Potpomognuta oplodnja vol. 9

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Dodo87
    23. Srpanj 2024. 11:07

Našla na portalu zdravlja i TORCH nalaz 🙂
    https://ibb.co/Vtw5tnY
    Ovo IgG znači da sam preboljela? Kakav utjecaj to ima sad? 🤔

👩1987, AMH 2.7 pmol/l, histero✅️, kariogrami✅️, MTHFR homoz., PAI1 heteroz.
    🧔‍♂️1987 sve OK
    1. IVF 2020. ET PETROVA - trudnoća od prve, curica💜
    2. FET 2023., beta ⛔️
    3. FET 2023., prokrvarila prije bete⛔️
    4. ET 2024. IVF klinika, missed ab u 8tt. 💔
    5. ET 2024. IVF klinika, beta⛔️
    6. ET 2024. Alea fertility ⛔️
    dodo87.forum@gmail.com

Dodo87
    23. Srpanj 2024. 11:08

Leonić, velike puse tebi i bebi ❤️❤️
    Hvala što me se sjetiš, nikako da ti pišem 😘
    Kako si? Kako se osjećaš?

👩1987, AMH 2.7 pmol/l, histero✅️, kariogrami✅️, MTHFR homoz., PAI1 heteroz.
    🧔‍♂️1987 sve OK
    1. IVF 2020. ET PETROVA - trudnoća od prve, curica💜
    2. FET 2023., beta ⛔️
    3. FET 2023., prokrvarila prije bete⛔️
    4. ET 2024. IVF klinika, missed ab u 8tt. 💔
    5. ET 2024. IVF klinika, beta⛔️
    6. ET 2024. Alea fertility ⛔️
    dodo87.forum@gmail.com

MimaR
    23. Srpanj 2024. 11:42

Pozdrav cure! Malo sam se izgubila sada putem...
    Ugl krenuli smo u obradu u Petrovu bolnicu početkom godine da bi jučer mi tamo rekli da ne rade postupke do daljnjeg i preporuka "upišite se sami negdje na listu za ivf". 
    Zvala sam Betaplus i IVF koji su mi rekli da su puni za ovu godinu i da ne upisuju.
    Može prijedlog gdje i na koju listu se staviti u neku državnu bolnicu da mi vrijeme ne curi više?
    Razmišljamo platiti jedan probni ivf, privatno, ali svakako negdje želim biti na listi hzzo-a! 

👱36god. 🧔41god.
    👱 Hashimoto, laparoskopija mioma🧔oligozoospermia
    Pokušavamo od 2022
    Amh 12,3 pmol/l

Molly8
    23. Srpanj 2024. 11:50

Imam pitanje javio mi je jucer doktor da ce mi dati recept za siofor jer mi je homa ir 2.3. Prije 6 mjeseci mi je bila 2. Koliko to moze utjecat na ishod i je li itko do sad pio ovaj lijek?

🙋🏻‍♀️33-AMH 8.2 , lagani PCOS, granicna IR,
    q10, vit D 3000, vitC 500, novolac i 2x siofor
    .
    🙋🏼33 - Oligoasthenozoospermia - terapija catafertyl, bioastin, umbiqunol
    9/2024 - ICSI - 4 js - 0 oplodenih

jane23
    23. Srpanj 2024. 11:59

Suprug je napravio spermiogram i detektirali su mu oligozoospermiju. Idući tjedan imamo razgovor s doktorom, no na nalazu piše da preporučaju inseminaciju. Zanima me je li prije inseminacije obavezno odraditi prohodnost jajovoda ili to procijeni liječnik?
    Također, imate li za preporučiti neki preparat koji bi mogao "popraviti" spermiogram? Prije par dana započeo je s crnim maca prahom.

👩🏻 🧔🏻‍♂️ 35 god. // AMH 34 pmol/L //

11.2024. Letrozol, Ovitrelle, IUI, biokemijska trudnoća /// /// 01.2025. Letrozol, Ovitrelle, IUI, čekamo betu 🙏

MimaR
    23. Srpanj 2024. 12:16

jane23

Suprug je napravio spermiogram i detektirali su mu oligozoospermiju. Idući tjedan imamo razgovor s doktorom, no na nalazu piše da preporučaju inseminaciju. Zanima me je li prije inseminacije obavezno odraditi prohodnost jajovoda ili to procijeni liječnik?
    Također, imate li za preporučiti neki preparat koji bi mogao "popraviti" spermiogram? Prije par dana započeo je s crnim maca prahom.

Jane23 moj suprug ima istu dijagnozu. Prvo su mi rekli obzirom da imam više od 35 godina da prohodnost jajovoda ne trebam raditi, da ću ići odmah na Ivf, a sada na zadnjem pregledu mi je rekla da moram napraviti prohodnost ipak.
    Tako da vjerujem da ako mene prije ivf-a šalju, da za inseminaciju moraš prohodnost napraviti pogotovo.
    Bitno da su ti čisti brisevi.
    Čarobnih preparata za spermiogram nema. Pomaže cink selen, d3, maca, neki mix tipa pro fertila i slično... Ali nisu garancija. 

