Potpomognuta oplodnja vol. 9

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Slee
    13. Lipanj 2024. 13:02

Koliko cudne energije ovih dana ovdje! Na forumu sam od 1. mjeseca 2020. i prije je bilo svakakvih upisa pa smo bas iz tog razloga nas par cura dogovorile da napravimo na fejsu grupu missmama forum i tamo nastavimo pisati u zatvorenoj grpi kako bi se “zastitile” od padobranaca. S vremenom je i ta gupa postala otvorena. Umori se covjek. Uzasno je tezak ovaj put i zaista nitko tko nije prosao ne moze znati kako je to, pa cak niti doktori koji svo znanje imaju u malom prstu. Psihicki iscrpljene, prestrasene, demotivirane, tijela nam pate, medjuljudski odnosi pate, neshvacene ponekad cak i od bliznjih, cak i od partnera jedino sto zelimo je doci na forum i zakeljiti neki smajlic osobi koja to u tom trenutku treba kao sto cemo u drugom trenutku trebati mi. Leci u krevet prije spavanja, otpustiti sav stres i ukljucit se na forum i natipkati kako smo, sto se dogadja i provjeriti kako su nase suborkinje. Ovaj forum nije primarno informativan iako na pocetnim stranicama ima jako buno bazicnih informacija za pocetnike. Postoji i rodin tecaj na rodinom fejsu s korisnim informacijama. Razne stranice posvecene upravo tome. Na ovom forumu je primarno druziti se, potraziti utjehu, zabavu, pronaci one koji se osjecaju isto kao i mi kako se ne bi izgubile u samoci ovoga puta. Iako primarno nije informativan, nikad se nije dogodilo da neka cura svjesno taji neke informacije, cuva ih samo za sebe, svaka uvijek odgovori sto kako i zasto ako je se pita. Nekoliko puta sam stavljala popis svih pretraga na koje sam poslana, ali mi ne pada na pamet na svakoj ih stranici ponavljati za slucaj da netko nije procitao bas tu stranicu. Ako vam treba, pitajte me mail, rado cu vam ih poslati Fridafredova. Jako je lijepo bit takva podrska svom djetetu, mizete je savjetovati da nam se prikljuci i baljezga s nama bez opterecenja ili uvjetovanja da mora pisati jasnije, konstruktivnije i opsirnije, samo neka bude svoja i pise o tome kako se osjeca, planira s nama svaki buduci korak i tu i tamo posalje kojoj od nas smajlica. Djeluje oslobodjajuce, a i stvarno nam je jako lijepo ovdje, izuzev nekih situacija letecih kao ovih s Aurororom. 

👩🏻‍🏫👨🏼‍💻Oboje ‘89.
    🌀1..2020. vanmaternicna - jajovodi ✂️
    🌀5.2020. Beta+ ET - biokemijska
    🌀9. 2020. Beta+ ET - missed ab
    🌀12.2020. Beta+ fet ❄️ - bligted ovum
    🪄5.2021. Repromed - ET - prolutex, heparin, 7+1 imamo srce! 2.2.22. 🌊M💙
    🌀7.2024. fet ❄️ beta 0,1
    🌀10.2024. fet ❄️ beta 2,1
    🌷5.2025. (⏳)
    💌 mpodrame@gmail.com

