Potpomognuta oplodnja vol. 9

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    tinčica1703
    25. Srpanj 2024. 09:31

Dreamer sretno ti u prirodnom pokušaju 🤞❤️
    Tratinčica držim fige da ti svi nalazi budu uredni i ok 🫶
    Leona, Kawa sretno cure danas 💖
    Matajči draga, evo skupljam dijelove sebe i pokušavam se vratiti svom životnom optimizmu, nadam se da će te beta iznenaditi ipak i da ćeš donijeti malo veselja u forum, baš se zaredalo loše 🫂❤️
    Svim curam želim puno snage, sreće i veselja i nakon svega dužna sam vam svima reći veliko hvala, grlim vas sve 🫂🫂🫂

39 ja👩‍❤️‍👨30 muž
    jajovodi ✂️ .; Rh imunisatio, AMH 8, normosperma
    1. postupak- clomifen ❌
    2. postupak. prirodni- aspiracija negativno ❌
    3. postupak- stanica prestala razvijati ❌
    4. postupak- beta ❌
    5. postupak Škvorc- beta ❌
    6. postupak Beta+ poliklinika- ET ❌
    FET 1 blastocista- biokemijska trudnoća 💔
    7. postupak, Elonva, odustala od aspiracije.
    8. Alea Fertility- 2 js, Et, 1 smrzlić vesnaa1985@gmail.com

Matajči
    25. Srpanj 2024. 10:46

Evo cure da javim, beta ipak nije iznenadila, rezultat je <0.1. 🤦‍♀️
    Plan je u 9. mjesecu krenuti ponovo. Nadam se da će biti sve po tom planu jer moram ponoviti neke od nalaza zato što ističu za koji dan. 
    Od ponedjeljka suprug i ja idemo na godišnji, idemo malo dušu odmoriti, napuniti baterije! Idemo u nove pobjede! Nema predaje! 😊
    Naša borba traje već godinama, i skupi nam se ponekad sve i bude nam preteško, ali se uvijek sjetimo da radimo ovo za viši cilj i da Bog za svakog od nas ima put i plan. Naš je samo teži, ali znamo da nas na kraju toga puta čeka ono što najviše priželjkujemo i za što se borimo! 
    Sve vas grlimmmm  ❤️

👩28🧑27
    AMH 19, blaga trombofilija
    Pokusavamo od 2020.
    2020. - 2022. - 6 neuspjelih trudnoća
    2022. - 2 kiretaže uz 2 vanmaterične, desni jajovod ✂️ i MTX, resekcija lijevog jajnika (skinuta cista, spasen zdravi dio jajnika)
    Zbog MTX-a godinu dana zabrana prirodnog planiranja trudnoće.
    07/2024 - IVF - prirodni ciklus bez štoperice, 1 js, ET 3. dan ❌️
    08/24 - stimulirani ciklus (Gonal, Pergoveris, Orgalutran)
    "Idemo dalje, sve do medalje!" ❤

