Potpomognuta oplodnja vol. 9

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Lauren
    13. Lipanj 2024. 10:13

Lunolina izgleda da smo u isto vrijeme pisale komentar pa nisam vidjela tvoj odgovor. Hvala na odgovoru :)
    Meni se isto za cca 7 dana skratio. Inače su mi ciklusi od 25-30 dana. Jel se tebi regulirao? Šta ti je rekao doktor na tu situaciju? Ja sam napravila 3 mj pauzu i nisam uzimala ništa osim DHEA, Q10 i Omegu i pokušavali smo prirodno, ali ništa. Pitam se da li uopće može išta biti u tako kratkom ciklusu? Da li se u tako kratkoj folikularnoj fazi uopće uspije razviti jajna stanica? Možda u idealnim uvjetima da, ali kod smanjene rezerve sumnjam.

JA 35g , 2019 prirodna tr
    drugo pokušavamo 1,5 god
    AMH 0,7pmol, FSH 10,5
    MM 42g, spermiogram uredan
    01/24 - klomifen i TO - neuspješno
    02/24 - Letrozol, štoperica i TO - neuspješno
    03/24 - blaga stim. (letrozol+gonal+menopur) punkcija 2 prazna folikula

Teich56
    13. Lipanj 2024. 10:20

Anica Čestitam na curki💜🌺🥰
    Sunce drzim fige da sve bude ok za tjedan dana💜
    Mrvice divnoooo cestitke🥳
    Dreamer cekamo betu i nadamo se na pozitivi👍🥰

👸32g. AMH - 25, jajovod✂️🤵 44g. oligoasthenozoospermia
    kariogrami ✔️clexane💉
    11/23 missed ab 9tt💔
    1/24 - Sv.Duh - IVF - Bemfola+Ctd+Brevactid - 2❄️
    3/24 ET - missed ab💔
    6/24 FET✖️
    7/24 FET✖️
    11/24 - Sv.Duh - IVF - Gonal+Ctd+Ovitrelle - 2❄️
    ET trodnevni, beta 103.6, beta2 - 207.1, 5+6💚
    Panorama - stiže curica💓OTP 6.8.2025.

Dodo87
    13. Lipanj 2024. 10:24

Cure, mogu i ja pitati? Koliko ste nakon kiretaže čekale na mjesečnicu?
    I sad se već nekoliko puta spominju intralipidne injekcije.
    U koju svrhu se one dobivaju? Pretpostavljam da se isto naplaćuju.

👩1987, AMH 2.1 pmol/l, histero✅️, kariogrami✅️, MTHFR homoz., PAI1 heteroz.
    🧔‍♂️1987 sve OK
    Naš put počinje 2019. 🍀
    1. IVF 2020. ET - 👧💜
    2. FET 2023. ⛔️
    3. FET 2023. ⛔️
    4. ET 2024. missed ab, 8tt. 💔
    5. ET 2024. ⛔️
    6. ET 2024. ⛔️
    7. ET 2/2025, biokemijska ⛔️
    8. FET 4/2025 ❄️❄️, beta 8.5. ⏳️
    dodo87.forum@gmail.com

jabukica
    13. Lipanj 2024. 10:25

Anica, čestitam na curici! 💗💗
    Pebbles i Lucky, uživajte na druženju danas 🍀❤️
    Dreamer, nadam se da ce te beta iznenaditi! 🤞🏼🤞🏼🤞🏼🍀🍀🍀
    Sunce, odlične vijesti! Držim fige da mrvica ostane 🍀🤞🏼❤️
    Mrvica, jako je lijepo pročitati tako dobre vijesti! Neka bude sve u redu ❤️🤞🏼🍀

👩🏼 - '94, PCOS, AMH 136.7 pmol/L (60.5 ng/mL), 👨🏽 - '93, normo
    Pokušavamo od 5/2021. Od 12/2021 do 3/2023 Petrova - Letrozol
    1/2023 - 8tt missed ab.

