Potpomognuta oplodnja vol. 9

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Saniii
    03. Ožujak 2025. 08:54

Tincica ja sam opet čula svašta kroz ovaj svoj put i svoju "karijeru" 😅🙈. Pogotovo kad je u pitanju siva zona zakona..

Prije ce bit da eticnost ne dozvoljava uništavanje jer je to ipak po zakonu..

Ali i danasnja etika doktora je upitna..

Donacija u Hr nije regulirana zakonom , papiroloski tj zakon postoji ali ga nitko ne sprovodi jer nema banke gameta. Zato parovi idu vani na donaciju jer u svojoj matičnoj državi nemaju tu opciju..

🙋‍♂️1982 normo
    🙋‍♀️1988 2020 jajovodi ✂️ amh 18, pai 4g/4g, mthfr
    1.Ivf Petrova 07/20 10js ET 1bc❌️
    2.Ivf 01/21 13js ET 2bc❌️
    FET 03/21 2bc❌️
    3.Ivf 06/21 14js ET 1bc❌️
    FET 01/22 1bc beta 9dnt 55, 131, 66 biokemijska❌️
    4.Ivf Skvorc 06/22 13js ET 2 trod 8st❌️
    FET 12/22 2bc ❌️
    5.IVF prirodni 02/23 ET 1trod 8st ❌️
    6.IVF 05/23 Alea fertility 7js 2bc
    FET 06/23 ❌️
    FET 09/23❌️
    7.Ivf 05/24 Repromed 9js 3bc Et 1bc❌️
    Fet 11/24 ❌️
    Fet 12/24 ❌️

Rolica
    03. Ožujak 2025. 09:01

Verbena draga svaka ti čast, to bi bilo super za prijevod :)) Danas ću valjda biti pupo iza 12h  Puse ti šaljem! 
    Nata držim fige da sve bude kako treba, čekamo novosti :)
    Sanjushka okej, javim ti se na e-mail pa se dogovorimo :)
    Tinčice baš lijepo tamni, supeeeer! 
    Sanii 
    .
    Javim se danas iza transfera, nekad iza 12h... držite fige 
    .
    Sretno svima curke!

👩 39 g, 2020. - missed Ab, 11 tt (prirodna tr),
    AMH 3,2, kariogrami uredni,
    👨 38 g, oligozoospermia,
    1. 04/24 Beta+ -> 1 🐧 👉 FET 👉 B.O. 6 tt
    2. 11/24 Vinogradska -> stimulirani -> 🐣 popucali prije aspiracije
    3. 12/24 Vinogradska - prirodan -> 🐣 popucali prije aspiracije
    4. 02/25 Vinogradska - prirodan -> 🐣 popucali prije aspiracije
    5. 02/25 Vinogradska - prirodan -> 1🐣 -> ⏳
    6. Škvorc ⏳
    rolica.forum@gmail.com

piahvar
    03. Ožujak 2025. 09:05

Saniii

Diivnaa__

Tinčica lijepo tamne zbilja bit ce dobra beta 🤞
    Piahvar mislim da ovakvim pitanjima ovdje nije mjesto. Imate dvije opcije ukoliko više ne želite iskoristiti svoje blastociste, nastaviti ih držati u kriopohrani uz financijsku naknadu ili ih mjesto gdje ste ih dali kriopohraniti uništi. Treće nema, bar kod nas. Namjerno vraćanje 2.dan ciklusa (za vrijeme menstruacije -?!?!?) ne vidim što će donijeti dobroga…

Postoje i razumni i opipljivi razlozi ako netko ne želi vratiti preostake zametke, a to su smrt partnera, razvod supružnika,bolest ili jednostavno se promjene životne okolnosti gdje se trudnoca i više djece ne uklapaju, a zakon je takav da za to pitanje nije nije donio rješenje. Zakon dozvoljava donaciju ali u praksi nema banke koja se bavi spolnim gametima pa samim tim nema procedure koja bi tu donaciju sprovela, a zabranjeno je uništavanje 🤷‍♀️. Sami Ivf postoji unazad 40g tako da po bolnicama postoje zameci stari desetljećima i ne zna se što će se s njima. Većina tih zametaka završi u medicinska istraživanja i meni je sasvim razumljivo što netko ne želi svoje gene dat za istraživanja. Danas neke klinike da bi izbjegle gomilanje zametaka stavljaju klauzule u ugovore koje potpišeš prije postupka sa jasnim tijekom daljnjeg čuvanja zametaka. Ili ćeš ih nastavit placat doživotno ili dat u istraživanja.
    A postoji i siva zona zakona, gdje se radi upravo to, vracanje zametaka u nepovoljnim uvjetima gdje bi se izbjegle zakonom "dvije propisane" opcije..