Ani32
    25. Srpanj 2024. 11:17

Cure💗🤗 Evo u utorak je bio transfer dva embrija❤️ Bilo je 12 jajnih stanica, oplodilo se 5. Dva trodnevna zametka vraćena, stavljeni u Embryoglue, 
    jedan odlican, jedan vrlo dobar, znaci jedan 10-stanični, jedan osmostanični, a ostali 6-stanični i jedan lošiji. Koliko se sjećam. A tri su ostala do 5.dana,a niti jedan nije uspio. A na sam dan transfera mi se još grčila maternica od punkcije, oko jednog jajnika vidljivo natečeno, jajnici strašna bol dok piškim i jucer isto, ne znam dali ce to utjecati na rezultat🤦‍♀️
    Evo nakon 2 tjedna napokon sam u svojoj kući, svom gradu. Koji divan osjećaj😊
    Nakon transfera mi je rečeno da ne moram mirovati nego sve normalno, a danas u otpusnom pismu piše da je preporučeno mirovanje do testa na trudnoću 😪 Sad ne znam stvarno sto da mislim...
    Jucer smo se vozili 500 km.. Stajali na odmorištima par puta, sve normalno. Došli doma, raspremala stvari od dvotjednog boravka u Zg.. Jedino sto nisam teško dizala, ni kovčege, to je suprug. Ali sam se saginjala, radila veceru, sve normalno pomalo. 
    Sad se bojim da nisam napravila problem zbog toga. Grudi i bradavice su me strasno boljele od stimulacije do jucer ujutro - do dan nakon transfera i prestale. I trbuh mi se ispuhao jutros😏 
    mam često probadanja u maternici, pa lagano hodam, ne radim nagle pokrete itd. A od danas samo ležim pa kako bude. Maternica mi je bila odlicno zadebljanja ali ne znam koliko točno. Nadam se jos uvijek mozda se zakači bar jedna mrvica🙏❤️ 
    Ali mi se ovo sve čini loše.. 
    Od 12 jajnih stanica, oplodilo se samo 5. Vraćena 2 trodnevna i nema smrzlića 😏 Dali mislite da je jača stimulacija mogla pomoći? Ili duža? 
    Da nesto bude bolje... Ili idući put na ICSI postupak 😏 Ne znam zasto se nisu oplodile, jesu li bile nezrele, sto je problem. Nezz. Nitko nije komentirao... A mislim da je to najbitnije u svemu ovome. 
    Bitno je da znam za buduće postupke reći mozda nekoj drugoj klinici sta se desilo prvi put.. Da znaju kakvu ce stimulaciju, koliko dugo, itd... 

👰32 - sactosalpinx, AMH 8,7 pmol/l,
    TSH ➡️1,4 (Euthyrox), Novalac
    🙎‍♂️40 - oligospermia ➡️
    5/2024 hipospermia (Fertilup)
    💥BetaPlus IVF - 7/2024. (Gonal F + Antag.+ Ovitrelle)
    Aspiracija 18.7.2024. - 12 🥚5 oplođenih
    Transfer 23.7.,vraćena 2 zametka➡️Beta 1,2 ❌
    🌠Najsnažnije priče su one neispričane🌠

• donna9
    25. Srpanj 2024. 11:41

Anii, ne brini zbog otečenih jajnika i vožnje. Ne mora to ništa značiti. Meni je isto bilo otečeno i bolilo me tijekom mokrenja. Nakon transfera nisam mirovala, ponašala sam se skroz normalno, išla na posao, na izlete, jedino nisam imala odnose desetak dana. Osjetila bi nekad probadanje u maternici pa sam mislila da stiže menstruacija. 
    Jesu li ti dali terapiju nakon transfera? Ja sam koristila dufaston i utrogestan. Uglavnom, mislila sam ništa od svega i na kraju evo zasad sve u redu.☺️
    Želim ti puno strpljenja i živaca sad u čekanju testa i bete i držim fige da bude uspješno!🥰 

💃ok 🤵oligoasthenozo/azoospermia
    05/24 - 1. IVF/ICSI - 7dnt ➕ , 1.uzv - 6+4❤️
    Nifty ✅ Stigao dečko☺️

angel eyes
    25. Srpanj 2024. 12:25

Matajci žao mi je 😔 odmori se, uživaj sa suprugom na odmoru i u nove pobjede na jesen 😘😘
    Oceanmore dobrodošla i sretno, neka uspije iz prve, treba vjerovati ❤️
    Milipe sretno sa svime, nadam se da ćeš riješiti polip i biti spremna za fet na jesen 🥰🥰
    Ani nadam se da će se ove dvije mrve u tebi izboriti 🙏🙏❤️❤️ meni su rekli isto lagane šetnje, ne treba stalno ni lezati. Drži se, sad je najtezi dio, čekanje 🥰🥰

👩 '83. hashimoto, oba jajovoda✂️
    🧑 '82. sve ok
    2016. i 2023. tubarna (lapar., jajovodi ✂️)
    2020. stigla naša najveća sreća 🩵 (spontana trudnoća)
    2022. spontani u 7tt 💔
    03/24 IVF, Cito (Elonva, Orgaluntan, Menopur, Zymot) 8🥚, 4 oplođene, 2🐧 beta ❌
    05/24 IVF, Cito (Letrozol, Klomifen, Pergoveris, Orgalutran, Zymot) 2🥚, bez oplodnje
    08/24 IVF/ICSI, Cito (Pergoveris, Cetrotide, Zymot, Embryoglue) 3🥚, 1🐧 beta ❌
    “Gospodine ti znaš sve. Ti znaš da te ljubim.”

