Batica, vjerujem da si bila šokirana…poznat mi je taj osjećaj. Mi smo imali 10 oplođenih, a samo 2 došle do blastice (srednje kvalitete): ja sam bila baš full razočarana, nakon poziva embriologa samo sam počela plakati…
Kad sam pitala pa kako samo 2 blastice, rekli su mi da nažalost ni oni nemaju dogovor na ta pitanja i da bi voljeli i sami znati odgovor…jednostavno u tom slučaju 2+2 nije uvijek 4
Štefica, kojim se suplementima može možda poraditi na samoj kvaliteti js?
Ja uzimam Proxeed Women Inositol, omegu 3, ubiquinol i melatonin. Proxeed su mi preporučili liječnici i embriologinja, a ostalo sam sve pročitala na ovom forumu. Na prvim stranicama ove teme ima sigurno još korisnih savjeta oko poboljšanja stanica, ja sam to sve iščitala i napravila sebi kombinaciju za koju mislim da će mi najviše koristiti.
👩 1991. (blagi PCOS) 🧑 1988. (asthenozoospermia)
1. IVF prirodni (02/24) - 0 js
2. ICSI stimulirani (04/24) - 4 js - 2 oplođene - 1 embrio, 0 ❄️ - beta 0
3. ICSI prirodni (09/24) - 1js - 1 oplođena - 1 embrio - beta 0
4. ICSI stimulirani (02/25) - 5 js - 2 oplođene - 2 embria, 0 ❄️ - beta 2,3
5. ICSI stimulirani (07/25) - 7 js - 2 oplođene - 0 ❄️ (freeze all)
6. stimulirani (11/25) - ⏳
Ja sam uzimala ubiquinol 400 - 600 mg dnevno, NAC, shavatari, D vitamin ( prethodno provjerila nalaz), vitamin E, selen, magnezij, cink zbog štitnjače, aktivni folat. Uzimala sam sigurno preko 6 mjeseci dok se pokušavali i spontano ostvarit trudnoću. Ove godine sam napunila 40 i bilo mi je bitno da makar probam popraviti kvalitetu js. Vjerojatno cure imaju više iskustva i preporuka.
40 god, hipo, pai I 4g/5g, AMH 24, 33god, normo(??)kariogram ✔️, biopsija ✔️06/23 Missed ab.
03/24 biokemijska, 10/24 biokemijska, 12/24 biokemijska,
03/25 Poliklinika Mia, 12 js, ICSI 9 js, 6 oplođeno, 1 morula i 1 blasta
04/25 ET biokemijska, 07/25 FET, 1.beta 128, 2.beta 707, ❤️
Hvala ti puno na ovim riječima, trebale su mi! 🫂
Iskreno mi je zao sto nas ima toliko, kao da postupci sami po sebi nisu dovoljno teski, onda ide jedan udarac za drugim. Užasno je kad nas takve vijesti zateknu, pogotovo kad misliš da ideš “korak dalje”, a onda te sruši nešto novo. I baš mi je bilo važno čuti da jedan loš ciklus ne mora ništa značiti za dalje – to mi je nekako unijelo malo nade u cijeli ovaj kaos. Cudi me da u prva dva postupka nije bilo govora o lpsoj kvaliteti jajnih stanica. AMH mi je 25...
Nadam se da će idući ciklusi donijeti bolje vijesti svakoj od nas ❤️
Avisss i ja već pijem koenzim q10, catafertyl, vitamin d, vitamin c, hvala i na ostalim savjetima...
Finika, hvala i nadam se da sve ide školski! 💕
🙍♀️89' odstranjena štitnjača, Hashimoto, Euthyrox 175 mg
Kariogram ✅️
🙍♂️87' oligizoospermia, 🧬DNK fragmentacija spermija 48%
Kariogram ✅️
Y mikrodelecije ✅️
Pokušavamo 5 godina...
🟡 1/2025. - ICSI - 3 folikula, 2 js, 1 oplođena - (Clomifene) - ET 3 dan, 6st BETA ❌️
🟡 3/2025 Bemfola 225
ICSI - 8js, 1 oplodena
ET 3 dan, 8st BETA ❌️
🟡 8/2025 ICSI Zymot, Gonal 300, 16js, 10 zrelih, 6 oplođeno, hiper, ❄️ 1 trodnevni embrij
FET 10. mjesec ⏳️
Ja sam uzimala ubiquinol 400 - 600 mg dnevno, NAC, shavatari, D vitamin ( prethodno provjerila nalaz), vitamin E, selen, magnezij, cink zbog štitnjače, aktivni folat. Uzimala sam sigurno preko 6 mjeseci dok se pokušavali i spontano ostvarit trudnoću. Ove godine sam napunila 40 i bilo mi je bitno da makar probam popraviti kvalitetu js. Vjerojatno cure imaju više iskustva i preporuka.
