Potpomognuta oplodnja vol. 9

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Molly8
    23. Travanj 2025. 13:59

Razumna, Jane i Koka bas mi je zao 💔 

Razumna uzivaj u Španjolskoj, ja vec neko vrijeme pokusavam natjerati moje da odemo jer kad sam bila prvi put sam se zaljubila. Osobito u hranu 😁

Marisha drago mi je da je sve sad ok. Uzivajte u ljetu i brzo ce deveti mjesec.

Xoxo ti si pupooo 🎊 nek se mrva cvrsto primi

Dodo sretno u subotu!

Koka mentalno ovaj proces mislim da ce ostavit tragove na svima nama. Lako se izgubit u svemu tome i pustiti da zivot stoji dok se sve to dogada. Nije lako gledat ljude oko sebe koji bez po muke ostanu trudni i onda ti jos krenu davat dobronamjerne savjete. Ja kad treba isplacem se, dopustim si tugu i ljutnju i sve sto dode s tim. Pomaze mi pricati o tome s nekim izjadati se ili samo prelaziti planove za dalje. Takoder kako je Titi napisala veseli me planiranje putovanja, izleta ili aktivnosti pa makar propali bar se veselimo i zivimo izmedu svega. 

🙋🏻‍♀️33-AMH 9.5
    .
    🙋🏼33 - Oligoasthenozoospermia - terapija catafertyl, bioastin, umbiqunol
    Kariogram 👫✅
    9/2024 - ICSI - 4 js - 0 oplodenih
    2/2025 -ICSI - 2js -0 oplodenih

Nata91
    23. Travanj 2025. 14:17

Barrrbi hvala ti ❤️
    Verbena Ovaleap 300, Menopur 75, pa povećan na 150 i Cetrotide...

Koka kad sam ja upućena na humanu reprodukciju mislila sam da se uvijek problemi mogu riješiti lijekovima. Do tad se uvijek baziralo samo na visoki TSH, on se spustio, ali do trudnoće nije dolazilo. Na pravom pregledu na humanoj mi je doktorica rekla da se njoj broj folikula ne čini baš bajan, da je to nešto malo, s obzirom na godine treba ih biti više... Pitala me jesam kad vadila Amh, naravno nisam. I tad mi je bilo u glavi ako je Amh nizak, dobijem tablete koje će povećati broj folikula... E onda sam došla kući i išla guglati što je to uopće, pa sam skužila da ako je to nisko pomoći nema. I tako ja izvadim krv i čekam nalaze. Znači kad su došli muž je doletio u sobu koliko sam ja počela plakati, jer Amh 1,08 pmol govori da mogu samo sanjati o velikom broju jajnih stanica. Jedno 3 sata sam plakala sigurno. I odem na kontrolu gdje mi doktorica govori sve što sam ja pročitala, da je to dosta loše, da ne može povezati s mojim godinama, ali da se ne predajem jer su se događale i prirodne trudnoće. Ali to ništa nije dolazilo do moje glave. I evo me sad u trećem postupku plus jedna inseminacija i bez obzira na velike doze terapije, uvijek imam jedan folikul, jedino je sreća što je uvijek bila jajna stanica. Kud će me dalje ovaj put odvesti ne znam, da bude dana kad sam jako ljuta, razočarana, tužna to svakako bude. Ali opet se nekako saberem i shvatim da ako budem očajavala uništit ću i ovo je mi je preostalo. Muž je u tome svemu velika podrška i pozitiva i ne da mi potonuti, pa kad vidim tu njegovu snagu nekako i ja budem jača. Ne moram ni pričati o mislima kako sam ja kriva što nemamo dijete, da ga možda zbog mene nikad nećemo ni imati, čak sam mu taj dan kad su došli nalazi rekla da ako želi da ćemo se rastati, jer nije fer da ne može biti tata zbog mene. Sad si dopustim jednom u deset dana da se slomim, isplačem i onda guram dalje s nadom da će nekad biti ta jedna dobra jajna stanica koja će nam donijeti sreću od svega veću. 

