Potpomognuta oplodnja vol. 9

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Blueberry12
    05. Kolovoz 2025. 10:08

Razumna

Blueberry12

Pozdrav cure, ja jutros obavila histeroskopiju i uklonili su mi polip. Usput su mi napravili scratching endometrija i sada cekamo 9.mj za postupak 😍 Sretno svima!

hej, gdje si radila histeriskopiju?

Poliklinika Cito u Splitu kod dr. Mršića 😊

👩 31, endometrioza, AMH 5.5
    👨34 sve ok
    03/24 AIH ➖
    12/24 LPSC
    9/25 prvi postupak⏳✨

• advocatus
    05. Kolovoz 2025. 10:59

Saniii

Advocatus dobrodošla 🤗. Vidim da si uzela odma stvari u svoje ruke, pohvale za samoinicijativno vađenje pretraga 💪😉
    Htjela bi samo nadodati da učinak suplemenata i promjene načina života nije odma vidljiv na nalazima, a i uvođenje naglih promjena u život je svojevrsni šok za organizam pa otud zna bit pogoršanje jer je potrebno vrijeme da organizam navikneš i da se učinak istih vidi, dakle minimum 3-6mj kontinuirane primjene suplementa pa do godinu dana da se vide rezultati. Spermatogeneza (stvaranje novih spermija) traje oko 3mj I nema baš smisla ponavljati sgram češće od toga. Neka partner nastavi sa svime (suplementi) svo vrijeme do postupka jer mu škoditi sigurno neće. Procitaj prve stranice ove teme i imaš link na portal Miraculum gdje imas brdo savjeta za početak i za sebe i za partnera. Vaša prednost su vaše godine 💪.
    Mrvicu mi se čini kod tebe povisok fsh, ali to može biti do tog ciklusa i to se da izregulirati terapijom. U principu se slažem sa Riamaro, sa malo težim dijagnozama možda je pametnije ići u privatnu kliniku gdje ćete dobiti više individualan pristup. Imas opcije i privatne klinike koje rade preko hzzo-a, platiš samo prve konze, sve ostalo je na upztnicu. Sretno 🤞
    Iva30 dobrodošla I ti 🤗, evo mogu samo copy/paste gornji post i na tebe 🤗
    Lela97 dobrodošla I sretno 🤞. Inače se nalazi za mpo obave u 2-3mj a na webu svake klinike imas popis potrebnih nalaza za postupak pa ih možeš i sama obavit i doc spremna na konze 💪.
    Hani welcome back 😘🤗
    Mariposa, Sage, Srculence, Xoxo,Ariella,Luckita supersuper za uzv-e i nek tako nastavi🤞🙏
    Tetra0k super beta 🤞

Hvala puno na odgovoru! I mene brine visok fsh jer vidim da parovi sa losijim spermiogramom uspiju doci do trudnoce, pa sam pocela dolazit do zakljucka da je i u meni problem. Amh mi je ok koliko razumijem, ali evo, strah me da nije taj fsh neka prikrivena preuranjena menopauza. 

Ja 30-ok, on 31-teska oligoastenozoospermija; pokusavamo 11/24; Cekamo simulirani postupak 10/2025 (icsi vinogradska)

• Hamala
    05. Kolovoz 2025. 15:35

Ispricavam se sto ovako upadam na temu. Neko kratko vrijeme sam bila aktivna prosle godine i nakon toga sam nastavila tu i tamo procitat iz prikrajka forum jer me uvijek jako razveseli kad neka od vas dode do trudnoce.

Vidim da se zadnjih par stranica spominje muski faktor pa bi htjela kratko napisati nase iskustvo i ohrabriti parove koji imaju slicni problem.
    Kod nas je glavni uzrok neplodnosti bio muski faktor - teski oblik OAT. (Uz to su meni rekli da imam neki blazi oblik PCOS-a, ali sam uspjela prehranom, vjezbanjem i suplementima hormone dovesti skroz u normalu i imala sad redovite ovulacije, samo sto su ciklusi bili malo duzi.)
    Nakon inicijalnog soka i suza, odmah smo se narucili za konzultacije i paralelno krenuli raspitivatI sto sve mozemo probati prije potpomognute oplodnje (htjela sam ako nista drugo naci uzrok takvog nalaza).

