Potpomognuta oplodnja vol. 9

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • donna9
    21. Kolovoz 2025. 01:08

Cure ja vas povremeno popratim, ali ne stignem baš pisati. Moram prokomentirati urologov komentar za advocatus. U medicini 2+2 nije uvijek 4 i izjave da nikad nećete imati prirodnim putem djecu su u najmanju ruku bezobrazne. On nije vidovit pa da zna što budućnost nosi, a s obzirom da je muškarcima spermiogram promjenjiv onda je pogotovo nepotrebno davati takve izjave. 

Baš me to naljutilo jer sam se sjetila kako je mm nakon spermiograma s azoo dobio komentar na izdavanju nalaza da s time ne samo da ne može imati prirodno djecu nego ne može ni na umjetnu. 
    A kasnije kad se nešto spermija i pojavilo rekao mi je mpo doktor da obavezno idemo na ivf jer nema šanse za spontano začeće. 
    Trebali bi oni svi biti dosta odmjereni u izjavama jer nikad se ne zna😅

💃ok 🤵oligoastheno/azoo
    05/24 - IVF/ICSI - Stigao dečko☺️
    05/25 ➕

Lori🍀
    21. Kolovoz 2025. 08:18

Petak 22.8.
    Batica - transfer
    Ponedjeljak 25.8.
    Ariella - uzv 🤰🏼
    Luckita - uzv 🤰🏼
    Četvrtak 28.8.
    TetraOak - uzv 🤰🏼
    Utorak 2.9.
    Finika - uzv 🤰🏼

IT STARTS WITH THE EGG / Prijevod by Verbena
    https://drive.google.com/file/d/1Iqb2V-kc4IvveFw26SPuDCvToghs5dK7/view
    ANKETA O IVF ISKUSTVIMA:
    https://bitly.cx/OtBFM  

- anketu možete ispunjavati više puta, za svaku kliniku zasebno

LINK NA REZULTATE ANKETE
    https://docs.google.com/spreadsheets/u/0/d/1NrKyvBliBF5Bk5PPgIsEUeF60KKw6eL_Fnu_gx808_g/htmlview#gid=1652649836
    PRVA WEB STRANICA O IVF-u U RH
    https://miraculum-ivf.com

37 g., AMH 5, Hashimoto, PAI 4g/5g
    Muž sve ok
    2021. missed ab 7tt💔
    2021.🤰 ❤️ ...2022. stigla 🍀👧
    Pokušaji za 🍀 br. 2 od 12/2023.
    1. IVF 2/25 ➖️
    2. IVF 5/25: 6dnt ➕️; missed ab 7tt💔
    3. FET 9/25; 6 dnt ➕️; 1. uzv sve ok imamo ❤️

Lori🍀
    21. Kolovoz 2025. 08:21

Petak 22.8.
    Batica - transfer
    Ponedjeljak 25.8.
    Ariella - uzv 🤰🏼
    Luckita - uzv 🤰🏼
    Četvrtak 28.8.
    TetraOak - uzv 🤰🏼
    Utorak 2.9.
    Finika - uzv 🤰🏼

IT STARTS WITH THE EGG / Prijevod by Verbena
    https://drive.google.com/file/d/1Iqb2V-kc4IvveFw26SPuDCvToghs5dK7/view
    ANKETA O IVF ISKUSTVIMA:
    https://bitly.cx/OtBFM  

- anketu možete ispunjavati više puta, za svaku kliniku zasebno

LINK NA REZULTATE ANKETE
    https://docs.google.com/spreadsheets/u/0/d/1NrKyvBliBF5Bk5PPgIsEUeF60KKw6eL_Fnu_gx808_g/htmlview#gid=1652649836
    PRVA WEB STRANICA O IVF-u U RH
    https://miraculum-ivf.com

37 g., AMH 5, Hashimoto, PAI 4g/5g
    Muž sve ok
    2021. missed ab 7tt💔
    2021.🤰 ❤️ ...2022. stigla 🍀👧
    Pokušaji za 🍀 br. 2 od 12/2023.
    1. IVF 2/25 ➖️
    2. IVF 5/25: 6dnt ➕️; missed ab 7tt💔
    3. FET 9/25; 6 dnt ➕️; 1. uzv sve ok imamo ❤️