Ja (33 god.): nizak Amh (1,08 pmol), hipotireoza, Hashimoto
    Muž (38 god.): sve u redu
    Prvi postupak - studeni 2024.: Vinogradska bolnica, Bemfola 300, Cetrotide, Ovitrelle = 1 folikul - 1 j.s. ❌
    Drugi postupak - veljača 2025.: Vinogradska bolnica, dugi protokol - Decapeptyl od 20. d.c., Menopur 300 od 2. d.c. = 1 folikul - 1 j.s. ❌
    Treći postupak - ožujak 2025.: Vinogradska, prirodni postupak, jedan folikul koji je pukao na dan aspiracije, napravljena inseminacija = negativna beta ❌

• Koka
    23. Travanj 2025. 14:32

Cure, hvala vam od srca na podršci, da ne nabrajam pojedinačno. 

Evo me grcam u suzama, došla s posla doma u svoja 4 zida i slomilo me. Voljela bi vas sve upoznati i popiti kavu s vama, podruziti se s vama, pojadati se…
    Nadam se da ćemo sve jednog dana ostvariti trudnoću ❤️ 

Nata91
    23. Travanj 2025. 14:42

Koka isplači se, moraš i to nekad... Ali onda se saberi, udahni, popravi krunu i u borbu za svog bebija ❤️ a kad god ti je teško tu smo, šaljem ti zagrljaj 🫂

Ja (33 god.): nizak Amh (1,08 pmol), hipotireoza, Hashimoto
    Muž (38 god.): sve u redu
    Prvi postupak - studeni 2024.: Vinogradska bolnica, Bemfola 300, Cetrotide, Ovitrelle = 1 folikul - 1 j.s. ❌
    Drugi postupak - veljača 2025.: Vinogradska bolnica, dugi protokol - Decapeptyl od 20. d.c., Menopur 300 od 2. d.c. = 1 folikul - 1 j.s. ❌
    Treći postupak - ožujak 2025.: Vinogradska, prirodni postupak, jedan folikul koji je pukao na dan aspiracije, napravljena inseminacija = negativna beta ❌

Verbena
    23. Travanj 2025. 15:26

Nato, ma čitam malo da bi za low respondere možda bio dobar kratki (flare) protokol sa GnRH agonistom. Najčešće se od GhRH agonista koristi leuprolid (Lupron) u niskoj dozi od 2. dana ciklusa (tzv microdose Lupron flare), a uz to se daje najčešće 450 jedinica FSH (npr Ovaleap) ili hMG. Ako se ide sa čistim FSH protokolom, onda se može dati i niska doza hCG kad vodeći folikul dosegne 14 mm za dodatno poticanje LH za bolje sazrijevanje folikula.. Vjerujem da bi Sanii znala puno više o tome..

Evo šaljem jedan link pa možda da vidiš sa dr ima li smisla nešto od toga sljedeći put ako će trebati... 
    A držim fige da ne treba i da se ovaj folikul izbori 🤞🤞

https://www.advancedfertility.com/blog/ovarian-stimulation-for-ivf-in-low-responders

🤷🏼‍♀️ 1985. - AMH 1.7 pmol/L, FSH 19.6, mb.Hashimoto
    🧔 1986., sve ok
    🏥 SV. DUH
    🔸10/24 - 1. IVF (Ovaleap + Menopur + Cetrotide + Ovitrelle) => 5 j.s. -> 4 oplođene; Estrofem + Cyclogest => 18.10. ET 1 3dn => ✖️
    2 ❄️
    🔸11/24 - 1. FET (prirodni ciklus) - od 21.11. Estrofem + Cyclogest => 27.11. FET 1 BC, Brevactide 1500 i.j. 2x, Andol 75 mg => beta 14.dnt 756 => 16.dnt 1792 => missed ab. 9 +4 tt 💔
    🔸3/25 - FET odgođen, loš ciklus
    🔸5/25 - 2. FET ⏳🙏🤞🍀
    verbena.forum@gmail.com

