Potpomognuta oplodnja vol. 9

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Olivia888
    21. Siječanj 2025. 22:05

Anda

noor1994

Bok Anda, zao mi je zbog frustracije i pristupa doktora, nazalost nista cudno u lijepoj nasoj. Sto se tice tvojih pitanja, ja nisam nikad nakon aspiracije odmah na UZV, odlezala bi, dobila terapiju i kuci. Drugo pitanje, nazalost po PAPA testu se ne moze vidjeti stanje folikula, s druge strane, ginekolog, pogotovo ako si imala istog i isla na redovne preglede bi trebao vidjeti kakvo je stanje s folikulima i upozorit, dati savjet itd mene je moj uvijek narucivao prije ovulacije kako bi vidio kakva je situacija, te nekad i nakon da se vidi ovuliram li, no ja imam i endometriozu pa sam oduvijek isla na cesce preglede zbog pracenja.

Draga noor1994, hvala ti na informaciji 🧡
    Muči me to od kad se desilo jer su mene ostavili ležati i dok su sve cure doma poslali. Kad su konačno došli po mene (za taj uzv) 3x sam pitala je li sve ok, jel se nešto dogodilo za vrijeme aspiracije (bila sam pod anestezijom) pa su samo govorili da uvijek ide uzv poslije, iako su druge cure išle direkt doma. Kasnije je ispalo da aspirirana stanica nije bila potpuna i tu se postupak završio. Kopka me jel se to možda nešto desilo da su ju oštetili kod aspiracije..nije da bi mi rekli.

Samo da se ubacim, bila sam na tri aspiracije tamo i niti jednom nisam niti ja niti bilo tko drugi isla na uzv, lezanje cca 2 sata, papiric s brojem stanica, terapija i doma. Ako je nesto i bilo imate pravo znati sto. Imate li taj uzv pregled naveden na nalazu/otpusnom pismu? 

Panorama uredna - it's a 🩵 (IVF baby)

Nata91
    21. Siječanj 2025. 22:05

Anda također sam u Vinogradskoj i nakon aspiracije sam ostala samo još neko vrijeme ležati. Nakon što mi je embrioogica dala svoj papir pokupila sam terapiju i išla kući. 🙄

Ja (33 god.): nizak Amh (1,08 pmol), hipotireoza, Hashimoto
    Muž (38 god.): sve u redu
    Prvi postupak - studeni 2024.: Vinogradska bolnica, Bemfola 300, Cetrotide, Ovitrelle = 1 folikul - 1 j.s. ❌
    Drugi postupak - veljača 2025.: Vinogradska bolnica, dugi protokol - Decapeptyl od 20. d.c., Menopur 300 od 2. d.c. = 1 folikul - 1 j.s. ❌
    Treći postupak - ožujak 2025.: Vinogradska, prirodni postupak, jedan folikul koji je pukao na dan aspiracije, napravljena inseminacija = negativna beta ❌

noor1994
    22. Siječanj 2025. 07:00

Cure jesu vas slali doktori na HLA tipizaciju i TORCH? Meni su svi govorili da to nema bas nekog smisla za probleme implantacije. Kakva su vasa iskustva?

🙎‍♀️28 - AMH 15,5 pmol/L, endometrioza
    🙎‍♂️33 - sve ok, normo
    Pokušavamo od 10/2022
    Kariogrami ✔️ Histeroskopija ✔️ Trombofilija ✔️NK cells ➕️➕️➕️
    01/24 Sv. Duh - ET 1bc - beta ❌️, FET 1bc - beta ❌️ FET 1bc - beta ❌️
    07/24 IVF pol - ET 1bc - beta ❌️, FET 1bc - beta ❌️ FET 2bc - ❌️
    03/25 novi postupak

Anda
    22. Siječanj 2025. 07:39

Medenko, Emma05, Nata91 cure, hvala vam na informaciji 🧡
    Sirena i meni je on bio na aspiraciji. Moj savjet je njega izbjegavati u širokom luku.
    Olivia888 tog uzv nema spomenutog na otpusnom pismu. Vidiš, to mi nije ni palo na pamet, hvala ti! To mi je bio prvi postupak i prva aspiracija i sve prvo, tako da su meni i mogli prodati priču, kad ne znam proceduru, užas 😔