Od 3/2023 Poliklinika IVF.
    10/2023 - 1. IVF rekovelle+cetrotide+decapeptyl - 5 ❄️, blagi hiper.
    26.1. FET 1BC, 7dnt +, beta 8dnt 104, beta 10dnt 313, beta 12dnt 809, 6+4 💗➡️ stiže dječak

• MiliPe
    13. Lipanj 2024. 10:28

Anica Cestitam na curici 🥰
    Sunce Nadamo se najboljem, drzim fige da bude sve dobro. Zelim ti srecu 🍀
    Mrvice Cestitam, koje iznenadjenje 🍀🥰
    BikMik Cestitam na ljepom duplanju, da sve bude u najboljem redu 🤞🏻
    Dreamer 🤞🏻 Za pozitivnu betu 🍀
    Giselle Meni su se ciklusi poremetili posle stimulacuje.Takodje sam odmah dobila cim sam prestala sa terapijom a posle su mi kasnili dani i po 2 tjedna. Sve je normalno treba proci vreme da se tjelo ocisti od hormona i vrati u normalu. 

🙎🏻‍♀️34 god sve uredu Amh 3,4ng
    🙍🏻‍♂️43 god asthenozoteratozo ⏩️ Normozo
    1.Icsi 6.23 ▶️ 19 js - 2 ❄️ u pn stadij Beta ❌
    8.23 Icsi ▶️ 16 🥚Nema ❄️ Beta ❌
    1.24 Icsi ( Elnova, Puregon, Orgalutran) 18 js 6 🥚 Nema ❄️ Beta ❌
    13.11 Fet 2x Morula Beta ❌
    3.2025 Pfc Prag 25 folikula > 9js(8 oplodjenih)

FridaFredova
    13. Lipanj 2024. 10:31

Evo me opet malo kod vas. Čitam vas svakodnevno, razveseli me svaki vaš dobar rezultat,a oni loši me bace u depru,jer ljudi smo, poistovjećujemo se lakše sa lošim nego sa dobrim, makar ja nisam u vašim borbama,sve me to dirne u srce, al kao što sam već rekla pokušavam bit podrška mojim dvjema curama, koje se bore da se ostvare ko majke. 
    Čitam jučer prepucavanja i razumijem i to, ljudi u nemoći postaju agresivni i skloni vrijeđanju, valjda misle,da će  njihova bol proći,ako druge jednako zaboli. 
    Evo uzet ću si za pravo, iskomentirat par stvari koje mi nemaju smisla, a zabole. Neki dan je jedna od vas napisala duplanje svoje bete, koja nije bila sto posto poduplana, na to je jedna od vas iskomentirala, ne citiram doslovno,pa me nemojte hvatat  za riječi, uglavnom iskomentirala je :draga moja, male su šanse da takvo duplanje bete bude uredu,al evo želim ti sve naj bolje. Čemu takav komentar, koji je smisao takvog komentara, ona koja je u toj situaciji može samo upast u još veću anksioznost i depresiju, ništa dobro iz takvog komentara, besmislen je, težak i baca i ono malo vjere i samopozdanja  na pod. 

Tu sam, jer svim srcem vjerujem da nasa jako zeljena beba samo ceka da mi veliki napokon otkrijemo nacin i pomognemo joj da dođe u naše naručje

FridaFredova
    13. Lipanj 2024. 10:31

Žene drage ne dajte sebi za pravo glumit doktore, netko ko je labilan, neinformiran, tek na početku ivf puta, netko tko još nije naučio i spoznao sve šta se spoznat i naučiti mora nije u stanju razumijeti takav komentar  u trenu straha i panike može napravit krivi potez i uništit nešto što je moglo izaći na dobro. 
    Još nešto, stranice i stranice podrške se ispišu, bezbroj srdaca, djetelina,zagrljaja, poljubaca,a nigdje konkretne informacije. Sve je to super i podrška je stvarno potrebna i spašava u krizama,ali dajte pišite i o odrađenim pretragama detaljnije. Zašto ste neku pretragu napravile, tko vas je i zašto uputio, kako je izgledao tijek pretrage.... 
    Evo jutros je Sunce napisala da prima intralipide. Mogla bih ja sad googlat intralipide i nešto zaključit laički, al mislim da je puno korisnije da Sunce napiše kako,zašto,zbog čega intralipidi, onda je to vjerodostojnije, jer je stvarno iskustvo kroz koje upravo prolazi, pa je sve skupa puno lakše razumjeti. 
    Ikar je isto napisala da je prošla bezbroj postupaka, pretraga i nije došla do željenog rezultat. Ikar, napiši nam koje si sve pretrage odradila,zašto,tko te uputio,koji su zaključci i komentari doktora,  jer to će bit jedna jako korisna i poučna priča......
    Leona je isto napisala da joj je 7. dan pao progesteron, pa su joj ga pojačali. Leona koji je komentar doktora zašto se taj progesteron spustio,a terapija je ista, nije nešto mijenjano? 
    itd da ne duljim, nadam se da razumijete o čemu govorim i da vas nisam uvrijedila. 
    Budite podrška,al pišite i detaljnije o svemu onome što će nekom biti korist na ovom teškom putu. 
    Iskreno i od srca vam želim da doživite onaj najsretniji događaj na svijetu,a to je primit svoju bebu u ruke <3