Saniii
    21. Kolovoz 2025. 09:11

Danima citam zaostatke..
    Dreamer, Xoxo žao mi je curke zaista 💔💔,  drzite se 🤗
    TetraOak nemam komentara na takav pristup dr gdje nudi tablete za pobačaj prije nego ponovi uzv 😱. 
    Nek dalje bude sve uredu 🤞🙏
    Babyinprogress dobrodošla 🤗. Kao što i sama znaš sa niskom rezervom tj niskim amh se troše zadnje js I često su te js kromosomski loše, a kromosome ne možemo izmijeniti. Pozitivna stvar je što već iza sebe imaš urednu trudnoću i jako receptivnu maternicu i potrebno je samo uloviti jednu kromosomski dobru stanicu. I meni je opcija Češka kad ispcrim sve mogućnosti dostupne ovdje, isto me ne privlače dodatne metode koje nisu znanstveno utemeljene (a većina inozemnih klinika ih nudi), ni donacija, postupak vani meni osobno će doći kao "closure" i oproštajna od Ivf-a, da sutra sama sebi mogu reći e dala sam sve od sebe.. 
    Od mene topla preporuka za Repromed ako se odlucis pokušati ovdje, tamo je uigrani tim koji zaista daje sve od sebe 👍.
    Ikar draga moja, sve znaš ❤️😘
    Jane23 progesteron ide onoliko dana prije koliko je star embrij, 3/5, krv nema smisla tad vadit, jedino na dan transfera da se vidi jesu potrebne dodatno injekcije. Sretno 🤞🙏
    Frequency dobrodošla i sretno 🤞🙏
    Batica  prema klinickim smjernicama smrzavaju se samo blastice..sretno 🤞🙏
    Verbena slažem se sa Baccarat, i iako iza sebe imaš gubitke i vjerujem da je teško ipak je to samo jedan postupak, možda je baš taj imao set loših stanica, to ne znači da je svaki ciklus loš i da sadrži kromosomski loše stanice. Nakon 35e plodnost žene rapidno opada I to je jednostavno prirodni proces, nitko nije izuzet, ali zato imamo medicinu..
    Drži se 🤗
    Hypnoticpoison draga šaljem puse 😘😘🤗🤗
    Baccarat, Rolica 😘🤗
    Sretno svima 🤞🤞

🙋‍♂️1982 normo
    🙋‍♀️1988 2020 jajovodi ✂️ amh 18, pai 4g/4g, mthfr
    1.Ivf Petrova 07/20 10js ET 1bc❌️
    2.Ivf 01/21 13js ET 2bc❌️
    FET 03/21 2bc❌️
    3.Ivf 06/21 14js ET 1bc❌️
    FET 01/22 1bc beta 9dnt 55, 131, 66 biokemijska❌️
    4.Ivf Skvorc 06/22 13js ET 2 trod 8st❌️
    FET 12/22 2bc ❌️
    5.IVF prirodni 02/23 ET 1trod 8st ❌️
    6.IVF 05/23 Alea fertility 7js 2bc
    FET 06/23 ❌️
    FET 09/23❌️
    7.Ivf 05/24 Repromed 9js 3bc Et 1bc❌️
    Fet 11/24 ❌️
    Fet 12/24 ❌️
    8.Ivf 02/25 Repromed 10js 3bc Et 1bc❌️

Barrrbi
    21. Kolovoz 2025. 10:34

advocatus

Javljam se s mini update-om. Dobila sam markere (koje trebam obaviti prije postupka) i Anti-Hbs mi je pozitivan (14IU/L). Uplasila sam se pa sam guglala da to znaci da imam antitijela, ali mi je cudno imajuci u vidu da sam se cijepila prije valjda 16 godina u osnovnoj skoli.
    Nadalje, partner je danas bio kod urologa i zakljucak je da prirodnim putem nikad necemo imati djecu, a klomifen terapija je ostavljena samo da se nalaz za postupak jos vise ne pogorsa jer je i ovo malo sto imamo za postupak. Duboko u sebi znam da se uzalud nadam svaki mjesec, ali i dalje mi je tesko uopce prihvatiti da ne mozemo imati djecu. Vjerujem da se svaka od vas susrela s ovim mislima i osjecajima, i da nisam jedina. Mozda je ovo samo moj nacin da olaksam dusu. Zelim srecu curama s plusicima i curama koja prolaze trenutno ovo sto i svi mi tu.

