Potpomognuta oplodnja vol. 9

Izvan raspona! Odustani

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Luz

Broj poruka: 1

Prijavi adminu

Pozdrav drage zene🙋🏻‍♀️
    pratim vas neko vrijeme i kao i sve radujem se svakom vasem uspjehu i razumijem vasu tugu, bol i razocaranje prilikom losih vijesti. 
    S obzirom da sam trenutno u pripremi za fet, molim vas vasa iskustva s uzimanjem estrofema u fet-u. Znam da je o tome vec prije bilo govora, o potencijalnim nuspojavama estrofema, ali nakon sto sam procitala popis svih nuspojava bas me ulovio neki strah i nije mi svejedno. Kada sam ih muzu procitala rekao je da nikako nije za to. S obzirom na to da sam prije godinu dana imala teski ohss koji sam dobila uz blagu stimulaciju, strah me kako ce moje tijelo ponovno reagirati na hormone. Inace imam pcos, neredovite cikluse i zeznute hormone zbog toga se predlaze stimulirani fet.
    Je li ijedna od vas imala losa iskustva s estrofemom i jake nuspojave? Ukoliko idem u stimulirani fet s estrofemom hocu li ga morati uzimati do kraja prvog tromjesecja ukoliko dode do trudnoce? Kada se on obicno ukida?
    Zelim vam svima puno snage i srece i da svaka od vas uspije ostvariti svoj san 🤱🏻💕

• Monny

Broj poruka: 294

Prijavi adminu

Luz

Pozdrav drage zene🙋🏻‍♀️
    pratim vas neko vrijeme i kao i sve radujem se svakom vasem uspjehu i razumijem vasu tugu, bol i razocaranje prilikom losih vijesti.
    S obzirom da sam trenutno u pripremi za fet, molim vas vasa iskustva s uzimanjem estrofema u fet-u. Znam da je o tome vec prije bilo govora, o potencijalnim nuspojavama estrofema, ali nakon sto sam procitala popis svih nuspojava bas me ulovio neki strah i nije mi svejedno. Kada sam ih muzu procitala rekao je da nikako nije za to. S obzirom na to da sam prije godinu dana imala teski ohss koji sam dobila uz blagu stimulaciju, strah me kako ce moje tijelo ponovno reagirati na hormone. Inace imam pcos, neredovite cikluse i zeznute hormone zbog toga se predlaze stimulirani fet.
    Je li ijedna od vas imala losa iskustva s estrofemom i jake nuspojave? Ukoliko idem u stimulirani fet s estrofemom hocu li ga morati uzimati do kraja prvog tromjesecja ukoliko dode do trudnoce? Kada se on obicno ukida?
    Zelim vam svima puno snage i srece i da svaka od vas uspije ostvariti svoj san 🤱🏻💕

Pozdrav Luz, ja sam nakon teškog hipera imala ciklus pauze i onda fet sa progynovom, to je isto što i estrofem. Nisam imala nikakve nuspojave, apsolutno kao da ih ni ne uzimam..ostala sam trudna od prve i pila sam ih do 12.tt. Sve je prošlo u redu, a nuspojave nisam ni čitala, jer mi je cilj bila beba 🤗 sve što prolazimo u mpo sigurno ostavlja i psihičke i fizičke posljedice, a strah i panika samo otežavaju taj put. Sretno i hrabro ❤️

12/23 UZV ♥️✔️

• Baccarat

Broj poruka: 12

Prijavi adminu

Cure di je najbolje odradit biljege za HIV,hepatitis i sifilis? Nitko mi se ne javlja ni na zaraznoj ni u petrovoj. 

👩1985.ja,amh 23 pmol,pai mthfr heterozigot
    👦1984.on,asthenozoospermija
    Pokušavamo od 10/22
    Dvije biokemijske
    11/24 Repromed

• Markolina

Broj poruka: 4

Prijavi adminu

Baccarat

Cure di je najbolje odradit biljege za HIV,hepatitis i sifilis? Nitko mi se ne javlja ni na zaraznoj ni u petrovoj.

Pozdrav,mi smo to odradili u Petrovoj 3,Zavod za transfuzijsku medicinu. Laboratorij radi od 7, bili smo gotovi kroz 20 min 

Verbena11

Broj poruka: 147

Prijavi adminu

Hvala vam cure svima na podršci ❤️
    Javim se svakako sutra nakon pregleda. Inače, osjećam se kao podvojena ličnost - na trenutke sam skroz ok, predstavljam si da i nije to sve najgora stvar na svijetu i optimistično radim plan za dalje, a na trenutke me baš obuzme tuga, a onda i strah, pogotovo kad krenem razmišljati o mogućnosti da se želja nikad ne ostvari.. 
    Nastojim zablokirati taj dio mozga preokupacijama da mi dan brže prođe..Baccarat, svejedno ti je, možeš i u Zaraznoj i u Petrovoj. Za Zaraznu ti treba A3 uputnica nadležnog liječnika, a krv se vadi svaki radni dan između 7 i 9 h u Dijagnostičkoj ambulanti (to je sada prizemlje novoobnovljene zgrade u kojoj je nekad bio hitni prijem). Za Petrovu pretpostavljam isto A3 i ne moraš se naručivati, krv se vadi svaki radni dan od 7 do 11 h.