Saniii
    13. Lipanj 2024. 13:02

FridaFredova svrnuti ću se još na ovo.
    Kao prvo očito si i jučerašnje prepucavanje pogrešno protumačila jer su izjave ogorčenosti došli od osobe koja je napisala 3 posta na forumu pa njeno mišljenje nebi ni trebalo biti bitno,ili misliš na moj komentar dodo gdje sam dala mišljenje o plaćanju privatnog postupka ,jer ako je to to ja sam frapirana činjenicom kako se ne čita sa razumijevanjem 😱 i čitam ponovo svoj post i nigdje ne vidim skrivenu namjeru ni ogorčenost ili potrebu da nedajBoze nekog povrijedim 😱.
    Vezano za komentar za betu ja sam ga napisala i to curi koja u svojoj povijesti bolesti ima 2 spontana i gdje su počeci trudnoće bili nepravilne bete . A zašto to napišem? Jer sam aktivna na ovom forumu od vol 4 mislim a sad je vol 9 i za svo to vrijeme sam upamtila ravno 2 slucaja gdje je nepravilna beta urodila dobrim ishodom (ne niska nego nepravilna beta).Jer da sam i ja u istoj situaciji bi htjela čuti realno mišljenje i kakvi sve ishodi mogu biti, a ne mišljenje bit će sve uredu jer to osjećam uz srdašce I djetelinu (btw ne smetaju me smajlici, dapače). Jer čemu davanje lažne nade? ili možda trebamo samo cvrkutati pozitivu a realnost ostaviti po strani? Ili možda širiti samo pozitivnu vibru na očite loše stvari i opet pritom ostaviti realnost po strani. Ja sam odavno skinula ružičaste naočale sa nosa kad je u pitanju Ivf I istom pristupam čvrsto stojeći na zemlji i čistim činjenicama, ali to netko mora i napisati..
    Drugo, ja se trudim zaista svima pomoći i širim svoje znanje temeljeno na iskustvu kad god mogu, ne jer mi se glumi doktora, odvojim dosta vremena za napisati post I svjesna sam da moji komentari ne sjedaju svakome, ali izvolite svi napišite svoje mišljenje, svoje iskustvo, ispravite ako griješim, naravno primjerenim tonom jer ja sam uvijek za konstruktivnu raspravu.

🙋‍♂️1982 normo
    🙋‍♀️1988 2020 jajovodi ✂️ amh 18, pai 4g/4g, mthfr
    1.Ivf Petrova 07/20 10js ET 1bc❌️
    2.Ivf 01/21 13js ET 2bc❌️
    FET 03/21 2bc❌️
    3.Ivf 06/21 14js ET 1bc❌️
    FET 01/22 1bc beta 9dnt 55, 131, 66 biokemijska❌️
    4.Ivf Skvorc 06/22 13js ET 2 trod 8st❌️
    FET 12/22 2bc ❌️
    5.IVF prirodni 02/23 ET 1trod 8st ❌️
    6.IVF 05/23 Alea fertility 7js 2bc
    FET 06/23 ❌️
    FET 09/23❌️
    7.Ivf 05/24 Repromed 9js 3bc Et 1bc❌️
    Fet 11/24 ❌️
    Fet 12/24 ❌️
    8.Ivf 02/25 Repromed 10js 3bc Et 1bc❌️

Saniii
    13. Lipanj 2024. 13:03

....Treće sorry ali ispada da si kontradiktorna, s jedne strane očekuješ preporuke za pretrage koje btw nama daje dr specijalist,a ne indiciramo ih sebi same, pa onda trebaš od dr ih i tražit jer u suprotnom ako ih mi damo ispada da glumimo doktore jel..
    Što se tumačenja nalaza tiče, svatko iole informaticki pismen može si sam očitati osnovne nalaze, a ovdje o istim raspravljamo dok cekamo kontakt sa dr, pa jel moguce da stvarno svaki put treba naglasiti da je to samo laicko mišljenje 🤦‍♀️, a uvjerena sam da ti isti nalaze svaki put i dodju do doktora i da se slušaju samo doktorske upute..
    Vezano za komentar za početnice u ivf-u i kako mogu pogresno razumjeti komentare.. lijepo je biti dobro informiran ali netko tko je na početku puta trebao bi imati kapacitet za prihvatiti i lošu medalju mpo-a, a to su što nose nepravilne bete, loši kariogrami, niski amh jer kako će znati u što se upusta ako sluša samo cvrkutanje, i jednom kad dođemo do pozitivne bete tek je početak, zato volim i sto su Ivf trudnice tu....

