Batica Sretno!!
👩 1991. (blagi PCOS) 🧑 1988. (asthenozoospermia)
1. IVF prirodni (02/24) - 0 js
2. ICSI stimulirani (04/24) - 4 js - 2 oplođene - 1 embrio, 0 ❄️ - beta 0
3. ICSI prirodni (09/24) - 1js - 1 oplođena - 1 embrio - beta 0
4. ICSI stimulirani (02/25) - 5 js - 2 oplođene - 2 embria, 0 ❄️ - beta 2,3
5. ICSI stimulirani (07/25) - 7 js - 2 oplođene - 0 ❄️ (freeze all)
Lori, Medenko, Avisss i Štefica hvala vam cure drage! 🫂
Nemam dobre vijesti, ostala su 3 embrija, 1 osmostanični i 2 petostanična. Embriolog nije zadovoljan kvalitetom jajnih stanica jer su Zymot metododom ovaj put odabrani kvalitetni spermiji...jednostavno kaze da vidi da nije dobro. Ovo me je šokiralo jer nisam znala da je problem s obje strane. S obzirom da imam hiper, nije napravljen ET, a biti ce smrznut osmostanicni embrij danas, a ostala dva ce ostaviti da vidi hoce li napredovati...
Uglavnom, rasplakala sam se kad mi je rekao da i ja imam problem, vjerojatno sam djelovala luda, nisam inače placljiva...
🙍♀️89' odstranjena štitnjača, Hashimoto, Euthyrox 175 mg
Kariogram ✅️
🙍♂️87' oligizoospermia, 🧬DNK fragmentacija spermija 48%
Kariogram ✅️
Y mikrodelecije ✅️
Pokušavamo 5 godina...
🟡 1/2025. - ICSI - 3 folikula, 2 js, 1 oplođena - (Clomifene) - 28.01.2025. ET 3 dan, 6st BETA ❌️
🟡 3/2025 Bemfola 225
24.03.2025. ICSI - 8js, 1 oplodena
27.03.2025. ET 3 dan, 8st BETA ❌️
🟡 8/2025 ICSI Zymot, Gonal 300, 16js, 10 zrelih, 6 oplođeno
Nemam dobre vijesti, ostala su 3 embrija, 1 osmostanični i 2 petostanična. Embriolog nije zadovoljan kvalitetom jajnih stanica jer su Zymot metododom ovaj put odabrani kvalitetni spermiji…jednostavno kaze da vidi da nije dobro. Ovo me je šokiralo jer nisam znala da je problem s obje strane. S obzirom da imam hiper, nije napravljen ET, a biti ce smrznut osmostanicni embrij danas, a ostala dva ce ostaviti da vidi hoce li napredovati…
Uglavnom, rasplakala sam se kad mi je rekao da i ja imam problem, vjerojatno sam djelovala luda, nisam inače placljiva…
Baš mi je žao, točno znam kako je čuti takve vijesti Vjerojatno nisi uspjela popratiti u svim ovim stranicama moj zadnji postupak, ali isto sam morala ići na freeze all zbog predebelog endometrija. Na kraju od 7 aspiriranih jajnih stanica nismo imali ništa za zamrznuti iako su nam isto napravili zymot.
Ja sam tražila razgovor i objašnjenje za te poražavajuće rezultate i embriologinja mi je rekla da su mi jajne stanice bile dosta loše (jedna čak i izrazito deformirana). Ja sam se tada prvi put susrela s tim da moje jajne stanice nisu dobre, do tog trenutka mi to nikada nitko nije spominjao. Rečeno mi je da za to može postojati nekoliko "krivaca" (od čega većina, naravno, nije u našoj kontroli), ali da isto tako može u pitanju biti i loš ciklus. Ono što mene tješi u svemu tome je da već idući ciklus može biti bolji, normalniji i uspješniji po pitanju kvalitete jajnih stanica, odnosno da jedan ciklus loših stanica ne znači da je to sad naša nova konstanta u nastavku ovog puta.
