Potpomognuta oplodnja vol. 9

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Zana43
    26. Srpanj 2024. 08:22

OceanMore

Cure, hvala vam na dobrodošlici i ĆUFTICE🙂( volim ćuftice ), tebi hvala na savjetu. Radi godina imam pravo na samo jedan Ivf postupak preko zdravstvenog, a nakon toga, vidjet ćemo…kakve su nam mogućnosti i koliko možemo sa našim financijama izdržati. To mi čini još veći stres i znam da nije sve u novcu, nikad mi nije materijalno bilo važno, ali sad mislim da bi mi bilo lakše da ne moram o tome razmišljati.
    Što je, tu je.
    Pitala bih vas nešto, ako je ovo pravo mjesto za to.
    Inače imam jako bolne mjesečnice, ovulacije također. I, sad trenutno me boli već dva dana, pa sam počela razmišljati o boli koja će biti tijekom stimulacije i da li smijem piti nešto za bolove, što? Inače pijem brufene 600 mg.
    Razmišljam i o samoj aspiraciji, što bi preporučile? Anesteziju?
    Inače sam kao dijete bila teški srčani bolesnik. Nisam na terapiji već godinama, ali sam isto u čekanju za spekt miokarda na Rebru, jer imam neke smetnje zadnjih godinu dana. Kako će hormoni stimulacije utjecati na rad srca i da li je to problem?
    Svašta me zanima i prolazi kroz glavu.
    Ne znam uopće koliko su moji nalazi loši, pa ne znam realno procijeniti šansu koju imam, što vi mislite?
    Imam dva tjedna do početka stimulacije, mislite li da bi trebala nešto još učiniti kako bi se pripremila ? Što?
    Planiram napraviti OGTT i inzulinsku rezistenciju, na koje me poslao liječnik iz Petrove.
    Hvala unaprijed za svaki odgovor i savjet, cijenim trud i pomoć, pogotovo jer ste i same u svojim problemima .

Oceanmore:
    Nemoj da brines, sama stimulacija nije bolna, samo inekcije koje bockas peckaju. :)) 
    Ovulaciju blokiras sa lijekovima, da bi folikuli mogli da se aspiriraju tako da ni tu normalno nemas nekih bolova. Mozes imati naduvan stomak i uvecane jajnike, jer se stimuliraju. Osjetis malo jajnike poslije kad izvade stanice ali nista strasno.
    A ako bude hiper poslije aspiracije, onda doktori vec znaju sta treba ciniti. 
     U vezi aspiracije i tvog problema sa srcem  najbolje da se savjetujes sa svojim ifv ljekarima. 
    LP
    S

🧍42 sve u redu
    🧚44 Endometrioza, prim.sterilitet AMH 1.37 ng/ml
    - Pokusavamo od 2020.
    - 2021 OP, Endometrioza, Miom, Polipi, Jajovodi OK.
    - 08/2023 prirodna trudnoca, biohemijska
    - 2022-2024 8 embrio transfera, svi negativni

Simbalija
    26. Srpanj 2024. 10:05

Milipe ja sam homozigot za MTFHR što znači da sam naslijedila od mame i tate (sretnica) pa nitko to ne spominje kao prepreku. Mislim da stvarno svaka druga žena to ima.. 
    Dodo ja bih napravila kako ti je lakše, bolje da su friški, ali vrijede dugo pa se ne moraš zamarati. 
    Meni su prestali vrijediti brisevi, i oni HIV i sl., ali čekam fa*king Rijeku da krene sa radom pa ću vjerojatno ponoviti i hormone. 

👩🏻90. 🧔🏼89. 👶🏻 19.
    MTHFR homo, PAI 4G/5G heterozigot - clexan 0,4
    Kariogrami uredni, MM 01/24 astenozoospermija
    AMH 2,4 ng/ml, histeroskopija✅ ostali nalazi ok
    12/22 blighed ov. 💔, 07/23 missed ab. 💔, 11/23 blighed ov. 💔, 6/24 pr. spontani 💔
    ........loading 🌈 due date 28.5.2025.

