Potpomognuta oplodnja vol. 9

Izvan raspona! Odustani

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

IKAR0808

Broj poruka: 123

Prijavi adminu

Marisha

Baccarat

Verbena i Sunce12 jako mi je zao😔 otplačite,tugujte,uzmite si vrimena😔
    Marisha ja sam dobila brzo termin kod dr.Rinčića u Vinogradskoj zadnji put,baš sad čekam da mi doktorica javi kad me naručila.
    Možeš molim te napisati što se točno na tom pregledu dešava? Da ponesem nalaze, on će na temelju njih odobrit terapiju nakon ET-a ili kako to ide?

Hej, nisam baš aktivna pa ne znam tvoju priču, i zašto trebaš hematologa.  Ali, uglavnom ja sam nakon niza neuspješnih transfera radila nalaze na trombofiliju i s tim nalazom sam dobila clexane odmah nakon feta. Znači bez pregleda hematologa. S tim da prema doktorima ja ni nisam bila kandidat za terapiju ali smo probali i to. Clexane koristim u zadnja 3 feta (mislim), i tek je ovaj zadnji fet bio uspješan. 

Vinogradska 🏥 since 05/2013
    ▪️jajovodi ✂️
    1. IVF 11/13❌️
    2. IVF 11/14❌️
    3. IVF 05/15 - ET 2 x 3dnevna, 10dpt + , 6tt ❤️
    11/17 prirodna trudnoća, vanmaternicna
    4.IVF - 10/22 🐧🐧🐧
    1. fet beta ❌️
    2.fet beta ❌️
    3.fet beta ❌️
    5. IVF - 4/23 ❌️
    🐧🐧
    4. fet beta ❌️
    5.fet ❌️
    6.IVF -2/24 ❌️
    🐧🐧
    6. fet beta ❌️
    7.fet❌️
    8.fet 8DPT + , 5+6❤️

Sunce12

Broj poruka: 216

Prijavi adminu

Verbena11

Draga Sunce, baš sam mislila na tebe jutros i nadala se da je sve uredu… tako mi je žao… 💔🥺
    Ne znam da li bi možda imalo smisla analizirati plod, da se vidi zašto se to ponavlja?
    Želim ti svu snagu ovog svijeta, tu sam za podršku..

Hvala svima. Tek sam sad dosla malo k sebi. U soku smo jednostavno ostali danas. Kaze dr.A da je vidljiv neki double-bubble znak koji zapravo kako je objasnio pokazuje anomaliju ploda. Cula sam se danas sa Podobnikom pa cu vjerojatno na kiretazu u petak kod njih. Napravit ce i phd analizu ploda pa mozda budemo pametniji. Nasa opcija dalje je Prag na ljeto kad skupimo hrabrosti i snage za dalje. Cuvajte se i javit cu se povremeno❤️❤️

🧏‍♀️31, 🧏‍♂️33
    PCOS, endometrioza
    Brisevi ✅️ papa✅️histeroskopija✅️ nk
    stanice✅️ kariogram✅️
    2024; AMH 13,5
    Fet 6/23 👼 missed 11 tjedan💔
    Fet 2/24👼missed 6 tjedan💔
    Fet 6/2024 ⭐️ biokemijska💔
    Fet 11/2024 ⭐️biokemijska 💔
    Fet 12/2024 👼missed💔

Teich56

Broj poruka: 403

Prijavi adminu

Verbena i Sunce, neopisivo mi je žao 😔💜
    Luna hvala ti što si me se sjetila🌺 dobro sam, pokušavam uživati i ne stresirati se koliko je moguće.
    Nadam se da si i ti dobro💜

👸32g. AMH - 25, jajovod✂️🤵 44g. oligoasthenozoospermia
    kariogrami ✔️clexane💉
    11/23 missed ab 9tt💔
    1/24 - Sv.Duh - IVF - Bemfola+Ctd+Brevactid - 2❄️
    3/24 ET - missed ab💔
    6/24 FET✖️
    7/24 FET✖️
    11/24 - Sv.Duh - IVF - Gonal+Ctd+Ovitrelle - 2❄️
    ET trodnevni, beta 103.6, beta2 - 207.1, 5+6💚

• Markolina

Broj poruka: 5

Prijavi adminu

Cure jako mi je žao zbog loših ishoda 😓 znam da nema utjehe,ali imajte nade da vaše vrijeme tek dolazi Mi smo danas obavili kontrolu s nalazima, čekamo iduću menstruaciju i krećemo s prvim postupkom. Za početak samo s femarom.

Barrrbi

Broj poruka: 10

Prijavi adminu

Verbena i Sunce žao mi je 💔💔

👩34g-PCOS,AMH-27 pmol/L;D vitamin-43,6(11/24), TSH-3,5
    🧔‍♂️36g-Oligoastenozoospermia (9/24)
    Vinogradska
    4 neuspješna postupka❌❌❌❌
    👦-iz IVF/ICSI (2023)
    Vinogradska
    Konzultacije 9/24✅
    Konzultacije 1/25 ✅
    2/2025 za bebu br.2🙏
    Bemfola+...

