Potpomognuta oplodnja vol. 9

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Everest
    25. Kolovoz 2025. 10:53

TetraOak baš mi je žao, drži se 🫂

Vidim da pričate o suplementima, pa evo želim s vama podjeliti šta sam uzimala, a dobila kvalitetne embrije (iako nema garancije da je imalo utjecaja).

Od ljeta do kraja 2024. godine uzimala sam matičnu mliječ, Koenzim Q10 Ubiquinol, Inovo i vitamin D (prethodno sam vadila krv da vidim kako stojim s vit. D i bila sam na donjoj granici).. u 1. mjesecu sam prestala sa svime jer sam dobila gripu koja je bila gadna i pitala sam se hoće li utjecati na kvalitetu jajnih stanica. Nakon ozdravljenja uzimala sam samo Inovo do aspiracije. Uz sve to sam povremeno hodala i vježbala dva puta tjedno. Prehrana mi je raznolika (i zdravo i nezdravo ). Aspiracija je bila u 7. mjesecu i s obzirom da mi je aspirirano 11 folikula, svi su sadržavali jajnu stanicu, 10 ih se oplodilo, 7 ih je došlo do blastociste, sve odlične kvalitete, rekla bi da suplementi ne mogu škoditi, a izgleda da ni gripa nije utjecala na kvalitetu JS.

Pored takvih rezultata, pitam se u čemu je onda problem, zašto kroz 2 godine nisam mogla prirodno zatrudnit, ali na to pitanje nema odgovora. Sad se samo nadam da će neki od FET-a u narednim mjesecima biti uspješan..

Želim vam svima sreću na ovom teškom putu punom neizvjesnosti 💪💕

🙋🏻‍♀️ 1989; nalazi uredni
    👨🏻 1986; normo
    2020 spontana trudnoća, stigao dečko 💙
    Beba br. 2 - pokušavamo od 8/23, sekundarna neplodnost
    🏢 MIA poliklinika
    🔹03/25 IVF u pc; negativna aspiracija ✖️
    🏢 KBC Rijeka
    🔹04/25 IVF u pc; ovulirala; IUI ✖️
    🔹07/25 IVF: 6 ❄️, ET 1 bc; β 12dnt 133; β 14dnt 43; biokemijska ✖️
    🔹09/25 FET⏳

Marisha
    25. Kolovoz 2025. 12:20

Rainbow  sretno draga!!!! 
    TetraOak žao mi je🫂

Ako kome treba zaliha, imaju Novalac na akciji: 
    https://www.tvojaljekarna.com/webshop/novalac-prenatal-kapsule-p-4132.html?osCsid=fe1e9bc9f45c57332939720ca520c8c6

🏈44 sve ok+🌷36 endometrioza-jajovodi ✂️ AMH 4.2pmol/L, hashimoto, TSH 1,93
    9.2023. Vinogradska IVF
    (Rekovelle+Menopur):4js
    rujan ET(1)❌️ listopad FET(1)❌️ studeni FET(1)❌️
    3.2024.Škvorc IVF
    (Ovaleap+Menopur+Orgalutran):4js ET(1)❌️ 05.2024. prirodni ciklus:1js❌️
    9.2024.Škvorc ICSI
    (Gonal+Menopur+Cetrotide):5js ET(2)11dnt β 114,16, 13dnt β 149,44, 15dnt β 99,03 ❌️ 11.2024. prirodni ciklus:2js❌️
    3.2025. vanmaterična, mtx, vacum aspiracija
    9.2025. ⏳️

Leli91
    25. Kolovoz 2025. 13:49

Frequency

Batica, jako mi je žao 😔 i držim fige da se ove nastave uspješno razvijati 🤞🏼
    Leli91 mi smo se upisali početkom godine i čekali oko 5 mjeseci. Ne znam kako su sad popunjeni

Hvala na odgovoru. Ja sam se zapravo upisala u travnju i rekli su mi za prosinac da računam, ali da Ce možda biti ranije. A budući imam i neke planove za putovanje za prosinac sad razmišljam jel moguće da će me zvati u studenom. Jesi čekala točno koliko su ti rekli ili si ranije došla na red? 