angel eyes
    26. Srpanj 2024. 10:22

Leona, Kawa sretno danas 😘😘

👩 '83. hashimoto, oba jajovoda✂️
    🧑 '82. sve ok

2016. i 2023. tubarna (lapar., jajovodi ✂️)
    2020. stigla naša najveća sreća 🩵 (spontana trudnoća)
    2022. spontani u 7tt 💔
    03/24 IVF, Cito (Elonva, Orgaluntan, Menopur, Zymot) 8🥚, 4 oplođene, 2🐧 beta ❌
    05/24 IVF, Cito (Letrozol, Klomifen, Pergoveris, Orgalutran, Zymot) 2🥚, bez oplodnje
    08/24 IVF/ICSI, Cito (Pergoveris, Cetrotide, Zymot, Embryoglue) 3🥚, 1🐧 beta ❌
    “Gospodine ti znaš sve. Ti znaš da te ljubim.”

Jurky32
    26. Srpanj 2024. 11:35

OceanMore, dobrodošla i sretno 🤞🥰
    Matajči, uživaj u odmoru 🤗
    Ani, držim 🤞 da se mrve čvrsto prime 🥰 ako nisu komentirali trebala si sama pitati detalje o oplodnji.. i ne brini, uvijek je na otpusnom pismu preporuka mirovanje, ali to ne znači da se moraš zalijepiti za krevet 🤗
    Žuži, Teich, 🤞🤞🥰
    MiliPe, javi kad dođu nalazi kući.. baš me zanima.. kao što je i Saniii rekla to su dvije različite pretrage 🤔
    Leona, Kawa, sretno cure danas 🤞🥰

👱‍♀️ 33, AMH 4.6,visok FSH 🧑 36, OAT
    8/22 Petrova➡️prc➡️AIH - 👎
    9/22 Petrova➡️stim., pukli folikuli➡️AIH - 👎
    10/22 Petrova➡️prc➡️ 2 🥚 👎 3/23 Sv. Duh➡️stim., 3🥚ET 1 👎 5/23 Sv. Duh➡️prc, ET 1 👎 7/23 Sv. Duh➡️stim., 4🥚ET 1 👎 1/24 Beta+➡️stim., 3🥚ET 2 ➡️test 12.dnt +➡️beta 15.dnt 1019.2➡️uzv 29.2➡️6+1❤️➡️amnio👌➡️it's a boy 💙

• MiliPe
    26. Srpanj 2024. 12:20

Jurky I mene zanima. Pisala sam danas mail o niko ne odgovara. Rekli su juce da je guzva i vreme godisnjih nadaju se da ce za mjesec dana stici reziltati. Ne mogu vjerovat da je toliko tesko poslati pismo. Ja se samo nadam da su oni uradili kariogram kao sto sam trazila da nisu radili nesto ko zna sta. Mada mom muzi se ne moze vjerovati jer on nista ne razume o tome. Ali je razumeo d nije nista strasno bla bla to je njemu bilo bitno da cuje.. Videcemo sta ce biti javicu vam svakako. 

🙎🏻‍♀️34 god sve uredu Amh 3,4ng
    🙍🏻‍♂️43 god asthenozoteratozo ⏩️ Normozo
    1.Icsi 6.23 ▶️ 19 js - 2 ❄️ u pn stadij Beta ❌
    8.23 Icsi ▶️ 16 🥚Nema ❄️ Beta ❌
    1.24 Icsi ( Elnova, Puregon, Orgalutran) 18 js 6 🥚 Nema ❄️ Beta ❌
    13.11 Fet 2x Morula Beta ❌
    3.2025 Pfc Prag 25 folikula > 9js(8 oplodjenih)

Jurky32
    26. Srpanj 2024. 14:23

MiliPe, bitno da nije ništa strašno 💪🥰
    NoraFora, sretno 🤞🥰
    Bebolina, nadam se da si dobro 🙏🥰

👱‍♀️ 33, AMH 4.6,visok FSH 🧑 36, OAT
    8/22 Petrova➡️prc➡️AIH - 👎
    9/22 Petrova➡️stim., pukli folikuli➡️AIH - 👎
    10/22 Petrova➡️prc➡️ 2 🥚 👎 3/23 Sv. Duh➡️stim., 3🥚ET 1 👎 5/23 Sv. Duh➡️prc, ET 1 👎 7/23 Sv. Duh➡️stim., 4🥚ET 1 👎 1/24 Beta+➡️stim., 3🥚ET 2 ➡️test 12.dnt +➡️beta 15.dnt 1019.2➡️uzv 29.2➡️6+1❤️➡️amnio👌➡️it's a boy 💙

