Potpomognuta oplodnja vol. 9

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Lauren
    13. Lipanj 2024. 12:02

Jurky32 jesi li i ti imala sličnu situaciju? meni je rezerva strašno niska i strah me da me ovo sve skupa ne gurne još prije u menopauzu, a tek mi je 35. Znam da se veže uz rezerve, ali nekako mi je logično da se u tom slučaju ciklusi smanjuju postepeno, a ne da se tako naglo skrate za 7 do 8 dana, jer nikad nisam imala ciklus kraći od 25 dana (obično su 25-30, najčešće 27 ) Doktor ne govori gluposti,ali je bezobzirno od njega da sve veže uz rezervu i negira utjecaj stimulacije, jer isto tako već vjerojatno godinama imam nisku rezervu (jer sad mi je AMH 0,7pmol), pa su mi ciklusi uvijek bili uredni i imam sina od 4god.
    Lunolina evo vidim tvoju situaciju par stranica prije i vidim da si se i ti pitala jel to možda od DHE-e jer sam ju i ja uvela nakon tog neuspješnog postupka Mislila sam na 3 mj pauze od bilo kakvih stimulacija, a ove suplemente ( +vitamin D) pijem proteklih 6 mj i tu i tamo ubacim cink i selen. I da, ova menga 2 put mjesečno ubija
    Također vidim da su ti svi nalazi uredni i AMH ti je ok i vjerujem i nadam se da ćeš uspjeti, samo je pitanje vremena jer znam puno takvih parova koji su uspjeli. S obzirom na te nalaze nije realno da uspoređujem tvoje cikluse s mojima jer ja imam drastično manju rezervu, ali opet s druge strane (kao što sam iznad napisala i jurky) ta rezerva je vjerojatno i prije bila smanjena pa opet imam sina kojeg sam začela potpuno prirodno iz prvog pokušaja prije 5god i uvijek su mi ciklusi bili uredni.

JA 35g , 2019 prirodna tr
    drugo pokušavamo 1,5 god
    AMH 0,7pmol, FSH 10,5
    MM 42g, spermiogram uredan
    01/24 - klomifen i TO - neuspješno
    02/24 - Letrozol, štoperica i TO - neuspješno
    03/24 - blaga stim. (letrozol+gonal+menopur) punkcija 2 prazna folikula

dreamer ❤
    13. Lipanj 2024. 12:03

Beta 0 🥹 S obzirom da sam se pripremila, nije mi teško, mada, postojala je 0,01% nade ali eto💔
    Sad čekam povratni info od poliklinike što i kako dalje.
    Cure ako imate kakav prijedlog što bi mogla od pretraga napraviti ili pripremiti tijelo za FET, bilo što molim vas ne ustručavajte se napisati mi 🥰

👧 33, pcos like, 👦 39, oligoasthenozoospermia
    04/22 1.ICSI Petrova: Rekovelle, Cetrotide, Decapeptyl x2 💉 ; ~ 6❄❤
    1.FET ➡️ 06/22 ❄ 1 blastica ~ beta 0
    2.FET ➡️ 07/22 ❄ 1 blastica ~ beta 0
    3.FET ➡️ 04/23❄❄2 blastice~ beta 0
    4. FET ➡️ 09/23 ❄️❄️2 blastice~ 1.beta 84,6 2.beta 29.3 😪
    05/24 2.ICSI pol. Škvorc: Ovaleap,Orgalutran, Ovitrelle~5 bc ❄️❤️
    1. ET ➡️ 1 blastica ~ beta 0
    2. FET➡️10/24 ❄️1 blastica ~ beta 0
    3. FET➡️02/25 ❄️ 1 blastica ~ beta 0
    4. FET➡️03/25 ❄️❄️ 2 blastice ~ beta 0

Giselle
    13. Lipanj 2024. 12:04

dreamer ❤

Beta 0 🥹 S obzirom da sam se pripremila, nije mi teško, mada, postojala je 0,01% nade ali eto💔
    Cure ako imate kakav prijedlog što bi mogla od pretraga napraviti ili pripremiti tijelo za FET, bilo što molim vas ne ustručavajte se napisati mi 🥰

Žao mi je❤️❤️

Svi nalazi uredni
    Pokušavamo od 9.mj 2022.

Dodo87
    13. Lipanj 2024. 12:07

Dreamer, baš mi je žao, ja nemam iskustva, tako da će ti cure bolje reći što bi mogla napraviti, ali ti šaljem zagrljaj, bit će sve ok, smrzlići te čekaju, ako sam dobro zapamtila, 4?
    Eee pa nećeš moći disati od toliko djece 

👩1987, AMH 2.1 pmol/l, histero✅️, kariogrami✅️, MTHFR homoz., PAI1 heteroz.
    🧔‍♂️1987 sve OK
    Naš put počinje 2019. 🍀
    1. IVF 2020. ET - 👧💜
    2. FET 2023. ⛔️
    3. FET 2023. ⛔️
    4. ET 2024. missed ab, 8tt. 💔
    5. ET 2024. ⛔️
    6. ET 2024. ⛔️
    7. ET 2/2025, biokemijska ⛔️
    8. FET 4/2025 ❄️❄️, beta 8.5. ⏳️
    dodo87.forum@gmail.com