Upravo to,znaci postoje razlozi zasto ne zelim i ne mogu imat vise djece.Niti sam vjerski fanatik ni moralna vertikala jednostavno ne zelim ih cuvat 100 godina niti ih zelim unistit ili dat u genetska istrazivanja,jednostavno mislim da svatko ima pravo na slobodu misljenja.Iz svega ovoga mi jedina logicna opcija proizlazi da ih vratim u uvjetima koji nisu najpovoljniji pa ako uspije uspije sto je vrlo malo vjerojatno,rade nego ostale dozvoljene metode.Ne znam o tome nista,pa sam postavila pitanje u grupu

tinčica1703
    03. Ožujak 2025. 09:06

Saniii

Tincica ja sam opet čula svašta kroz ovaj svoj put i svoju "karijeru" 😅🙈. Pogotovo kad je u pitanju siva zona zakona..

Donacija u Hr nije regulirana zakonom , papiroloski tj zakon postoji ali ga nitko ne sprovodi jer nema banke gameta. Zato parovi idu vani na donaciju jer u svojoj matičnoj državi nemaju tu opciju..

Ma razumijem, ja sam pogriješila što sam uopće izrazila svoje mišljenje i dodatno ženi uopće napravila stres. I inače sam preemotivna, sad nekako od ovih tabletica valjda posebno. Svatko svoje zna i svojim putem ide. Nisam adekvatna ali stvarno... Povlačim se sa ovog pitanja na dalje, idem na pozitivnije misli. 
    Drage cure, novi tjedan je pred nama... Neka nam svima donese sreću. Hvala Vam svima na podršci. Jako mi znači... ❤️ Iza mene su duge godine borbe, ako ovo krene na loše progooglajte gdje ima za kupit bijela košulja koja se veže na leđima 🤷‍♀️Samo vibre-pozitivan stav 💖

39 ja👩‍❤️‍👨30 muž
    jajovodi ✂️ .; AMH 8, normosperma
    1. postupak- clomifen ❌
    2. postupak. prirodni- aspiracija negativno ❌
    3. postupak- stanica prestala razvijati ❌
    4. postupak- beta ❌
    5. postupak Škvorc- beta ❌
    6. postupak Beta+ poliklinika- ET ❌
    FET 1 blastocista- biokemijska trudnoća 💔
    7. postupak, Elonva, odustala od aspiracije.
    8. Alea Fertility- ET ❌ FET 🤞

vesnaa1985@gmail.com

tinčica1703
    03. Ožujak 2025. 09:10

piahvar

Saniii

Diivnaa__

Tinčica lijepo tamne zbilja bit ce dobra beta 🤞
    Piahvar mislim da ovakvim pitanjima ovdje nije mjesto. Imate dvije opcije ukoliko više ne želite iskoristiti svoje blastociste, nastaviti ih držati u kriopohrani uz financijsku naknadu ili ih mjesto gdje ste ih dali kriopohraniti uništi. Treće nema, bar kod nas. Namjerno vraćanje 2.dan ciklusa (za vrijeme menstruacije -?!?!?) ne vidim što će donijeti dobroga…