👱36god. 🧔41god.
    👱 Hashimoto, laparoskopija mioma🧔oligozoospermia
    Pokušavamo od 2022
    Amh 12,3 pmol/l

tinčica1703
    23. Srpanj 2024. 12:37

Ja sam još uvijek na iglama, znači, nalaz je gotov, ali nije vidljiv na portalu zdravlja, a KBC Našice ne komuniciraju putem maila, ginekologinja i dr opće prakse su na godišnjem odmoru.. Kažu nek dođem po nalaz, i sad ovako psihički na rubu sloma živaca trebam vozit 40- ak minuta do Našica i nazad toliko da bih dobila rezultat, kako da ne vrištim sad kad tamo odem i ako je nalaz bete negativan???? Toliko sam na rubu sloma živaca da nije normalno, zovem tamo pitam jel može mailom ne može, pa de mi recite rezultate- ne smije. Kipim i vrištim 

39 ja👩‍❤️‍👨30 muž
    jajovodi ✂️ .; Rh imunisatio, AMH 8, normosperma
    1. postupak- clomifen ❌
    2. postupak. prirodni- aspiracija negativno ❌
    3. postupak- stanica prestala razvijati ❌
    4. postupak- beta ❌
    5. postupak Škvorc- beta ❌
    6. postupak Beta+ poliklinika- ET ❌
    FET 1 blastocista- biokemijska trudnoća 💔
    7. postupak, Elonva, odustala od aspiracije.
    8. Alea Fertility- 2 js, Et, 1 smrzlić vesnaa1985@gmail.com

Jurky32
    23. Srpanj 2024. 12:41

Tinčica, čekamo s tobom 🤞🥰
    Tera, TraTinčica, sretno na druškanju danas 🤞🥰
    Likbratz, ja na tvom mjestu nakon toliko dugo pokušavanja ne bi više gubila vrijeme nego išla odmah na ivf.. sretno 🤞🥰
    Dodo, ja ti znam reći samo za ovj IgG, znači da si preboljela i da imaš antitijela na to😘 Za trombofiliju će ti Saniii znati objasniti sigurno 🤗
    MimaR, Petrova od kraja 2022. ne radi postupke, samo konzultacije.. od državnih imaš Sv. Duh, Vinogradska i dalje ja ne znam, ali znaju cure koje su od tud. Sretno 🤞🥰
    Jane, kao što ti je MimaR već rekla, nema čarobnog napitka za popravak spermiograma, ali imaš na prvim stranicama foruma popis suplemenata koji bi mogli pomoći. Što se dijagnoze tiče, oligozoospermia nije baš pogodna za inseminaciju, govorim ti to iz vlastitog iskustva, ivf ili čak icsi bi tu bio puno bolji. Sretno 🤞🥰

👱‍♀️ 33, AMH 4.6,visok FSH 🧑 36, OAT
    8/22 Petrova➡️prc➡️AIH - 👎
    9/22 Petrova➡️stim., pukli folikuli➡️AIH - 👎
    10/22 Petrova➡️prc➡️ 2 🥚 👎 3/23 Sv. Duh➡️stim., 3🥚ET 1 👎 5/23 Sv. Duh➡️prc, ET 1 👎 7/23 Sv. Duh➡️stim., 4🥚ET 1 👎 1/24 Beta+➡️stim., 3🥚ET 2 ➡️test 12.dnt +➡️beta 15.dnt 1019.2➡️uzv 29.2➡️6+1❤️➡️amnio👌➡️it's a boy 💙

Barrbi7
    23. Srpanj 2024. 12:51

jane23

Ja sam morala obaviti prohodnost jajnika prije inseminacije. Pošto se spremamo opet za bebu do spermiograma pije isto što i prije 2 g.
    Naša kombinacija je:
    Profertil 2 dnevno
    Crna maca 2 dnevno
    Matična mliječ Radoševića 1 žličica
    Koenzim q10 
    Omega

💃34.g. Dg-PCOSlike
    🕺36.g. Oligoasthenozoospermia (dg iz 2022.)
    09/22 IVF/ICSI - Baby boy born 08.06.2023. 🩵
    Idemo po bebu br. 2🍀🤞

• likbratz
    23. Srpanj 2024. 13:06

Jurky32

Tinčica, čekamo s tobom 🤞🥰
    Tera, TraTinčica, sretno na druškanju danas 🤞🥰
    Likbratz, ja na tvom mjestu nakon toliko dugo pokušavanja ne bi više gubila vrijeme nego išla odmah na ivf.. sretno 🤞🥰
    Dodo, ja ti znam reći samo za ovj IgG, znači da si preboljela i da imaš antitijela na to😘 Za trombofiliju će ti Saniii znati objasniti sigurno 🤗
    MimaR, Petrova od kraja 2022. ne radi postupke, samo konzultacije.. od državnih imaš Sv. Duh, Vinogradska i dalje ja ne znam, ali znaju cure koje su od tud. Sretno 🤞🥰
    Jane, kao što ti je MimaR već rekla, nema čarobnog napitka za popravak spermiograma, ali imaš na prvim stranicama foruma popis suplemenata koji bi mogli pomoći. Što se dijagnoze tiče, oligozoospermia nije baš pogodna za inseminaciju, govorim ti to iz vlastitog iskustva, ivf ili čak icsi bi tu bio puno bolji. Sretno 🤞🥰

Znam da mi ne preostaje nista drugo,odradit cu ovo sada i ako se ne desi nista nakon 2 mjeseca def idem na IVF. Nemam sto cekati,novcano nam niie ni najmanji problem,ali psihicki nekako da podnosim to jako tesko. S obzirom da imam 26 godina i sta sam do sada sve prosla i imala operaciju cin-a3 prije 4 godine i svasta nesto. Mislim da bih jako tesko podnijela sve to. Ali budemo vidjeli,nemam bas puno izbora.🥹

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.