Al’ ja sam krenuo tamo gdje zelim
    i tamo gdje zelim cu sigurno doc

Ja - '91 AMH 13pmol, mm '92- crypto-azoo
    2 postupka, 5 transfera, rođena naša sreća ❤️
    U konzultacijama za drugu bebu
    lelicaa91@gmail.com

TetraOak
    25. Kolovoz 2025. 13:57

Ma ne znam sta bih uopce mislila. Kod nas je problem zadrzavanje trudnoce jer svi drugi nalazi su uredni. Vidjeti cemo sta dalje ali morati cemo nesto jos pregledati ili napraviti jer ne moze biti sve ok a da se ne odrzi. 
    Hvala cure na podrsci ❤️

👩‍🦰 JA 36 | 👱‍♂️ ON 35 | Sve OK
    👶 Pokušavamo od 2022
    🌸 04/2022 – Biokemijska trudnoća
    💔 04/2024 – Missed A.
    💥 07/2024 – Vanmaternična (desni jajovod)
    Mia poliklinika Rijeka
    🧬 06/2025 – 1. IVF (prirodni ciklus) – pukli folikuli
    💉 07/2025 – 2. IVF (blaga stimulacija)
    💊 Letrozol, Ovaleap 150/225, Ovitrelle, Decapeptyl 0,2 mg
    🥚 7 jajnih stanica – sve oplođene
    ❄️ 4 blastociste freez
    🌟 1 blastocista vraćena – ET 23.07.
    ⏳ 1 β 56,4 🤞2 beta 331 👌3 beta 919 - 1UZV 6+2 ❤️

• Frequency
    25. Kolovoz 2025. 13:57

Leli91

Frequency

Batica, jako mi je žao 😔 i držim fige da se ove nastave uspješno razvijati 🤞🏼
    Leli91 mi smo se upisali početkom godine i čekali oko 5 mjeseci. Ne znam kako su sad popunjeni

Hvala na odgovoru. Ja sam se zapravo upisala u travnju i rekli su mi za prosinac da računam, ali da Ce možda biti ranije. A budući imam i neke planove za putovanje za prosinac sad razmišljam jel moguće da će me zvati u studenom. Jesi čekala točno koliko su ti rekli ili si ranije došla na red?

Mi smo došli mjesec prije na red jer je taj mjesec kad smo trebali ići doktor išao na godišnji pa su nas ubacili ranije tako da možda teoretski i postoji šansa da budete u studenome

06/2025 Poliklinika IVF - 1. IVF - 4 js, 4 oplođene, 2 blastociste - 1❄️, 1 ET
    Beta 11 dnt - 283, 13 dnt - 446, 15 dnt - 452, beta nastavila rasti bez pravilnog duplanja - završila na kiretaži
    FET 9./10. mjesec ⏳️

• Frequency
    25. Kolovoz 2025. 14:02

TetraOak

Ma ne znam sta bih uopce mislila. Kod nas je problem zadrzavanje trudnoce jer svi drugi nalazi su uredni. Vidjeti cemo sta dalje ali morati cemo nesto jos pregledati ili napraviti jer ne moze biti sve ok a da se ne odrzi.
    Hvala cure na podrsci ❤️

Držite se ❤️ najgora je sada ta neizvjesnost 😔 Jeste naručeni već za novi pregled?

06/2025 Poliklinika IVF - 1. IVF - 4 js, 4 oplođene, 2 blastociste - 1❄️, 1 ET
    Beta 11 dnt - 283, 13 dnt - 446, 15 dnt - 452, beta nastavila rasti bez pravilnog duplanja - završila na kiretaži
    FET 9./10. mjesec ⏳️

BabyInProgress
    25. Kolovoz 2025. 14:32

TetraOak 🥺drzi se

Sanii joj hvala ti puno na odgovoru, a koju uputnicu, sta si tocno trazila? Pokusala bi prek hzzo-a pa ak bas ne daju onda privatno…
    Meni oni na konzultacijama nisu tocno definirali nego su rekli da kod cestih neuspijeha, ja sam imala 1 spontani i 3 biokemijske u 6 transfera, da u tom slucaju moze bit do imuniteta pa ga onda ruse malo kortikosteroidima, a u Clayo su u mailu poslali isto imunoloski test ali samo nk stanice.