Da, to su sve dobre kombinacije, meni se većina toga nalazi u Proxeed prahu. Osim ovog što si napisala, dobro je uzimati i vitamin B (12, 5, 6), vitamin C i L-karnitin. Posebno za L-karnitin mi je embriologinja rekla da je dobar za stanice, ali meni se on isto nalazi u Proxeedu pa ga ne uzimam posebno.
👩 1991. (blagi PCOS) 🧑 1988. (asthenozoospermia)
1. IVF prirodni (02/24) - 0 js
2. ICSI stimulirani (04/24) - 4 js - 2 oplođene - 1 embrio, 0 ❄️ - beta 0
3. ICSI prirodni (09/24) - 1js - 1 oplođena - 1 embrio - beta 0
4. ICSI stimulirani (02/25) - 5 js - 2 oplođene - 2 embria, 0 ❄️ - beta 2,3
5. ICSI stimulirani (07/25) - 7 js - 2 oplođene - 0 ❄️ (freeze all)
6. stimulirani (11/25) - ⏳
Saljem i ja svoju suplementaciju:
Ujutro: Tru niagen, L-carnitine 1500mg, Omega 3, Vitamin C
Popodne: RodiOva, Novalac, CoQ10, Acetyl L-carnitine 500mg, Vitamin E, maca harmony, magnezij glycinate i kendural c
Samo bi napomenula da je za sve potrebno 3 mjeseca da bi se vidjelo na kvaliteti jajnih stanica, ako danas pocnemo, to je vidljivo na nasim jajnim stabicama tek 3. ciklus 😅
Ja planiram izvadit jos i dhea-s i testosteron da vidim da uvedem i Dhea 2x25 mg (po preporuci doktorice nakon zadnjeg spontanog)
🚺 35 god., AMH 3.4 pmol/L
🚹 52 god., AST ➡️ OA
2021. ICSI Poliklinika IVF (1 + ❄️❄️)- 👧🏼
02/2023. ICSI Poliklinika IVF (1 + ❄️)- missed ab. 9tt ❌
05/2023. ICSI Poliklinika IVF (1 + ❄️❄️)- ❌
03/2024. ICSI Poliklinika IVF (2 trodnevna)- ❌
03/2025. Prirodna trudnoća- blighted ovum 7tt
09/10 mj. - ❓
Hvala svima, ubacit cu jos toga, detaljnije cu istražiti i dodatno se posvetiti... 💓
Babyinprogress koje imunološko testiranje ste planirali napraviti, mislim se da i to jos napravimo dok cekamo...
Kariogram ✅️
Kariogram ✅️
Y mikrodelecije ✅️
Pokušavamo 5 godina...
🟡 1/2025. - ICSI - 3 folikula, 2 js, 1 oplođena - (Clomifene) - ET 3 dan, 6st BETA ❌️
🟡 3/2025 Bemfola 225
ICSI - 8js, 1 oplodena
ET 3 dan, 8st BETA ❌️
🟡 8/2025 ICSI Zymot, Gonal 300, 16js, 10 zrelih, 6 oplođeno, hiper, ❄️ 1 trodnevni embrij
FET 10. mjesec ⏳️
Pozdrav drage žene,
Mi nakon ljetne pauze ponovno krećemo u IVF sa idućim ciklusom.
Pitala sam doktora za eventualne pretrage koje bi još trebali napraviti ali rekao mi je da nemamo šta jer je dobar bio rezultat u prvoj stimulaciji i da je to nažalost samo metoda pokušaja i pogreške 🤷🏼♀️
Moram priznati da nisam bas odusevljena tim odgovorom, pa ne zanima imate li vi kakav savjet?
Nakon uredne trudnoće i dvije godine pokušavanja malo mi je neshvatljivo sto se dogodilo da se od tri blastice nije uspjela zadržati niti jedna. U puku srecu kao takvu bas i ne vjerujem, vise bih voljela ako mogu kako još utjecati da si povećam sanse.