Teich56
    25. Srpanj 2024. 12:47

Matajci zao mi je🌺 Sad cete na godišnjem napuniti baterije pa u nove pobjede u rujnu👍
    Ani drzim fige da se mrvice prikače.🥰
    A gdje mi je Žuži?

👸32g. AMH - 25, jajovod✂️🤵 44g. oligoasthenozoospermia
    kariogrami ✔️clexane💉
    11/23 missed ab 9tt💔
    1/24 - Sv.Duh - IVF - Bemfola+Ctd+Brevactid - 2❄️
    3/24 ET - missed ab💔
    6/24 FET✖️
    7/24 FET✖️
    11/24 - Sv.Duh - IVF - Gonal+Ctd+Ovitrelle - 2❄️
    ET trodnevni, beta 103.6, beta2 - 207.1, 5+6💚
    Panorama - stiže curica💓

Pebbles Flintstones
    25. Srpanj 2024. 13:40

Ani32

Cure💗🤗 Evo u utorak je bio transfer dva embrija❤️ Bilo je 12 jajnih stanica, oplodilo se 5. Dva trodnevna zametka vraćena, stavljeni u Embryoglue,
    jedan odlican, jedan vrlo dobar, znaci jedan 10-stanični, jedan osmostanični, a ostali 6-stanični i jedan lošiji. Koliko se sjećam. A tri su ostala do 5.dana,a niti jedan nije uspio. A na sam dan transfera mi se još grčila maternica od punkcije, oko jednog jajnika vidljivo natečeno, jajnici strašna bol dok piškim i jucer isto, ne znam dali ce to utjecati na rezultat🤦‍♀️
    Nakon transfera mi je rečeno da ne moram mirovati nego sve normalno, a danas u otpusnom pismu piše da je preporučeno mirovanje do testa na trudnoću 😪 Sad ne znam stvarno sto da mislim…

Ani32 - Ono sta sam ja zakljucila na ovom “putovanju” je da nije bitna kvantiteta nego kvaliteta. A osobno sam poboljsala kvalitetu jajnih stanica sa Jetricom tj. posto ne volim jest jetricu nabavila sam Grass fed beef liver sa iHerb-a  i druga stvar za koju mislim da je pomogla je Ubiquinol 200mg. Nakon uzimanja toga imala sam 4js, 3 zrele i sve su se oplodile i bile odlicne kvalitete. Dok u prosla 2 postupka bi imala 1-2js i nijedna se ne bi oplodila. Pa sad, slucajnost ili je to pomoglo ne mogu reci 100% ali ta 2 suplementa su svakako moja preporuka :) 

👩🏼‍💼🧑🏼‍💼 ‘90
    01/2023 - vanmatericna (prirodno)
    2 x IVF (kbc split)✖️bez oplodnje
    3. IVF (cito) 🤍

Žuži
    25. Srpanj 2024. 13:50

Teich56

Matajci zao mi je🌺 Sad cete na godišnjem napuniti baterije pa u nove pobjede u rujnu👍
    Ani drzim fige da se mrvice prikače.🥰
    A gdje mi je Žuži?

Tu sam🤗 Bas sam htjela pitati kako je kod tebe? Ima li kakvih simptoma? Kod mene nisu dobre vijesti, krenuo me jučer boliti stomak kao i uvijek pred mjesečnicu. Trebala bi mi doći kroz dva dana pa se nadam da i hoće sa mogu prestat s vaginaletama. Cerviks mi se isto spustio, sve se skupilo, jedva ubacim cyclogest. Jučer sam dobila neku crijevnu virozu pa kući malo bolujem 😅🙈 Svi oko mene su ih imali pa sam evo i ja došla na red