👩‍💼1987., POI, Mb Hashimoto, AMH 1.0 pmol/L

👲1988., normozoospermia
    11mj/2024 - blaga stimulacija (Duphaston, Femara, Menopur, Centrotide, Ovitrelle), 1🥚, transfer ❌
    4mj/2025 Menopur i Centrotide po 1 injekcija, Ovitrelle, 2 folikula, aspiracija- prazni folikuli

Antonija2510
    22. Siječanj 2025. 08:05

Veliki pozdrav svima. Nakon pokušavanja kod kuće da ostanem trudna odlučili smo napraviti pretrage, kod mene je sve u redu, ali zato suprug dobio jučer nalaz teška oligoasthenoteratozoospermia, morfologija i vitalnost nisu rađene zbog nedovoljne koncentracije spermija. 
    Ukupan broj spermija 0.8
    Koncentracija 0.3
    Zanima me dali se neka od Vas susrela sa takvim nalazom i dali ima šanse za potpomognutu oplodnju, dali imate prijedlog kome se javiti i sto napraviti, dali uopće pokušavati sa odlaskom na potpomognutu oplodnju ili se jednostavno odmah pomiriti da nećemo imati djece? Preporuka je napraviti pregled kod androloga kojeg tražimo jer nije baš lak slučaj. 

🙋‍♀️ 34 god. Sve ok
    🙋‍♂️ 28.god. teška oligoasthenoteratozoospermia

💜Medenko
    22. Siječanj 2025. 08:40

Mala 33,Deedee sretno danas🤞🏽❤️..neka bude vaš dan✨🍀😘

🙋🏽‍♀️-41.g. 🙋‍♂️-43.g.
    jajovodi✂️,
    Prvi postupak ivf-2023-stigla najveća ljubav ikada❤️‍🔥
    Borba za drugu bebu💜🙏🏽✨
    11/24 fet..🧡🙏🏽💫..čekanje🫣..7tj.spontani 💔
    2/25 novi postupak🫶🏽,3mj/25-6❄️Fet🌟❌
    5/25⏳🙏🏽

Emma05
    22. Siječanj 2025. 08:59

antonija2510

Veliki pozdrav svima. Nakon pokušavanja kod kuće da ostanem trudna odlučili smo napraviti pretrage, kod mene je sve u redu, ali zato suprug dobio jučer nalaz teška oligoasthenoteratozoospermia, morfologija i vitalnost nisu rađene zbog nedovoljne koncentracije spermija.
    Ukupan broj spermija 0.8
    Koncentracija 0.3
    Zanima me dali se neka od Vas susrela sa takvim nalazom i dali ima šanse za potpomognutu oplodnju, dali imate prijedlog kome se javiti i sto napraviti, dali uopće pokušavati sa odlaskom na potpomognutu oplodnju ili se jednostavno odmah pomiriti da nećemo imati djece? Preporuka je napraviti pregled kod androloga kojeg tražimo jer nije baš lak slučaj.

Ništa nije nemoguće. Dokle god imate materijala za rad! Ako on ima samo i par živućih spermija u ejakulatu - dovoljno je za oplodnju. I da! - ima smisla MPO kod vas. Obavite pregled pa vidite što ce vam androlog reći. Jesi planirala u državnu bolnicu negdje kasnije na razgovor za MPO ili privatno? Ako se odlučite ići privatno preporučam Repromed jer su odlični kad je muška neplodnost faktor..imaju vrhunskog biologa. Svakako mu nebi bilo loše promijeniti neke loše navike ako ih ima: izbaciti cigare, alkohol, uvesti pravilnu prehranu, cink, udobno donje rublje, ne piti coca colu, ne voziti biciklu i ne držati laptop u krilu - to su preporuke koje smo dobili mi kad je mom suprugu bio loš spermio. Ostale cure neka se nadovežu ako imaju još što za savjetovati. 
    Eto, vama želim svu sreću da vam se želje istvare što prije! I ako nisi već, pročitajte i prve stranice foruma (volumea) jer na njima imaš korisnih informacija. Sretno!🙋‍♀️

