Potpomognuta oplodnja vol. 9

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Baccarat
    03. Ožujak 2025. 14:08

plavuša

sanjushka

Sirena u IVF-u se trudnoća računa od dana aspiracije + 2 tjedna. Ne gleda se dan menstruacije jer se zna točno kada je došlo do oplodnje - na dan kad je aspirirano.
    U slučaju feta, dan feta + 2 tjedna i 5 dana ako je blastica u pitanju.. ☺️

Nata i Lori žao mi je.. 🫂♥️
    Marisha nadam se da će ti se to što prije riješiti, baš je zeznuto.. 😒♥️

Znaci ako je meni aspiracija bila 10.2.onda sam danas 3tt? 🤔🙈
    To sam citala da nije isto ko i u prirodnom, ali nikako poloviti

Ja mislim da si danas 5 tt ako ti je aspiracija bila 10.2., nek me netko ispravi ako grijesim.

👩1985.ja,amh 23 pmol,pai mthfr heterozigot
    👦1984.on,asthenozoospermija
    Pokušavamo od 10/22
    Dvije biokemijske
    11/24 Repromed
    2/25 10js>8 oplođenih>5 blastica
    3/25 transfer⏳️

Nata91
    03. Ožujak 2025. 14:23

Hvala vam kraljice moje na svakoj riječi podrške. Nama je već ovo bio uspjeh, jer prvi puta stanica nije bila dovoljno dobra niti za spajanje. 14.03. imamo nove konzultacije pa ćemo vidjeti plan za dalje. Od srca vam želim svima što prije vaše klupko sreće u naručju. Neopisivo mi je drago što imamo ovaj forum i što smo tu jedna za drugu, bilo da je u pitanju sreća ili tuga. Šaljem vam svima veliki zagrljaj ❤️

Ja (33 god.): nizak Amh (1,08 pmol), hipotireoza, Hashimoto
    Muž (38 god.): sve u redu
    Prvi postupak - studeni 2024.: Vinogradska bolnica, Bemfola 300, Cetrotide, Ovitrelle = 1 folikul - 1 j.s. ❌
    Drugi postupak - veljača 2025.: Vinogradska bolnica, dugi protokol - Decapeptyl od 20. d.c., Menopur 300 od 2. d.c. = 1 folikul - 1 j.s. ❌

Sirenaa
    03. Ožujak 2025. 14:24

sanjushka

Sirena u IVF-u se trudnoća računa od dana aspiracije + 2 tjedna. Ne gleda se dan menstruacije jer se zna točno kada je došlo do oplodnje - na dan kad je aspirirano.

E super, Hvala 🥰
    Sad sam shvatila.

👩🏻 33g AMH 9,5 pmol/L, PAI-1 4G/4G Homozigot, imunološki nalazi ✔️ kariogram ✔️ hosteroskopija Bettocchi✔️
    🧑🏻 36 god normo, pokusavamo od 12.2020
    5/2021 missed abortus 7tt, 8/21 , 4/22 biokemijske
    2/23 AIH previse folikula odustali, 3/23, 5 folikula idemo u IVF popucali prije aspiracije
    IVF 6/23 Bemfola 225, 21 🥚, 10 🐧 u kiropohrani 4 po 🐧 i 6 po 🐧🐧
    8/23 FET 🐧❌, 9/23FET🐧❌, 10/23🐧❌, 1/24
    FET🐧❌, 3/24 FET🐧🐧❌, 10/24 FET 🐧🐧❌
    2/25 FET 🐧🐧 ,12 dpt beta 139 IU/L, 14 dpt 250, 16 dpt 596 🙏

plavuša
    03. Ožujak 2025. 14:26

Baccarat

plavuša

sanjushka

Znaci ako je meni aspiracija bila 10.2.onda sam danas 3tt? 🤔🙈
    To sam citala da nije isto ko i u prirodnom, ali nikako poloviti

Ja mislim da si danas 5 tt ako ti je aspiracija bila 10.2., nek me netko ispravi ako grijesim.

Ahaaa, od oplodnje pa+još 2tt.. Hehe, da logicno jer se zna tocan dan oplodnje... 

🤰🏼2012.prirodna, curka 3800g 51cm
    🤰🏼2020. prirodna vanmaternična, jajovodi ✂️
    👱🏻‍♂️ 28.g. normozoo
    👱‍♀️37.g. Bez jajovoda, amh 7,4, hipo/haši
    1️⃣ 09/24 Škvorc 🤞(gonal+menopur+cetrotide)
    5🥚 (3 oplođene, jedna izgurala 3dan) 1 🐣, 0❄️
    cyclogest, folbella, decortin, aspirin, prolutex
    Beta 2,30 ❌
    2️⃣ 02/25 (ovaleap, menopur, orgalutran, ovitrelle) 6🥚 (5 oplođenih, jedna izgurala do 3 dana) 1🐣 0❄️ ET
    12dpt beta 262,9 🍀🤞
    14dpt beta 557,7 🥰🙏

