Potpomognuta oplodnja vol. 9

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • donna9
    13. Travanj 2025. 16:45

Putovanje - cure, naša ivf beba je tu, ali popratim vas i dalje i veselim se uspjehu svake od vas i suosjećam kad bude neuspjeh. Ja sam se isto borila sama sa sobom što s potencijalnim putovanjima i utuvila si nekako u glavu da ne mogu čekati da se sve poklopi i pustiti da me ivf remeti. Računala sam ako uspije, vidjet ću hoćemo li putovati. I da novci propadnu dobar je razlog. Na kraju sam s obzirom da je bila uredna trudnoća putovala u Francusku i Japan i to su mi baš lijepe uspomene iz trudnoće. 

💃ok 🤵oligoasthenozo/azoospermia
    05/24 - 1. IVF/ICSI - 7dnt ➕ , 1.uzv - 6+4❤️
    Nifty ✅ Stigao dečko☺️

jane23
    13. Travanj 2025. 16:57

Molly, Riamaro hvala cure ❤️ stvarno se nadam da ce biti sve super. Trenutno sam na bolovanju i bas sam odlucila uzeti tjedan dana kompletnog mira. 

Mukii ma joj, daleko je jos beta. Rekli su 14 dana nakon ET, dakle 26.3., ali ja nebi bila ja da nisam maloprije narucila 5 Clearblue ranih testova za trudnocu s neke stranice koja je imala popust 😂😂 
    Kad je najranije da ste se testirale nakon ET, a da vjerujete u rezultat? 😁 ja planiram tamo pocet od 6. dana. Jel to prerano? 😖😊😅 pardon, ali ovisnica sam, ne mogu si pomoc

👩🏻 🧔🏻‍♂️ 35 god. // AMH 34 pmol/L // hashimoto //
    11.2024.&01.2025. 2 inseminacije - 2 biokem. trudnoće /// 04.2025. ivf Beta+⏰ blaga stimulacija (clomid+Bemfola) - aspirirane 3 jajne stanice - 2 oplođene i 2 vraćene ❤️

Razumna
    13. Travanj 2025. 17:58

Marita_07

Razumna

Marita_07

Drage cure,

Aspirirano je 4 oocite(što je najbolje do sada) ali nažalost se ni jedna nije oplodila. Embriolog je rekao da je takav bio ciklus nažalost. Ne mogu vam ni reći koju tugu osjećam i nemoć. Ne znam više što dalje.. 💔

Bas mi je zao 😭
    Jesi li ti stalno u poliklinici ivf?
    Kod kojeg dr?

Da, stalno sam tamo. Kod dr. Maričića.

Hvala vam cure na svakoj riječi utjehe. Nada mi je uvijek bila kako smo uvijek došlo do oplodnje a sada niti to više. 😭

Jesi li razmišljala da promjenis kliniku? Mazda ce drugi pristup donijeti bolje rezultate? Mazda ce netko drugi biti sretnije ruke?

Hvala svima na lijepim riječima 🥰 i utjesi 🌹
    Sto se tice putovanja i ja sam isti problem imala i stvarno zbog korone i ivf sam izgubila 5g a sad vise ne. Planiram put i mjesec dana prije puta kad vidim da nisam trudna kupim karte i idem. Nisu sva putovanja na Bali i Maldive da se to planira 6mj do godinu dana u naprijed. To su sad jednostavnija putovanja na neke lokacije do kud imamo jeftine letove, a smjestaj uzmemo malo bolji tipa u centru da možemo puno hodati jer volimo istraživati mjesta. To istraživanje nam je zajednički hobi i dobri smo u tome. Napravimo po 25000 koraka dnevno, pa sjednemo kad se umorio na ručak, kavu, pice. Sad planiramo ako ovo ne uspije između dva transfera otici na Palmu za desetu godišnjicu braka. Točno su nam nedostajala putovanja i sad od kad opet putujemo osjećamo se da smo "opet normalan par" . Stvarno nam je zbog ivf bio život na pauzi a iskreno i par godina me osim ivf nista drugo nije zanimalo, isli smo mi na go u Hrvatsku po hotelima ali nismo isli tipa u Rim (sto je uz ove jeftine letove doslovno kao da iz ZG idete u Đurđevac) jednostavno nam je misija da postanemo roditelji bila najbitnija. A sad kuzim da mi život ne moze proci u čekanju Godoa...