Normalno je da imas pozitivan hbs jer imamo ga skoro svi. Cjepivo i služi tome da nas štiti i s godinama opada razina cjepiva kao zaštite. Nalaz je uredan 👍
    Suprug ima istu dg kao i tvoj i evo čekamo 2 bebicu iz ICSI. Neka pije terapiju i suplemente i samo pozitivno. 🍀
    Ja sam zahvalna ekipi iz Vinogradske jer čekamo već drugo čudo🙃❤️

Normalan je osjećaj tuge ali zato postoji potpomognuta da se ostvarimo kao roditelji. Samo hrabro u borbu za bebicu 💪

👩🏼35g-PCOS,AMH-27 pmol/L
    🧔37g- OAT
    🟡Vinogradska
    👦🏼-iz IVF/ICSI (2023)💙
    Beba br 2 🙏
    🟡Vinogradska
    2/2025 💔❌
    4/2025 IVF/ICSI -13🥚;10 oplođenih, 4❄️;ET 1bc-7dpt ➕;
    1beta(11dpt)=342
    2beta(13dpt)= 691
    1UZV-28.5. 6+4-imamo ❤️
    Panorama-LOW RISK 🎀Baby girl M🎀 01/2026⏳🙏

Rainbow_Hope 🌈
    21. Kolovoz 2025. 11:57

advocatus mi smo s istom dijagnozom dobili prvo dijete iz IVF-a, a za koji dan očekujemo drugo iz spontane trudnoće, nakon što smo u mjesec prije nego sam ostala trudna morali otkazati FET zbog katastrofalnog endometrija, uz komentar doktorice da ako se opet odlučimo na stimulaciju, da nema baš puno za stimulirati jer imam svega par folikula. S tim da u tom trenu nismo uzimali nikakve suplemente jer nismo planirali nove stimulacije, samo iskoristiti zametke koji su nam ostali. Tako da u medicini 2+2 nije 4, a pogotovo s IVF-om uz takav nalaz naravno da imate šanse 💪
    Često vas škicnem i pozdravljam puno sve svoje stare borilice i svima želim puno strpljenja i sreće 🥰

👩 1988 AMH 9,5 🧑 1982 Asthenozoospermia
    4/21 Missed ab
    10/21 ICSI ET 3-dnevni 💔, 12/2021 FET, 2/2022 FET 💔💔
    3/2022 ICSI u prirodnom ciklusu, ET 2-dnevni 💔
    4/2022 blagi stimulirani > AIH 💔
    5/2022 ICSI, ET 2 2-dnevna, 2 🐧🐧, 9 dpt +, beta 11 dpt: 237, 13 dpt: 686, 6+0 ❤️, Qualified ✅ 🩷, 2/2023 stiglo naše ☀️
    11/2024 FET 💔
    1/2025 + spontana trudnoća, Panorama ✅ 🩵
    9/2025 stiglo nam još jedno 🌞

Rainbow_Hope 🌈
    21. Kolovoz 2025. 12:00

P.S. u potpisu piše astheno, ali zadnji nalaz je bio oligoasthenozoospermia uz vrlo nizak udio zrelih spermija

👩 1988 AMH 9,5 🧑 1982 Asthenozoospermia
    4/21 Missed ab
    10/21 ICSI ET 3-dnevni 💔, 12/2021 FET, 2/2022 FET 💔💔
    3/2022 ICSI u prirodnom ciklusu, ET 2-dnevni 💔
    4/2022 blagi stimulirani > AIH 💔
    5/2022 ICSI, ET 2 2-dnevna, 2 🐧🐧, 9 dpt +, beta 11 dpt: 237, 13 dpt: 686, 6+0 ❤️, Qualified ✅ 🩷, 2/2023 stiglo naše ☀️
    11/2024 FET 💔
    1/2025 + spontana trudnoća, Panorama ✅ 🩵
    9/2025 stiglo nam još jedno 🌞

