Pozdrav svima!
Nova sam u ovim vodama pa istražujem i čitam, nadam se da ćete mi pomoći.
Naime nakon 9 mjeseci aktivnog pokušavanja shvatili smo da nešto ne ide. Moji hormoni su uredni, imam redovite cikluse i ovulacije. Nažalost, prije nekih mjesec dana otkrili smo da muž ima OAT, po brojkama teži oblik.
Od tada uzima svakakve dodatke ali svjesni smo da se stanje neće popraviti, barem ne dovoljno. Uskoro idemo na dodatne preglede, da se pokuša ustanoviti razlog tako lošeg nalaza. A dok to čekamo psihički se pripremam za MPO. Nije me toliko strah postupaka koliko me strah razočarenja ako ne uspijemo. Dok nisam znala da imamo problem, ubijali su me bijeli testovi, nadanja da će ipak doći plus ako ga uradim za dva dana i tako dalje…
Još me zanima što od dodataka preporučujete da ja uzimam?
Trenutno uzimam biljne kapi za regulaciju hormona, pijem cink/selen i upravo radim kratku pauzu od Ellova praha, nastavljam idući mjesec s njim.
Iako je kod mene sve što sam do sada provjerila OK, voljela bih pripaziti i dodatno pripremiti tijelo za sve što slijedi.
Nisam stigla pročitati svih 2000 i nešto stranica ali ovo što sam vidjela, svaka vam čast i nadam se da će se svima ostvariti najveća želja♥️
👩🏻 30 - hormoni✔️ ciklusi✔️
👨🏻 31 - OAT
Pokušavamo od 10.2024.
Ariella26, TetraOak, Luckita cestitammmm! Neka vam se sve nastavi u najboljem redu 🥰🥰
Ivaaa30 ja od suplemenata koristim vitamin D, omegu 3, nano Q10, almagea prenatal, catafertyl, omni biotic flora plus. Do nedavno sam pila terapiju zeljeza i sada su se napunile zalihe dovoljno da sam mogla pauzirati neko vrijeme. Sretno!
👩 31, endometrioza, AMH 5.5
👨34 sve ok
03/24 AIH ➖
12/24 LPSC
08/25 histeroskopija polipa, scratching endometrija
9/25 prvi postupak⏳✨
Pozdrav svima!
Nova sam u ovim vodama pa istražujem i čitam, nadam se da ćete mi pomoći.
Naime nakon 9 mjeseci aktivnog pokušavanja shvatili smo da nešto ne ide. Moji hormoni su uredni, imam redovite cikluse i ovulacije. Nažalost, prije nekih mjesec dana otkrili smo da muž ima OAT, po brojkama teži oblik.
Od tada uzima svakakve dodatke ali svjesni smo da se stanje neće popraviti, barem ne dovoljno. Uskoro idemo na dodatne preglede, da se pokuša ustanoviti razlog tako lošeg nalaza. A dok to čekamo psihički se pripremam za MPO. Nije me toliko strah postupaka koliko me strah razočarenja ako ne uspijemo. Dok nisam znala da imamo problem, ubijali su me bijeli testovi, nadanja da će ipak doći plus ako ga uradim za dva dana i tako dalje…
Još me zanima što od dodataka preporučujete da ja uzimam?
Trenutno uzimam biljne kapi za regulaciju hormona, pijem cink/selen i upravo radim kratku pauzu od Ellova praha, nastavljam idući mjesec s njim.
Iako je kod mene sve što sam do sada provjerila OK, voljela bih pripaziti i dodatno pripremiti tijelo za sve što slijedi.