Tu sam, jer svim srcem vjerujem da nasa jako zeljena beba samo ceka da mi veliki napokon otkrijemo nacin i pomognemo joj da dođe u naše naručje

• BikMik
    13. Lipanj 2024. 10:35

Sunce, jako mi je drago da postoje dobre sanse da sve bude uredu, samo optimisticno i hrabro 🤗
    Wildflower, covjece kako vrijeme leti, vec prenatalni test radis :D. Kad si ti imala prvi UZ? 

TTC 08/2021 👰32 🤵34
    Biohemijska 10/22 Missed abortion 11ttc 03/23
    03/24 ICSI (Puregon, Granillex, Ovitrelle, Cyclogest)01.04. ET ❌ 2❄️
    04/24 FET, otkazan
    05/24 FET 7dnt +, 9dnt beta 187, 11dnt 532, djecak 💙

Jurky32
    13. Lipanj 2024. 10:42

Sunce, jako jako mi je drago da nije vanmaternična.. a za dalje ti svu sreću želim 🙏❤️🤞
    Lauren, ciklus se može poremetiti od stimulacije, ali skraćivanje ciklusa se često veže uz smanjenu razervu jajnih stanica..ne priča doktor bez veze..

👱‍♀️ 33, AMH 4.6,visok FSH 🧑 36, OAT
    8/22 Petrova➡️prc➡️AIH - 👎
    9/22 Petrova➡️stim., pukli folikuli➡️AIH - 👎
    10/22 Petrova➡️prc➡️ 2 🥚 👎 3/23 Sv. Duh➡️stim., 3🥚ET 1 👎 5/23 Sv. Duh➡️prc, ET 1 👎 7/23 Sv. Duh➡️stim., 4🥚ET 1 👎 1/24 Beta+➡️stim., 3🥚ET 2 ➡️test 12.dnt +➡️beta 15.dnt 1019.2➡️uzv 29.2➡️6+1❤️➡️amnio👌➡️it's a boy 💙

Lunolina
    13. Lipanj 2024. 10:44

Lauren ja sam ti sad ušla u 3. ciklus nakon stimulacije pa ćemo vidjeti kako će biti. Ja inace pratim ovulacijske trakice da znam otprilike kad ce mi doci M, a i da probam prirodno iako znam da je gotovo nikakva sansa da se primi 🤣 jednom prilikom sam imala ovulaciju 9. dan i pitala sam ginekologa je li moguca oplodnja takve stanice i rekao mi je da nekim zenama naprosto stanice sazrijevaju brze i mogu biti jednako kvalitetne kao i ovima kojima je ovulacija 15. dan, e sad ga ti znaj je li ona kvalitetna ili nije 🙃
    Kako to da si ostale suplemente ukinula i ostavila si samo navedene? 
    Meni su rekli da je u ovoj fazi poremecaj ciklusa normalan i uobicajen. Nadam se da ce se unormaliti uskoro jer mi se ne da imati mengu 2x mjesecno :D 

👱🏻‍♀️32 PAI-1 4G homozigot, AMH 17 pmol ➡ 19,9 pmol
    🧔🏻‍♂️32 sve ok
    Pokušavamo od 11/2022
    🏢 Škvorc
    2 & 3/24 IUI ❌
    4/24 IVF (Ovaleap 225, Orgalutran, Ovitrelle) 10🥚, 1🐣, 0 ❄️❌
    5/24 prirodni - 1 🐣 ❌
    🏢 Repromed
    10/24 (Pergoveris 200, Orgalutran, Brevactid) 9🥚, ET 🐣, 2 ❄️
    Stiže dečko 🩵

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.