🙋‍♂️1982 normo
    FET 03/21 2bc❌️
    FET 12/22 2bc ❌️
    FET 06/23 ❌️
    FET 09/23❌️
    Fet 11/24 ❌️
    Fet 12/24 ❌️

Lauren
    13. Lipanj 2024. 13:07

Lunolina hvala ti

Drage sve, moja situacija je u potpisu, ultranizak AMH, prošla sam 2 stimulacije s letrozolima i klomifenima i jedan pokušaj ivfa koji je završio punkcijom 2 prazna folikula. Doktor je odlučio da napravimo pauzu koju smo napravili 3mj i zadnji put na folikulometriji je rekao da možemo napraviti još jedan oproštajni IVF. Kako sam ostala u šoku uspjela sam samo pitati kako to, a on je rekao "zbog smanjene rezerve" i da bi on još jednom probao, i citiram: pošto imate već jedno dijete, nakon tog IVF-a pokušavajte sami pa u "božje ruke" šta bude
    Je li to u redu? Ja sam bila spremna na sve, a on sad odustaje od mene. Što mislite zašto?

2019 prirodna trudnoća
    ja 36 god, POI, AMH 1,28 pmol, FSH 22,8
    2god traje borba za drugo
    MM 42g, spermiogram uredan
    01/24 - klomifen i TO ❌
    02/24 - Letrozol, štoperica i TO❌
    03/24 - blaga stim. (letrozol+gonal+menopur) punkcija 2 prazna folikula❌
    05/25 IVF i transfer jednog 3-dnevnog embrija, beta❌

Slee
    13. Lipanj 2024. 13:15

Ja volim komentare Sanni bas zato sto su realni i zena ima ocito jako puno znanja, svakom odgovoru se pomno posvecuje iako vrlo vjerojatno na neka pitanja odgovara i po tristoti put u zivotu. Jako je vrijedno imati u grupi podrske i nekoga poput nje.
    Sani, uvjerena sam da isto misle i ostale, vjerujem da si vec i umorna od svega, ali mislim da bi svima znacilo da ostanes s nama ovdje koliko god ovakve neke situacije mogu izbaciti iz takta.?

👩🏻‍🏫👨🏼‍💻Oboje ‘89.
    🌀7.2024. fet ❄️ beta 0,1
    🌷5.2025. (⏳)
    💌 mpodrame@gmail.com

Saniii
    13. Lipanj 2024. 13:16

FridaFredova u međuvremenu sam pročitala da ste stariji od nas pa oprostite na ovom ti jer se inače peršina starije, ali i ovo je forum na kojem nismo tako formalni ..
    Lauren vezano za skraćene cikluse mogu biti od stimulacije ali isto tako i od niske rezerve. Ako sumnjam u mišljenje doktora potrazi još jedno mišljenje. 
    Mogu još objasniti kratki ciklus i nemogućnost začeća,  dakle nije zbog toga što js neće stići sazrijeti, nego je problem u prekratkoj lutealnoj fazi. Potrebno je barem 12 dana lutealne faze da bi došlo do trudnoće.  Nakon O I oplodnje koja se događa u jajovodima embrij u fazi morule (4 dana star embrij) se spušta u maternicu I tu nastavlja razvoj do blastice (5-6  dana star embrij) nakon toga slijedi ugnježđenje ali tada endometrij mora biti receptivan i razine progesterona dovoljno velike da se održi ta trudnoća, a u kratkoj lutealnoj fazi endometrij se krene puno prije raspadati i samim tim nije receptivan. Dakle bitno ti je upratiti kad je bila O I lutealnu fazu pojačati dodatnim progesteronom tj produžiti je..
    Curke nek vam je sretno svima ❤️ 

🙋‍♂️1982 normo
    FET 03/21 2bc❌️
    FET 12/22 2bc ❌️
    FET 06/23 ❌️
    FET 09/23❌️
    Fet 11/24 ❌️
    Fet 12/24 ❌️

Slee
    13. Lipanj 2024. 13:17

A sad povratak na klasicne postavke:
    Anica cestitam na curici, predivne vijesti ❤️❤️❤️
    Dreamer jako mi je zao, uvijek se prioremimo na lose vijesti, ali ih je uvijek tesko cuti kada se potvrde. Koje si sve pretrage do sada radila? 
    Lauren u kojoj si klinici? Jesi razmisljala da potrazis drugo misljenje? 