Lori🍀
    23. Travanj 2025. 15:50

Jane žao mi je

Titi, Nata, Barbi i sve ostale cure sretno. Bit će puno plusića iduća 2 tjedna

Koka žao mi je Nažalost svi tvoji osjećaji su legitimni i trebaš si dozvoliti da ponekad jednostavno budeš tužna zbog svoje situacije. Ova zajednica zaista pomaže da vidiš da nisi jedina plus neke lijepe priče će te dići i vratit će ti se ponovno nada. Držim fige da idući postupak bude uspješan

36 g., AMH 5, FSH 6, Hashimoto TSH 1.2
    Muž normosp.
    2021. missed ab 7tt💔
    2021.🤰 ❤️
    Pokušaji za 🍀 br. 2 od 12/2023.
    1. IVF: 2/2025. stimulirani, ET 1js, nema❄️,❌
    2. IVF: 5/2025.

Xoxo23
    23. Travanj 2025. 17:50

Dodo, Lori, Muki, Titi, Barrbi, Verbena & Molly hvala vam cure 🫶🏻 ako sam nekoga preskočila nije namjerno ❤️❤️ hvala 

Sage e jesi me nasmijala sa ovim i na nogama 🤣🤣🫶🏻❤️ odlican rezultat, tako je i meni bilo nekako, imala san ih svakakvih veličina i dosta ❤️ 

Marisha super je šta si spremna za odmor, 🥰 ja kad znam da mi nema postupka neko vrime uvik manje razmišljam i bolje se osjećam i bas nekako odahnem. 🤣 Šta se tiče razmaka od mtx skužila sam kod nas da se preporučuje većinom 6 a vani je praksa 3 mjeseca, vjerovatno iz neke predostrožnosti 🤷🏻‍♀️

Koka mislim da te svaka cura ode razumi neovisno o broju puta i trajanju svega.. svaka je plakala i izdigla se iz svega i skupila snage za x pokušaj, nemoj si umanjivati svoju tugu, odtuguj je. Ja sam si danas bas razmišljala isto kako sam mislila da će mi IVF bit sigurno rješenje problema, i dalje mislim ali sam sebi dopustila da prihvatim da neće to bit u onom roku koji sam ja zamislila u glavi.. meni osobno ide na živce šta mi je ovo sve previše zaokupiralo život, i samo mi zna bit ovo na pameti umisto da živim život i uživam. Svakako se drži ❤️

29yo👩🏼‍🦰 PCOS, IR , AMH 33, lijevi jajovod prohodan, desni neprohodan (sumnja na hydrosalpinx ?)
    32yo 👱🏼‍♂️10/24 spermiogram uredan ✅
    01/23- ectopic 👼🏻 (mtx)
    1.KBC Split - IVF 12/24 - 16 js, 12 oplođeno, 8 ❄️ (hiper, freeze all)
    FET 01/25 - 7dpt ➕.. 11dpt beta 26 💔
    FET 04/25 ⏳

jane23
    23. Travanj 2025. 20:01

Mukii, Barbi, Molly, Lori ❤️❤️
    Koka mislim da sve znamo taj osjecaj i sve smo kroz to prosle ili upravo prolazimo.  Skroz je normalno osjecati se ljuto na brojne zene koje ostanu trudne bez pola muke. Mozda ih sada vise dozivljavamo upravo zato sto prolazimo kroz sve ovo. I ja se ponekad zateknem da sam ljuta sto u zadnje vrijeme puno mojih kolegica/prijateljica ostaju trudne, a starije su od mene. I grozno se osjecam sto me to ljuti, ali ne mozes protiv sebe. A opet, drago mi je da nisu morale proci sve ovo. Ponekad zaboli. I skroz je normalno plakati u autu do posla jer si ujutro vidjela negativan test i bit ljuta na cijeli svijet. Sto god ti netko kaze, malo ce te utjesiti jer nitko od nas ne zna kad ce doci kraj ovim pokusajima. Samo se nadam da ce svima nama taj kraj doci ubrzo i da cemo jedva cekati da ovdje napisemo da nam je beta troznamenkasta!! 🙏🍀
    Do tada - smij se, placi, vici, radi sto god osjecas da moras…ali dozvoli sebi da ti ovo nije jedini fokus, koliko god to ponekad izgledalo nemoguce. Zelim ti svu srecu s prvim sljedecim pokusajem 🍀🍀🍀