Postoje i razumni i opipljivi razlozi ako netko ne želi vratiti preostake zametke, a to su smrt partnera, razvod supružnika,bolest ili jednostavno se promjene životne okolnosti gdje se trudnoca i više djece ne uklapaju, a zakon je takav da za to pitanje nije nije donio rješenje. Zakon dozvoljava donaciju ali u praksi nema banke koja se bavi spolnim gametima pa samim tim nema procedure koja bi tu donaciju sprovela, a zabranjeno je uništavanje 🤷‍♀️. Sami Ivf postoji unazad 40g tako da po bolnicama postoje zameci stari desetljećima i ne zna se što će se s njima. Većina tih zametaka završi u medicinska istraživanja i meni je sasvim razumljivo što netko ne želi svoje gene dat za istraživanja. Danas neke klinike da bi izbjegle gomilanje zametaka stavljaju klauzule u ugovore koje potpišeš prije postupka sa jasnim tijekom daljnjeg čuvanja zametaka. Ili ćeš ih nastavit placat doživotno ili dat u istraživanja.
    A postoji i siva zona zakona, gdje se radi upravo to, vracanje zametaka u nepovoljnim uvjetima gdje bi se izbjegle zakonom "dvije propisane" opcije..

Upravo to,znaci postoje razlozi zasto ne zelim i ne mogu imat vise djece.Niti sam vjerski fanatik ni moralna vertikala jednostavno ne zelim ih cuvat 100 godina niti ih zelim unistit ili dat u genetska istrazivanja,jednostavno mislim da svatko ima pravo na slobodu misljenja.Iz svega ovoga mi jedina logicna opcija proizlazi da ih vratim u uvjetima koji nisu najpovoljniji pa ako uspije uspije sto je vrlo malo vjerojatno,rade nego ostale dozvoljene metode.Ne znam o tome nista,pa sam postavila pitanje u grupu

Evo ja se ispričavam,
     na ovu temu kako sam napisala u postu iznad neću se više osvrtati.
     Svatko ima svoj život i pogled na život. Mislim da je vrijeme da na ovu temu stavim točku jer je tako najbolje za sve. Želim Vam sreću. ❤️

39 ja👩‍❤️‍👨30 muž
    1. postupak- clomifen ❌
    4. postupak- beta ❌

vesnaa1985@gmail.com

piahvar
    03. Ožujak 2025. 09:11

tinčica1703

Saniii

Ma razumijem, ja sam pogriješila što sam uopće izrazila svoje mišljenje i dodatno ženi uopće napravila stres. I inače sam preemotivna, sad nekako od ovih tabletica valjda posebno. Svatko svoje zna i svojim putem ide. Nisam adekvatna ali stvarno… Povlačim se sa ovog pitanja na dalje, idem na pozitivnije misli.
    Drage cure, novi tjedan je pred nama… Neka nam svima donese sreću. Hvala Vam svima na podršci. Jako mi znači… ❤️ Iza mene su duge godine borbe, ako ovo krene na loše progooglajte gdje ima za kupit bijela košulja koja se veže na leđima 🤷‍♀️Samo vibre-pozitivan stav 💖

Niste pogrijesili,sve emocije su dozvoljene🥰 i imate pravo na svoje misljenje i svoj stav.Puno srece u procesu.

• Diivnaa__
    03. Ožujak 2025. 09:15

tinčica1703

Saniii

Ma razumijem, ja sam pogriješila što sam uopće izrazila svoje mišljenje i dodatno ženi uopće napravila stres. I inače sam preemotivna, sad nekako od ovih tabletica valjda posebno. Svatko svoje zna i svojim putem ide. Nisam adekvatna ali stvarno… Povlačim se sa ovog pitanja na dalje, idem na pozitivnije misli.
    Drage cure, novi tjedan je pred nama… Neka nam svima donese sreću. Hvala Vam svima na podršci. Jako mi znači… ❤️ Iza mene su duge godine borbe, ako ovo krene na loše progooglajte gdje ima za kupit bijela košulja koja se veže na leđima 🤷‍♀️Samo vibre-pozitivan stav 💖

Mislim da je apsolutno u redu dati svoje mišljenje i na to imamo pravo, zato i jesmo tu. Ipak nas se većina ovdje bori za jedno čudo.
     U pravu si Sani, nisam razmišljala o tome da se nešto naglo promijeni u smislu gubitka supružnika ili rastave, ali nisam dobila dojam da je u tom smjeru išlo pitanje, možda griješim... 
    Svakako u Hrvatskoj puno toga nije uređeno. To smo svi svjesni. Ali nekako mislim da ta pitanja unaprijed treba pitati/dogovoriti s klinikom kad je moguće...
     ideja vratiti u vrijeme menstruacije kad znaš da će uterine kontrakcije izbaciti embrij mi je bila 🙈 
    zato sam nešto i komentirala...
    Više nemam ništa za reći na tu temu, nadam se da će netko imati konkretne savjete, sretno piahvar