IKAR0808
    03. Ožujak 2025. 14:39

Rolice PUPO ❤️, sretno 

Nata, Lori ☹️ 

Tinčica testići su divni, školsko tamnjenje 😍, beta bude top

Pia, žao mi je u kojoj si se god da si se situaciji našla i koja te dovela do toga da moraš razmišljati u smjeru u kojem moraš. Moje neko laičko mišljenje je da, ako ti i netko pristane vratiti blastocistice bilo koji dan a da to nije 5. (ev. 6. dan od ovulacije) je isto kao i uništavanje embrija. Jer realno, vraćajući ih u uvjete u kojima je nemoguće da prežive je isto uništavanje. Možda čak i gore jer znaš da ih vraćaš u uvjete kada gdje neće opstati, a znamo da embriji sigurno neće uspijete ako ih vratiš 2/3/4 DC . I zapravo ti dođe na jedno te isto. Ja te stvarno ne osuđujem, niti znam tvoju priču, ali da li stvarno ima smisla da mučiš vlastito tijelo s transferom na nepovoljan dan i time ga automatski osuđuješ na propast? I nema govora o tome, da se zavaravamo da postoji ikakva šansa da će se blastocistica implatirati ukoliko se ne vrati jedino i isključivo na 5. tj 6.dan nakon ovulacije. Nadam se da se ne ljutiš na iskrenosti.

Vezano za donaciju embrija za istraživanje, ja sam uvijek za. Kada sam prvi put imala smrzliće i naivno mislila da će ET uspjesti, prvo sam to pitala embriologa da li mogu ostale donirati u svrhu istraživanja. I dalje to mislim, i da mi je ostao koji smrzlić nebi zahtjevala da se uništiti. Ne zato jer sam extra dobra osoba, ni radi vjerskih razloga, ni moralnih. Jako volim znanost i vjerujem u medicinu puno više nego u npr. Boga i mislim da je definitivno bolje da moj/tvoj smrzlići danas-sutra, jednom u budućnosti radi istraživanja pomogne nekom, bilo to mojoj kćeri/tvojoj, zapravo bilo kojoj sada djevojčici, sutra ženi na ovome svijetu u njihovim borbama s neplodnosti. Možda i neće pomoći ta istraživanja, ne znam, ali znam da je za mene puno bolja opcija misliti da možda postoji šansa da će nekome pomoći, neko da ih samovoljno uništim vraćajući ih krivi dan ciklusa.

Vinogradska 🏥 since 05/2013
    ▪️jajovod✂️
    1. IVF 11/13❌️
    2. IVF 11/14❌️
    3. IVF 05/15 - ET 2 x 3dnevna, 10dpt + , 6tt ❤️
    11/17 prirodna trudnoća, vanmaternicna
    ▪︎jajovod✂️
    4.IVF - 10/22 🐧🐧🐧
    1. fet beta ❌️
    2.fet beta ❌️
    3.fet beta ❌️
    5. IVF - 4/23 ❌️
    🐧🐧
    4. fet beta ❌️
    5.fet ❌️
    6.IVF -2/24 ❌️
    🐧🐧
    6. fet beta ❌️
    7.fet❌️
    8.fet 8DPT + , 6tt ❤️

Rainbow_Hope 🌈
    03. Ožujak 2025. 14:46

Drage cure, vidim da se raspravlja o čuvanju zametaka i moram reći da mislim da je to jako važno pitanje koje kod nas nije nikako regulirano i vidim da Roda pokreće neke stvari da se to konačno počne rješavati.
    Kod nas se dogodila neočekivana spontana trudnoća, iako je UZV mjesec prije toga bio očajan, nikome nije jasno kako se to dogodilo 🙈, a muževo prvo pitanje bilo je - a što ćemo sad s preostalim zametkom? Taman smo u siječnju trebali na FET. I nas to pitanje muči i mislimo mu dati šansu, ali isto tako ima žena kojima ostane po 5-6 odličnih blastocista u kasnijim godinama, sve je to jako teško odlučiti i slažem se da nije fer da nakon cijelog puta još moramo misliti o tome što ćemo kad su opcije u RH stvarno ograničene...
    Puse svim mojim starim borilicama, a za svaku od vas navijam od sveg ♥️ da što prije uspijete 🥰

👩 1988 AMH 9,5, PAI 5G/4G
    🧑 1982 Asthenozoospermia
    4/21 Missed ab
    10/21 IVF/ICSI Menopur, Cetrotide, ET 1 trodnevni 💔
    12/2021 FET, 2/2022 FET 🐧💔💔
    3/2022 ICSI u prirodnom ciklusu, ET 1 dvodnevni 💔
    4/2022 blagi stimulirani > AIH 💔
    5/2022 ICSI, Decapeptyl, Menopur, ET 2 dvodnevna, 2 🐧🐧, 9 dpt +, beta 11 dpt: 237, beta 13 dpt: 686 🤗, 6+0 ❤️, Qualified uredan, curka 🌸
    2/2023 stiglo naše ☀️
    11/2024 FET 💔
    1/2025 + spontana trudnoća, Panorama ✅ 🩵