👩🏻 🧔🏻‍♂️ 35 god. // AMH 34 pmol/L // hashimoto //
    11.2024.&01.2025. 2 inseminacije - 2 biokem. trudnoće /// 04.2025. 1. IVF Beta+ blaga stimulacija (clomid+Bemfola+Orgalutran) - aspirirane 3 jajne stanice - 2 oplođene i 2 vraćene (2dpo) - negativan test

Peony
    23. Travanj 2025. 20:19

Pozdrav ženice, borilice. Pratim vas od prije nego smo muž i ja krenuli sa postupcima. Tu sam se nekako informirala o svemu i u što zapravo ulazimo.  Moram priznati da sam ovdje saznala puno više nego od ijednog doktora na našem MPO putu stoga hvala svakoj koja se založila i kroz svoju borbu obrazovala nas neznalice 
     Iza nas su 3 neuspješna postupka, imamo još 2 ampule za 2 postupka (kriopohrana-Vinogradska) pa se nadam da se u jednoj od njih krije naša 
     Želim svakoj od vas uspješan postupak, zdravu trudnoću i bebicu za koju se borite te čestitam svakoj koja je na tom putu i uspjela ❤️

👩🏻 32 nalazi uredni 👨🏻 34 god - astenozoospermija
    4/22 Ablacija mioma
    I. 7/23 - KBCSM -ICSI -9js, 2 embrija, 1 trodnevni vraćen, beta 0
    II. 2/24 - KBCSM -ICSI - 4js, 3 embrija, vraćen 1 trodnevni, beta 0
    10/24 Ablacija mioma
    III. 3/25 - KBCSM -ICSI - 6 js, 3 blastice, 1 vraćena, 11.dnt beta 26, 14.dnt beta 37.7, 16.dnt beta 10.8 - biokemijska

Peony
    23. Travanj 2025. 20:26

Karamela

Pozdrav svima 👩🏻
    Nova sam tu, malo mi treba da pohvatam sve, jedva sam napisala potpis 🫠
    Zanima me ima li tko u MPO postupcima tko je tu zbog raka testisa, odnosno da je to uzrok neplodnosti/povod za MPO?
    Hvala 🙂

Karamela Mm i ja smo u postupku iz sličnog razloga, nije bio rak testisa već NH limfom. Također imamo kriopohranjene uzorke u KBCSM. Međutim njemu je dijagnosticirana astenozoospermija prije zamrzavanja, ali nije bilo prilike za boostanje radi tadašnjeg zdravstvenog stanja tako da imamo to što imamo. Koliko ste vi uspjeli zamrznuti, ako smijem pitati? 

👩🏻 32 nalazi uredni 👨🏻 34 god - astenozoospermija
    4/22 Ablacija mioma
    I. 7/23 - KBCSM -ICSI -9js, 2 embrija, 1 trodnevni vraćen, beta 0
    II. 2/24 - KBCSM -ICSI - 4js, 3 embrija, vraćen 1 trodnevni, beta 0
    10/24 Ablacija mioma
    III. 3/25 - KBCSM -ICSI - 6 js, 3 blastice, 1 vraćena, 11.dnt beta 26, 14.dnt beta 37.7, 16.dnt beta 10.8 - biokemijska

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.