 01/22 1bc beta 9dnt 55, 131, 66 biokemijska❌️
    4.Ivf Skvorc 06/22 13js ET 2 trod 8st❌️
    FET 12/22 2bc ❌️
    5.IVF prirodni 02/23 ET 1trod 8st ❌️
    6.IVF 05/23 Alea fertility 7js 2bc
    FET 06/23 ❌️
    FET 09/23❌️
    7.Ivf 05/24 Repromed 9js 3bc Et 1bc❌️
    Fet 11/24 ❌️
    Fet 12/24 ❌️
    8.Ivf 02/25 Repromed 10js 3bc Et 1bc❌️

Fionci99
    14. Ožujak 2024. 17:01

Saniii

Rolicamisliš homozigot 4g/4g?
    Imam istu mutaciju i meni je hematolog propisao heparin od potvrđene trudnoće do 2 tjedna iza poroda, mada ja ga koristim od transfera. Hematolog mi je jasno naglasio da ova mutacija nije uzrok neuspješne implantacije i ove mutacije su česte u populaciji i rijetko mogu biti uzrok pobačaja ali obzirom da mi do trudnoće dolazimo puno težim putem potrebno je poduzeti sve mjere opreza i ja osobno bih se užasno grizla da dođe do spontanog a ja nisam koristila heparin 😱, mada do spontanog moze doći unatoč heparinu, tako da ću ga ja svakako koristit dokle god moram mada mi nije nimalo drag 😏. Najbolje se s tim nalazom naruči kod hematologa za mišljenje. Sretno u subotu 🤞
    Tratinčica a koji si dc?Meni inače kad krenem sa estrofemom se ciklus skrati za dan , a prvi UZV bude 10 dc jer nema potrebe ići ranije. Bez brige krvarenje ce stati, a kad si na estrofemu nije bitan dan transfera tako da ga možeš piti sve dok endometrij ne bude zadovoljavajući. Sretno🤞. Btw imaš respektabilan broj smrzlica obzirom na godine 💪.
    Fionci po zakonu ne mozes ići u nikakav postupak sve dok ne potrošiš sve smrzlice, a nadam se da i nećeš trebat novi 🤞

Ma mislila sam ici isto u Betu ali ako bude smrzlica samo da odem na FET prek HZZO-a kod njih. Ne znam dal je to moguce, ili moram i FET ici privatno jer cu i aspiraciju i cijeli postupak ici privat. Taj dio me zanima 😊 naravno, nadajmo se da to necu ni trebati 🤭

Lali28
    14. Ožujak 2024. 17:36

mila123

Cure, ja jednostavno nemam hrabrosti za test iako mi je 9.dan od transfera blastociste. Vec tjedan dana imam menstrualne bolove, a sinoc pred spavanje sam cak morala popiti lupocet, i ujutro odmah isto jer sam bas jake grceve imala. 🫣 Pricekat cu nedjelju i onda napraviti test.. uf, drzite mi fige, a vama puno srece 🤍

Ja ti bas drzim fige🍀🤞🏻

👩🏻29 god
    AMH: 0,862µg/L (1,20-9,05)
    🧔🏻‍♂️31 god asthenozoo->normo
    1/2024 - Gonal F
    31.1. aspiracija - 9 st
    3.2. ICSI, 5 oplođenih, ET 3-dnevnog ❌, ostao 1❄️
    11.3. FET blastice—> 8dnt + —> Beta 18dnt 8961, 7+1tj ❤️
    curica🌸 7.12.👶🏻🩷J

Jurky32
    14. Ožujak 2024. 17:36

Angel Eyes, sretno sutra na uzv 🤞🥰
    Tera, žao mi je, drži se 🥰 smrzlići mogu čekati 🤗
    Mila123, sretnoo 🤞🥰
    Spring, 🤞 da i ova inseminacija bude uspješna 🥰
    Rolica, sa koktelom nećeš ništa osjetiti..tu si a nisi tu 😁 sretno 🤞🥰
    Fionci99, možeš ponijet svoju spavaćicu, ali imaju i oni svoje.. tako da po želji.. Ako budeš imala smrzlića FET ti spada u taj postupak u koji sad krećeš i dok ne iskoristiš sve smrzliće ne možeš ići u novi postupak. Tako da ne možeš u postupak krenuti privatno, a završiti ga preko HZZO-a.  Ili jedno ili drugo. Sretnoo 🤞🥰

👱‍♀️ 33, AMH 4.6,visok FSH 🧑 36, OAT
    8/22 Petrova➡️prc➡️AIH - 👎
    9/22 Petrova➡️stim., pukli folikuli➡️AIH - 👎
    10/22 Petrova➡️prc➡️ 2 🥚 👎 3/23 Sv. Duh➡️stim., 3🥚ET 1 👎 5/23 Sv. Duh➡️prc, ET 1 👎 7/23 Sv. Duh➡️stim., 4🥚ET 1 👎 1/24 Beta+➡️stim., 3🥚ET 2 ➡️test 12.dnt +➡️beta 15.dnt 1019.2➡️uzv 29.2➡️6+1❤️➡️amnio👌➡️it's a boy 💙

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.