• Diivnaa__

Broj poruka: 114

Prijavi adminu

Verbena i Sunce neizmjerno mi je zao  taman kad prijeđeš jednu stepenicu... nemam riječi i zbilja, nije fer ovo kroz što prolazite. 
    U jednom sam navratu tako razgovarala s jednim mladim svećenikom koji mi je rekao zbilja nešto smisleno, a to je da svaka osoba dobi svoj križ koji mora nositi kroz život, ali ne takav koji će vam biti teži od onog što možete nositi... 
    Koliko god vam je sad teško, doći će i dan kad će se sve to isplatiti. Budite tužne, isplačite se, izjadajte se, izbacite to iz sebe. A onda polako dalje.

29👸🏻36🤠
    Pokusavamo od 10/2022
    Ja - povišena anti tg - 385 uz uredan TSH, amh 20.87 pmol/L,
    6/2024 22.14
    On - normozoospermija 2x, morfologija 7% --24%
    Letrozol 5mg + ciljani odnosi 1-5./2024. ❌️❌️❌️
    9/2024 pol ivf (Ovaleap,Cetrotide,Ovitrelle i Decapeptyl) 7❄️ freeze all blagi hiper
    10/2024 FET u pr ciklusu otkazan
    12/2024 stim FET 1bc - biokemijska ❌️

• Diivnaa__

Broj poruka: 114

Prijavi adminu

Cure koje su išle u prirodnom ciklusu sa štopericu - ako možete podijeliti svoja iskustva...u petak se vidio dominantni folikul, a jučer je već bio na 18.2mm i endometrij 8.5, štoperica navečer. Ja sam imala porast LH već u nedjelju na trakici, dalje više nisam htjela testirati, ali imam osjećaj da sam sinoc/ rano jutros ovulirala. 
    Jel po tome fet prekasno ako se radi na 6.dan ovulacije (6.5 ako idem po svom 'osjecaju')Ispričavam se ako je glupo pitanje ali nemam iskustva s cijelom pričom 

29👸🏻36🤠
    Pokusavamo od 10/2022
    Ja - povišena anti tg - 385 uz uredan TSH, amh 20.87 pmol/L,
    6/2024 22.14
    On - normozoospermija 2x, morfologija 7% --24%
    Letrozol 5mg + ciljani odnosi 1-5./2024. ❌️❌️❌️
    9/2024 pol ivf (Ovaleap,Cetrotide,Ovitrelle i Decapeptyl) 7❄️ freeze all blagi hiper
    10/2024 FET u pr ciklusu otkazan
    12/2024 stim FET 1bc - biokemijska ❌️

Saniii

Broj poruka: 1136

Prijavi adminu

Baccarat kako sam pročitala dosta zaostatka i kako je meni dr spominjao Decapeptyl i Pergoveris ja zakljucila da je i kod tebe tako, promaklo mi da je tebi Cetrotide 🙈, to je onda kod tebe kratki protokol, ja sam htjela samo usporediti nam protokole :). Vjerojatno će ti dati odma nmh obzirom na preboljenu trombozu. 
    Verbena bas mi je zao 😔, da prođe što bezbolnije i poštednije za tebe drži se 🫂
    Sunce ajme prežao mi je draga 😔💔, ne znam što reći za utjehu 💔, tvoj put je pretrnovit zaista , drži se 🫂 .
    Tanjanja 😘🤗
    Luna 😘🤗

🙋‍♂️1982 normo
    🙋‍♀️1988 2020 jajovodi ✂️ amh 18, pai 4g/4g, mthfr
    1.Ivf Petrova 07/20 10js ET 1bc❌️
    2.Ivf 01/21 13js ET 2bc❌️
    FET 03/21 2bc❌️
    3.Ivf 06/21 14js ET 1bc❌️
    FET 01/22 1bc beta 9dnt 55, 131, 66 biokemijska❌️
    4.Ivf Skvorc 06/22 13js ET 2 trod 8st❌️
    FET 12/22 2bc ❌️
    5.IVF prirodni 02/23 ET 1trod 8st ❌️
    6.IVF 05/23 Alea fertility 7js 2bc
    FET 06/23 ❌️
    FET 09/23❌️
    7.Ivf 05/24 Repromed 9js 3bc Et 1bc❌️
    Fet 11/24 ❌️
    Fet 12/24 ❌️

