Potpomognuta oplodnja vol. 9

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Nata91
    02. Ožujak 2025. 23:10

Crni labud nisam bila u prirodnom postupku, ali sam na dan kad je bila štoperica navečer također imala sluzav iscjedak, čak sam pomislila da će biti kasno za štopericu,jer je baš bila onako ovulacijska sluz. Na kraju je sve ispalo ok, čak mislim da je to cista koju sam imala pukla, jer je prije aspiracije više nije bilo. 

Ja (33 god.): nizak Amh (1,08 pmol), hipotireoza, Hashimoto
    Muž (38 god.): sve u redu
    Prvi postupak - studeni 2024.: Vinogradska bolnica, Bemfola 300, Cetrotide, Ovitrelle = 1 folikul - 1 j.s. ❌
    Drugi postupak - veljača 2025.: Vinogradska bolnica, dugi protokol - Decapeptyl od 20. d.c., Menopur 300 od 2. d.c. = 1 folikul - 1 j.s. ❌

• Crni_labud
    02. Ožujak 2025. 23:41

Nata91

Crni labud nisam bila u prirodnom postupku, ali sam na dan kad je bila štoperica navečer također imala sluzav iscjedak, čak sam pomislila da će biti kasno za štopericu,jer je baš bila onako ovulacijska sluz. Na kraju je sve ispalo ok, čak mislim da je to cista koju sam imala pukla, jer je prije aspiracije više nije bilo.

Hvala Nato, bojim se da je kod stimuliranih to malo drugačije, jer Cetrotide i Orgalutran služe da do ovulacije ne dodje. Ovdje me dr toliko isprepadala da mi je loše. Nije sigurna jesmo zakasnili 1 dan sa štopericom jer po njoj u prirodnom ide na manje mm, a još kad sam predvečer prije štoperice vidjela toliku sluz 😭

👱‍♀️38 Amh 1,7 Pmol, hipotireoza 🧑45 oligoastenozoospermija

Nata91
    03. Ožujak 2025. 05:05

Da, drugačije je, ali evo to je moje iskustvo. Vjerujem da će kod tebe ipak biti sve ok i da nisi ništa zakasnila. Meni obično i prije običnih rutinskih uzv bude sluz, pa mi onda na uzv kažu da će tek doći do ovulacije. Držim fige da sve bude dobro ❤️

Ja (33 god.): nizak Amh (1,08 pmol), hipotireoza, Hashimoto
    Muž (38 god.): sve u redu
    Prvi postupak - studeni 2024.: Vinogradska bolnica, Bemfola 300, Cetrotide, Ovitrelle = 1 folikul - 1 j.s. ❌
    Drugi postupak - veljača 2025.: Vinogradska bolnica, dugi protokol - Decapeptyl od 20. d.c., Menopur 300 od 2. d.c. = 1 folikul - 1 j.s. ❌

tinčica1703
    03. Ožujak 2025. 06:42

Update testova, čini mi se ok, 09.03. u nedjelju Beta u hitnom labosu
    Evo trebalo mi je 8 put proć kroz sve ovo da bi se naučila da Testovi moraju bit iste marke, zadnjih puta sam kupovala malo ovih iz DM-a, malo iz Ljekarne znači ono 10 različitih vrsta i onda ti usporedi crtice 🤷🏼‍♀️😂

https://ibb.co/rGJpV6Bq

39 ja👩‍❤️‍👨30 muž
    jajovodi ✂️ .; AMH 8, normosperma
    1. postupak- clomifen ❌
    2. postupak. prirodni- aspiracija negativno ❌
    3. postupak- stanica prestala razvijati ❌
    4. postupak- beta ❌
    5. postupak Škvorc- beta ❌
    6. postupak Beta+ poliklinika- ET ❌
    FET 1 blastocista- biokemijska trudnoća 💔
    7. postupak, Elonva, odustala od aspiracije.
    8. Alea Fertility- ET ❌ FET 🤞

vesnaa1985@gmail.com

piahvar
    03. Ožujak 2025. 07:26

Xoxo23

Hvala svim curama na rječina utjehe evo dva dana sam malo odmorila i već san skroz razumnija nego ima dva dana 🤣🤣❤️🫂🫂 idemo dalje pa kad bude 🫶🏻

Ostalim curama čestitam na lijepim testicima 😍 onima koji su imali aspiraciju da ih šta vise ostane a pupicama da se mrvice lijepo čvrsto prime ! 🫶🏻🫶🏻❤️❤️❤️

Piahvar znam da nismo svi isti ni ne razumimo stvari isto, ali mislim neke osnove biologije su to. To nije dan ciklusa u kojem bi embrij ikako moga preživit.. tada nemaš hormone koji bi to podržali niti endometrij prave debljine i oblika..

Ma jasne su meni savrseno osnove biologije nego je znam jeste li razumjeli pitanje.Ako zena ima ostvarene 2 trudnoce iz ivf postupka a ostale su joj blastociste je li klinike pristaju vratit zeni blaste u nepovoljnim uvjetima rade nego da ih zena unisti il8 drzi zamrznute?