• MiliPe
    13. Lipanj 2024. 12:15

Dreamer Zao mi je 😔 Da li imas plan za dalje? Vidim da imas 4 smrzlica.. Kad si planirala naredni i dobitni Fet? Sto se tice priprema i nekih pretraga ja ti ne mogu puno pomoci.. Ja sam napisala da sam ja za svoj novi fet u sedmom mjesecu dobila letrozol od 2 dana ciklusa 5 dana da koristim.. Moj endo je ovog puta bio dobar ali doktorica je rekla da ne zna dal ce i sledeci biti dobar a sa letrozol ce biti sigurno. Ako ti ova info nesta znaci.. Kakav ti je bio progesteron? Ja sam u prvom fetu isto smedjarila i bilo je velika nula svaki sledeci put sam spricala prolutex i nije bilo vise smedjarenja ali nije bilo ni pozitivne bete..

🙎🏻‍♀️34 god sve uredu Amh 3,4ng
    🙍🏻‍♂️43 god asthenozoteratozo ⏩️ Normozo
    1.Icsi 6.23 ▶️ 19 js - 2 ❄️ u pn stadij Beta ❌
    8.23 Icsi ▶️ 16 🥚Nema ❄️ Beta ❌
    1.24 Icsi ( Elnova, Puregon, Orgalutran) 18 js 6 🥚 Nema ❄️ Beta ❌
    13.11 Fet 2x Morula Beta ❌
    3.2025 Pfc Prag 25 folikula > 9js(8 oplodjenih)

Kawa
    13. Lipanj 2024. 12:17

samo da se osvrnem premda me nitko ništa nije pitao: ovu temu pratim redovito od 10/23, upišem nešto tu i tamo jer se ne smatram kompetentnom za davanje savjeta ali ako mogu pomoći svojim iskustvom ili tražiti tuđe isto, rado ću to napraviti. Načitala sam se i ja, kao i sve druge cure, upisa što glupih, što nepotrebnih, što bezobraznih, što neprimjerenih i da ne pišem dalje epitete, ali nikad mi ne bi palo napamet ulogirati se u forum samo iz potrebe da napišem komentar na takvo nešto i potičem svađu ? kako je stela napisala, na jedno uđe, na drugo van. većina nas tu dolazi dobronamjerno, bilo bi dobro da tako i ostane ali zna se - sto ljudi sto cudi. nastavite dijeliti savjete i iskustva kako šture , tako i opširne, stvarno su zlata vrijedni i osobno ja sam iskreno zahvalna na ovom forumu i zajednici, a prije svega Sani. želim svu sreću ovog svijeta svim curama na ovoj temi - trudilicama, trudnicama i mamama, sve smo mi tu s istim ciljem bile ili tek došle. 
    dreamer jako mi je žao 

♀️ 28; PCOS, IR, AMH 34.1 pmol/L
    ♂️ astheno
    2024.: 2x IUI ❌️
    06/24 1. IVF: ET 1BC ❌️ 3❄️
    08/24 FET 1BC - 6dpt ➕️ ß 9dpt 204; 11dpt 406 🥰
    sin 💙

koalica2
    13. Lipanj 2024. 12:17

dreamer ❤

Žao mi je, vjerujem da će ti fet biti dobitan🥰❤️

Evo ujedno i mene zanima isto da li ima nešto što bi bilo dobro napraviti prije feta, da preporučate što doktori možda i ne potenciraju previše, ugl svaki savjet dobro dođe😊

dreamer ❤
    13. Lipanj 2024. 12:20

MiliPe

Dreamer Zao mi je 😔 Da li imas plan za dalje? Vidim da imas 4 smrzlica.. Kad si planirala naredni i dobitni Fet? Sto se tice priprema i nekih pretraga ja ti ne mogu puno pomoci.. Ja sam napisala da sam ja za svoj novi fet u sedmom mjesecu dobila letrozol od 2 dana ciklusa 5 dana da koristim.. Moj endo je ovog puta bio dobar ali doktorica je rekla da ne zna dal ce i sledeci biti dobar a sa letrozol ce biti sigurno. Ako ti ova info nesta znaci.. Kakav ti je bio progesteron? Ja sam u prvom fetu isto smedjarila i bilo je velika nula svaki sledeci put sam spricala prolutex i nije bilo vise smedjarenja ali nije bilo ni pozitivne bete..

Ovo mi je sada prvi put da sam smeđarila. Doduše ovo mi je bio i prvi ET. Do sada sam imala 4 FETa pa je i terapija bila drugačija. Nisu mi vadili progesteron ali sam i ja imala u terapiji od dana transfera prolutex tako da neznam. A što se tiče endometrija, nikad nisam imala problem s tim. Opet velim u fetovima sam bila na estrofemu jer pretpostavljam da je doc. iz Petrove tako lakše.

