Potpomognuta oplodnja vol. 9

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    BabyInProgress
    22. Kolovoz 2025. 21:13

Batica ovo je popis sta su mi poslali iz PFC prag (imunology 2:ANA IgG, ENA screen, APA IgG, IgM, ACLA IgG, IgM, A-beta 2 GPI IgG, IgM, a-tTg IgA, IgG, A-annexin IgG, IgM, Imunofenotyp CD3, CD4, CD8, CD19 and NK, Intracellular production of cytokines (TNF, IFN, IL-4), a-ovaries, sperm, zona pellucida, a-TPO, a-Tg, T-regulation lymphocyte) i iskreno nemam pojma o cem se radi, kad sam ih pitala rekli su da kod njih dodje 240 eura a kod nas koliko znaju oko 700 eura, a clayo mi je napisao samo imunologija (nk stanice).
    Uglavnom kad sam krenula to istrazivat zakljucak je da mi ginekolog treba pustit 4 uputnice ako bude dobre volje:
    1. Uputnica za autoimunološki panel (ANA, ENA, APA, ACLA, β2GPI): Rebro / Merkur / Vinogradska
    2. Uputnica za a-tTg (celijakija): Rebro, Merkur
    3. Uputnica za štitnjačna antitijela (a-TPO, a-Tg): bilo koji lab
    4. Imunofenotip CD3, CD4, CD8, CD19, NK (protočna citometrija)- ovo istvari hibekolog pusta za hematologa pa hematolog za ovu pretragu (Rebro, Merkur, Vinogradska)
    A ovo ostalo ili nije dostupno u hrv ili se radi u privatnom labu, nije pokriveno preko HZZO-a.
    Tako da ako netko ima iskustva i pametniji je po ovom pitanju, svaki savijet je dobrodošao ☺️

🚺 35 god., AMH 3.4 pmol/L
    🚹 52 god., AST ➡️ OA
    2021. ICSI Poliklinika IVF (1 + ❄️❄️)- 👧🏼
    02/2023. ICSI Poliklinika IVF (1 + ❄️)- missed ab. 9tt ❌
    05/2023. ICSI Poliklinika IVF (1 + ❄️❄️)- ❌
    03/2024. ICSI Poliklinika IVF (2 trodnevna)- ❌
    03/2025. Prirodna trudnoća- blighted ovum 7tt

09/10 mj. - ❓

Finika
    22. Kolovoz 2025. 21:39

BabyInProgress

Batica ovo je popis sta su mi poslali iz PFC prag (imunology 2:ANA IgG,ENA screen,APA IgG, IgM,ACLA IgG, IgM,A-beta 2 GPI IgG, IgM,a-tTg IgA, IgG,A-annexin IgG, IgM,Imunofenotyp CD3, CD4, CD8, CD19 and NK,Intracellular production of cytokines (TNF, IFN, IL-4),a-ovaries, sperm, zona pellucida,a-TPO,a-Tg,T-regulation lymphocyte) i iskreno nemam pojma o cem se radi, kad sam ih pitala rekli su da kod njih dodje 240 eura a kod nas koliko znaju oko 700 eura, a clayo mi je napisao samo imunologija (nk stanice).
    Uglavnom kad sam krenula to istrazivat zakljucak je da mi ginekolog treba pustit 4 uputnice ako bude dobre volje:
    1. Uputnicaza autoimunološki panel (ANA, ENA, APA, ACLA, β2GPI):Rebro / Merkur / Vinogradska
    2. Uputnicaza a-tTg (celijakija):Rebro, Merkur
    4. Imunofenotip CD3, CD4, CD8, CD19, NK (protočna citometrija)- ovo istvari hibekolog pusta za hematologa pa hematolog za ovu pretragu (Rebro, Merkur, Vinogradska)
    A ovo ostalo ili nije dostupno u hrv ili se radi u privatnom labu, nije pokriveno preko HZZO-a.
    Tako da ako netko ima iskustva i pametniji je po ovom pitanju, svaki savijet je dobrodošao ☺️

da li ti je netko spomenuo biopsiju endometrija na NK i plazma stanice?

40 god, hipo, pai I 4g/5g, AMH 24, 33god, normo(??)kariogram ✔️, biopsija ✔️06/23 Missed ab.
    03/24 biokemijska, 10/24 biokemijska, 12/24 biokemijska,
    03/25 Poliklinika Mia, 12 js, ICSI 9 js, 6 oplođeno, 1 morula i 1 blasta
    04/25 ET biokemijska, 07/25 FET, 1.beta 128, 2.beta 707, ❤️

