Potpomognuta oplodnja vol. 9

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    GPgirl
    24. Ožujak 2025. 15:09

IKAR0808

Ja nikad nisam kupila ni jednu kutiju Clexana, koristim ga u od zadnjih 4 ili 5 transfera

a ja svaki put (zadnjih 6 IVFova) sve dok nije potvrdjena srcana akcija🤷‍♀️ Ajde super da bar netko nije morao placati💪
    Sretno❤️ Fyi - meni su rekli da se pocnem bosti u noge/ruke kada udjem u 6 mjesec trudnoce.

ja 40 - nizak AMH, 🧬V Leiden i PAI; muz 47 sve ok (IVF 5+ godina)
    KBC Ri - 2 x stimulirani IVF, 2 x prirodni IVF - ❌
    Podobnik - 1 x ICSI - ❌
    IVF poliklinika - 5 x stimulirani IVF, 1x FET: 4x ❌ 1x 💗
    07/24 - 8 stimulirani IVF - beta x3 ✅ Nifty Pro ✅ cekamo nasu djevojcicu💗 TP 17.04.2025
    od pocetka cuvanje trudnoce jer dosta skraceni cerviks zbog konizacije (AIS)
    Terapija: Cyclogest 2x, Clexane 0,4, Euthyrox 25 (+ moja standarna terapija)

• Baccarat
    24. Ožujak 2025. 15:35

lea25

Evo mene sa UZV, depresivna.
    Kažu da je danas 6+0, plod je 1mm, sad bi svaki dan trebao rasti za 1mm, G i Ž pravilnog oblika, nismo čuli srce ali dr( bile su dvije danas) vide treperenje koje je potencijalan otkucaj. Sad me brine sto su rekle da je to premalo, i moram u ponedjeljak doći ponovo. FET sam imala 3.3. . Dok smo putovali još sam se uvjeravala da je to stvarno rano, ali polako tonem u depru kojom možda vise naudim mrvici. Iskustva, savjeti? Zamolila sam svog gin da u petak napravimo UZV jer ne bih preživjela vikend.

Draga suosjecam. Ne znam nista o tome,ali realno sta god ti ko kaze opet je igra čekanja...drži se do petka.

Nikita krvarenje je stalo? Moguce da ima neki mali,mali hematom,ali i da je cervix iziritiran,clexane sigurno doprinosi laksem krvarenju.

Ana cestitam na lijepim vijestima,uzivaj🥰

👩1985.ja,amh 23 pmol,pai mthfr heterozigot
    👦1984.on,asthenozoospermija
    Pokušavamo od 10/22
    Dvije biokemijske
    11/24 Repromed
    2/25 10js>8 oplođenih>5 blastica
    3/25 1BC-> 9dnt beta 89-11dnt 139-13dnt 270-17dnt 1260; 5+3 💓

Nikkitta
    24. Ožujak 2025. 15:53

GP Girl znam za lijekove za stim, ali Prolutex fakat evo ovdje u ZG ima rijetko koja ljekarna. Zato se pitam gdje bih točno našla na granici sa Srbijom. Malo ću pronjuškat i iznazivati par brojeva ljekarni pa vidjeti. Hvala ti❤️ E za ovo bockanje, ja sam se nakon operacije u FR morala 21 dan bosti Lovenoxom (isto heparin) i od njih je bio naputak odmah u nogu. Sad je 3,5 godine od operacije i mene još bole noge tamo gdje su išli ubodi. To se zove centralna senzitizacija kad živčani sustav ode u kuki nakon godina i godina grozne kronične boli. Ja si pikam Prolutex i Clexane u trbuh, svaki dan mijenjam strane i obavezno ledim, ali masnice ne mogu izbjeći. Navodno ću se trebati pikat heparinom do kraja 10 tt samo, pa ću izdržati. 🙏🏼❤️
    IvonaSi2509 išla sam davno, još 2016 hematologu radi nekoliko neuspješnih transfera zaredom, pa me poslala na sve detaljne pretrage hematologije i imunologije, ali nemam kao što rekoh nikakve mutacije osim MTHFR što se odnosi na metilaciju folne kiseline. Dali su mi Clexane 0,4 svejedno sad u Pragu odmah u protokolu od dana transfera. Poslat ću ti mail. 😅
    Lea25 gdje si radila pregled? Transfer je bio 3.3. Blastica? Ne znam, ne mogu ništa pametno reći, podijelila sam nekoliko stranica prije nalaz svog uzv-a s hitne od sinoć na 5+3, imala sam transfer blastice 4.3., ali ne valja se uspoređivati. Da probaš pitati cure na temi Jesenske bebe? Tamo sam ja pisala. Ne preostaje ti drugo nego čekati petak. Ne znam koliko ima smisla više vadit betu. Šaljem podršku! 🙏🏼❤️
    Hope82 ma jok cijedila, nisam nigdje našla svježi pa bih kupila sok, pila 2 dcl dnevno. U konzerviranom ananasu dakako nema više bromelina, on se inaktivira, tako da je vjerujem da je sigurno pit čašu soka od ananasa uz Clexane. Nije da sam pila litre dnevno, a znam da pomaže implantaciji. 🥰
    Baccarat da, sad samo kap-dvije smećkastog. Vjerujem da će do idućeg piškenja stati skroz. Bogu hvala. 🙏🏼❤️