👧 33, pcos like, 👦 39, oligoasthenozoospermia
    04/22 1.ICSI Petrova: Rekovelle, Cetrotide, Decapeptyl x2 💉 ; ~ 6❄❤
    1.FET ➡️ 06/22 ❄ 1 blastica ~ beta 0
    2.FET ➡️ 07/22 ❄ 1 blastica ~ beta 0
    3.FET ➡️ 04/23❄❄2 blastice~ beta 0
    4. FET ➡️ 09/23 ❄️❄️2 blastice~ 1.beta 84,6 2.beta 29.3 😪
    05/24 2.ICSI pol. Škvorc: Ovaleap,Orgalutran, Ovitrelle~5 bc ❄️❤️
    1. ET ➡️ 1 blastica ~ beta 0
    2. FET➡️10/24 ❄️1 blastica ~ beta 0
    3. FET➡️02/25 ❄️ 1 blastica ~ beta 0
    4. FET➡️03/25 ❄️❄️ 2 blastice ~ beta 0

Sunce12
    13. Lipanj 2024. 12:31

FridaFredova

Žene drage ne dajte sebi za pravo glumit doktore, netko ko je labilan, neinformiran, tek na početku ivf 

Evo i ja cu ti isto odgovoriti posto me spominjes iako potpisujem poptuni komentar od  nase Sani.
    Mozda tvoje namjere i nisu lose, al nacin na koji se odnosis prema nama je potpuno nesto drugo. Ova grupa je grupa podrske, potpore i informacija. Ako ti se ne svida takav nacin, sta radis ovdje? Prolazimo sve skupa teske puteve, nekome uspije od prvog puta, nekome od 10 puta, a nekome nikad...Ne znam da li se komentar na betu odnosio na mene pa cu reci da sam ja netko kome je ovo bio 6. transfer, ima iza sebe dva misseda i vjeruj mi vrlo svjesno i racionalno stojim na zemlji. Ako nesto poput bete ne raste kako treba, sanse da ispadne dobro su male. I to je cinjenica. Odstupanja postoje i to su mi cure upravo pokazale i mene teskog pesimistu ohrabrile. Nitko ti nece uljepsavat stvari koje nisu crno na bijelo i meni to skroz odgovara. Druga stvar kao sto je ti je i Sani napisala imas par "drugacijih" stvari koje pojedini lijecnici daju ukljucujuci intralipide za koje sam ja saznala upravo ovdje. Pisalo se o tome na veliko pa si uzmi vremena i procitaj sve stare postove, naci ces brdo toga. Isti tako postoji u 21.stoljecu google pa istrazuj, tako je i svaka od nas. Ova grupa nije od jucer da se svaka predstavlja tko je i sta je, imas zato skraceno u potpisu, naravno ako netko zeli uvijek moze drugacije al generalno neke od nas su tu par godina i pratimo svi jedni druge. Opcenito ako imas kakvo pitanje dobit ces odgovor, al bez takvih nepotrebih komentara. Ne razumijem takve ljude koji upadaju kao padobranci s neba i pokusavaju sta? U zivotu osmijeh i dobra rijec otvaraju sva vrata, mislim da bi u tim godinama to covjek ipak trebao znati...

🧏‍♀️31, 🧏‍♂️33
    PCOS, endometrioza
    Brisevi ✅️ papa✅️histeroskopija✅️ nk
    stanice✅️ kariogram✅️
    2024; AMH 13,5
    Fet 6/23 👼 missed 11 tjedan💔
    Fet 2/24👼missed 6 tjedan💔
    Fet 6/2024 ⭐️ biokemijska💔
    Fet 11/2024 ⭐️biokemijska 💔
    Fet 12/2024 👼missed 7 tjedana💔

Lunolina
    13. Lipanj 2024. 12:31

Lauren sad razumijem za suplemente 😊 razumijem i tvoju brigu oko skracenja ciklusa uslijed niske ovarijske rezerve. I da, mozda nas dvije nismo usporedive, ali svejedno držim palceve da su se tvoji ciklusi pomrdali zbog stimulacije i da ima jos prostora da dobijes svoje drugo klupko srece ❤️
    I hvala ti na lijepim rijecima jednako tako se ja nadam da ces i ti uspjeti ❤️

Dreamer jebemu misa! Bas mi je zao. Zelim ti da ti FET bude uspjesan ❤️

👱🏻‍♀️32 PAI-1 4G homozigot, AMH 17 pmol ➡ 19,9 pmol
    🧔🏻‍♂️32 sve ok
    Pokušavamo od 11/2022
    🏢 Škvorc
    2 & 3/24 IUI ❌
    4/24 IVF (Ovaleap 225, Orgalutran, Ovitrelle) 10🥚, 1🐣, 0 ❄️❌
    5/24 prirodni - 1 🐣 ❌
    🏢 Repromed
    10/24 (Pergoveris 200, Orgalutran, Brevactid) 9🥚, ET 🐣, 2 ❄️
    Stiže dečko 🩵

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.