💁‍♀️39(endo,🧬Mthfr, Pai)🧔37(normo-asteno)
    15 g radimo na 👶, prvi IVF 2010g., 7 operacija (2 x vanmaternična)
    14i transfer 2024 g. - FET 04.11. 1bc, 8dnt+, 11dnt 290.9, 15dnt 3026.3
    Stiže nam baby E🩷👶

Saniii
    22. Siječanj 2025. 09:00

Sunce mi imamo uredne kariograme pa nisam puno istrazivala na tu temu, znam da to dvoje nije isto ali nama za mpo je bitan katiogram jer je to komoletna slika nadim kromosoma. Imaš li priliku otići prije pretrage na razgovor sa geneticarem da ti razjasni ima li smisla uopce raditi kariotip? Moja frendica je išla privatno u Genom, imaju genetičara. Obzirom na opetovane spontane mozda da napravite i hla tipizaciju, mada ako si vec koristila intralipide to je to, jedino se oni daju u slučaju lošeg nalaza. Drži se 🤗
    Sanjushka brz oporavak 🤗
    JustMe88 dobrodošla 🤗. Što se tiče hzzo ustanova, na red se ide po redu dolaska tj kad te stave na listu za lijekove, VV i SD nemaju liste zato se kod njih ide čim skupiš nalaze. Od privatnika koji rade sa hzzo-om ja bih preporučila Skvorca, čitajući forume i iz primjera meni bliskih osoba jedini je on zadržao nekakvu konstantu u radu, nikad se nije previše isticao ali se zato nije ni "srozao", ne pamtim nijedan primjer negativne aspiracije nit sam ikad čula da daje štopericu na 14mm 🤦‍♀️, radi petke I svetke,nedjelje i sve blagdane i to u Ivf-u je pored dobre procjene dr kad ide stoperica najbitnije! Sretno dalje 🤞
    Anda ni u jednom svom postupku ,a bilo ih je ohoho u raznim klinikama nisam imala UZV nakon aspiracije I nije istina to što su ti rekli da ide uvijek. Tu izjavu koja te oneraspoložila si dobila od dr iz Vinogradske? Inace nije da se cure zale na njih, vecinom takve izjave izlaze iz jedne druge poliklinike, stvarno neki dr si previše daju za pravo pri komentiranju 😔.
    Što se tiče stanja jajnika jedino i iskljucivo na UZVu se može vidjeti stanje, i može se vidjeti u bilo kojem dijelu ciklusa, dok je papa test pretraga za koju nije potreban uzv i koja očituje samo promjene na maternici i nema veze sa stanjem jajnika. Najžalosnije je što to nije stanje koje je došlo preko noći nego se moglo vidjeti ranije, i da, dr bi trebali u danasnje vrijeme kad je neplodnost tako raširena upozoriti na vrijeme u kakvom su stanju jajnici i u ukazati na moguće posljedice, a s druge strane da nam ginekolog recimo u dvadesetim kaže da je vrijeme da počnemo razmišljati o trudnoći neki bi rekli da si daje previše prava i da zabada nos u naše privatne stvari 😏, tako da je to mač sa dvije oštrice 😏.

