Potpomognuta oplodnja vol. 9

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Teich56
    11. Studeni 2024. 15:48

RužaFT

Dodo hvala na info. Zanima me sto uzimate i sto je "bolje"? Novalac ili Premama duo.Tko sto pije? Ja trenutno koristim Premama duo.
    Riamaro ne znam odgovor na tvoje pitanje, ali zelim ti srecu 🤞🍀

Ja već 2 godine uzimam Premama duo. I mene zanima što je bolje.

👸33g. AMH - 25, jajovod✂️🤵 44g. oligoasthenozoospermia
    kariogrami ✔️clexane💉
    11/23 missed ab 9tt💔
    1/24 - Sv.Duh - IVF - Bemfola+Ctd+Brevactid - 2❄️
    3/24 ET - missed ab💔
    6/24 FET✖️
    7/24 FET✖️
    11/24 - Sv.Duh - IVF - Gonal+Ctd+Ovitrelle - 2❄️
    ET trodnevni, beta 103.6, beta2 - 207.1, 5+6💚
    Panorama - stiže curica💓

BaeBee85
    11. Studeni 2024. 15:49

Pozdrav hrabre žene! Ja sam jedna zelena biljčica ovdje koja bi svojoj curici htjela dati bracu ili seku a nakon nekog vremena pokušavanja prirodnog, nije nam uspjelo, pa sam se javila ginekologici koja je bila mišljenja da s obzirom na godine (skoro 40) i očito smanjen progesteron, jer sam često krvarila u drugoj fazi ciklusa, izvadimo hormone. Oni su 4.dan menstruacije bili ovakvi: FSH 9,61; LH 2,19; ESTRADIOL 115; TSH 1,86, AMH 1,32.
    Koje je Vaše mišljenje o ovome? Postoji li kakva šansa za što prirodnije začeće? 
    Ginekologica je poslala Duphastone i uputnicu za humanu reprodukciju i konzultacije, a ja ne znam odakle krenuti sad. Zbunjena, uplašena i tužna. Koga bi Vi preporučile? Petrova? Vinogradska? U Samoboru smo, pa je i Škvorc dobra opcija. Hvala Vam puno... 
    Čitam Vaše ispovijesti pomalo i rastuže me i uplaše u isto vrijeme, ali s druge ste strane toliko pozitivne i pune topline i utjehe jedna za drugu, divno predivno 🫶🏻❤️

riamaro
    11. Studeni 2024. 20:35

Žuži sad odmori, napuni baterije pa onda u nove pobjede još jača 💪🏼

RužaFT hvala ti 
    Za ove dodatke prehrani, ja sam uspoređivala sastav i količine u Almagei i Novalacu i odluka je pala na Novalac na kraju, sad se ne sjećam zbog čega.. druge nisam gledala, možda cure znaju više 

BaeBee85 dobrodošla, i što prije otišla :) 

👩🏽 29 AMH 23,6 - hipo/hashi
    🧔🏽‍♂️ 30 asthenozoospermia
    KBCSM
    - 10/2024 ICSI Gonal,Cetrotide,Decapeptyl- 9🥚1❄️
    - 11/2024 FET🐧 - biokemijska 😔
    - 12/2024 ICSI u pc, ovulirala - AIH - beta✖️
    ŠKVORC
    - 4-5/2025 Rekovelle, Orgalutran, Ovitrelle - 10🥚 1 🐣 - transfer 8.5. 🌸 beta 11dnt 165, 13dnt 403 🥹🙏🏼💗 6+2 imamo ♥️
    9+2 ♥️

riamarro@hotmail.com

sanjushka
    11. Studeni 2024. 21:00

Ivka33

sanjushka

Žuži sorry, promaknulo mi je da si i ti već vadila betu.. Znam da je dreamer vadila ranije da potvrdi minus, nisam zapamtila da si i ti.. ❤️