👰🏼‍♀️Endometrioza IV stadij, adenomioza, 🤵🏻‍♂️OK
    2009. LPSC miom i endometrioza. 🏥
    2013. LPSC endometrioza. 🏥
    2013-2014. Ciljani odnosi.❌❌❌❌❌❌❌❌
    2014-2020. 1 AIH, 8 IVF postupaka.❌❌❌❌❌❌❌❌❌
    11/2021. Robotic surgery, LPSC endometrioza, resekcija crijeva, Bordeaux, FR. 🏥
    2022-2023. Oporavak. ❤️‍🩹
    2024. 2 propala IVF pokušaja. ❌❌
    02/25 Stimulirani IVF, Europe IVF, Prag, CZ, 1 blastica, 0 smrzlića, beta 9dnt 181, 11 dnt 497.9, 13 dnt 1136,1, 17 dnt 6559,5. Uzv 6+4, imamo ❤️!

GPgirl
    24. Ožujak 2025. 16:09

Nikkitta

GP Girl znam za lijekove za stim, ali Prolutex fakat evo ovdje u ZG ima rijetko koja ljekarna. Zato se pitam gdje bih točno našla na granici sa Srbijom. Malo ću pronjuškat i iznazivati par brojeva ljekarni pa vidjeti. Hvala ti❤️ E za ovo bockanje, ja sam se nakon operacije u FR morala 21 dan bosti Lovenoxom (isto heparin) i od njih je bio naputak odmah u nogu. Sad je 3,5 godine od operacije i mene još bole noge tamo gdje su išli ubodi. To se zove centralna senzitizacija kad živčani sustav ode u kuki nakon godina i godina grozne kronične boli. Ja si pikam Prolutex i Clexane u trbuh, svaki dan mijenjam strane i obavezno ledim, ali masnice ne mogu izbjeći. Navodno ću se trebati pikat heparinom do kraja 10 tt samo, pa ću izdržati. 🙏🏼❤️
    IvonaSi2509 išla sam davno, još 2016 hematologu radi nekoliko neuspješnih transfera zaredom, pa me poslala na sve detaljne pretrage hematologije i imunologije, ali nemam kao što rekoh nikakve mutacije osim MTHFR što se odnosi na metilaciju folne kiseline. Dali su mi Clexane 0,4 svejedno sad u Pragu odmah u protokolu od dana transfera. Poslat ću ti mail. 😅
    Lea25 gdje si radila pregled? Transfer je bio 3.3. Blastica? Ne znam, ne mogu ništa pametno reći, podijelila sam nekoliko stranica prije nalaz svog uzv-a s hitne od sinoć na 5+3, imala sam transfer blastice 4.3., ali ne valja se uspoređivati. Da probaš pitati cure na temi Jesenske bebe? Tamo sam ja pisala. Ne preostaje ti drugo nego čekati petak. Ne znam koliko ima smisla više vadit betu. Šaljem podršku! 🙏🏼❤️
    Hope82 ma jok cijedila, nisam nigdje našla svježi pa bih kupila sok, pila 2 dcl dnevno. U konzerviranom ananasu dakako nema više bromelina, on se inaktivira, tako da je vjerujem da je sigurno pit čašu soka od ananasa uz Clexane. Nije da sam pila litre dnevno, a znam da pomaže implantaciji. 🥰
    Baccarat da, sad samo kap-dvije smećkastog. Vjerujem da će do idućeg piškenja stati skroz. Bogu hvala. 🙏🏼❤️

kako imam mutaciju V Laiden i PAI moram se cijelu trudnocu. Ginekolog u bolnici rekao min 10 dana postpartum, a hematologica 8 tjedana nakon poroda. Svatko svoje🤡 I ja sam se bola u trbuh na pocetku. Kasnije se bodu noge ili ruke. Tako su meni rekli dr🤷‍♀️ Evo nasla 2 racuna - kupila sam bila u Novom Sadu i Šidu. A kada sam ostala
    bez sam narucila u ljekarni u Ri. To ti svaka ljekarna moze naruciti preko izvanrednog uvoza. Obicno bude za 2-3 dana u ljekarni. 

