Potpomognuta oplodnja vol. 9

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Xoxo23
    09. Veljača 2025. 11:18

Ana aha da razumim, a koji dan kažu da se napravi test ? 

Djetelina i ja se nadam da je rano  😅 a ka i ja jutros, nisan mogla zaspat posli 🤣 

29yo👩🏼‍🦰 PCOS, IR , AMH 33, lijevi jajovod prohodan, desni neprohodan (sumnja na hydrosalpinx ?)
    32yo 👱🏼‍♂️10/24 spermiogram uredan ✅
    01/23- ectopic 👼🏻 (mtx)
    1.KBC Split - IVF 12/24 - 16 js, 12 oplođeno, 8 ❄️ (hiper, freeze all)
    FET 01/25 - 7dpt ➕.. 11dpt beta 26 💔
    FET 04/25 - 7dpt ➕… 05.05. ⏳

• Ana_
    09. Veljača 2025. 11:27

Xoxo23

Ana aha da razumim, a koji dan kažu da se napravi test ?

Djetelina i ja se nadam da je rano 😅 a ka i ja jutros, nisan mogla zaspat posli 🤣

14 dana nakon aspiracije, a to bi bilo u srijedu, 12.02.
    Ja sam baš uranila 🤣

• ruja23
    09. Veljača 2025. 11:30

Pozdrav cure!
    Pratim vas od 8 mj prošle godine kad sam i sama krenula u ivf postupak.U 9mj smo sa svim nalazima koji su potrebni(naš problem je spermiogram) otišli privat u Beta+.Postupak,lijekovi,kriopohrana zametka i fet su nas došli oko 4000€.Nama nije uspijelo ni u sviježem embriotransveru ni poslije u 11mj sa smrzlićem.
    Nakon toga smo preko hzzo otišli u IVF polikliniku.U prvom mjesecu krenuli u postupak. 29.1. embriotransver blastice.Jučer 10.dan nakon embriotransvera beta 243.Sutra opet vadim betu.
    Ako imate kakva pitanja slobodno pitajte.Od srca vam želim sve najbolje.🙂

• Batica
    09. Veljača 2025. 11:39

ruja23

Pozdrav cure!
    Pratim vas od 8 mj prošle godine kad sam i sama krenula u ivf postupak.U 9mj smo sa svim nalazima koji su potrebni(naš problem je spermiogram) otišli privat u Beta+.Postupak,lijekovi,kriopohrana zametka i fet su nas došli oko 4000€.Nama nije uspijelo ni u sviježem embriotransveru ni poslije u 11mj sa smrzlićem.
    Nakon toga smo preko hzzo otišli u IVF polikliniku.U prvom mjesecu krenuli u postupak. 29.1. embriotransver blastice.Jučer 10.dan nakon embriotransvera beta 243.Sutra opet vadim betu.

Dobrodošla i želim ti što veću betu! 🍀
    Ja sam ponovila test i opet negativan tako da mislim da ovaj put nismo imali sreće, ali prvi je put pa sljedeći put bar znam kroz što moram proći...

Btw. htjela sam pitati je li netko od vas imao otežan ET? Meni je sestra minutu prije rekla da je to kao papa test, lijepo sam se opustila, a onda dušu ostavila na onom stolu. Rekli su mi da sljedeći put napomenem da je bio otežan ET. U otpusnom pismu ništa nije spomenuto, a malo sam čitala i ne bih rekla da je to dobro...smanjuje mogućnosti 😔

Cure koje očekuju test/betu želim vam više sreće...za svaku se radujem! 💪🥰

🙍‍♀️89' odstranjena štitnjača, Hashimoto, Euthyrox 175 mg
    🙍‍♂️87' oligizoospermia, visok prolaktin
    Pokušavamo 5 godina...
    🟡 1/2025. - PRIRODNI POSTUPAK (ICSI)
    3 folikula, 2 js, 1 oplođena - (Clomifene) - 28.01.2025. ET 3 dan, 6st BETA ❌️
    🟡 3/2025 Bemfola 225
    24.03.2025. ICSI - 8js, 1 oplodena
    27.03.2025. ET 3 dan, 8st BETA ❌️
    🟡 ⏳️ konzultacije

• Batica
    09. Veljača 2025. 11:42

Xoxo23

Djetelina e to je dobra stvar, ja sam solo sa svojim mislima, nema mi ni MM pa san jednostavno morala 🙄 mene još leđa bole, a tako mi je uvik pred M tako da.. u mene baš ništa. kada je tebi beta ?

Xoxo23 i Ana još je rano, ima još nade, samo nemojte da vas to obeshrabri! 💪🍀

🙍‍♀️89' odstranjena štitnjača, Hashimoto, Euthyrox 175 mg
    🙍‍♂️87' oligizoospermia, visok prolaktin
    Pokušavamo 5 godina...
    🟡 1/2025. - PRIRODNI POSTUPAK (ICSI)
    3 folikula, 2 js, 1 oplođena - (Clomifene) - 28.01.2025. ET 3 dan, 6st BETA ❌️
    🟡 3/2025 Bemfola 225
    24.03.2025. ICSI - 8js, 1 oplodena
    27.03.2025. ET 3 dan, 8st BETA ❌️
    🟡 ⏳️ konzultacije

• Leptirica12
    09. Veljača 2025. 12:19

Pozdrav cure,početkom idućeg mjeseca krećemo u postupak MPO,razlog tome su moji policistični jajnici.Imali smo već jedan postupak hormonske stimulacije gdje smo dobili 4 jajne stanice koje nažalost nisu bile zadovoljavajuće za dalji postupak.Molim vas da li koja ima neki savjet da li je koristila jos nesto dodatno kako bi jajne stanice bile sto bolje

Marchy89
    09. Veljača 2025. 12:34

ruja23

Pozdrav cure!