Kako si ti cekamo s tobom nestrpljivo pregled da to malo junacko srce razveseli mamu ❤️❤️❤️

Ivka draga, hvala na pitanju, ja sam kako vjetar puhne.
    Jedan dan sam ful optimistična i trudim se razmisljat pozitivno, a drugi dan se pripremam na loš scenarij jer sam uvjerena da to ne može dobro završiti.. 🤷🏻‍♀️
    Što se simptoma tiče i dalje samo neko bockanje i pritisak kao i do sad.
    Danas sam malo manje ležala jer su nam došli neki prijatelji iz Zg-a busom pa ih je trebalo vozit da nešto obave a muž radi, a bila sam i ujutro vadit krv pa je i to bila vožnja i šetnja.
    Mislila sam da će mi bit više dosadno doma ali nekako mi brzo to vrijeme prolazi. Drago mi je da sam ostala na bolovanju. Ali netflix ubija 😂
    Riamaro eto super, vidiš da se ipak sve probudilo.. 🥰🤞🏻
    BaeBee dobrodošla, ja ti ne mogu baš pomoći sa ZG bolnicama ali javiti će se cure koje mogu.. ❤️

👩🏼 37, endometrioza, AMH <0.44µg/L
    🧔‍♂️ 32, sve ok
    ✴️KBC Rijeka
    2 stimulacije
    ▫️11/20 - zamrzavanje stanica
    ▫️4/23 - 2🥚, 1 trodnevni ➡️ ➖
    2 prirodna
    ▫️9/23, ✖️
    ▫️10/23, 1 trodnevni ➡️ ➖
    ✴️Beta+
    1 stimulacija (bez ❄️)
    ▫️2/24, 1🥚, 1 dvodnevni ➡️ blighted ovum💔
    ✴️Repromed
    4 stimulacije (bez ❄️)
    ▫️6/24 prekinut postupak, loš odgovor jajnika
    ▫️9/24, 3🥚, 1bc ➡️ missed ab 💔
    ▫️2/25, 2🥚, 2 trodnevna ➡️ ➖
    ▫️4/25, 2🥚, 1bc ➡️ biokemijska 💔

........
    📧 s88.forum@gmail.com

Rolica
    11. Studeni 2024. 21:14

Marisha žao mi je da ti je tako bilo u prvoj trudnoći... i kasnije cijeli pristup u Vinogradskoj ostalih doktora... to sam čula da se baš mora tražiti uvijek dr B, inače se mijenjaju... a i pitanje kako ovaj radi kad mi dolazimo u dan sve naciljano. Drži se draga 
    Riamaro super, držimo fige daljeee!
    BaeBee dobrodošla i sretno  Možda da prvo vidite želite li negdje preko hzzo-a pošto su liste dugačke, ne znam koliko ste planirali čekati... ako bi privatno, ovdje je mislim Repromed definitivan favorit (Zagreb). Sretnooo!

👩 39 g, 2020. - missed Ab, 11 tt (prirodna tr),
    AMH 3,2, kariogrami uredni,
    👨 38 g, oligozoospermia,
    1. 04/24 Beta+ -> 1 🐧 👉 FET 👉 B.O. 6 tt
    2. 11/24 KBCSM -> stimulirani -> 🐣 popucali prije aspiracije
    3. 12/24 KBCSM - prirodan -> 🐣 popucali prije aspiracije
    4. 02/25 KBCSM - prirodan -> 🐣 popucali prije aspiracije
    5. 02/25 KBCSM - prirodan -> 1🐣 -> X
    6. Škvorc ⏳
    rolica.forum@gmail.com

BaeBee85
    11. Studeni 2024. 21:16

Baš ste simpa!! Haha 🫶🏻☺️😂
    Ja se isto nadam i za vas sve🙏🏻

Emma05
    12. Studeni 2024. 07:23

Dobro vam jutro. Kome treba pišanje testića pored cervixa koji se uredno zatvrdnjava. Menga samo što ne probije. Bilo je lijepo dok je trajalo...beta mi je tek 19.11. ali naravno da cu je vaditi i ranije jer nema smisla toliko dana čekati...