👩🏻 34 👦🏻34, od 6/21, amh 6,52 pmol/L
    10 i 11/22 - AIH 👎🏼
    12/22 1Ivf KBC St, 4 js, 1 vraćen 👎🏼
    5/23 2 ivf, KBC St, 7 js, 5 oplođenih, vraćena 2 (biokemijska)👎🏼, 1 blastica ❄️
    7/23 Fet, trudnoća, srce stalo kucati u 9+6, spontani
    12/23 3 ivf, Cito, 3 js, 2 oplođene i vracene, beta 0👎🏼
    5/24 4 ivf, 3 js, 3 blastociste, 2 vracene👎🏼, 1 ❄️
    7/24 FET 👎🏼
    10/24 5 ivf, Repromed, 5 js, 3 opl, 1 morula👎🏼

• donna9
    25. Srpanj 2024. 14:05

Ani32

Nakon transfera mi je rečeno da ne moram mirovati nego sve normalno, a danas u otpusnom pismu piše da je preporučeno mirovanje do testa na trudnoću 😪 Sad ne znam stvarno sto da mislim…
    Jucer smo se vozili 500 km.. Stajali na odmorištima par puta, sve normalno. Došli doma, raspremala stvari od dvotjednog boravka u Zg.. Jedino sto nisam teško dizala, ni kovčege, to je suprug. Ali sam se saginjala, radila veceru, sve normalno pomalo.
    Sad se bojim da nisam napravila problem zbog toga. Grudi i bradavice su me strasno boljele od stimulacije do jucer ujutro - do dan nakon transfera i prestale. I trbuh mi se ispuhao jutros😏
    mam često probadanja u maternici, pa lagano hodam, ne radim nagle pokrete itd. A od danas samo ležim pa kako bude. Maternica mi je bila odlicno zadebljanja ali ne znam koliko točno. Nadam se jos uvijek mozda se zakači bar jedna mrvica🙏❤️
    Ali mi se ovo sve čini loše..
    Od 12 jajnih stanica, oplodilo se samo 5. Vraćena 2 trodnevna i nema smrzlića 😏 Dali mislite da je jača stimulacija mogla pomoći? Ili duža?
    Da nesto bude bolje… Ili idući put na ICSI postupak 😏 Ne znam zasto se nisu oplodile, jesu li bile nezrele, sto je problem. Nezz. Nitko nije komentirao… A mislim da je to najbitnije u svemu ovome.
    Bitno je da znam za buduće postupke reći mozda nekoj drugoj klinici sta se desilo prvi put.. Da znaju kakvu ce stimulaciju, koliko dugo, itd…

Ani, palo mi sad napamet vezano za oplodnju, kažeš da ste išli na običan ivf, a ne icsi. Znaš li kakav je mužu bio spermiogram na dan aspiracije? Ako nije bio idealan, mislim da je moguće i da je on uzrok što ih se nije više oplodilo, odnosno ostalo za smrznuti, i da onda ima smisla pokušati sa icsi. 

💃ok 🤵oligoasthenozo/azoospermia
    05/24 - 1. IVF/ICSI - 7dnt ➕ , 1.uzv - 6+4❤️
    Nifty ✅ Stigao dečko☺️

Lali28
    25. Srpanj 2024. 15:02

Ani Hejj, evo ja cu odgovoriti jer mi se cini slicna prica mom slucaju. Bilo je 11 stanica, oplodilo se cca 5, vratili odmah za 3 dana osmostanicni koji nije uspio, i na kraju su samo jednoga do 5. dana i njega zaledili i evo njega su stavili za mj dana u prirodnom ciklusu i uspjelo nam je. Tako da neka te ne obeshrabri broj koji na pocetku zvuci savrseno 11, wow, a na kraju malo budes ipak u strahu sto ce biti. Ima sanse 🤞🏻 i da, ne brini zbog kretanja i da nesto ne pogriješiš. Ja sam prvo lezala doma i nista, a u drugom sam isla svugdje, pentrala se po kamenjaru i brala sparoge na suncu, i uspjelo je. Sretno! 

👩🏻29 god
    AMH: 0,862µg/L (1,20-9,05)
    🧔🏻‍♂️31 god asthenozoo->normo
    1/2024 - Gonal F
    31.1. aspiracija - 9 st
    3.2. ICSI, 5 oplođenih, ET 3-dnevnog ❌, ostao 1❄️
    11.3. FET blastice—> 8dnt + —> Beta 18dnt 8961, 7+1tj ❤️
    curica🌸 7.12.👶🏻🩷J

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.