• Diivnaa__
    03. Ožujak 2025. 07:31

Tinčica lijepo tamne zbilja bit ce dobra beta 🤞
    Piahvar mislim da ovakvim pitanjima ovdje nije mjesto. Imate dvije opcije ukoliko više ne želite iskoristiti svoje blastociste, nastaviti ih držati u kriopohrani uz financijsku naknadu ili ih mjesto gdje ste ih dali kriopohraniti uništi. Treće nema, bar kod nas. Namjerno vraćanje 2.dan ciklusa (za vrijeme menstruacije -?!?!?) ne vidim što će donijeti dobroga...

29👸🏻36🤠
    Pokusavamo od 10/2022
    Ja - povišena anti tg - 385 uz uredan TSH, amh 20.87 pmol/L, 6/2024 22.14
    On - normozoospermija 2x, morfologija 7% --24%
    Letrozol 5mg + ciljani odnosi 1-5./2024. ❌️❌️❌️
    9/2024 pol ivf (Ovaleap,Cetrotide,Ovitrelle i Decapeptyl) 7❄️ freeze all blagi hiper
    12/2024, 1/2025 FET 2 biokemijske❌️
    2/2025 histeroskopija

plavuša
    03. Ožujak 2025. 07:32

tinčica1703

Update testova, čini mi se ok, 09.03. u nedjelju Beta u hitnom labosu
    Evo trebalo mi je 8 put proć kroz sve ovo da bi se naučila da Testovi moraju bit iste marke, zadnjih puta sam kupovala malo ovih iz DM-a, malo iz Ljekarne znači ono 10 različitih vrsta i onda ti usporedi crtice 🤷🏼‍♀️😂

https://ibb.co/rGJpV6Bq

Odlica je crta 🍀 drzimo fige za lijepu betu.. Hehe kazes shvatila da bi bilo dobro da su testovi isti.. Jaoo ja kad se sjetim svojih kineskih sa sheina.. Pa blage crte nikako potamniti kak treba a beta vec na 500, uhh.. A covjek uci dok je ziv 🙈❤️ neka samo obe tebibtako lijepo tamne, iako je ovaj danasnji topppp 🤩🥰
    A zasto u nedjelju vadis betu, a ne sub i pon? Mislim ok ako labos radi... 😊

Cure sretno danas na tranferima 🍀🤞

🤰🏼2012.prirodna, curka 3800g 51cm
    🤰🏼2020. prirodna vanmaternična, jajovodi ✂️
    👱🏻‍♂️ 28.g. normozoo
    👱‍♀️37.g. Bez jajovoda, amh 7,4, hipo/haši
    1️⃣ 09/24 Škvorc 🤞(gonal+menopur+cetrotide)
    5🥚 (3 oplođene, jedna izgurala 3dan) 1 🐣, 0❄️
    cyclogest, folbella, decortin, aspirin, prolutex
    Beta 2,30 ❌
    2️⃣ 02/25 (ovaleap, menopur, orgalutran, ovitrelle) 6🥚 (5 oplođenih, jedna izgurala do 3 dana) 1🐣 0❄️ ET
    12dpt beta 262,9 🍀🤞
    14dpt beta 557,7 🥰🙏

Saniii
    03. Ožujak 2025. 07:39

Slee sve kužim 🫠. Dlux ima i od 4000iu ali taj nisam koristila, kod mene nije bio strasan deficit, a sprejevi stvarno brzo dižu razinu. 
    I ja uvijek imam neki plan 🫠, čim bude nešto konkretno kod mene javim ..
    Btw dugi protokol može ići I sa Decapeptylom umjesto spreja.. 
    Milipe super to sve zvuci, sretno 🤞.
    Lori kod tebe je još to rano jer su u pitanju trodnevni embriji, za njih se ne može točno znati kad su došli u stadij blastociste, neke dođu 5i neke 6i dan pa samim tim i implantacija može kasniti. Pisni opet🤞
    Hope82  u stimulaciji hormoni debljaju endometrij pa i nema potrebe pit ciklu za ET, a u fetu krenem čim M stane pa do aspiracije, oko pola litre dnevno, plus jedem i 2-3 brazilska orascica i pola ananasa dnevno, a curke hvale i pivo da zna pomoći.. Ali mi je dr rekao da ako nema dobre O da ni endometrij neće rasti kad je u pitanju prirodni ciklus, na estrofemu inače nisam imala problema sa endom..