💁‍♀️39(endo,🧬Mthfr, Pai)🧔37(normo-asteno)
    15 g radimo na 👶, prvi IVF 2010g., 7 operacija (2 x vanmaternična)
    14i transfer 2024 g. - FET 04.11. 1bc, 8dnt+, 11dnt 290.9, 15dnt 3026.3
    Stiže nam baby E🩷👶

Simbalija
    12. Studeni 2024. 08:15

BaeBee85

Pozdrav hrabre žene! Ja sam jedna zelena biljčica ovdje koja bi svojoj curici htjela dati bracu ili seku a nakon nekog vremena pokušavanja prirodnog, nije nam uspjelo, pa sam se javila ginekologici koja je bila mišljenja da s obzirom na godine (skoro 40) i očito smanjen progesteron, jer sam često krvarila u drugoj fazi ciklusa, izvadimo hormone. Oni su 4.dan menstruacije bili ovakvi: FSH 9,61; LH 2,19; ESTRADIOL 115; TSH 1,86, AMH 1,32.
    Koje je Vaše mišljenje o ovome? Postoji li kakva šansa za što prirodnije začeće?
    Ginekologica je poslala Duphastone i uputnicu za humanu reprodukciju i konzultacije, a ja ne znam odakle krenuti sad. Zbunjena, uplašena i tužna. Koga bi Vi preporučile? Petrova? Vinogradska? U Samoboru smo, pa je i Škvorc dobra opcija. Hvala Vam puno…
    Čitam Vaše ispovijesti pomalo i rastuže me i uplaše u isto vrijeme, ali s druge ste strane toliko pozitivne i pune topline i utjehe jedna za drugu, divno predivno 🫶🏻❤️

Dobrodošla (: Viši FSH i snižen AMH pokazuju smanjenu ovarijsku rezervu, međutim mislim da je rezultat vrlo normalan za vaše godine. Spontana trudnoća uvijek može doći dok postoje ovulacije i jajne stanice, ali s obzirom da u Hrvatskoj se financira potpomognuta oplodnja samo do 42. godine svakako je dobar put javit im se i vidjeti na konzultacijama koji su njihovi savjeti. Je li vam muž, partner radio spermiogram? Cure su jako pozitivne sa Repromedom, ali oni nemaju ugovor sa Zavodom tako da bi postupak morala platiti sama. Prvi korak bi svakako bio obaviti konzultacije pa ukoliko se dugo čeka u državnoj bolnici, probajte u privatnoj da ne gubite vrijeme. Sretno :)

👩🏻90. 🧔🏼89. 👶🏻 19.
    MTHFR homo, PAI 4G/5G heterozigot - clexan 0,4
    Kariogrami uredni, MM 01/24 astenozoospermija
    AMH 2,4 ng/ml, histeroskopija✅ ostali nalazi ok
    12/22 blighed ov. 💔, 07/23 missed ab. 💔, 11/23 blighed ov. 💔, 6/24 pr. spontani 💔
    ........stigla 🌈 5.6.2025. ❤️❤️

sanjushka
    12. Studeni 2024. 08:44

⚠️ 🤞🏻❤️💪🏻 ⚠️     
    STUDENI 2024.
    13.11. sri
    HYPNOTICPOISON - ultrazvuk 
    RIAMARO - ultrazvuk fet
    15.11. pet
    IVKA33 - beta
    19.11. uto
    PIXI - 1.ultrazvuk
    ANIA - ultrazvuk 
    20.11. sri
    KAWA - ultrazvuk 
    RUŽAFT - ultrazvuk
    21.11. čet
    MEGYCA - ultrazvuk 
    22.11. pet
    LEONA89 - ultrazvuk 
    25.11. pon
    TERA_ - ultrazvuk 
    26.11. uto
    LIBO1415 - ultrazvuk