🙋‍♂️1982 normo
    🙋‍♀️1988 2020 jajovodi ✂️ amh 18, pai 4g/4g, mthfr
    1.Ivf Petrova 07/20 10js ET 1bc❌️
    2.Ivf 01/21 13js ET 2bc❌️
    FET 03/21 2bc❌️
    3.Ivf 06/21 14js ET 1bc❌️
    FET 01/22 1bc beta 9dnt 55, 131, 66 biokemijska❌️
    4.Ivf Skvorc 06/22 13js ET 2 trod 8st❌️
    FET 12/22 2bc ❌️
    5.IVF prirodni 02/23 ET 1trod 8st ❌️
    6.IVF 05/23 Alea fertility 7js 2bc
    FET 06/23 ❌️
    FET 09/23❌️
    7.Ivf 05/24 Repromed 9js 3bc Et 1bc❌️
    Fet 11/24 ❌️
    Fet 12/24 ❌️
    8.Ivf 02/25 Repromed 10js 3bc Et 1bc❌️

Saniii
    22. Siječanj 2025. 09:05

Luz znam da eutirox ide nataste, a ja sam estrofem pila malo kasnije jer sam se bojala da mi natašte bude previše za zeludac obje .
    Noor1994 Hla tipizacija je jedina pretraga koju nismo odradili, ali prema preporukama nekoliko dr I mom istraživanju i nema smisla, jer kakvo god preklapanje u tim hla razredima i kirovima da se pokaže lijeka nema, a isto tako nije uvjet da ne može doci do zdrave trudnoće unatoč "losem" nalazu. Inače to nema toliko veze sa implantacijom nego više sa opetovanim spontanim pobacajima.
    Antonija2510 dobrodošla 🤗, za početak procitaj prve stranice foruma gdje imaš opisano dosta toga za sam mpo i savjete za tm vezano za poboljšanje sgrama, i uredi potpis sa osnovnim infosima da te lakse pratimo i savjetujemo. 
    To je nalaz samo jednog spermiograma? Trebalo bi nakon par mj ponoviti i vidjeti jel se mijenjao jer spermatogeneza traje 3mj I spermici se iznova obnavljaju. Prerano je donositi zaključke dal Ivf ima smisla ili ne, šanse naravno ima, dovoljno je onoliko spermica koliko ima js, dakle nekoliko samo. Prva stanica je androlog da detaljnije obradi supruga a od mpo dr toplo preporučam dr Radoncica i njegovu polikliniku Repromed iz razloga što tu rafi jedan od najboljih embriologa u državi dr Stanic, a vama je najbitniji embriolog u cijeloj priči. Sretno 🤞

🙋‍♂️1982 normo
    🙋‍♀️1988 2020 jajovodi ✂️ amh 18, pai 4g/4g, mthfr
    1.Ivf Petrova 07/20 10js ET 1bc❌️
    2.Ivf 01/21 13js ET 2bc❌️
    FET 03/21 2bc❌️
    3.Ivf 06/21 14js ET 1bc❌️
    FET 01/22 1bc beta 9dnt 55, 131, 66 biokemijska❌️
    4.Ivf Skvorc 06/22 13js ET 2 trod 8st❌️
    FET 12/22 2bc ❌️
    5.IVF prirodni 02/23 ET 1trod 8st ❌️
    6.IVF 05/23 Alea fertility 7js 2bc
    FET 06/23 ❌️
    FET 09/23❌️
    7.Ivf 05/24 Repromed 9js 3bc Et 1bc❌️
    Fet 11/24 ❌️
    Fet 12/24 ❌️
    8.Ivf 02/25 Repromed 10js 3bc Et 1bc❌️

noor1994
    22. Siječanj 2025. 09:23

Ej Saniii, hvala na odgovoru, da tako i ja razmišljam pa nisam niti inzistirala na tome jer kod mene niti ne dođe do implantacije, ali reko da provjerim možda netko ima neki insight :)

🙎‍♀️28 - AMH 15,5 pmol/L, endometrioza
    🙎‍♂️33 - sve ok, normo
    Pokušavamo od 10/2022
    Kariogrami ✔️ Histeroskopija ✔️ Trombofilija ✔️NK cells ➕️➕️➕️
    01/24 Sv. Duh - ET 1bc - beta ❌️, FET 1bc - beta ❌️ FET 1bc - beta ❌️
    07/24 IVF pol - ET 1bc - beta ❌️, FET 1bc - beta ❌️ FET 2bc - ❌️
    03/25 novi postupak

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.