12/2020-Luči1️⃣ivf➡️ET 2 trodn👎❄️ 4 Morula
    7/21- FET 2xmorula, 1.beta:505, 2.beta 3030, 1.UVZ 🤰🏼2.UVZ 💗3.UVZ 💔😭
    2/22 FET 2xmorula👎
    3/2022-Lucinger-2️⃣ IVF➡️ET-2x trodn👎, 6x⛄
    5/22 - FET 2x trodnevni 👎
    6/22 - FET 2xtrodnevni 💥biokemijska 🥺
    10/22 - FET 2x trodnevni - Blighted Ovum 😭
    5/23-Sv. Duh-3️⃣ivf➡️ETx1 trodnevni 👎, 🥶🥶
    10/23-Sv. Duh-FET 2bc-Blighted Ovum 😭
    4/24-Sv. Duh - 4️⃣ Ivf - ET 1BC😮‍💨, 🥶🥶🥶
    7/24-fet 1BC, 11/24-fet 2 BC 😔😔😔
    2/25-Sv. Duh - 5️⃣ Ivf - 🥶🥶🥶🥶

• Kyra08
    13. Travanj 2025. 19:34

riamaro, da, radila san LH trakice i danas mi je nažalost druga linija dosta svjetlija od jučerašnje 

Isto pitanje vezano za putovanja, mislim da muči sve nas koje krenemo u ovo avanturu. Mi smo dosad odgodili već tri-četiri puta putovanja, kao možda budem trudna tad, a nakraju još ništa. I tako stalno. 

💃🏼 30 g.: AMH 26.1 pmol/L, hsg ok,
    🕺🏻 37 g. : normozoo
    9.-12/2024- temp.odnosi (2xLetrozole, 2xKlomifen)
    04/2025: AIH (blag.stim- Letrozole)- beta 25.4 ⏳️

• Batica
    13. Travanj 2025. 20:17

Drage cure, nije me bilo neko vrijeme… Morala sam se sastaviti jer sam se raspala  u tisuću komadića.
    Nekako me posebno dotuklo to što nemam mogućnost FET-a i već treći put moram proći sve, ali ne mogu iz ove kože...
    Nisam zaboravila na vas, čitala sam povremeno i radovala se vašim uspjesima, tugovala uz vaše neuspjehe...
    Hvala na potpori Diivnaa, Verbena, Xoxo23, Marija 1990, Barrrbi, Hrabrica, Lori, Jane, Riamaro, Slee, Luna93, Saniii, Sage 💕
    Diivnaa, ne mogu ti opisati koliko mi je drago zbog tebe, nadam se da si dobro i neka sve prođe u najboljem redu na uzv! 😍🙏🫂
    Marija, Zara žao mi je! 🫂
    Mukii, woow i sretno!
    Jane, Ivona, Razumna, Ivis i Nina, sretno cure! 💪🙏🍀
    Verbena, razumijem te u potpunosti, drži se i sretno!  🫂💓

Imam samo nekoliko pitanja...Je li itko imao užasno bolnu menstruaciju s grčevima nakon ET-a? Kao da ne boli dovoljno što je došla...
    Pijete li vi folnu između postupaka ili napravite pauzu?

Držite se i sretno svima!

🙍‍♀️89' odstranjena štitnjača, Hashimoto, Euthyrox 175 mg
    🙍‍♂️87' oligizoospermia, visok prolaktin
    Pokušavamo 5 godina...
    🟡 1/2025. - PRIRODNI POSTUPAK (ICSI)
    3 folikula, 2 js, 1 oplođena - (Clomifene) - 28.01.2025. ET 3 dan, 6st BETA ❌️
    🟡 3/2025 Bemfola 225
    24.03.2025. ICSI - 8js, 1 oplodena
    27.03.2025. ET 3 dan, 8st BETA ❌️
    🟡 ⏳️ konzultacije

Marita_07
    13. Travanj 2025. 20:58

Razumna

Marita_07

Razumna

Marita_07

Drage cure,

Aspirirano je 4 oocite(što je najbolje do sada) ali nažalost se ni jedna nije oplodila. Embriolog je rekao da je takav bio ciklus nažalost. Ne mogu vam ni reći koju tugu osjećam i nemoć. Ne znam više što dalje.. 💔

Bas mi je zao 😭
    Jesi li ti stalno u poliklinici ivf?
    Kod kojeg dr?