🤷🏼‍♀️ 1985. - AMH 1.7 pmol/L, FSH 19.6, Hashimoto tireoiditis bez th
    🧔 1986., sve ok
    🔸10/24 Sv Duh - 1. IVF (Ovaleap + Menopur + Cetrotide + Ovitrelle) => 5 j.s. -> 4 oplođene; Estrofem + Cyclogest => 18.10. ET 1 3D zametka => ✖️
    2 ❄️
    🔸11/24 Sv Duh - 1. FET (prirodni ciklus) - od 21.11. Estrofem + Cyclogest => 27.11. FET 1 BC, Brevactide 1500 i.j. 2x, Andol 75 mg => beta 14.dnt 756 => 16.dnt 1792

• Baccarat

Broj poruka: 12

Prijavi adminu

Hvala cure! Verbena zaista suosjećam, pogotovo jer smo tu negdi po godinama i tvoja priča mi je dala nadu pred postupak. I ja se na momente osjećam skroz ok,a na momente crnilo. Idem na psihoterapiju i pokusavam sve te emocije prihvatit kao nešto prolazno i neuvjetovano stvarnošću,moja psih kaže "to su samo misli". Nadam se da će ti sutrašnji pregled dati sve odgovore i mir,i da do ljeta svi mi imamo neke druge slađe brige.

👩1985.ja,amh 23 pmol,pai mthfr heterozigot
    👦1984.on,asthenozoospermija
    Pokušavamo od 10/22
    Dvije biokemijske
    11/24 Repromed

Verbena11

Broj poruka: 147

Prijavi adminu

Baccarat

Hvala cure! Verbena zaista suosjećam, pogotovo jer smo tu negdi po godinama i tvoja priča mi je dala nadu pred postupak. I ja se na momente osjećam skroz ok,a na momente crnilo. Idem na psihoterapiju i pokusavam sve te emocije prihvatit kao nešto prolazno i neuvjetovano stvarnošću,moja psih kaže "to su samo misli". Nadam se da će ti sutrašnji pregled dati sve odgovore i mir,i da do ljeta svi mi imamo neke druge slađe brige.

❤️ držim fige za sretan postupak 🤞🙏☺️

🤷🏼‍♀️ 1985. - AMH 1.7 pmol/L, FSH 19.6, Hashimoto tireoiditis bez th
    🧔 1986., sve ok
    🔸10/24 Sv Duh - 1. IVF (Ovaleap + Menopur + Cetrotide + Ovitrelle) => 5 j.s. -> 4 oplođene; Estrofem + Cyclogest => 18.10. ET 1 3D zametka => ✖️
    2 ❄️
    🔸11/24 Sv Duh - 1. FET (prirodni ciklus) - od 21.11. Estrofem + Cyclogest => 27.11. FET 1 BC, Brevactide 1500 i.j. 2x, Andol 75 mg => beta 14.dnt 756 => 16.dnt 1792

Xoxo23

Broj poruka: 743

Prijavi adminu

Luz ja sam postavila isto pitanje jer i ja čekam M pa krećem u FET sa estrofemom i isto sam čitala o nuspojavama 😂 meni je moja doktorica rekla prvih 10 dana da ga pijem. Dok je druga cura pila do 12 tt. Cura koja je kod iste doktorice kao ja je isto 10 dana pila tako da vjerovatno ovisi tko te vodi. Di si u postupku ? Ugl od ovih cura nitko nije imao nuspojave 😄

29yo👩🏼‍🦰 PCOS, IR , AMH 33
    32yo 👱🏼‍♂️10/24 spermiogram uredan ✅
    01/23- ectopic 👼🏻 (mtx)
    09/24 HSG - lijevi jajovod prohodan, desni neprohodan (sumnja na hydrosalpinx ?)
    1.KBC Split - IVF 12/24 - 16 js, 12 oplođeno, 8 ❄️ (hiper, freeze all)
    01/25 ? FET ⏳ 🫣

Aries85🐏

Broj poruka: 493

Prijavi adminu

Ja sam pila estrofem u vise navrata i iskreno nikakve posljedice nisam osjetila…🫣 meni su vise “problema “zadale menopur i anatgonisti ,jer su me sibali hormoni i sva sam bila natekla….bila sam pred ohss …a iskreno u fetovima s estrofemom nista….ne brinite,to su male doze i nije nista strasno…..uostalom kad idete citati na obicnom andolu moguce nuspojave isto djeluje strasno.Sretno cure,samo hrabro❣️💪

👩🏻 39.Hashimoto👨🏻36.sve ok
    Poliklinika Beta +
    1.ivf.stimulirani:15js,6 blastica 2019.
    Fet :2.mj 2020,1 blastice- ✖️Fet:11.mj2020 ~2blastice ✔️Beta 493 pa 1183,1 bebica🥳
    3.mj 2021.medikam.u 20.tt💔
    Fet 1 bl.u 10.mj 2021 ✖️
    Fet 2 blastice 28.1 -beta➕10.dnt 716,12.dnt 1535 🙏
    21.2 imamo ❤️ 8.4 mini anomaly -ok🙏 Qualified test pokazao,stize nam curka Mila🌸🙏

Teich56

Broj poruka: 401

Prijavi adminu

Nikad nisam imala nuspojava od estrofema, sad u zadnjem postupku ukinut mi je na prvom pregledu nakon pozitivne bete.

👸32g. AMH - 25, jajovod✂️🤵 44g. oligoasthenozoospermia
    kariogrami ✔️clexane💉
    11/23 missed ab 9tt💔
    1/24 - Sv.Duh - IVF - Bemfola+Ctd+Brevactid - 2❄️
    3/24 ET - missed ab💔
    6/24 FET✖️
    7/24 FET✖️
    11/24 - Sv.Duh - IVF - Gonal+Ctd+Ovitrelle - 2❄️
    ET trodnevni, beta 103.6, beta2 - 207.1, 5+6💚

Izvan raspona! Odustani

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.