🙋‍♂️1982 normo
    🙋‍♀️1988 2020 jajovodi ✂️ amh 18, pai 4g/4g, mthfr
    1.Ivf Petrova 07/20 10js ET 1bc❌️
    2.Ivf 01/21 13js ET 2bc❌️
    FET 03/21 2bc❌️
    3.Ivf 06/21 14js ET 1bc❌️
    FET 01/22 1bc beta 9dnt 55, 131, 66 biokemijska❌️
    4.Ivf Skvorc 06/22 13js ET 2 trod 8st❌️
    FET 12/22 2bc ❌️
    5.IVF prirodni 02/23 ET 1trod 8st ❌️
    6.IVF 05/23 Alea fertility 7js 2bc
    FET 06/23 ❌️
    FET 09/23❌️
    7.Ivf 05/24 Repromed 9js 3bc Et 1bc❌️
    Fet 11/24 ❌️
    Fet 12/24 ❌️

piahvar
    03. Ožujak 2025. 07:42

Diivnaa__

Tinčica lijepo tamne zbilja bit ce dobra beta 🤞
    Piahvar mislim da ovakvim pitanjima ovdje nije mjesto. Imate dvije opcije ukoliko više ne želite iskoristiti svoje blastociste, nastaviti ih držati u kriopohrani uz financijsku naknadu ili ih mjesto gdje ste ih dali kriopohraniti uništi. Treće nema, bar kod nas. Namjerno vraćanje 2.dan ciklusa (za vrijeme menstruacije -?!?!?) ne vidim što će donijeti dobroga…

Pitanja su informativne prirode nikako zlonamjerna ili glupa jer ovdje zene imaju jako puno iskustva pa sam mislila da netko ima saznanja i o tome.Ne zelim da se itko osjeca uvrijedenim zbog pitanja.Nebitno je li 2 ili 3.dan menstruacije ili kraj ciklusa bitno je da ako netko zeli da se ipak vrate ali da uvjeti nisu najpovoljniji umjesto da ih unisti,da mozda postoji opcija da to privatne klinike ispostuju,ionako im se placa FET od 700-1000 eura.

Saniii
    03. Ožujak 2025. 07:43

Tincica to su već konkretne crte 😍, predviđam odličnu betu 🤞 ,sretno dalje 🤞🙏, kod tebe je bila sestodnevna blastica ?
    Riamaro ja sam ih se namijenjala ,klinika mislim 😅, meni to nije nikakav problem jer prvenstveno slušam svoju intuiciju i nekako moram "osjetiti" da sam u dobrim rukama, moram imati povjerenje, ali ja se ne vežem uz dr i kliniku, nit je meni presudna ljubaznost doktora i drugog osoblja ,mislim to je sve lijepo i veliki plus ali ako ne vidim rezultat idem dalje 😏. Na kraju krajeva smatram da trebamo gledati samo sebe i kako se osjećamo tu gdje jesmo, a mi smo njima samo posao i ništa više 😏.
    Nata nek se ta jedna nastavi pravilno razvijati a i primi🤞
    Ivis ja sam većinu tih pretraga odradila na Rebru, al prije nekih 3-4g i zaista se ne sjećam detalja.. 
    Bebolina ❤️
    Ikar 😘❤️
    Rolica🤞 za js. Anketa je top,tnx 👍
    Baccarat top rezultat koka💪i pupice sretno 🤞
    Korni 😘🤗❤️
    Piahvar mislim da sa privatnikom to možeš dogovorit, tj otvoreno ih pitat.
    Poznati su mi slučajevi i u bolnicama i privatnim klinikama, gdje su da bi izbjegli uništavanje preostalih embrija ili da nebi završili za istrazivanja nakon izvjesnog vremena, vraćali ih u neplodne dane, gdje nema medicinske šanse da se prime. U B+ mislim da takvu klauzulu stave u ugovor na potpisivanje prije postupka..
    Uniqlo ja vitamine narucujem sa Iherba, pročitam sastav I pratim PDU. I od mene preporuka za Radosevic maticnu mlijec, ima u ljekarnama.
    Verbena 👍❤️
    Crni labud u prirodnom ciklusu bez UZVa se to nikako ne može znati, u stimulaciji je sluz skroz normalna. Jel prirodni Ivf ili prirodni FET? Btw stoperica ne zaustavlja pucanje folikula. Sretno 🤞🙏
    Sretno svima 🤞

🙋‍♂️1982 normo
    🙋‍♀️1988 2020 jajovodi ✂️ amh 18, pai 4g/4g, mthfr
    1.Ivf Petrova 07/20 10js ET 1bc❌️
    2.Ivf 01/21 13js ET 2bc❌️
    FET 03/21 2bc❌️
    3.Ivf 06/21 14js ET 1bc❌️
    FET 01/22 1bc beta 9dnt 55, 131, 66 biokemijska❌️
    4.Ivf Skvorc 06/22 13js ET 2 trod 8st❌️
    FET 12/22 2bc ❌️
    5.IVF prirodni 02/23 ET 1trod 8st ❌️
    6.IVF 05/23 Alea fertility 7js 2bc
    FET 06/23 ❌️
    FET 09/23❌️
    7.Ivf 05/24 Repromed 9js 3bc Et 1bc❌️
    Fet 11/24 ❌️
    Fet 12/24 ❌️

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.