Da, stalno sam tamo. Kod dr. Maričića.

Hvala vam cure na svakoj riječi utjehe. Nada mi je uvijek bila kako smo uvijek došlo do oplodnje a sada niti to više. 😭

Jesi li razmišljala da promjenis kliniku? Mazda ce drugi pristup donijeti bolje rezultate? Mazda ce netko drugi biti sretnije ruke?

Hvala svima na lijepim riječima 🥰 i utjesi 🌹
    Sto se tice putovanja i ja sam isti problem imala i stvarno zbog korone i ivf sam izgubila 5g a sad vise ne. Planiram put i mjesec dana prije puta kad vidim da nisam trudna kupim karte i idem. Nisu sva putovanja na Bali i Maldive da se to planira 6mj do godinu dana u naprijed. To su sad jednostavnija putovanja na neke lokacije do kud imamo jeftine letove, a smjestaj uzmemo malo bolji tipa u centru da možemo puno hodati jer volimo istraživati mjesta. To istraživanje nam je zajednički hobi i dobri smo u tome. Napravimo po 25000 koraka dnevno, pa sjednemo kad se umorio na ručak, kavu, pice. Sad planiramo ako ovo ne uspije između dva transfera otici na Palmu za desetu godišnjicu braka. Točno su nam nedostajala putovanja i sad od kad opet putujemo osjećamo se da smo "opet normalan par" . Stvarno nam je zbog ivf bio život na pauzi a iskreno i par godina me osim ivf nista drugo nije zanimalo, isli smo mi na go u Hrvatsku po hotelima ali nismo isli tipa u Rim (sto je uz ove jeftine letove doslovno kao da iz ZG idete u Đurđevac) jednostavno nam je misija da postanemo roditelji bila najbitnija. A sad kuzim da mi život ne moze proci u čekanju Godoa…

Da, morat ću svakako. Mislim da ću Repromed (barem da probam nešto drugo). Isplakala sam dušu danas😭

👩‍🏫 38.g., niski Amh 2.1 pmol/L,LH 4.1,visok FSH 10, (low responder), dobiveni zametci odlicne kvalitete
    👨‍💼 43.g., sve uredno.
    7 IVF stimulirana postupka (polik. IVF), 2 missed ab 💔💔 (medikam.prekid).
    7./21. trombofilija,PAI 4G/4G,FV Leiden
    3/24.napravljena histeroskopija, sve u redu.
    3/24. kariogrami supružnika,sve u redu.
    6./24 prekid ET,zametak prestao s razvojem. 1💔
    4./25 aspiracija 4 oocite, nema oplodnje 💔

Ivis
    13. Travanj 2025. 21:06

Kyrao možda da probaš ovulacijske trakice? Ja sam nekako samo odlučila vjerovati proceduri koju su im doktori napisali i nisam se puno mislila da li je štoperica na vrijeme. Ne možeš trenutno puno promijeniti osim da vjeruješ da je sve ok. Nadam se da će sutra proći sve u redu i držim fige da sve bude kako treba! 
    Razumna nadam se da te vara osjećaj! Kako su cure napisale, tijelo reagira različito. Držim fige da bude uredna beta! Ne mogu zamisliti kako je proći sve ovo 13 puta. To te jednostavno mora izmoriti i fizički i psihički.
    Marita jako mi je žao, vjerujem da ti je teško i da je grozno što moraš opet prolaziti kroz postupak. 
    Jane i Luna držim fige da se blastice lijepo ugnijezde 
    Batica hvala ti! Žao mi je što to moraš prolaziti  
    Riamaro skroz te razumijem. Ja sam razmišljala hoću li na putovanje prije aspiracije jer nisam bila sigurna hoće li biti baš u tom razdoblju. Na kraju se sve nekako poklopilo dobro i aspiracija mi je bila 2 tjedna nakon što sam se vratila s putovanja.
    Meni je tek prvi postupak, ali kako je u inozemstvu, baš me financijski lijepo iscijedio, ali odlučila sam na to gledati kao da idem na putovanje. Znam da su krumpirići iz McD tradicija ovog foruma, ali baš se veselim da ću nakon transfera smazati jedan trdelnik u Pragu i to baš onako s velikim zadovoljstvom 