Batica
    22. Kolovoz 2025. 21:56

BabyInProgress

Batica ovo je popis sta su mi poslali iz PFC prag (imunology 2:ANA IgG,ENA screen,APA IgG, IgM,ACLA IgG, IgM,A-beta 2 GPI IgG, IgM,a-tTg IgA, IgG,A-annexin IgG, IgM,Imunofenotyp CD3, CD4, CD8, CD19 and NK,Intracellular production of cytokines (TNF, IFN, IL-4),a-ovaries, sperm, zona pellucida,a-TPO,a-Tg,T-regulation lymphocyte) i iskreno nemam pojma o cem se radi, kad sam ih pitala rekli su da kod njih dodje 240 eura a kod nas koliko znaju oko 700 eura, a clayo mi je napisao samo imunologija (nk stanice).
    1. Uputnicaza autoimunološki panel (ANA, ENA, APA, ACLA, β2GPI):Rebro / Merkur / Vinogradska

Hvala ti! Istrazit cu i ja malo, antitijela za štitnjaču sam vadila, ali ima tu dosta toga... 🤗

🙍‍♀️89' odstranjena štitnjača, Hashimoto, Euthyrox 175 mg
    Kariogram ✅️
    🙍‍♂️87' oligizoospermia, 🧬DNK fragmentacija spermija 48%
    Kariogram ✅️
    Y mikrodelecije ✅️
    Pokušavamo 5 godina...
    🟡 1/2025. - ICSI - 3 folikula, 2 js, 1 oplođena - (Clomifene) - ET 3 dan, 6st BETA ❌️
    🟡 3/2025 Bemfola 225
    ICSI - 8js, 1 oplodena
    ET 3 dan, 8st BETA ❌️
    🟡 8/2025 ICSI Zymot, Gonal 300, 16js, 10 zrelih, 6 oplođeno, hiper, ❄️ 1 trodnevni embrij
    FET 10. mjesec ⏳️

BabyInProgress
    23. Kolovoz 2025. 07:09

Finika

BabyInProgress

da li ti je netko spomenuo biopsiju endometrija na NK i plazma stanice?

Ne, ali i koliko sam sama bila uspjela vidjeti ERA test nema kod nas, a NK stanice se na taj nacin mogu provjeriti samo u IVF poliklinici pa mi je plan prvo provjerit ovo sve sta su mi poslali i onda gledat dalje i vidjet sto ce mi rec na konzultacijama u Repromedu. 

🚺 35 god., AMH 3.4 pmol/L
    🚹 52 god., AST ➡️ OA
    2021. ICSI Poliklinika IVF (1 + ❄️❄️)- 👧🏼
    02/2023. ICSI Poliklinika IVF (1 + ❄️)- missed ab. 9tt ❌
    05/2023. ICSI Poliklinika IVF (1 + ❄️❄️)- ❌
    03/2024. ICSI Poliklinika IVF (2 trodnevna)- ❌
    03/2025. Prirodna trudnoća- blighted ovum 7tt

09/10 mj. - ❓

Lori🍀
    23. Kolovoz 2025. 07:43

Jutro cure, želim svima lijepi vikend.
    U pon ću objaviti listu, nemamo nikakvih novosti na njoj.
    Batice doći će i 10.mj brzo, evo 9. nam je već pred vratima. Držim fige da bude ipak još koji smrzlić, da se razviju lijepo ovi 5-stanični🤞🏻

37 g., AMH 5, Hashimoto, PAI 4g/5g
    Muž sve ok
    2021. missed ab 7tt💔
    2021.🤰 ❤️ ...2022. stigla 🍀👧
    Pokušaji za 🍀 br. 2 od 12/2023.
    1. IVF 2/25 ➖️
    2. IVF 5/25: 6dnt ➕️; missed ab 7tt💔
    3. FET 9/25; 6 dnt ➕️; 1. uzv sve ok imamo ❤️

Batica
    23. Kolovoz 2025. 10:22

Lori🍀

Jutro cure, želim svima lijepi vikend.
    U pon ću objaviti listu, nemamo nikakvih novosti na njoj.
    Batice doći će i 10.mj brzo, evo 9. nam je već pred vratima. Držim fige da bude ipak još koji smrzlić, da se razviju lijepo ovi 5-stanični🤞🏻

Hvala Lori! 🥰
    Ugodan vikend svima...

🙍‍♀️89' odstranjena štitnjača, Hashimoto, Euthyrox 175 mg
    Kariogram ✅️
    🙍‍♂️87' oligizoospermia, 🧬DNK fragmentacija spermija 48%
    Kariogram ✅️
    Y mikrodelecije ✅️
    Pokušavamo 5 godina...
    🟡 1/2025. - ICSI - 3 folikula, 2 js, 1 oplođena - (Clomifene) - ET 3 dan, 6st BETA ❌️
    🟡 3/2025 Bemfola 225
    ICSI - 8js, 1 oplodena
    ET 3 dan, 8st BETA ❌️
    🟡 8/2025 ICSI Zymot, Gonal 300, 16js, 10 zrelih, 6 oplođeno, hiper, ❄️ 1 trodnevni embrij
    FET 10. mjesec ⏳️

Luckita
    23. Kolovoz 2025. 13:25

Bok cure, 
    Ja sam na listi za ponedjeljak, ali sam pregled odradila jučer pa sam samo htjela javiti da je sve dobro i da sada čekamo nalaze Panorame :) 

Vidim da vas ima puno novih ili pred novim postupcima.. ono sto ja mogu reci iz osobnog iskustva jer 2 godine aktivnog IVF-a nakon prirodne trudnoće i spontanog nisu urodile plodom.. sve dok nisam napravila histeroskopiju i ciklus nakon uspjela.. po meni jako bitna pretraga/zahvat koji sam dogovorila na vlastiti nagovor doktora.. on ju nije sam htio napraviti jos uvijek.. eto mozda nekome pomogne i ovaj savjet.

