Potpomognuta oplodnja vol. 9

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Johicaa
    13. Lipanj 2024. 15:03

Da se javim jer sam emotivna i pod hormonima pa moram nesto napisat jer ovaj forum pratim od '22 i citam ga svaki dan. 
    Sto se tice odabira klinika i drame oko toga da je bolje platiti nego se kljukati hormonima, vidim da se jednako postupa u mojoj privatnoj klinici i u vasim drzavnim. Nema tu neke pameti, ako sam ista naucila treba dobar embriolog , dr kojem vjerujes i zdrave spolne stanice..po mogucnosti blastica i da se poklope sve zvijezdice onda mozes bit i u najboljoj i najgoroj klinici..na isto ti dođe, ako cemo posteno. 
    Sto se mene tice ja kad iziđem preko vrata mogu me zvat kako hoce a bankomat i nije tako strašna uvreda moraju i oni od necega zivjeti. 
    Tokom ovog procesa svima nam je dostupna psiholoska pomoc i smatram da je nekim potrebna i nakon procesa. Kada iz cista mira po forumu napadamo osobe koje ne poznajemo skrivajuci se iza nekog imena, nesto ne stima i trebamo se zapitati sto nas tjera na to. Nikad nikom nebi pozeljela da prolazi ovo sto mi prolazimo, kamoli da bi se radovala tuđoj nesreći.
    .
    Ja sam izrazito zahvalna Sanii i Steli i svim ostalim curama koje sam zatekla tu nakon prvog neuspjesnog transfera. Ubrzo pomocu njih sam naucila zauzeti se za sebe i pitati za dodatne pretrage i informacije koje nekada sturo dolaze od dr pa ti platio ili ne. Ja sam se osjecala dobro jer israzujem i pokusavam sebi pomoci. Nikada nisam osjetila da sam postavila glupo pitanje ili neko pametovanje, ukoliko nebi dobila odgovor nasla bi istrazivanje i citala bi sama sta me zanima. Jer realno svi/vecina smo mi ovdje laici i zajedno istrazujemo ovu materiju, vise trazimo podrsku nego li "dijagnoze".
    .
    Uz duzno postovanje moramo ostati realni, nije isto gledati nekoga tko se pati i biti ta osoba koja to prolazi. Imajte i za nas razumijevanja sto trazimo utjehu ovdje i sto nam je nekada samo potrebna lijepa rijec i onda zatrpamo forum pozitivom i svima nam je bolje. Nemamo svi podrsku u svom okruzenju i nekada virtualni zagrljaj, srce i pusa ucine dan boljim.
    .
    Cure drage drzite se i samo hrabro 🩷

🌸'90, AMH 12,10, sve ok
    🐝'89, Retrogradna ejakulacija
    IVF/ ICSI(BiH)2022. 5❄️
    Fet No.3. 12/2023. 1❄️ 6dpt test +, 11dpt Beta 510, 13dpt 1050, Uzv. 14.02 ✔️
    21.08.'24 🌈💙👶🏻 3450 gr i 54 cm

Slee
    13. Lipanj 2024. 15:04

Sanjushka nisam znala da su stavile pitanja za ulaz u grupu. Prvo nas je bilo samo 15-ak cura s foruma, a onda su odlucile da prime i druge pa sam se ja izlogirala kao admin jer mi se nije dalo bas s tim bavit 😂 Vidim da su ostale adminice tri cure koje su ostvarile trudnocu i jedna koja je odustala od ivf-a pa mozda vise ni nemaju vremena uoravljati stranicom, iako vidim da izlaze nove objave. Ako hoces, javim se curi da te ubaci.