Probali smo svakakve suplemente, bili kod androloga/urologa (sve pretrage su bile ok), muz nije nikad pusio, alkohol je smanjio vec i ranije na minimum, a onda u potpunosti izbacio. Zdravo se hranio, nasli smo nutricionisticu koja mu je dala hrpu savjeta sto isprobati, vjezbao je, s tezinom nikad nije imao problema. Neko vrijeme je bio i na clomifenu. Sve u svemu u godinu i pol smo nismo uspjeli popraviti spermiogram skoro nista. I dalje je jedina opcija bila ICSI.

U 10.mj prosle godine odradili smo aspiraciju jajnih stanicu, dr. R nas je odmah upozorio da bez obzira na solidan broj i lijepe jajne stanice ne mozemo ocekivati puno blastica. Na kraju smo uspjeli dobiti cak 5 blastica koje smo zamrznuli (jer sam imala blagi hiper zbog kojeg smo morali odgoditi transfer).

Nakon par mjeseci cekanja (mojim jajnicima je trebalo dosta da se smire i smanje do normalne velicine, a i malo su mi se hormoni stitnjace poremetili pa smo htjeli i to dovesti u red) dosli smo na dogovor za FET. I opet nas je dr. R upozorio kako ocekuje da je od ovih 5 blastica 1-2 kromosomski ispravna (takva je jednostavno statistika s obzirom na dijagnozu). Da ne bi bilo da imam nesto protiv dr-a, on je bio stvarno super, ali nam je rekao i kako stvari realno stoje. FET je bio pocetkom 3.mjeseca i evo trudnoca tece u najboljem redu, beba lijepo napreduje. Tako da cak i ako ne saznate uzrok muske neplodnosti ili ne uspijete popraviti nalaz, trudnoca je moguca. Rekla bi da je u ovim situacijama jako bitan embriolog pa nije lose ni raspitati se i vidjeti koje su vam opcije.

Toliko od mene, zelim puno puno srece svima!

👩 90., PCOS, AMH- 43,5 pmol/L
    🧑 87.god., OAT
    Repromed
    10/24 ICSI 15🥚, blagi hiper, freeze all, 5❄️
    03/25 FET 6+5 ❤️, Panorama ✅ 🩵

• ivaaa30
    05. Kolovoz 2025. 15:50

Hvala svima na savjetima i što ste podijelile iskustva. Koliko god je ružna i teška situacija lijepo je znati da ipak ima mogućnosti i da nije sve tako crno. Za tjedan dana muž ide na pregled pa se nadam da će nas doktor dalje uputiti. Ja ću se svakako nakon toga naručiti kod svoje ginekologice na papu i da vidim s njom da odradim briseve, da budem što spremnija što se nalaza tiče i da što manje čekamo ako sve bude u redu s tim mojim nalazima.
    Hormone sam privatno vadila, tako ću i ovo jer ne želim da se sve bespotrebno oduži zbog nesposobnosti zdravstvenog sustava (iz BiH smo)

👩🏻 30 - hormoni✔️ ciklusi✔️
    👨🏻 31 - OAT
    Pokušavamo od 10.2024.

• advocatus
    05. Kolovoz 2025. 16:16

Takoder, sa svoje strane se pridruzujem zahvalama na iskustvima! Svakako cu javljati update s nase strane. Sretno svima! 

Ja 30-ok, on 31-teska oligoastenozoospermija; pokusavamo 11/24; Cekamo simulirani postupak 10/2025 (icsi vinogradska)

• Iva_šumi
    05. Kolovoz 2025. 17:20

Bok, cure! Ovdje sam prvi put i, prvo, želim svima nama puuuuuno sreće!!!! 
    Još čitam sve vaše komentare, ali možda imate informaciju gdje bih mogla dobro i kvalitetno u Hrvatskoj napraviti Histeroskopiju sa CD138 (najosjetljivija pretraga za endometritis ko razlog zašto ne ide implantacije embriona)… nisam našla nikakve podatke da se to radi, nego obična histeroskopija. Jel itko to radio negdje drugdje možda?