Sad kad sam procitala ovoliko pozitivnih iskustava nakon histeroskopije mislim da je to prvi korak koji cu dogovorit na konzultacijama u Repromedu 😅 ima netko iskusta s repromeda i histeroskopije? Jel boli? Ide ooca anestezija? Joj ja sam 2 puta primila opcu i 2 puta su me jedva budili, uopce ju ne volim 🙄

🚺 35 god., AMH 3.4 pmol/L
    🚹 52 god., AST ➡️ OA
    2021. ICSI Poliklinika IVF (1 + ❄️❄️)- 👧🏼
    02/2023. ICSI Poliklinika IVF (1 + ❄️)- missed ab. 9tt ❌
    05/2023. ICSI Poliklinika IVF (1 + ❄️❄️)- ❌
    03/2024. ICSI Poliklinika IVF (2 trodnevna)- ❌
    03/2025. Prirodna trudnoća- blighted ovum 7tt

09/10 mj. - ❓

Verbena
    25. Kolovoz 2025. 14:52

Draga TetraOak, neopisivo mi je žao.... želim ti svu snagu u narednom periodu 🫂

Ako se odlučiš na obradu, ovo je nešto što sam ja istraživala da bi trebalo napraviti nakon 2 ili više gubitaka: 
    1. genetika: 
    ° kariogram oba partnera
    ° ako je moguće - citogenetika ploda
    2. endokrinološki testovi: 
    ° štitnjača: TSH, fT4, anti TPO, anri TG
    ° celijakija: anti ttg IgA
    ° lupus: ANA screen
    ° šećer: GUK + inzulin natašte, HOMA- IR, OGTT
    ° prolaktin i nadbubrežna žlijezda (kortizol, ACTH, DHEAS)
    3. trombofilije:
    ° antifosfolipidni sindrom: lupus antikoagulans (LAC), 
    ° antikardiolipinska protutijela IgM i IgG
    ° antitijela na beta2 glikoprotein 1 
    - za nasljedne trombofilije: 
    ° faktor V Leiden
    ° mutacija u genu za protrombin
    ° proteini C i S, antitrombin III
    ° homocistein
    ° MTHFR
    ° PAI-1
    4. maternica: 
    ° TV UZV (+/- MR po potrebi)
    ° histeroskopija s biopsijom endometrija na NK stanice + CD138 i plazma stanice (za dokaz kroničnog endometritisa)
    5. ostalo: 
    ° infekcije: cervikalni brisevi + TORCH

🤷🏼‍♀️ 1985. - AMH 1.7 pmol/L, FSH 19.6, mb.Hashimoto
    🧔 1986., sve ok
    🏥 SV. DUH
    🔶10/24 - 1. IVF => 5 j.s. -> 4 oplođene => 3. dan 3 => 2 ❄️ bc
    🔸10/24 ET 1 3dn => beta neg. ✖️
    🔸11/24 - FET 1 bc (prirodni ciklus) => beta 14.dnt 756 => 16.dnt 1792 => 1. UZV 6+4 GV + ŽV, nema EO => nepravilan razvoj ploda => missed ab. 9 +4 tt 💔
    🔸5/25 FET 1 bc (arteficijelni ciklus) => 12.dnt beta 535 => 14.dnt beta 1284 => UZV 6+5 imamo ❤️ => UZV 9+5 missed ab. (citogenetika ploda - sy Down) 💔
    🔶 2. IVF ⏳