ja 40 - nizak AMH, 🧬V Leiden i PAI; muz 47 sve ok (IVF 5+ godina)
    KBC Ri - 2 x stimulirani IVF, 2 x prirodni IVF - ❌
    Podobnik - 1 x ICSI - ❌
    IVF poliklinika - 5 x stimulirani IVF, 1x FET: 4x ❌ 1x 💗
    07/24 - 8 stimulirani IVF - beta x3 ✅ Nifty Pro ✅ cekamo nasu djevojcicu💗 TP 17.04.2025
    od pocetka cuvanje trudnoce jer dosta skraceni cerviks zbog konizacije (AIS)
    Terapija: Cyclogest 2x, Clexane 0,4, Euthyrox 25 (+ moja standarna terapija)

💜Medenko
    24. Ožujak 2025. 16:13

beba2025❤

💜Medenko

beba2025❤

Pozdrav svima 🤍
    Da li ima slučajno koja mama…koja već ima djecu ,a da je sad u mpo-u?
    Trebala bih se naručiti negdje na konzultacije,di me liječnik neće čudno gledati ,kad kažem da imam troje djece,41 godinu i da želim još jednu bebu🥺
    To mi se dogodilo u Petrovoj i baš mi je ostao loš osjećaj 🥺
    Svjesna sam da se neke od vas trude godinama za prvu bebu i žao mi je što se itko muči,,ali…. stvarno ju želimo😟

Draga sretno…to je isključivo vaša stvar koliko djece zelite,grozno mi je uopće misliti da netko reagira drugacije..Mislim da većina mama ovdje aktivnih na forumu ima jedno dijete(uključujući mene)ali ispraviti će me netko već 😉Slicno sam ja dozivjela sad u Vinogradskoj kad sam imala spontani,doktorica na Hitnoj mi je na pregledu rekla da šta bi ja htjela već sam rodila jedno,stara sam da budem zadovoljna…plakala sam cijeli dan..nitko se tako ne obraća ženama u prirodnim trudnoćama već ih se potiče na daljnje pokušaje a MI moramo biti zadovoljni s jednim na drugo nemamo pravo…🤬🥴

Draga Medenko❤️ti si duša od žene,jedina si mi odgovorila❤️❤️ hvala ti puno na tome ❤️..od sveg srca ti želim da ti sad postupak uspije i da uskoro imaš svoju bebicu u rukama 🥰❤️ sretno 🩵

Zao mi je da nisam vise mogla pomoci🤷🏽‍♀️..nadamo se i mi još jednom smotuljku srece..hvala ti na lijepim riječima 🥹Tebi sretno na tvome putu,gdje ima volje i zelje ima i nacina..pa dok zdravlje i dragi Bog daju..daju..sretno❤️✨🙏🏽

🙋🏽‍♀️-41.g. 🙋‍♂️-43.g.
    jajovodi✂️,
    Prvi postupak ivf-2023-stigla najveća ljubav ikada❤️‍🔥
    Borba za drugu bebu💜🙏🏽✨
    11/24 fet..🧡🙏🏽💫..čekanje🫣..7tj.spontani 💔
    2/25 novi postupak🫶🏽,3mj/25-6❄️Fet🌟❌
    5/25⏳🙏🏽

IvonaSi2509
    24. Ožujak 2025. 16:14

Nikkitta

Evo upravo kontaktirala sa Sladjanom koordinatoricom,kaze da svakako uvode preventivno zbog hormona,znas kako mi je laknulo e 😅 Dobro pa si me cimnula da inzistiram.  🙈 
    Kod mene ti je isti problem,neuspjesni transferi,posavjetovala sam se sa doktorom iz Turske koji me prvi postupak vodio u Istanbulu,odmah je rekao Clexane da bi trebala,ali mi je predlozio od danas aspirin i folna,al necu nista jer ne znam bas na svoju ruku jel 😅

👩🏼‍💼-29| ✅ Hipotireoza,PAI1 homozigot
    👨🏻‍💼-30| XXY 🧬
    13.02.24| MTESE TURKEY | 12💦
    28.02.24| IVF TURKEY | 26🥚 | ❤️ 12 ➡️ 1 ❌
    15.01.25| EUROPE IVF PRAGUE | 13🥚 | ❤️ 8 ➡️ ❄️
    10.02.25| FET | ❄️❄️ ➡️ ❌
    17.04.25| FET | ❄️❄️ ⏳

💜Medenko
    24. Ožujak 2025. 16:18

Lea nadam se da ce idući pregled donijeti olaksanje i srecu i da će sve rasti po planu🙏🏽✨💜drzi se..