Također sam 29.01. imala transfer blastociste, i sutra planiram vaditi prvu betu🤞🏻testic pokazuje pozitivno vec danima no zadnja dva dana imam ponekad lagani smeđkasti iscjedak vidljiv samo na dnevnom ulosku.. da li primas neku terapiju? Imas neke simptome?

Moja terapija: utrogestan 2-0-2
    Estrofem 1-1-2
    Folna 1
    Clexan 1 (4000 iu)
    Prednison 5mg

🙎🏼‍♀️ 35god, PAI-1 mutirani homozigot, MTHFR heterozogot
    🙎🏻‍♂️ 35god

• ruja23
    09. Veljača 2025. 12:58

Marchy89

ruja23

Pozdrav cure!

Također sam 29.01. imala transfer blastociste, i sutra planiram vaditi prvu betu🤞🏻testic pokazuje pozitivno vec danima no zadnja dva dana imam ponekad lagani smeđkasti iscjedak vidljiv samo na dnevnom ulosku.. da li primas neku terapiju? Imas neke simptome?

Moja terapija: utrogestan 2-0-2
    Estrofem 1-1-2
    Folna 1
    Clexan 1 (4000 iu)
    Prednison 5mg

Od terapije uzimam:
    Duphaston 3×1 svakih 8h
    Cyclogest 2×400mg svakih 12h
    Prolutex 25mg injekcija svaki drugi dan
    Andol 100 dnevno
    Folacin 5mg dnevno
    Simptomi:
    Pošto mi je to treći transver ovaj je drugaciji jer imam bolove od trećeg dana nakon ET..a u ostala dva sam bolove tek imala od 8 dana i za dva dana procurila.I da jos napomenem da sam jedva stavljala pred kraj vaginolete a sad je nekak drugacije 😅.Ostali simptomi su svi isti a ja mislim da zbog progresterona.
    Test sam imala pozitivan 6 dan(znam da sam rano radila ali nisam si mogla pomoći)..jer sam nekak osječala..neznam čudan osječaj..
    Čestitam na pozitivno testu i sretno sutra nek bude veelika beta. 🙂

Sirenaa
    09. Veljača 2025. 13:11

Batica 
    Ja imam dosta otezan, pa su mi radili histeroskopiji betochi da vide tocno kako doci do maternice i ni to nije pomoglo, nekad bude laksi transfer a nekad traje i po pola sata i vise.
    Ja imam false passage prema dolje i medijalno te jos jedan sprijeda i vise lijevo kao neki slijepi put bar su mi tako rekli i blagu stenozu. Tri puta su mi radili dilitaciju cerviksa i rekli su da obavezno moram bit punog mjehura na transferu i pod UZV da se radi.
    Iskreno i nakon toga svega zna bit dosta otezano, znalo se desit da bi dosla na probni transfer i produ dosta brzo a kad dose pravi nastane kaos.
    U Beta + su mi rekli da bi oni radili kod mene transfere pod anestezijom tako da ima i ta opcija.
    Postoji Foley kateter koji se moze postavit prilikom histeroskopije i on se nosi do poroda da mogu lakse obaviti kasnije transfere ali to kod mene nisu uspjeli postaviti.
    Razgovaraj s doktorima o opcijama koje mogu olaksati.

Meni su rekli da je mogi problem neuspjeha otezan transfer a u Beta + kazu da to nema veze s uspjehom.
    Ovo ti je moje iskustvo i nadam se da ce pomoc.

👩🏻 33g AMH 9,5 pmol/L, PAI-1 4G/4G Homozigot, imunološki nalazi ✔️ kariogram ✔️hosteroskopija
    🧑🏻 36 god normo, pokusavamo od 12.2020
    5/2021 missed 7tt, 8/21 , 4/22 biokemijske
    2/23 AIH previse folikula odustali, 3/23, 5 folikula idemo u IVF popucali prije aspiracije
    IVF 6/23 Bemfola 225, 21 🥚, 10 🐧 u kiropohrani 4 po 🐧 i 6 po 🐧🐧
    8/23 FET 🐧❌, 9/23FET🐧❌, 10/23🐧❌, 1/24
    FET🐧❌, 3/24 FET🐧🐧❌, 10/24 FET 🐧🐧❌
    2/25 FET 🐧🐧 ,12 dpt beta 139 IU/L, 14 dpt 250, 16 dpt 596, 7 tt Blighted Ovum

Xoxo23
    09. Veljača 2025. 13:29

Ana meni je trebala bit 16-og ali to pada u nedilju pa su mi rekli da u petak 14-og odem vadit 🤣 tako da te razumim ja san još vise uranila 🤣🤣

29yo👩🏼‍🦰 PCOS, IR , AMH 33, lijevi jajovod prohodan, desni neprohodan (sumnja na hydrosalpinx ?)
    32yo 👱🏼‍♂️10/24 spermiogram uredan ✅
    01/23- ectopic 👼🏻 (mtx)
    1.KBC Split - IVF 12/24 - 16 js, 12 oplođeno, 8 ❄️ (hiper, freeze all)
    FET 01/25 - 7dpt ➕.. 11dpt beta 26 💔
    FET 04/25 - 7dpt ➕… 05.05. ⏳

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.