Nisam stigla pročitati svih 2000 i nešto stranica ali ovo što sam vidjela, svaka vam čast i nadam se da će se svima ostvariti najveća želja♥️
Pozdrav! Imamo slicnu dijagnozu (OA), isto tezi oblik. Za muza prvo je da prestane pusit i piti alkohol. Od suplemenata smo uzimali cink, selen, folnu, magnezij, vitamin c, vitamin d, bioastin i spirulinu. Nista nam nije pomoglo. Sada je na terapiji clomifenom koji je sitno digao brojke, ali pokretljivost sve vise pada. Sad pijemo proxeed samo da mozemo reci da smo i to pokusali i da nije pomoglo. Ja trenutno pijem samo vitamin c, a planiram sad nakon godisnjeg krenut s novom "kurom" taman 2 mj prije postupka - vidim da je kljucno da se uzima folna, koenzim q10 i vitamin d. Znam kako ti je, i ja sam nova, mi smo nakon 3 mj bezuspjesnih pokusaja dobili dijagnozu, stoga je moj savjet sto prije se prijaviti urologu/andrologu da vas sto prije uputi na mpo jer od cekanja nema nista. Ja da sam slusala ginekologicu, jos uvijek bi razbijala glavu zas ne dolazi do trudnoce. Vezano za testiranje, tu se dobro drzim. Ako imas pravilne cikluse, probaj ne testirat dok ne zakasni barem 7 dana. Ja sam si tu ustedila novaca, a i boli gledanja u prazne testova. Mene to vise boli nego krv na gacama.
Ja 30-ok, on 31-teska oligoastenozoospermija; pokusavamo 11/24; Cekamo simulirani postupak 10/2025 (icsi vinogradska)
Muž nikada nije pušio, ne pije alkohol već dugo jer smo pokušavali raditi na bebi…Već mjesec dana uzima Fertil plus (po preporuci urologa), biljne kapi, koenzim Q10, selen, mix meda i polena, omegu3, magnezij.
Za par dana idemo kod drugog urologa, na detaljniji pregled pa onda vjerojatno idemo dalje, na konzultacije za MPO jer prirodnim putem očito neće ići. Ne da mi se čekati predugo da se situacija ne bi još pogoršala…
👨🏻 31 - OAT
Pokušavamo od 10.2024.
Muž nikada nije pušio, ne pije alkohol već dugo jer smo pokušavali raditi na bebi…Već mjesec dana uzima Fertil plus (po preporuci urologa), biljne kapi, koenzim Q10, selen, mix meda i polena, omegu3, magnezij.
Za par dana idemo kod drugog urologa, na detaljniji pregled pa onda vjerojatno idemo dalje, na konzultacije za MPO jer prirodnim putem očito neće ići. Ne da mi se čekati predugo da se situacija ne bi još pogoršala…
Nas su u vinogradskoj poslali relativno brzo na mpo, u roku 2 mj nakon kontrolnog spermiograma. Makar, po preporuci cura s ovog foruma, otici cemo andrologu jer vidim da urolog nece rijesiti problem. Da se razumijemo, problem mozda nije niti rijesiv, ali zelim da se netko posveti malo vise situaciji koju imamo. Drzim fige, drzi se!
Ja 30-ok, on 31-teska oligoastenozoospermija; pokusavamo 11/24; Cekamo simulirani postupak 10/2025 (icsi vinogradska)
E pa i nas zanima je li problem rješiv i zbog čega je uopće nastao. Ali svakako ne mislimo predugo čekati…
Također, svu sreću želim!🤞🏼♥️
👨🏻 31 - OAT
Pokušavamo od 10.2024.
E pa i nas zanima je li problem rješiv i zbog čega je uopće nastao. Ali svakako ne mislimo predugo čekati…
Također, svu sreću želim!🤞🏼♥️
Nazalost, musko reproduktivno zdravlje nije dovoljno istrazena tema. Svakako inzistirajete na pretragama: hormoni-FSH, LH, testosteron, Inhibin B te mikrodelecije y kromosoma i kariogram.