29👸🏻36🤠
    Pokusavamo od 10/2022
    Ja - povišena anti tg - 385 uz uredan TSH, amh 20.87 pmol/L, 6/2024 22.14
    On - normozoospermija 2x, morfologija 7% --24%
    Letrozol 5mg + ciljani odnosi 1-5./2024. ❌️❌️❌️
    9/2024 pol ivf (Ovaleap,Cetrotide,Ovitrelle i Decapeptyl) 7❄️ freeze all blagi hiper
    12/2024, 1/2025 FET 2 biokemijske❌️
    2/2025 histeroskopija

sanjushka
    03. Ožujak 2025. 09:16

⚠️ 🤞🏻❤️💪🏻 ⚠️       
    OŽUJAK 2025. 
    3.3. pon
    ROLICA - transfer 
    NATA91 - transfer
    5.3. sri
    DODO87 - transfer 
    6.3. čet
    SIRENAA - 1.ultrazvuk 
    7.3. pet
    IVONASI2509 - ultrazvuk fet
    9.3. ned 
    TINČICA1703 - beta 
    13.3. uto
    PLAVUŠA - 1.ultrazvuk
    17.3. pon 
    SLEE - konzultacije 

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
    ➡️ Ako još netko želi na listu ili je nešto krivo upisano javite… 

Hvala našoj Rolici na trudu za
    ANKETU O IVF ISKUSTVIMA:
    https://bitly.cx/OtBFM   

- anketu možete ispunjavati više puta, za svaku kliniku zasebno 

LINK NA REZULTATE ANKETE
    https://bitly.cx/04jCn   

Rolica i Nata sretno danas! 🤞🏻❤️

👩🏼 36, endometrioza, AMH 0.44µg/L
    🧔‍♂️ 32, sve ok
    ✴️KBC Rijeka
    1. 2020. stim, ❄️ 1js zbog endo
    2. 4/23 stim IVF, 2js + 1 odmrznuta, 2 oplođ, ET 1js, ➖
    3. 9/23 prir. IVF ➡️ 1js ❌ nije oplođena
    4. 10/23 prir. IVF ➡️ 1js ✅, ➖
    ✴️Beta+
    5. 2/24 stim IVF ➡️ 2js, 1 oplođ, ET 2d zametak, 13dnt β 403, 15dnt 730, 18dnt 2364, 20dnt 3428, BO💔
    ✴️Repromed
    6. 6/24 stim IVF ✖️
    7. 9/24 stim IVF, 4js, 3 oplođ, ET 1 bc, 0❄️, β 11dnt 1021, 13dnt 2733, 💔 Miss Ab
    8. ⏳
    s88.forum@gmail.com

tinčica1703
    03. Ožujak 2025. 09:47

Rolica i Nata hrabro i sretno, nek se mrvice čvrsto prime želim vam od sveg srca ❤️❤️🫶🫶🫂🫂

39 ja👩‍❤️‍👨30 muž
    1. postupak- clomifen ❌
    4. postupak- beta ❌

vesnaa1985@gmail.com

Nata91
    03. Ožujak 2025. 10:05

Kod mene ništa... Došlo je do nekih deformacija tijekom razvoja... 😭

Ja (33 god.): nizak Amh (1,08 pmol), hipotireoza, Hashimoto
    Muž (38 god.): sve u redu
    Prvi postupak - studeni 2024.: Vinogradska bolnica, Bemfola 300, Cetrotide, Ovitrelle = 1 folikul - 1 j.s. ❌
    Drugi postupak - veljača 2025.: Vinogradska bolnica, dugi protokol - Decapeptyl od 20. d.c., Menopur 300 od 2. d.c. = 1 folikul - 1 j.s. ❌

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.