Rolica
    03. Ožujak 2025. 14:50

Curke samo da javim da je sve dobro proslo, idem sad doma napokon pa vas citam kasnije 🥰🍀
    Nata zao mi je draga 😮‍💨♥️

👩 39 g, 2020. - missed Ab, 11 tt (prirodna tr),
    AMH 3,2, kariogrami uredni,
    👨 38 g, oligozoospermia,
    1. 04/24 Beta+ -> 1 🐧 👉 FET 👉 B.O. 6 tt
    2. 11/24 Vinogradska -> stimulirani -> 🐣 popucali prije aspiracije
    3. 12/24 Vinogradska - prirodan -> 🐣 popucali prije aspiracije
    4. 02/25 Vinogradska - prirodan -> 🐣 popucali prije aspiracije
    5. 02/25 Vinogradska - prirodan -> 1🐣 -> ⏳
    6. Škvorc ⏳
    rolica.forum@gmail.com

IKAR0808
    03. Ožujak 2025. 14:50

sanjushka

Za računanje IVF trudnoće i datumu poroda puno ovisi i o samom ginekologu koji i kako računa. Kod mene , sada sam 14tt+1 prema zadnjoj menstruacija, prema mjerama bebe 14tt+3, prema danu transfera 13tt+5 😊, ali na svim nalazima od vođenja trudnoće mi piše očekivani datum poroda od zadnje menstruacija. Kako je meni docent B. objasnio ukoliko mjere "ne bježe" više od 1tjedan uzima se datum od zadnje menstruacije. 

▪️jajovod✂️
    1. IVF 11/13❌️
    2. IVF 11/14❌️
    ▪︎jajovod✂️
    4.IVF - 10/22 🐧🐧🐧
    1. fet beta ❌️
    2.fet beta ❌️
    3.fet beta ❌️
    5. IVF - 4/23 ❌️
    🐧🐧
    4. fet beta ❌️
    5.fet ❌️
    6.IVF -2/24 ❌️
    🐧🐧
    6. fet beta ❌️
    7.fet❌️
    8.fet 8DPT + , 6tt ❤️

IKAR0808
    03. Ožujak 2025. 14:56

Sirenaa

Verbenasuper za knjigu 🤞

Tinčicatestovi odlicno tamne, neka tako nastave 🤞

Loriponovi opet test, mozda je jos rano.
    Nata jako mi je zao 😢
    Plavusamoja zadnja menstruacija je bila 19.1 a transfer je raden 23 dc po aplikaciji sam 7 tj i 1 dan a u cetvrtak kada imam pregled cu bit 7 t i 4 dana, pa sad ne znam tocno kako oni racunaju u IVF.
    Svim ostalim zelil uspjesan novi tj 🤞🤞

Meni je isto rađen transfer 23DC, bila sam pizd*la da od toga ništa, i u strahu kad sam išla na prvi pregled da se plod neće vidjeti jer mi je po APP trudnoća bila 6+2tt a po transferu 5+6tt. Kamo ideš na prvi pregled? U Vg. ili k svojem ginekologu?

▪️jajovod✂️
    1. IVF 11/13❌️
    2. IVF 11/14❌️
    ▪︎jajovod✂️
    4.IVF - 10/22 🐧🐧🐧
    1. fet beta ❌️
    2.fet beta ❌️
    3.fet beta ❌️
    5. IVF - 4/23 ❌️
    🐧🐧
    4. fet beta ❌️
    5.fet ❌️
    6.IVF -2/24 ❌️
    🐧🐧
    6. fet beta ❌️
    7.fet❌️
    8.fet 8DPT + , 6tt ❤️

Marija1990
    03. Ožujak 2025. 15:54

Sage

Marishažao mi je što si u toj situaciji, nadam se da napokon znaju što se događa i da će ta beta uskoro pasti uz što manje intervencija🤗

Cure koje ste bile u postupku u IVF poliklinici zanima me rade li oni vikendima i imaju li kolektivne godišnje ili je netko uvijek na raspolaganju s obzirom da oni imaju više doktora i embriologa?

Ja sam u poliklinici IVF. Znam samo da rade subotom jer sam taman ovu subotu imala IUI kod njih. I da su mi već nekoliko puta rekli da slobodno zovem u bilo koje doba dana, pa pretrpostavljam da imaju neko dežurstvo ili nešto slično.

Lori i Nata žao mi je, držite se...

👩🏻 1990. Euthyrox 75 za optimalan TSH, ostalo uredno
    👱 1995. sve uredno
    - pokušavamo od 2022. prirodno
    - 10/2024 konzultacije Poliklinika IVF
    - 01/2025 stimulirana (Femara, Menopur, Ovitrelle) IUI ❌
    - 02/2025 IUI u prirodnom ciklusu (Femara, Ovitrelle) --> 1.3. IUI ⏳
    - 04/2025 planirani IVF

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.