Žuži
    26. Srpanj 2024. 15:11

Leona i Kawa cure sretno danas na ultrazvuku ❤️
    Jurky hvala na optimizmu🥰
    NoraFora tko zna, možda su ta probadanja dobar znak s obzirom da kazes da ne sliče na ona pred menstruaciju. Radis sutra test ili ideš vadit betu?
    OceanMore znam da je lako reci, ali ne moras se bojati postupka. Stvarno nije toliko strašno kao šta sve mislimo prije nego krenemo u to. Znam da mnoge cure pišu kako im je prvi bio najteži. Kod mene je suprotno, svaki sljedeći mi je sve teži, postupak i čekanje koje izludi. Ali kod prvog postupka je sve novo, zanimljivo, ne znaš šta te čeka. Nemoj misliti da su ti godine prepreka, ima mnogo žena tvojih godina i starijih koje su uspjele. A ima i mladih kojima ne uspjeva. Tako da samo hrabro, a za sva pitanja smo tu🤗

👩🏻 34 👦🏻34, od 6/21, amh 6,52 pmol/L
    10 i 11/22 - AIH 👎🏼
    12/22 1Ivf KBC St, 4 js, 1 vraćen 👎🏼
    5/23 2 ivf, KBC St, 7 js, 5 oplođenih, vraćena 2 (biokemijska)👎🏼, 1 blastica ❄️
    7/23 Fet, trudnoća, srce stalo kucati u 9+6, spontani
    12/23 3 ivf, Cito, 3 js, 2 oplođene i vracene, beta 0👎🏼
    5/24 4 ivf, 3 js, 3 blastociste, 2 vracene👎🏼, 1 ❄️
    7/24 FET 👎🏼
    10/24 5 ivf, Repromed, 5 js, 3 opl, 1 morula👎🏼

• Tikvica
    26. Srpanj 2024. 15:40

Pozdrav svima, nije me neko vrijeme bilo jer…zivot😅
    Nisam popratila skoro nista ali sam dobila predivne vijesti pa Korni i Noelica, cestitam curke moje, uzivajte i izdrzite 🥰😘
    Jurki bas mi je bilo milo vidjeti trakicu, predivno, uzivaj usvakoj sekundi. 
    Sve ostale moje “stare” curke, da vas ne nabrajam, saljem vam zagrljaje i puse, cestitke onima koje su uspjele i zagrljaj jos onima koje se bore 🥰
    Nove curke, tezak je ovo put ali vrijedi ako na kraju drzite u rukama klupko srece. Samo hrabro❤️
    Pusa od baby L. 
    https://ibb.co/37BBvZJ
    https://ibb.co/XZbgPXj

👩🏻43/AMH 4,5 👦🏻46 ok
    12/21- 2 fol, ❌02/22-2 fol, ET2❌ 04/22-5 fol, ET 3,12dnt 213, 13 dnt 305, 17dnt 1226, 9+4💔 01/23- 2 fol,ET-2❌ 02/23 - prir. IVF,ET1❌03/23-2 fol,ET 1❌04/23-6 fol,ET 3, beta 14dnt 247, 16dnt 645❤️27.05.-uzv✅03.06.-uzv❤️16.06.-uzv ❤️✅
    28.06- uzv✅ Qualified180✅💙5uzv+MA scan✅ 21.11 Ctg/AS/uzv✅08.01.TA/ CR/
    13.01.2014. Baby L.💙