Svakako nije lako to čuti u situaciji u kojoj već jedan problem predstavlja ogromnu prepreku, ali želim ti samo reći da ovaj ciklus loših stanica ne znači da će se to ponavljati. Meni je bilo barem malo lakše kad su meni to rekli, nadam se da će i tebi u nekom trenutku to doći kao svjetlo u mraku ❤️
Nemam dobre vijesti, ostala su 3 embrija, 1 osmostanični i 2 petostanična. Embriolog nije zadovoljan kvalitetom jajnih stanica jer su Zymot metododom ovaj put odabrani kvalitetni spermiji…jednostavno kaze da vidi da nije dobro. Ovo me je šokiralo jer nisam znala da je problem s obje strane. S obzirom da imam hiper, nije napravljen ET, a biti ce smrznut osmostanicni embrij danas, a ostala dva ce ostaviti da vidi hoce li napredovati…
Uglavnom, rasplakala sam se kad mi je rekao da i ja imam problem, vjerojatno sam djelovala luda, nisam inače placljiva…
Normalno je da si se rastužila kad si to čula, ali nemoj dati da te to pokoleba. 💗Sad možemo navijati da se petostanočni nastave razvijati. 🍀
40 god, hipo, pai i 4g/5g, AMH 24, 33god, normo(??)06/23 Missed ab. 9+6 tt,
03/24 biokemijska, 10/24 biokemijska, 12/24 biokemijska,
03/25 Poliklinika Mia, 12 js, ICSI 9 js oplođeno, 1 morula i 1 blasta
04/25 ET biokemijska, 07/25 FET, 1.beta 128, 2.beta 707, 6+4 ❤️
Batica, vjerujem da si bila šokirana...poznat mi je taj osjećaj. Mi smo imali 10 oplođenih, a samo 2 došle do blastice (srednje kvalitete): ja sam bila baš full razočarana, nakon poziva embriologa samo sam počela plakati...
Kad sam pitala pa kako samo 2 blastice, rekli su mi da nažalost ni oni nemaju dogovor na ta pitanja i da bi voljeli i sami znati odgovor...jednostavno u tom slučaju 2+2 nije uvijek 4
Štefica, kojim se suplementima može možda poraditi na samoj kvaliteti js?
👩 41 👨39
1. IVF 05/2024 - 13 aspiriranih js, 10 oplođenih, 2 blastice = FreezAll (zbog operacije koja me čekala), planiran FET nakon oporavka
1. FET 07/2025 - vraćena 1 blastica (druga nije preživjela odmrzavanje), beta❌
Batica, vjerujem da si bila šokirana…poznat mi je taj osjećaj. Mi smo imali 10 oplođenih, a samo 2 došle do blastice (srednje kvalitete): ja sam bila baš full razočarana, nakon poziva embriologa samo sam počela plakati…
Kad sam pitala pa kako samo 2 blastice, rekli su mi da nažalost ni oni nemaju dogovor na ta pitanja i da bi voljeli i sami znati odgovor…jednostavno u tom slučaju 2+2 nije uvijek 4
Štefica, kojim se suplementima može možda poraditi na samoj kvaliteti js?
Ja uzimam Proxeed Women Inositol, omegu 3, ubiquinol i melatonin. Proxeed su mi preporučili liječnici i embriologinja, a ostalo sam sve pročitala na ovom forumu. Na prvim stranicama ove teme ima sigurno još korisnih savjeta oko poboljšanja stanica, ja sam to sve iščitala i napravila sebi kombinaciju za koju mislim da će mi najviše koristiti.
Ja sam uzimala ubiquinol 400 - 600 mg dnevno, NAC, shavatari, D vitamin ( prethodno provjerila nalaz), vitamin E, selen, magnezij, cink zbog štitnjače, aktivni folat. Uzimala sam sigurno preko 6 mjeseci dok se pokušavali i spontano ostvarit trudnoću. Ove godine sam napunila 40 i bilo mi je bitno da makar probam popraviti kvalitetu js. Vjerojatno cure imaju više iskustva i preporuka.