👩🏻‍🏫👨🏼‍💻Oboje ‘89.
    🌀7.2024. fet ❄️ beta 0,1
    🌷5.2025. (⏳)
    💌 mpodrame@gmail.com

dreamer ❤
    13. Lipanj 2024. 13:29

Slee

A sad povratak na klasicne postavke:
    Anica cestitam na curici, predivne vijesti ❤️❤️❤️
    Dreamer jako mi je zao, uvijek se prioremimo na lose vijesti, ali ih je uvijek tesko cuti kada se potvrde. Koje si sve pretrage do sada radila?
    Lauren u kojoj si klinici? Jesi razmisljala da potrazis drugo misljenje?

Klasične krvne, hormonalne, histeroskopija

👧 33, pcos like, 👦 39, oligoasthenozoospermia
    •04/22 1.ICSI Petrova: ~ 6 bc❄
    1.FET 06/22 ❄ 1 bc ~ beta 0
    2.FET 07/22 ❄ 1 bc ~ beta 0
    3.FET 04/23❄❄2 bc~ beta 0
    4. FET 09/23 ❄❄2 bc~ 1.beta 84,6 2.beta 29.3 x
    •05/24 2.ICSI pol. Škvorc: ~5 bc ❄
    1. ET ❄ 1 bc ~ beta 0
    2. FET10/24 ❄1 bc ~ beta 0
    3. FET 02/25 ❄ 1 bc ~ beta 0
    4. FET 03/25 ❄❄ 2 bc ~ beta 0
    •06/25 3. ICSI pol. Škvorc: ~3bc ❄
    1. ET ❄❄ 2bc ~ 1.beta 564,5 ❤️ 2.beta 1119,5 ❤️ 1.UZV imamo❤️ 2. UZV missed ab 💔

Teich56
    13. Lipanj 2024. 13:40

Dodo87 pitala si na jednoj od brojnih stranica iza, za mengu nakon kiretaže 😅 ja sam prvu dobila nakon 6 tjedana i 5 dana. U bolnici su mi rekli da je od 4-6 tjedana normalno, pa čak i do 8.
    Dreamer zao mi je, neka smrzlici budu dobitni🌺

👸33g. AMH - 25, jajovod✂️🤵 44g. oligoasthenozoospermia
    kariogrami ✔️clexane💉
    11/23 missed ab 9tt💔
    1/24 - Sv.Duh - IVF - Bemfola+Ctd+Brevactid - 2❄️
    3/24 ET - missed ab💔
    6/24 FET✖️
    7/24 FET✖️
    11/24 - Sv.Duh - IVF - Gonal+Ctd+Ovitrelle - 2❄️
    ET trodnevni, beta 103.6, beta2 - 207.1, 5+6💚
    4.8.2025. stigla baby E💜

FridaFredova
    13. Lipanj 2024. 13:42

Saniii

FridaFredova u međuvremenu sam pročitala da ste stariji od nas pa oprostite na ovom ti jer se inače peršina starije, ali i ovo je forum na kojem nismo tako formalni ..

Ovo je sigurno neka zajebancija, jer ako je ozbiljno, onda je jako ružno. Nitko ovdje ne persira,al će se meni persirat,jer sam starija desetak godina, il je ovo način da mi se pokaže da nije uredu da pišem na ovoj temi,obzirom da nisam jedna od vas?

Tu sam, jer svim srcem vjerujem da nasa jako zeljena beba samo ceka da mi veliki napokon otkrijemo nacin i pomognemo joj da dođe u naše naručje

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Odustani

POVEZANI ČLANCI