Batica
    21. Kolovoz 2025. 14:38

Lori i Saniii hvala vam od 💓!
    Saniii, svaki put kad vidim tvoj potpis pomislim da si ti HRABROST! Sve smo mi hrabrice, ali ti si zeno inspiracija. Zelim ti da u sljedećem postupku zagrlis svoje klupko ljubavi! 🫂💪

🙍‍♀️89' odstranjena štitnjača, Hashimoto, Euthyrox 175 mg
    Kariogram ✅️
    🙍‍♂️87' oligizoospermia, 🧬DNK fragmentacija spermija 48%
    Kariogram ✅️
    Y mikrodelecije ✅️
    Pokušavamo 5 godina...
    🟡 1/2025. - ICSI - 3 folikula, 2 js, 1 oplođena - (Clomifene) - ET 3 dan, 6st BETA ❌️
    🟡 3/2025 Bemfola 225
    ICSI - 8js, 1 oplodena
    ET 3 dan, 8st BETA ❌️
    🟡 8/2025 ICSI Zymot, Gonal 300, 16js, 10 zrelih, 6 oplođeno, hiper, ❄️ 1 trodnevni embrij
    FET 10. mjesec ⏳️

BabyInProgress
    21. Kolovoz 2025. 16:20

Bok cure, mali Prag ivf update od mene.
    Za pocetak, vidjela sam da je netko spomenuo NAD+ tablete pa evo preporuka i od mene, uzimamo ih i suprug i ja, dosta su skuplje, ali po svemu iscitanom imaju i dosta logike 💪🏼
    Saniii hvala ti puno na komentaru. Ovaj opis zatvaranja poglavlja u Pragu je bas ono kakav i ja osjećaj imam, ali mislim da ce ipak zato Repromed bit moj izbor 😅 a onda ako bude trebalo kad isprobam sve opcije kod nas mozda zatvorim pricu u Pragu.
    Situacija je sljedeca: culi smo se sa dvije poliklinike iz Praga (PFC i Clayo) i iskreno nisam dobila dojam da mi mogu dat nesto puno drugacije. Konzultacije su bile jako detaljne, prosli smo detaljno nalaze i ono sto su obje klinike savjetovale je imunolosko testiranje.
    Imunolosko testiranje se radi kad se planira uvest decortin (kortikosteroid) prije transfera, a pokazuje uvinkovitost kod ovako ponavljajucih neuspjeha i biokemijskih kao kod mene.
    Tako da moj je plan napravit imunolosko testiranje, testiranje na trombofilne mutacija (iako pretpostavljam da je to ok posto vec imamo jedno dijete) i DNA fragmentaciju spermija i otici na dogovorene konzultacije u Repromed kod dr. Radoncica i vidjet predlaze li mozda jos i histeroskopiju prije novig postupka.
    Ako netko ima jos pitanja o Pragu slobodno pisite sok mi je jos sve svijeze u glavi 😊

🚺 35 god., AMH 3.4 pmol/L
    🚹 52 god., AST ➡️ OA
    2021. ICSI Poliklinika IVF (1 + ❄️❄️)- 👧🏼
    02/2023. ICSI Poliklinika IVF (1 + ❄️)- missed ab. 9tt ❌
    05/2023. ICSI Poliklinika IVF (1 + ❄️❄️)- ❌
    03/2024. ICSI Poliklinika IVF (2 trodnevna)- ❌
    03/2025. Prirodna trudnoća- blighted ovum 7tt

09/10 mj. - ❓

advocatus
    21. Kolovoz 2025. 21:14

Hvala svim curama na ohrabrenju i odgovorima💚 Znam da su cuda moguca i dok god ima spermija nista nije izgubljeno, ali nekada je tesko ostati pozitivan.

BabyInProgress koji NAD+ uzimas? 

30/32 - oligoasteno; 1. ICSI 10/25 (Bemfola 150, Ganirelix, 3x Decapeptyl) - 9js, 6 zrelih, 5 oplodenih, 2 blastociste🐧🐧; FET⏳

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Odustani