👩🏻35👦🏻34
    👩🏻 Sve ok
    👦🏻 oligoasthenozoospermia, kariogram: recipročna translokacija
    Pokušavamo od 2021.
    Vuk Vrhovec - obrada od 01/2024. Upućeni na inozemstvo
    PFC Prag
    ICSI- 01/25. Pergoveris,Orgalutran,Clexane, DecAPEPTYL 0.1 mg 3x
    Punkcija: 17 oocita, 15 zdravih🥚, 11 oplođeno, 2 blastociste ❄️❄️, PGT analiza🧬, ostaje 1 ❄️
    24.04. FET
    ivis11062@gmail.com

jane23
    13. Travanj 2025. 21:07

Batica hvala ti ❤️
    Ovo mi je prvi ET pa ne znam kakva je menga uobicajna nakon, ali meni je nakon inseminacije i biokem trudnoce bila izrazito bolna (a inace nemam jako bolne menstruacije). 
    Folnu pijem svaki drugi dan kad nisam pod stimulacijom, a tijekom stimulacije, ET i cekanja bete pijem ju svaki dan. 

Cure, jel normalno da se osjecam kao balon? Dobila sam 1.5 kg iako ne jedem nista vise nego inace i donji dio trbuha mi je bas napuhnut kao da sam u 4.mj trudnoce. Ne znam je li to zbog progesterona (uzimam utrogestan 3x dnevno i jos Prolutex injekcije)? Bas se osjecam ogromno 

👩🏻 🧔🏻‍♂️ 35 god. // AMH 34 pmol/L // hashimoto //
    11.2024.&01.2025. 2 inseminacije - 2 biokem. trudnoće /// 04.2025. ivf Beta+⏰ blaga stimulacija (clomid+Bemfola) - aspirirane 3 jajne stanice - 2 oplođene i 2 vraćene ❤️

riamaro
    13. Travanj 2025. 21:19

Izgleda da smo stvarno sve u istom problemu 😅🫶 
    Malo ste me ohrabrile, i mislim da ću rezervirati nešto, ali jeftinije i bliže. Hvala ❤️
    Batica budi nježna prema sebi i sve ćeš izdržati za smotuljak sreće koji te čeka 🫂
    Jane je, normalno je. Nažalost, ni mene nitko nije upozorio na to, i bit ćeš balon dok si na progesteronu i ostati balon kad trbuh krene opasno rasti :) 

29 👩🏻 AMH 23,6 - hipo/hashi
    30 👱🏼‍♂️ asthenozoospermia | mikrodelecije ✅️ kariogram ✅️
    KBCSM
    - 10/2024 ICSI Gonal F, Cetrotide, Decapeptyl - 9js - 3 zrele - 1 ❄️ - hiper
    - 11/2024 FET🐧 -30.11. 11dpt beta 9.90; biokemijska 😔
    - 12/2024 planiran prirodni postupak, ovulirala - odrađen AIH - beta✖️
    ŠKVORC
    - 4/2025 stimulirani postupak ⏳

riamarro@hotmail.com

• MiliPe
    13. Travanj 2025. 21:38

Bok cure, evo i mene da se ubacim u temi putovanja. Takodje imam isto problem sta cu ako budem trudna, sve je nekako po strani i icek cekam sta ce se desiti u postupku i tako vrijeme prolazi. Takodje sam bila nezaposlena jer zbog jezika u Njemackoj nisam mogla birati neki poso koji bih htjela. Ali sam sada pocela po malo raditi tj cistiti jer opet kazem zbog jezika.. Nisam dugo u Njemackoj a od sedenja kod kuce ne mogu ni nauciti. Rekla sam sebi vise necu cekati "Godoa" nisam jedina koja radi ako se oce primiti primice se. I onako sve mi zene po kuci uvijek imamo posla...
    Inace sam krenula u pripremi za Fet i 22.4 imam prvi Ultrazvuk pa cemo vidjeti. Sretno svima 🍀🥰

🙎🏻‍♀️34 god sve uredu Amh 3,4ng
    🙍🏻‍♂️43 god asthenozoteratozo ⏩️ Normozo
    1.Icsi 6.23 ▶️ 19 js - 2 ❄️ u pn stadij Beta ❌
    8.23 Icsi ▶️ 16 🥚Nema ❄️ Beta ❌
    1.24 Icsi ( Elnova, Puregon, Orgalutran) 18 js 6 🥚 Nema ❄️ Beta ❌
    13.11 Fet 2x Morula Beta ❌
    3.2025 Pfc Prag 25 folikula > 9js(8 oplodjenih)

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.