40 god, hipo, pai i 4g/5g, AMH 24, 33god, normo(??)06/23 Missed ab. 9+6 tt,
03/24 biokemijska, 10/24 biokemijska, 12/24 biokemijska,
03/25 Poliklinika Mia, 12 js, ICSI 9 js oplođeno, 1 morula i 1 blasta
04/25 ET biokemijska, 07/25 FET, 1.beta 128, 2.beta 707, 6+4 ❤️
Hvala ti puno na ovim riječima, trebale su mi! 🫂
Iskreno mi je zao sto nas ima toliko, kao da postupci sami po sebi nisu dovoljno teski, onda ide jedan udarac za drugim. Užasno je kad nas takve vijesti zateknu, pogotovo kad misliš da ideš “korak dalje”, a onda te sruši nešto novo. I baš mi je bilo važno čuti da jedan loš ciklus ne mora ništa značiti za dalje – to mi je nekako unijelo malo nade u cijeli ovaj kaos. Cudi me da u prva dva postupka nije bilo govora o lpsoj kvaliteti jajnih stanica. AMH mi je 25...
Nadam se da će idući ciklusi donijeti bolje vijesti svakoj od nas ❤️
Avisss i ja već pijem koenzim q10, catafertyl, vitamin d, vitamin c, hvala i na ostalim savjetima...
Finika, hvala i nadam se da sve ide školski! 💕
🙍♀️89' odstranjena štitnjača, Hashimoto, Euthyrox 175 mg
Kariogram ✅️
🙍♂️87' oligizoospermia, 🧬DNK fragmentacija spermija 48%
Kariogram ✅️
Y mikrodelecije ✅️
Pokušavamo 5 godina...
🟡 1/2025. - ICSI - 3 folikula, 2 js, 1 oplođena - (Clomifene) - 28.01.2025. ET 3 dan, 6st BETA ❌️
🟡 3/2025 Bemfola 225
24.03.2025. ICSI - 8js, 1 oplodena
27.03.2025. ET 3 dan, 8st BETA ❌️
🟡 8/2025 ICSI Zymot, Gonal 300, 16js, 10 zrelih, 6 oplođeno
Ja sam uzimala ubiquinol 400 - 600 mg dnevno, NAC, shavatari, D vitamin ( prethodno provjerila nalaz), vitamin E, selen, magnezij, cink zbog štitnjače, aktivni folat. Uzimala sam sigurno preko 6 mjeseci dok se pokušavali i spontano ostvarit trudnoću. Ove godine sam napunila 40 i bilo mi je bitno da makar probam popraviti kvalitetu js. Vjerojatno cure imaju više iskustva i preporuka.
Da, to su sve dobre kombinacije, meni se većina toga nalazi u Proxeed prahu. Osim ovog što si napisala, dobro je uzimati i vitamin B (12, 5, 6), vitamin C i L-karnitin. Posebno za L-karnitin mi je embriologinja rekla da je dobar za stanice, ali meni se on isto nalazi u Proxeedu pa ga ne uzimam posebno.
Saljem i ja svoju suplementaciju:
Ujutro: Tru niagen, L-carnitine 1500mg, Omega 3, Vitamin C
Popodne: RodiOva, Novalac, CoQ10, Acetyl L-carnitine 500mg, Vitamin E, maca harmony, magnezij glycinate i kendural c
Samo bi napomenula da je za sve potrebno 3 mjeseca da bi se vidjelo na kvaliteti jajnih stanica, ako danas pocnemo, to je vidljivo na nasim jajnim stabicama tek 3. ciklus 😅
Ja planiram izvadit jos i dhea-s i testosteron da vidim da uvedem i Dhea 2x25 mg (po preporuci doktorice nakon zadnjeg spontanog)
🚺 35 god., AMH 3.4 pmol/L
🚹 52 god., AST ➡️ OA
2021. ICSI Poliklinika IVF (1 + ❄️❄️)- 👧🏼
02/2023. ICSI Poliklinika IVF (1 + ❄️)- missed ab. 9tt ❌
05/2023. ICSI Poliklinika IVF (1 + ❄️❄️)- ❌
03/2024. ICSI Poliklinika IVF (2 trodnevna)- ❌
03/2025. Prirodna trudnoća- blighted ovum 7tt
09/10 mj. - ❓
Sortiraj odgovore
Najstariji