🙋🏽‍♀️-41.g. 🙋‍♂️-43.g.
    jajovodi✂️,
    Prvi postupak ivf-2023-stigla najveća ljubav ikada❤️‍🔥
    Borba za drugu bebu💜🙏🏽✨
    11/24 fet..🧡🙏🏽💫..čekanje🫣..7tj.spontani 💔
    2/25 novi postupak🫶🏽,3mj/25-6❄️Fet🌟❌
    5/25⏳🙏🏽

Nikkitta
    24. Ožujak 2025. 18:11

GPGirl Šid zvuči doable, hvala ti! Za pikanje s heparinom, da, u tvom slučaju moraš do iza poroda nastaviti s tim. Šta se mora nije teško, sve za bebana. 🙏🏼❤️
    IvonaSi2509 ma samo im treba njurgati i dat će ako tvoje tvrdnje i nalazi imaju iole uporišta. Super da su sad rekli da će uvesti Clexane, top! 

👰🏼‍♀️Endometrioza IV stadij, adenomioza, 🤵🏻‍♂️OK
    2009. LPSC miom i endometrioza. 🏥
    2013. LPSC endometrioza. 🏥
    2013-2014. Ciljani odnosi.❌❌❌❌❌❌❌❌
    2014-2020. 1 AIH, 8 IVF postupaka.❌❌❌❌❌❌❌❌❌
    11/2021. Robotic surgery, LPSC endometrioza, resekcija crijeva, Bordeaux, FR. 🏥
    2022-2023. Oporavak. ❤️‍🩹
    2024. 2 propala IVF pokušaja. ❌❌
    02/25 Stimulirani IVF, Europe IVF, Prag, CZ, 1 blastica, 0 smrzlića, beta 9dnt 181, 11 dnt 497.9, 13 dnt 1136,1, 17 dnt 6559,5. Uzv 6+4, imamo ❤️!

riamaro
    24. Ožujak 2025. 18:42

Sani hvala ti ❤️ nisam morala odgoditi. Dobila Rekovelle i cekam mengu. 
    Cure kakva su vam iskustva s njim? 
    Markolina zao mi je zbog ciste. Sto doktori kazu? 
    Nikita, Ana drago mi je da se mrvice drže 🥰
    Lea samo polako, nemoj nam biti tuzna, mrva je tu i vjerujemo u lijep ishod 🫶

29 👩🏻 AMH 23,6 - hipo/hashi
    30 👱🏼‍♂️ asthenozoospermia | mikrodelecije ✅️ kariogram ✅️
    KBCSM
    - 10/2024 ICSI Gonal F, Cetrotide, Decapeptyl - 9js - 3 zrele - 1 ❄️ - hiper
    - 11/2024 FET🐧 -30.11. 11dpt beta 9.90; biokemijska 😔
    - 12/2024 planiran prirodni postupak, ovulirala - odrađen AIH - beta✖️
    ŠKVORC
    - 4/2025 stimulirani postupak ⏳

riamarro@hotmail.com

lea25
    24. Ožujak 2025. 19:05

Hvala svima, trenutno se nadam da samo malo kasnimo, već sam sve na Googlu pročitala, tjeram se na pozitivu, ali teško ide. Moj ginekolog tvrdi da je ovo prerano za prvi UZV bas zbog nastanka ovakvog stresa, pa polažem nadu u to, on ne radi UZV trudnicama ako nema problema prije 7tt.Evo malo s nalaza, vi ste trenutno bistrije glave od mene; GO 12mm, ŽV 2,4mm, EO 1mm.😩

👱🏻‍♀️26, sve ok, AMH 19,8
    👱🏻‍♂️35, oligoasthenotratozoospermia
    Pokušavamo od 2020., Vinogradska
    Trenutno: IVF/ICSI
    !Prvi put Beta iznad 0,1!
    11dnt: Beta 145
    14dnt: Beta 690

FET 03.03.
    UZV 24.3.2025. “6+0” bez ❤️, EO 1mm
    -28.3.2025.- 6t+2 ❤️
    ⏳UZV ~ 22.4. ~ 🍀

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.