• Batica
    25. Kolovoz 2025. 16:31

Saniii

Rainbowajme baš sitno brojis 😍, nadam se da sve ide glatko 😘🤗
    Batica hvala ti 🤗, također ti želim sreću . Vezano za tvoj postupak jako mi je žao, to jest loš rezultat obzirom na amh, vidim u potpisu da je i prošli postupak bio fijasko a ne mislim na broj aspiriranih nego na zrelost js, a to može bit i do terapije i tajminga štoperice jer ako js nisu zrele to nije samo do njihove kvalitete nego nisu imale dovoljno hormona za rast i dozrijevanje. Gdje si u postupku? Možda da potražiš i drugo mišljenje ako će trebati (a držim 🤞 da ovaj osmostanicni bude dobitni 🤞).
    Babyinprogressda li su ti iz Praga uputili na ikakve klinicke smjernice vezano za imunološko testiranje? Koliko znam nema istraživanja koja potvrđuju učinkovitost kortića u Ivf-u (dokazala i na vlastitoj koži, imala 4 transfera na decortinu , 2 na intralipidima 😅), važi i za nk cells. Btw većinu tih pretraga ja sam obavila na Rebru, jedan dio na Stamparu..
    I ako ćeš raditi privatno dovoljno je za početak napravit ANA test i ako bude pozitivan onda ENA test, jer ako je ana negativna nema smisla ovu drugu..
    Slažem se sa curkama vezano za histero, što zbog mogućih priraslica koje se ne vide na UZVu što zbog samog scratching-a ( uzimanja uzorka za phd) jer tad se maternica regenerira i šalje signale da bude receptivnija..
    MissD možete pokušavati odma idući ciklus, dapače čim prije 🤞
    Leli91 🤗 čeka se cca 6-8mj..
    Tetra0akdrži se 🤞🙏
    Stefica fikus skroz je normalno da M nakon postupka kasni, sto zbog bilo kojeg lijeka sto zbog aspiracije jer je to ipak invazivni postupak, potrebno je 2-3 ciklusa da se sve vrati u normalu. Meni osobno poslije svake aspiracije se ciklusi poremete.
    Sretno svima 🤞

Saniii, hvala ti 🤗❤️  Da, nažalost rezultat nije bio baš ohrabrujuć, i meni je prošlo kroz glavu da terapija i tajming možda nisu bili idealni. Svakako cu ici i na drugo mišljenje...

Još čekam neke informacije pa ću vidjeti kako dalje, ali nadam se da će ovaj osmostanični ipak iznenaditi pozitivno 🤞✨

🙍‍♀️89' odstranjena štitnjača, Hashimoto, Euthyrox 175 mg
    Kariogram ✅️
    🙍‍♂️87' oligizoospermia, 🧬DNK fragmentacija spermija 48%
    Kariogram ✅️
    Y mikrodelecije ✅️
    Pokušavamo 5 godina...
    🟡 1/2025. - ICSI - 3 folikula, 2 js, 1 oplođena - (Clomifene) - 28.01.2025. ET 3 dan, 6st BETA ❌️
    🟡 3/2025 Bemfola 225
    24.03.2025. ICSI - 8js, 1 oplodena
    27.03.2025. ET 3 dan, 8st BETA ❌️
    🟡 8/2025 ICSI Zymot, Gonal 300, 16js, 10 zrelih, 6 oplođeno

• Kristina88
    25. Kolovoz 2025. 16:56

Pozdrav svima👋
    Čekam termin za humanu pa imam pitanje ako tko zna odgovoriti.
    Prošle godine sam imala missed ab u 12 tj trudnoce.
    Nedavno sam opet ostala trudna no nazalost bila je izvanmatericna trudnoca i izvadjen mi je lijevi jajovod. 
    Zbog godina i zato sto sam ostala bez jajovoda idemo na potpomognutu. Izmedju svih nalaza moram na provjeru prohodnosti i desnog pa me zanima koliko nakon laparoskopskog vadjenja se to smije obavljati ako tko zna? Prije ove dvije trudnoce smo 3 godine bezuspjesno radili na bebici. Hvala 🥰

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.