Sage
    05. Kolovoz 2025. 18:58

Cure ja sam se malo isključila i uživam na moru do idućeg pregleda 🥰

Vidim puno novih nickova, želim vam dobrodošlicu i da što prije odete na neke ljepše teme 🤗

Iva_šumi ja sam histeroskopiju s biopsijom i analizom na cd138 i cd 56 radila u poliklinici IVF u Zagrebu :)

👩 29 (AMH 22,5 pmol/L); 👨29 (4/25 normo)
    2023 prirodne trudnoće - 2x biokemijska; vanmaternična (jajovod ✂️)
    dr. V + Repromed
    9/24 prirodni IVF (neg aspiracija)
    10/24 stim IVF (Gonal+Pergoveris+Cetrotide); 11🥚, 8 oplodenih; 2 ❄️; 01/25 FET 1bc❌; 02/25 FET 1bc❌
    Poliklinika IVF
    04/25 stim IVF (Elonva+Menopur+Orgalutran); 15🥚, 12 oplodenih; 5❄️;
    ET 1bc - beta 9dnt 33, 11dnt 16, biokemijska❌️
    06/25 histeroskopija ✔️; 07/25 FET, beta 9dnt 193, 11dnt 480; UZV 6+1 ♥️

nicol, z
    05. Kolovoz 2025. 21:49

TetraOak

nicol, z

Lorikako si, nisam popratila jeli ti stigla M. Imam pitanje prvi pravi menzis nakon spontanog koliko traje?

Koliko se sjecam meni je trajao sigurno tjedan dana a inace traje 4 do max 5 dana ali 4 i 5 dana je skoro nista nosim dnevni ulozak. 

Lori i TetraOak hvala na odgovoru, sve mi je novo pa se brinem ako nešto nije kao inače. Evo danas tocno tjedan dana i dalje krvarin ali malo manje, nadam se da ce uskoro stati 🙏 

🧔 41
    🙋‍♀️37, AMH 20
    👩‍❤️‍👨 2018.
    2022. AIH ➖
    2023. AIH ➖
    IVF 8.2024.🥚 10, 🐧1, ET x2 beta ➕.... biokemijska
    IVF 3.2025.🥚9, 🐧1, ET x2 ➖️
    FET 5.2025. (Prirodni) x2🐧 beta ➕️ missed ab. 7+5tt

Pixi
    05. Kolovoz 2025. 23:17

Srculence

Drage moje borilice,evo da se i ja javim danas smo 13+1 bili smo na ultrazvuku sve je uredu sa bebicom se je po tjednima kako i treba bit.🥰 cekamo nifty pa cemo znat i spol. Mucnine me bas ne napustaju ali nadam se da oce uskoro. Riomarokako si mi ti? Jesi se prebacila na neku drugu temu?
    Netko je pitao za Škvorc i što sve treba od nalaza najbolje nazvat sestre su jako ljubazne i sve ce ti rec što treba imat na prvim konzultacijama.☺️
    Sageprekrasno! Čestitam i neka cijela trudnoca bude lijepa i uredna ❤️
    Ostale curke sretno i držim najveće fige za najljepše vijesti. Jesen mora rasturit! ☺️🫶🏻💪🏼

Draga Srculence čestitam 🥰 
    Jako mi je drago zbog tebe. Čestitam od sveg srca. Neka ti trudnoća protekne mirno i neka mučnine budu najveći problem ( brzo će i one proci 😉).
    Kako više nisam toliko aktivna na forumu a htjela bih ostati u kontaktu s tobom, ostavljam ti svoj mail ukoliko se želiš javiti: pixiphoto47@gmail.com 

Marisha kako si ti? I za tebe vrijedi javljanje ako želiš 😊

Svim ostalim curama zelim puno uspjeha u postupcima. Hrabrice, vrijedi se boriti 💪🏻❤️

Nama je nakon borbe od skoro tri godine stigla djevojčica 🥰

👩🏻‍🦰35, 👩🏻‍💻42
    pokušavamo od 8/22
    1.ICSI 2mj/24: 9 js, ET-2 trodnevna, 1❄️, Beta ❌
    FET 5mj/24 1-bc, Beta❌
    2. ICSI 10/24 18js, ET-2bc, 5 ❄️, 10dnt β 204, 12dnt β 462.8, stiže curica 💓

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.