Leona89
    26. Srpanj 2024. 15:57

Sanjushka, Angeleyes, Jurky, Žuži hvala navijačice moje♥️😘😘
    Kawa sretno na UZV 🍀🤞🏻♥️
    NoraFora kod svake žene su simptomi različiti, neke ih ni nemaju, a meni tvoji zvuče super. Nadam se pozitivnom testu s tobom, sretno sutra🍀🤞🏻♥️😘
    Puno sam toga još iznad napisala i sve mi se pobrisalo, pa sorry koga nisam spomenula, budem kasnije ispočetka🥹♥️🥰😘
    …evo i današnjih doživljaja sa Sv.Duha🥴
    Znači danas ujutro oko 08 30 dolazim u prizemlje Sv.Duha kako bi izvadila prvo hormone štitnjače i progesteron. Kažem kako kasnije imam UZV pa kombinirani probir i da ću za to doći vaditi krv kasnije. Sestra na šalteru mi govori neka onda dođem iza UZV-a pa će mi sve izvaditi da me ne bodu dvaput. Ja pristanem, ne razmišljajući koliko dugo neću jesti, jer pijem terapiju za štitnjaču na prazan želudac i to uvijek tek nakon vađenja krvi. Dolazimo muž i ja u gin.amb. oko 08 40, bila sam naručena u 09 i 15. Sestra se nakon pol sata čekanja cca ispričava da je doktor nažalost u sali i da će ga se duže vrijeme čekati. Ljudi ulaze, izlaze, vrijeme prolazi, doktor dolazi nakon cca sat i pol čekanja, čekaonica se stalno puni. Pa doktor opet ode, pa se vrati i tako vrijeme prolazi. Dignem se i odem pitati može li muž samnom unutra, kaže sestra da će pitati doktora, ali da inače pušta, da nije problem i da se doktor vratio, te da moli za još malo strpljenja. Uglavnom, sad ulaze i neke žene koje su došle iza mene, jedna, pa druga, ja luda, gladna, muž kaže da sam već probljedila od gladi😂11 45 na satu, muž se diže, odnio vrag šalu i ode kod sestre. Izlazi on, sestra za njim i ulazi kod doktora, zatvori vrata, otvori ih i odmah me prozove🥹 ništa bez muža😅😂uglavnom morala sam vam se izjadati. 🐽Jedva sam čekala da mi izvadi krv, da popijem terapiju, da prođe još tih pola sata i da mogu pojesti napokon nešto, užas😵‍💫 Sve je u redu, sve odgovara tjednima, veličina i nuhalni nabor uredni. Zdrava bebica ♥️ doktor je bio iznenađujuće ljubazan, sve je objašnjavao kako je radio i baš je ostavio dobar dojam na nas. Doktor je rekao da ne moram brinuti kakav će nalaz krvi doći jer je UZV uredan a on nosi većinu nalaza🥰Jako sam bila sretna što je mužić bio samnom unutra i vidio bebicu napokon. Jako smo se razveselili kad smo vidjeli kako miče ručicama i nogicama.🥹 Vidjeli smo i kako cucla prst, šaljem slikicu, uživo je bolje naravno, ali vidi se i ovako♥️https://ibb.co/SwvMMm2

💃🏻89. Hashimoto,AMH 13,35 pmol/l
    🕺🏻89.Azzospermija,varikokela II.st.Mtese❌
    Donacija-Pronatal Prag-16.05.asp.14 fol.13🥚(10xMII, 3xGV),od 10🥚8 oplođenih,4BC odlične kvalitete,3🐧🐧🐧21.05.transfer 1odlične BC❤️7dpt➕1.Beta 03.06.13dpt1574❤️2.beta 05.06.15dpt4040😍1.UZV 20.06. imamo♥️mini anomaly scan- 12tt uredan,low risk ♥️20tt anomaly uredan- dečko💙🩵👣

angel eyes
    26. Srpanj 2024. 16:27

Norafora sretno, da test bude pozitivan 😘😘
    Leona ❤️❤️❤️❤️ predivno, slikica je top. Glavno da je sve dobro, ali baš su te namučili jutros.
    Tikvica beba L je pravi frajer, uzivajte 🥰🥰

👩 '83. hashimoto, oba jajovoda✂️
    🧑 '82. sve ok

2016. i 2023. tubarna (lapar., jajovodi ✂️)
    2020. stigla naša najveća sreća 🩵 (spontana trudnoća)
    2022. spontani u 7tt 💔
    03/24 IVF, Cito (Elonva, Orgaluntan, Menopur, Zymot) 8🥚, 4 oplođene, 2🐧 beta ❌
    05/24 IVF, Cito (Letrozol, Klomifen, Pergoveris, Orgalutran, Zymot) 2🥚, bez oplodnje
    08/24 IVF/ICSI, Cito (Pergoveris, Cetrotide, Zymot, Embryoglue) 3🥚, 1🐧 beta ❌
    “Gospodine ti znaš sve. Ti znaš da te ljubim.”

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.