👩🏻 32 god - blagi PCOS / 👨🏻 36 god normo.
    🏁 2021.
    2/2023. Prirodna trudnoća - 10 tt missed ab. 💔
    2/2024. 1.IVF - 10 🥚 6 embrija
    ET 2 blastice - neuspješan, 4❄️
    4/2024. FET stimulirani, 2 ❄️ - neupješan
    5/2024 FET prirodni, 2❄️ - neuspješan
    12/2024 PROMJENA KLINIKE - potpuno drugačija stimulacija
    01/2025 2. IVF - 4 🥚, 2 oplodjene, prestale se razvijati❌
    04/2025 3. IVF - ET ❌ 1❄️
    Histeroskopija - sve ok
    06/2025. FET ❄️ 10dt -beta 360, 12dt 870 ❤️🙏🏼

advocatus
    23. Kolovoz 2025. 13:54

Luckita

Bok cure,
    Ja sam na listi za ponedjeljak, ali sam pregled odradila jučer pa sam samo htjela javiti da je sve dobro i da sada čekamo nalaze Panorame :)

Vidim da vas ima puno novih ili pred novim postupcima.. ono sto ja mogu reci iz osobnog iskustva jer 2 godine aktivnog IVF-a nakon prirodne trudnoće i spontanog nisu urodile plodom.. sve dok nisam napravila histeroskopiju i ciklus nakon uspjela.. po meni jako bitna pretraga/zahvat koji sam dogovorila na vlastiti nagovor doktora.. on ju nije sam htio napraviti jos uvijek.. eto mozda nekome pomogne i ovaj savjet.

Jesi radila privatno ili? 

30/32 - oligoasteno; 1. ICSI 10/25 (Bemfola 150, Ganirelix, 3x Decapeptyl) - 9js, 6 zrelih, 5 oplodenih, 2 blastociste🐧🐧; FET⏳

Luckita
    23. Kolovoz 2025. 14:33

Jesam, u poliklinici IVF.

👩🏻 32 god - blagi PCOS / 👨🏻 36 god normo.
    🏁 2021.
    2/2023. Prirodna trudnoća - 10 tt missed ab. 💔
    2/2024. 1.IVF - 10 🥚 6 embrija
    ET 2 blastice - neuspješan, 4❄️
    4/2024. FET stimulirani, 2 ❄️ - neupješan
    5/2024 FET prirodni, 2❄️ - neuspješan
    12/2024 PROMJENA KLINIKE - potpuno drugačija stimulacija
    01/2025 2. IVF - 4 🥚, 2 oplodjene, prestale se razvijati❌
    04/2025 3. IVF - ET ❌ 1❄️
    Histeroskopija - sve ok
    06/2025. FET ❄️ 10dt -beta 360, 12dt 870 ❤️🙏🏼

Sage
    23. Kolovoz 2025. 14:33

Sve vas pratim, ali se ne javljam da ne zatrpavam stranice bez veze. Dreamer i Xoxo nadam se da ste dobro 💕

Htjela sam se nadovezati na ovo što je Luckita napisala vezano za histeroskopiju. Ako se dobro sjećam Sani je jednom spomenula da je preporuka obavit histero nakon tri neuspješna transfera i ja sam se vodila time. Sama sam pitala doktoricu što misli o toj pretrazi za mene nakon 3 biokemijske, 1 vanmaternične i 3 transfera lijepoh blastica, na kraju se ona složila i ja sam nakon te pretrage ostala trudna i došla najdalje do sad (9. tjedan). Nije nikakva garancija, ali svakako ima znanstveno uporište i mislim da za sve cure koje su duže u ovome se isplati popričati sa svojim liječnikom. Sretno svima 🤞🩷

👩 29 (AMH 22,5 pmol/L); 👨29 (4/25 normo)
    2023 prirodne trudnoće - 2x biokemijska; vanmaternična (jajovod ✂️)
    dr. V + Repromed
    9/24 prirodni IVF (neg aspiracija)
    10/24 stim IVF (Gonal+Pergoveris+Cetrotide); 11🥚, 8 oplodenih; 2 ❄️; 01/25 FET 1bc❌; 02/25 FET 1bc❌
    Poliklinika IVF
    04/25 stim IVF (Elonva+Menopur+Orgalutran); 15🥚, 12 oplodenih; 5❄️;
    ET 1bc - beta 9dnt 33, 11dnt 16, biokemijska❌️
    06/25 histeroskopija ✔️; 07/25 FET, beta 9dnt 193, 11dnt 480; UZV 6+1 ❤️

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Odustani