PROSINAC 2024.
    3.12. uto
    BUTTERFLY - ultrazvuk 
    10.12. uto 
    LUNOLINA - ultrazvuk 

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
    ➡️ Ako još netko želi na listu ili je nešto krivo upisano javite… 

👩🏼 37, endometrioza, AMH <0.44µg/L
    🧔‍♂️ 32, sve ok
    ✴️KBC Rijeka
    2 stimulacije
    ▫️11/20 - zamrzavanje stanica
    ▫️4/23 - 2🥚, 1 trodnevni ➡️ ➖
    2 prirodna
    ▫️9/23, ✖️
    ▫️10/23, 1 trodnevni ➡️ ➖
    ✴️Beta+
    1 stimulacija (bez ❄️)
    ▫️2/24, 1🥚, 1 dvodnevni ➡️ blighted ovum💔
    ✴️Repromed
    4 stimulacije (bez ❄️)
    ▫️6/24 prekinut postupak, loš odgovor jajnika
    ▫️9/24, 3🥚, 1bc ➡️ missed ab 💔
    ▫️2/25, 2🥚, 2 trodnevna ➡️ ➖
    ▫️4/25, 2🥚, 1bc ➡️ biokemijska 💔

........
    📧 s88.forum@gmail.com

• blondie_145
    12. Studeni 2024. 09:18

BaeBee85

Ginekologica je poslala Duphastone i uputnicu za humanu reprodukciju i konzultacije, a ja ne znam odakle krenuti sad. Zbunjena, uplašena i tužna. Koga bi Vi preporučile? Petrova? Vinogradska? U Samoboru smo, pa je i Škvorc dobra opcija. Hvala Vam puno…

Hey! Dobrodosla BaeBee i sto prije otisla ❤️

.
    Cure ce znati vise reci za privatno, ja bih se samo nadovezala za bolnice i liste cekanja - mi smo na sv. Duhu kod dr. L i prakticki nema cekanja. Najduze sam na termin pregleda (izmedju procesa, kontrole) cekala 10ak dana. Kad smo skupili sve papire za IVF rekla je da krecemo odmah (i odmah sam dobila lijekove da krenem 2.DC iako mi je tada menstruacija dolazila tek za 10ak dana).
    Kad sam pitala dr. L kako je to moguce (npr. u Vinogradskoj je frendica dobila termin IVF za 6mj), rekla je da oni nemaju manjak lijekova nego im je sve na lageru i redovito obnavljaju i da je to glavni razlog 🤷🏼‍♀️ Pristup je malo kao na kolodvoru jer ima more zena/parova, ali logisticki funkcionira dosta dobro. I dodatno - uvijek me dr. L gleda, nema mijenjanja. Evo, pa imas i tu informaciju.
    .
    Ruza ja sam na Novalac cca 1,5g, isto krenula prvo s Almagea, pa se ne sjecam tocno sto me prebacilo. Al mislim da je bilo i do toga da je Novalac jeftiniji (i cesto na akciji) za prilicno slican sastav i 1x dnevno uzimanje. Pa na Novalac jos dodatno uzimam D vitamin i Omega (po preporuci)

👱🏼 ‘89.: hipotireoza (Euthyrox 112mcg), AMH 19,6 (7.2024.)
    👱🏻‍♂️ ’85.: oligoasthenozoospermia
    06/2023 - missed ab 8tt
    12/2023 - HYS septum maternice
    09/2024 - 1. IVF @ KBSD - Ovaleap / Menopur / Cetrotide / Ovitrelle - 7🥚 -> ET 1 🐣 + 3 ❄️ -> ✖️
    12/2024 - FET 1 bc - 7dnt ➕ - 9dnt 199 - 12dnt 743 - 6tt + 5 ❤️ Panorama - low risk - it’s a boy 💙

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.