Verbena11

Broj poruka: 153

Prijavi adminu

Hvala vam svima na podršci 💓
    Mislim da je meni ipak lakše (ako ovo može biti lakše) jer sam nažalost od početka slutila da neće na dobro pa sam imala vremena to prihvatiti i isprocesuirati..
    Sunce, super da će napraviti PHD, možda dobijete neke odgovore, barem nešto iz cijelog ovog užasa... Držim fige da kiretaža prođe što bezbolnije i bez ikakvih komplikacija! 🤞
    I da ti ostatak ove godine bude puno ljepši od početka..
    Čuvaj se i javi se kad/ako osjetiš potrebu.
    ------------------------------------------------------------------------
    Kako moj mozak radi tako da kad je najteže traži rješenja i odgovore, tako sam malo gledala što se sve vani radi od dijagnostike kod neuspjelih transfera i naletila na neke testove: 
    ERA - test receptivnosti endometrija; gleda se "prozor" kad su šanse za implantaciju najbolje; ima smisla kod žena s više neuspjelih pokušaja implantacije
    EMMA - analizira mikrobiom endometrija i gleda da li u njemu postoje "loše" bakterije koje, uzrokujući upalu, mogu ometati implantaciju ili razvoj ploda.
    ALICE - slično kao EMMA, ali uže i specifičnije, traži točno određene vrste loših bakterija.
    RECEPTIVAdx - test koji otkriva postoji li u endometriju upala (endometritis), prvenstveno namijenjen otkrivanju "tihe" endometrioze, ali može detektirati i neka druga stanja.
    Svi testovi se rade iz bioptata endometrija.
    Zanima me, jeste kad čule za koji od ovih testova? 
    Pretpostavljam da se većina niti ne radi kod nas u Hr..?

🤷🏼‍♀️ 1985. - AMH 1.7 pmol/L, FSH 19.6, Hashimoto tireoiditis bez th
    🧔 1986., sve ok
    🔸10/24 Sv Duh - 1. IVF (Ovaleap + Menopur + Cetrotide + Ovitrelle) => 5 j.s. -> 4 oplođene; Estrofem + Cyclogest => 18.10. ET 1 3D zametka => ✖️
    2 ❄️
    🔸11/24 Sv Duh - 1. FET (prirodni ciklus) - od 21.11. Estrofem + Cyclogest => 27.11. FET 1 BC, Brevactide 1500 i.j. 2x, Andol 75 mg => beta 14.dnt 756 => 16.dnt 1792 => missed ab. 9 +4

noor1994

Broj poruka: 89

Prijavi adminu

Verbena11

Hvala vam svima na podršci 💓
    Mislim da je meni ipak lakše (ako ovo može biti lakše) jer sam nažalost od početka slutila da neće na dobro pa sam imala vremena to prihvatiti i isprocesuirati..
    Sunce, super da će napraviti PHD, možda dobijete neke odgovore, barem nešto iz cijelog ovog užasa… Držim fige da kiretaža prođe što bezbolnije i bez ikakvih komplikacija! 🤞
    I da ti ostatak ove godine bude puno ljepši od početka..
    Čuvaj se i javi se kad/ako osjetiš potrebu.
    ————————————————————————
    Kako moj mozak radi tako da kad je najteže traži rješenja i odgovore, tako sam malo gledala što se sve vani radi od dijagnostike kod neuspjelih transfera i naletila na neke testove:
    ERA - test receptivnosti endometrija; gleda se "prozor" kad su šanse za implantaciju najbolje; ima smisla kod žena s više neuspjelih pokušaja implantacije
    EMMA - analizira mikrobiom endometrija i gleda da li u njemu postoje "loše" bakterije koje, uzrokujući upalu, mogu ometati implantaciju ili razvoj ploda.
    ALICE - slično kao EMMA, ali uže i specifičnije, traži točno određene vrste loših bakterija.
    RECEPTIVAdx - test koji otkriva postoji li u endometriju upala (endometritis), prvenstveno namijenjen otkrivanju "tihe" endometrioze, ali može detektirati i neka druga stanja.
    Svi testovi se rade iz bioptata endometrija.
    Zanima me, jeste kad čule za koji od ovih testova?
    Pretpostavljam da se većina niti ne radi kod nas u Hr..?

Hej, koliko ja znam ovi testovi se ne rade kod nas, barem pod tim imenom. Sto se ERA testa tice, ako se ne varam nude ga neke klinike u susjednim zemljama, mislim da Bosna i Srbija no nisam 100% sigurna, on vrijedi samo za taj ciklus odnosno govori kad je endometrij receptivan u tom ciklusu kad se radi test, a svaki ciklus je donekle razlicit.. sto se ostalih tice nisam cula za to, no jesam radila i scratching endometrija s biopsijom gdje sam dobila nalaz da imam Escherihiju pa pila turu antibiotika. A kad se radi histeroskopija također mi je uzet uzorak i time se moze vidjeti kronicna upala odnosno endometritis i stanje NK stanica, tako da ove pretrage koje si nabrojala mi se cini da su djelomicno pokrivene sa ovim biopsijama koje se mogu napravit i kod nas.

🙎‍♀️28 - AMH 15,5 pmol/L, endometrioza
    🙎‍♂️33 - sve ok, normo
    Pokušavamo od 10/2022
    Kariogrami ✔️ Histeroskopija ✔️ Trombofilija ✔️NK cells ➕️➕️➕️
    02/24 Sv. Duh - ET 1bc - beta ❌️, FET 1bc - beta ❌️ FET 1bc - beta ❌️
    07/24 IVF pol - ET 1bc - beta ❌️, FET 1bc - beta ❌️ FET 2bc - ❌️
    03/25 novi postupak

Izvan raspona! Odustani

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.