👩🏻‍🏫👨🏼‍💻Oboje ‘89.
    🌀1..2020. vanmaternicna - jajovodi ✂️
    🌀5.2020. Beta+ ET - biokemijska
    🌀9. 2020. Beta+ ET - missed ab
    🌀12.2020. Beta+ fet ❄️ - bligted ovum
    🪄5.2021. Repromed - ET - prolutex, heparin, 7+1 imamo srce! 2.2.22. 🌊M💙
    🌀7.2024. fet ❄️ beta 0,1
    🌀10.2024. fet ❄️ beta 2,1
    🍬5.2025. (⏳)

wildflower
    13. Lipanj 2024. 15:06

Johicaa

Da se javim jer sam emotivna i pod hormonima pa moram nesto napisat jer ovaj forum pratim od '22 i citam ga svaki dan.
    Sto se tice odabira klinika i drame oko toga da je bolje platiti nego se kljukati hormonima, vidim da se jednako postupa u mojoj privatnoj klinici i u vasim drzavnim. Nema tu neke pameti, ako sam ista naucila treba dobar embriolog , dr kojem vjerujes i zdrave spolne stanice..po mogucnosti blastica i da se poklope sve zvijezdice onda mozes bit i u najboljoj i najgoroj klinici..na isto ti dođe, ako cemo posteno.
    Sto se mene tice ja kad iziđem preko vrata mogu me zvat kako hoce a bankomat i nije tako strašna uvreda moraju i oni od necega zivjeti.
    Tokom ovog procesa svima nam je dostupna psiholoska pomoc i smatram da je nekim potrebna i nakon procesa. Kada iz cista mira po forumu napadamo osobe koje ne poznajemo skrivajuci se iza nekog imena, nesto ne stima i trebamo se zapitati sto nas tjera na to. Nikad nikom nebi pozeljela da prolazi ovo sto mi prolazimo, kamoli da bi se radovala tuđoj nesreći.
    .
    Ja sam izrazito zahvalna Saniii Stelii svim ostalim curama koje sam zatekla tu nakon prvog neuspjesnog transfera. Ubrzo pomocu njih sam naucila zauzeti se za sebe i pitati za dodatne pretrage i informacije koje nekada sturo dolaze od dr pa ti platio ili ne. Ja sam se osjecala dobro jer israzujem i pokusavam sebi pomoci. Nikada nisam osjetila da sam postavila glupo pitanje ili neko pametovanje, ukoliko nebi dobila odgovor nasla bi istrazivanje i citala bi sama sta me zanima. Jer realno svi/vecina smo mi ovdje laici i zajedno istrazujemo ovu materiju, vise trazimo podrsku nego li "dijagnoze".
    .
    Uz duzno postovanje moramo ostati realni, nije isto gledati nekoga tko se pati i biti ta osoba koja to prolazi. Imajte i za nas razumijevanja sto trazimo utjehu ovdje i sto nam je nekada samo potrebna lijepa rijec i onda zatrpamo forum pozitivom i svima nam je bolje. Nemamo svi podrsku u svom okruzenju i nekada virtualni zagrljaj, srce i pusa ucine dan boljim.
    .
    Cure drage drzite se i samo hrabro 🩷

❤️ ovo si jako lijepo napisala

'91, PCOS, AMH 29,4 pmol/L (4,1-58)
    '86, oligozoospermia
    Repromed:
    2mj/2024 - 1. AIH ❌
    4mj/2024 - 1. IVF - SET BC | 1 BC ❄️ | 9dnt β 262 | 11dnt β 769 | 13dnt β 1646 ➡️ 1. uzv 15.05. ❤️ Panorama low risk - it's a boy 🩵

Jurky32
    13. Lipanj 2024. 15:07

Lauren, tih nekoliko kratkih ciklusa mi se dogodilo dosta prije planiranja bebe tako da nisam išla doktoru radi toga. Ti svakako potraži drugo mišljenje, nemoj ostati na jednom. Sretno ❤️
    Marita, bravo, uskoro si PUPO 🤞🥰
    Saniii, nadam se da ostaješ sa nama 😘
    Želim zaobići raspravu, ali moram reći da realni komentari, tj. komentari koji spuštaju na zemlju na ovome forumu itekako imaju smisla. Zar nije logičnije novim ivf curama reći realno što ih sve može a i ne mora dočekati na ovome putu nego im reći da će biti sve super, a možda ne bude super. Moje prognoze su bile loše, od niskog amh, visokog fsh, smanjene rezerve, predlaganja donacije do lošeg kariograma. Ja sam to sve lakše prošla bez gledanja kroz ružičaste naočale. Toliko!
    😘😘😘😘😘 drage moje i sretno svima 🤞🥰