Pozdrav cure :)
Čitam i pratim ovaj forum već jaaako dugo. Ja i suprug se mučimo već neko vrijeme ostati trudni, ali jednostavno ne ide...Ni jedna prirodna trudnoća u više od skoro tri godine se nije dogodila. Javila sam se ginekologici i uključili smo se u MPO jer nemamo više što čekati. Njemu dijagnosticirana oligoastheno, kod mene sve ok. Mene najviše muči što to sve skupa kod nas predugo traje. Samo skupljanje nalaza i stalne konzultacije, a poostupak još ni jedan nismo imali Prije godinu dana smo krenuli vaditi nalaze, čitajući po vašim postovima to i nije baš normalno?! Ili sam umislila, više neznam...sada kada mislim da sam skupila više-manje sve razmišljam kako nisam briseve radila, a papu sam radila prije godinu dana. Javila se ginekologici kaže papa sada ide na godinu ipol...Imam još jedne konzultacije u 9 mjesecu i stvarno mi se ne da ići tamo samo da mi kaže da uradim briseve...neznam da li imate kakav savjet? Da li će mi ginekologica htjeti odraditi briseve bez uputnice specijaliste? Osjećam se nesposobno da skupim nalaze. Traje vjekovima... Radi se o KBC Ri.
👩-28 Hormoni ok 🧑-30 Oligoasthenozoospermia
Pokušavamo 12/2022
Pozdrav cure :)
Čitam i pratim ovaj forum već jaaako dugo. Ja i suprug se mučimo već neko vrijeme ostati trudni, ali jednostavno ne ide…Ni jedna prirodna trudnoća u više od skoro tri godine se nije dogodila. Javila sam se ginekologici i uključili smo se u MPO jer nemamo više što čekati. Njemu dijagnosticirana oligoastheno, kod mene sve ok. Mene najviše muči što to sve skupa kod nas predugo traje. Samo skupljanje nalaza i stalne konzultacije, a poostupak još ni jedan nismo imali Prije godinu dana smo krenuli vaditi nalaze, čitajući po vašim postovima to i nije baš normalno?! Ili sam umislila, više neznam…sada kada mislim da sam skupila više-manje sve razmišljam kako nisam briseve radila, a papu sam radila prije godinu dana. Javila se ginekologici kaže papa sada ide na godinu ipol…Imam još jedne konzultacije u 9 mjesecu i stvarno mi se ne da ići tamo samo da mi kaže da uradim briseve…neznam da li imate kakav savjet? Da li će mi ginekologica htjeti odraditi briseve bez uputnice specijaliste? Osjećam se nesposobno da skupim nalaze. Traje vjekovima… Radi se o KBC Ri.
briseve vam mogu napraviti u u kbc-u ri, kad sam bila tamo na konzult dr.koja me vodila je tako rekla, ali nismo tamo isli u postupak jer su se taman selilil ,ovo ono i nisam vise htjela cekat.
Ne znam sto konkretno od nalaza skupljate , ali ja sam ih skupila u 2-3 mj.
06/23 Missed ab. 9+6 tt, spontana trudnoća
03/24 beta 120 , biokemijska, spontana trudnoća
03/25 Poliklinika Mia, 12 js
ICSI 9 js oplođeno, 1 morula i 1 blasta
04/25 ET biokemijska
04/25 kariogram, uredno
05/25 biopsija endometrija, uredno
07/25 FET, 1.beta 128, 2.beta 707
Bolje vam je otići kod androloga. Dat ce vam terapiju tj. vitamine koji poprave nalaz. Tako je bilo u našem slučaju 🥰
🧔 41
🙋♀️37, AMH 20
👩❤️👨 2018.
2022. AIH ➖
2023. AIH ➖
IVF 8.2024.🥚 10, 🐧1, ET x2 beta ➕.... biokemijska
IVF 3.2025.🥚9, 🐧1, ET x2 ➖️
FET 5.2025. (Prirodni) x2🐧 beta ➕️ missed ab. 7+5tt
Sortiraj odgovore
Najstariji