Sretno svima! ✨
🙋🏼♀️ 31
🙋🏻♂️39
Beba br. 2 ….. ⏳
1.IVF …13 js➡️7 oplođenih➡️3 blastociste➡️1 ❌
6.mj FET 2blasto ❌
9.mj 2.IVF … 7 ❄️ FREEZE ALL
Moj popis suplemenata: vitamin c 1000, omega 3, aktivna folna (dakle 5 metiltetrahidrafolat) koji ima dodano b12, koenzim q10 ubiquinol (ne ubiquinone) koji ima dodano sitno vitamin e, magnezij bisglicinat (inace pijem citrat, sad sam uzela na preporuku i nisam sigurna hocu li ponovit kupnju jer mi je skupo), vitamin d 4000 (1-3 put tjedno), nekad maca prah (iskljucivo do ovulacije). Pila sam cink i selen jedno vrijeme i VM 75 od solgara koji ima sve i svasta. Probala sam i bioastin i spirulinu. Ovo gore naravno ne pijem istovremeno vec kombiniram kako koji dan (tipa rotiram c, d i magnezij, trudim se folnu, q10 i omegu svaki dan). I obavezno radit pauze. Kad sam pila cink sam ga pila tjedan dana pa imala pauzu jer bi mi nakon tjedan dana bilo mucno svaki put kad bi ga popila (vjerujem da ga imam i vise nego dovoljno). I najvaznije - slusat svoje tijelo. Bolje pit jedan dodatak pa uvodit ostalo jer ak krenete sa svim odjednom necete znat od kojeg vam je muka (kao sto je meni bilo s cinkom). Kupila sam si i myo inositol kojeg cu rotirat (ima folne pa cu ga uzimat na dane kad necu uzimat folnu s dodatkom b). Javim kakva ce jaja bit u listopadu. Mom partneru nijedan od ovih svih dodataka nije pomogao za spermiogram.
30/32 - oligoasteno; 1. ICSI 10/25 (Bemfola 150, Ganirelix, 3x Decapeptyl) - 9js, 6 zrelih, 5 oplodenih, 2 blastociste🐧🐧; FET⏳
Batice jako mi je žao😪Nadam se nisi previše tužna, probaj se uvijek sjetiti da je zapravo samo 1 pravi embrij dovoljan❤️ A to što do sada nije bilo govora o lošoj kvaliteti možda govori u prilog tomu da se radi o lošem ciklusu a ne o kvaliteti jajnih stanica generalno. Nadam se da ćeš već idući mjesec moći u FET i da će biti uspješan 🤞🏻
Medenko, Ariella sretno, pratimo se🤞🏻
37 g., AMH 5, Hashimoto, PAI 4g/5g
Muž sve ok
2021. missed ab 7tt💔
2021.🤰 ❤️ ...2022. stigla 🍀👧
Pokušaji za 🍀 br. 2 od 12/2023.
1. IVF 2/25 ➖️
2. IVF 5/25: 6dnt ➕️; missed ab 7tt💔
3. FET 9/25; 6 dnt ➕️; 1. uzv sve ok imamo ❤️
Batice jako mi je žao😪Nadam se nisi previše tužna, probaj se uvijek sjetiti da je zapravo samo 1 pravi embrij dovoljan❤️ A to što do sada nije bilo govora o lošoj kvaliteti možda govori u prilog tomu da se radi o lošem ciklusu a ne o kvaliteti jajnih stanica generalno.Nadam se da ćeš već idući mjesec moći u FET i da će biti uspješan 🤞🏻
Medenko, Ariella sretno, pratimo se🤞🏻
Lori, hvala ti...tužna sam, ali ne možemo iz svoje kože...to i mene tješi, dao Bog da je samo riječ o lošem ciklusu... 🙏
Fet ne može biti sljedeći mjesec jer mi je dosta jak hiper pa dokt misli da je boje pričekati 10. mjesec...mozda cu se i ja s vama biti pupo 🫂💕
Cure kojima je spomenuta loša kvaliteta js, jeste li išle na neke dodatne pretrage osim kariotipa? Meni je kariotip uredan, a ne znam je li postoji jos nešto od pretraga sto bih mogla napraviti kroz ovaj period dok cekam?
Kariogram ✅️
Kariogram ✅️
Y mikrodelecije ✅️
Pokušavamo 5 godina...
🟡 3/2025 Bemfola 225
ICSI - 8js, 1 oplodena
ET 3 dan, 8st BETA ❌️
FET 10. mjesec ⏳️
Obriši komentar
Jeste li sigurni da želite obrisati komentar?
Sortiraj odgovore
Najstariji