👱‍♀️ 33, AMH 4.6,visok FSH 🧑 36, OAT
    8/22 Petrova➡️prc➡️AIH - 👎
    9/22 Petrova➡️stim., pukli folikuli➡️AIH - 👎
    10/22 Petrova➡️prc➡️ 2 🥚 👎 3/23 Sv. Duh➡️stim., 3🥚ET 1 👎 5/23 Sv. Duh➡️prc, ET 1 👎 7/23 Sv. Duh➡️stim., 4🥚ET 1 👎 1/24 Beta+➡️stim., 3🥚ET 2 ➡️test 12.dnt +➡️beta 15.dnt 1019.2➡️uzv 29.2➡️6+1❤️➡️amnio👌➡️it's a boy 💙

dreamer ❤
    13. Lipanj 2024. 16:01

Slee

Dreamer a d vitamin? Mozda imunoloske pretrage i trombofiliju sad iako trombofilija ne bi trebala imati veze s implantacijom.
    Lauren mozda da probas nekako organizacijaki nesto smisliti i ipak otici u Zg na drugo misljenje, ne bih stala na jednom. Za nizak amh je navodno najbolji Alebic, mozda zatraziti konzultacije pa cuti najprije sto on na temelju nalaza savjetuje.
    Marita cestitam i sretno dalje ❤️
    FF koliki je amh Fridi? U kojoj je klinici, zaboravila sam? U fetu se nista ne aspirira, ovisi o tome ide li se u prirodni ili stimulirani, ceka se ovulacija ili dobra debljina endometrija i onda se vraca blastocista, ostalo sve kao i u svjezem.

D vitamin mi je dobar, a iskreno neznam što se misli pod imunološke pretrage 🫣 Za trombofiliju nisam bila poslana na kontrolu ali sam imala uključen clexane za svaki slučaj.

👧 33, pcos like, 👦 39, oligoasthenozoospermia
    04/22 1.ICSI Petrova: Rekovelle, Cetrotide, Decapeptyl x2 💉 ; ~ 6❄❤
    1.FET ➡️ 06/22 ❄ 1 blastica ~ beta 0
    2.FET ➡️ 07/22 ❄ 1 blastica ~ beta 0
    3.FET ➡️ 04/23❄❄2 blastice~ beta 0
    4. FET ➡️ 09/23 ❄️❄️2 blastice~ 1.beta 84,6 2.beta 29.3 😪
    05/24 2.ICSI pol. Škvorc: Ovaleap,Orgalutran, Ovitrelle~5 bc ❄️❤️
    1. ET ➡️ 1 blastica ~ beta 0
    2. FET➡️10/24 ❄️1 blastica ~ beta 0
    3. FET➡️02/25 ❄️ 1 blastica ~ beta 0
    4. FET➡️03/25 ❄️❄️ 2 blastice ~ beta 0

• Mariola_10
    13. Lipanj 2024. 16:05

Pozdrav svima, nisam nikada pisala do sad, no pratim vas i citam redovito od 8 mjeseca prošle godine. Probati cu skratiti maksimalno, a ako je i duzi post unaprijed se ispričavam  Nakon sto su mi odstranjenja oba jajovoda u 6 mj prošle godine, počinje nasa borba sa neplodnošću. Po uputi sa VV vadim hormone i dozivim sok, AMH nizak, FSH visok, vidim na doktorici da joj se jedva to gledati ali ajde, napravi pregled, neki folikul postoji i da mi klomifen. Dobro je to islo, no puklo prije punkcije i nista, cekamo sljed ciklus. Dosao je i 9 mj i opet odem tamo, ono jos gore, drugi doktor, jos se vise cudi, ne zna sta ce no kad je na vidio neku cistu uz folikul odahne i kaze nista ovaj put, preskacemo ali da mi da pijem DHEAu. Kako nisam bas spavala u tom periodu, noci sam koristi za istrazivanje i proucavanje, skuzim ja da je meni DHEA povisena i da ne bi trebalo to jos dodatno piti i tu shvatim da moram nesto mijenjati, da moram kopati dalje i odemo na par konzultacija privatno - u Beti+ su me isto isokirali pristupom i predlagali donaciju, te da nije da ja ne ostajem trudna zbog jajovoda nego radi hormona...njih dodatno necu komentirati, uz njih jos smo bili kod Lucingera, u IVFu i na kraju, secer na kraju odemo u Aleu kod dr A i tu se sve preokrenulo na pozitivu.

• Mariola_10
    13. Lipanj 2024. 16:06

Toliko dobar razgovor i toliko dobro sve raadjeno sa planom kako i sta napraviti da me to automatski toliko diglo i dalo neku neopisivu nadu. Pocela sam sa suplementacijom odmah, veliko hvala vama tu jer sam jako puno informacija sta i kako uzeti nasla upravo ovdje , takodjer sam si poslozila glavu, idem u borbu do zadnje stanice, team koji imam je super, a ako i ne bude pozitivan ishod, onda to tako mora biti, nije nam sudjeno. Kod njih smo imali 3 stimulacije, prva je rezultirala sa 2 folikula, 2 stanice, 2 zametka - vracen 1 drugi dan, ovaj drugi zamrznut 3 dan, nije uspjelo, sljed mj FET nije uspjelo. U sijecnju opet idemo, opet isto, 2 stanice 2 zametka, na moje inzistiranje pustamo ih do 5 og dana, nazalost ne dolaze do 5og. Idemo opet u veljaci, 1 folikul, pa cista, pa cista nestane, pa se pojavi drugi folikul, pa ne rastu, pa malo rastu, pa opet ne, svaka 2 dana folikulometrije cijeli drugi mj, punkcija 25 dan, jako kasno...ja sam vec otpisala taj pokusaj, dolazila sam tamo sva zbedirana no svaki put me dr A oraspolozio, dignuo me, vjerovao je vise nego ja u to da mozemo dobiti dobar embrij, nevjerovatan covjek.

• Mariola_10
    13. Lipanj 2024. 16:06

I tako je i bilo, 4.03. na treci dan smo vratili jedan zametak koji sad ima 18 tjedana, cekamo deckica, s kojim je za sada Bogu hvala sve kako treba biti. Svaki UZV, a u prvih 3 mj sam ih imala svaka dva tjedna jer sam primala i intralipide, je strah za sebe, tolika briga no svaki taj put si kazem Bogu hvala na ovoj brizi, takodjer na ljudima koje si mi poslao u zivot - cijeli Alea team - to su ljudi toliko strucni a opet toliko puni ljubavi, brige, strpljenja i isto bi pisala i pricala o njima i da nam nije uspjelo, ja sam plakala kada smo se oprastali s njima...a ne placem bas cesto 
    Sve ovo pisem zato jer cesto vidim probleme koje zene pisu, nizak AMH, visok FSH...bas kao sto sam imala i ja i uvijek osjetim potrebu da im kazem, moze se. Isto je menni trebalo, da cujemo nekada, moze se, a cesto sam to i cula od vas i od zena na drugim mjestima, zato vam jedno veliko hvala. Oprostite na duzem postu. 
    Zelim vam svima puno strpljenja, hrabrosti, snage, ljubavi, srece i doktore i ostatak team-a kojima cete vjerovati, to vam zelim od 

• Mariola_10
    13. Lipanj 2024. 16:07

O Boze, sve izlomljeno i smajlici na krivim mjestima, sorry svima. 

wildflower
    13. Lipanj 2024. 16:14

Mariola dobrodosla! Nemas se sto ispricavati za smajlice. Hvala ti na podijeljenoj prici sa lijepi zavrsetkom i zelim ti puno srece za dalje, da rodis zdravog deckica💕🥰
    Ulijevas nadu svim curama sa slicnim/istim problemom.

'91, PCOS, AMH 29,4 pmol/L (4,1-58)
    '86, oligozoospermia
    Repromed:
    2mj/2024 - 1. AIH ❌
    4mj/2024 - 1. IVF - SET BC | 1 BC ❄️ | 9dnt β 262 | 11dnt β 769 | 13dnt β 1646 ➡️ 1. uzv 15.05. ❤️ Panorama low risk - it's a boy 🩵

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.