Potpomognuta oplodnja vol. 7

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    ⭐ Miss_Ivy ⭐
    16. Prosinac 2021. 11:37

✨Roxy ✨

Sanjarka ja isto ne vidim ali stvarno je mozda jos rano. Nemam bas iskustva s tim jer sam se ja taj jedini put kad sam imala crticu testirala tek 12dpt dvodnevnih.
    Miss Ivykako se ti osjecas? Neopisivo sam sretna zbog tebe. ☺️ Daaaa krecemo u ponediljak i ostajemo sve do 10.01 presretna sam 🥰

Joooj hvala ti ! Ja sam još uvijek suzdržana, ne usudim se veseliti. Super sam, najbitnije mi je da ne moram mirovati.
    Supeeeer, bas ćete uzivati! Sjećam se kao jučer kakav je feeling ići kući 

👩 40 👨 39
    *11/21 MPO Petrova, 22.08.2022.💙
    *02/24 Just happened, 03.11.2024.🩷

Asli 🌱
    16. Prosinac 2021. 11:45

Cure koje piju Novalac, 20% je snižen na web shopu ljekarne Vaše zdravlje: https://webljekarna.vasezdravlje.com/vitamini-za-trudnice-i-dojilje/novalac-prenatal-kapsule

🙋🏻‍♀️ '92 ✔️ 🙋🏻‍♂️'81 teratozoo.
    3.god pokušavanja, temp. odnosi 9 - 12/20
    1. Ivf stimulirani 1/21 - 2 vraćena 3-dnevna, beta 0
    2. Ivf u prirodnom ciklusu 4/21 - Prazna js
    3. Ivf stimulirani 6/21 - 2 vraćena 5. dana
    12 dnt - beta 680, 14 dnt - beta 1722
    9+3 ❤️💔 + hematom i mirovanje u bolnici
    14 + 6 💙 mirovanje doma
    2/2022. 👶🏻💙

Amelie
    16. Prosinac 2021. 11:50

Sunny_

Mpo dr mi je odgovorio da idemo sa heparinom od pozitivnog testa na trudnocu, a mozda i nesto prije. Da imam jak taj gen F II 20210 heterozigot i da me treba zastitit tijekom trudnoce 😕 pitala sam ga dal trebam prije transfera otic na konzultacije kod hematologa, pa mi je rekao da mogu ako želim 🤷‍♀️ što vi mislite dal bi bilo pametno jos se dodatno konzultirat sa hematologom? I ako imate preporuku za hematologa u ZGu?

Ja sam kod dr. Ane Boban na Rebru i ok mi je. Po njenom mišljenju ja nisam kandidat za heparin, ali budući da ga je MPO savjetovao da neće prekidati (ja sam došla kod nje prvi put nekad nakon što smo čuli srce, a s pikanjem sam krenula nakon pozitivne bete). Tak da mislim da ti nije nužno da odeš prije, ali ako želiš naruči se.. pitanje je samo koliko ćeš čekati sada na pregled a kad si trudna moraju te ubaciti;) I ne vjerujem iskreno da heparin može ne znam kaj škoditi.. a jbga ako napravi razliku naravno da je bitno! Sretno;)

Pokušavamo od 09/2019.
    2x missed ab 8 i 6tj (2020)
    09/21- beta 245❤️
    0.4 ml heparin 💉➡️ 25.tj. 0.6 ml
    05/2022 👶🌸💓

GPgirl
    16. Prosinac 2021. 11:57

Sunny_

Mpo dr mi je odgovorio da idemo sa heparinom od pozitivnog testa na trudnocu, a mozda i nesto prije. Da imam jak taj gen F II 20210 heterozigot i da me treba zastitit tijekom trudnoce 😕 pitala sam ga dal trebam prije transfera otic na konzultacije kod hematologa, pa mi je rekao da mogu ako želim 🤷‍♀️ što vi mislite dal bi bilo pametno jos se dodatno konzultirat sa hematologom? I ako imate preporuku za hematologa u ZGu?

Apsolutno da, jer nije to sam bitno u trudnoci nego i za druge stvari. Meni je moja npr rekla nakon loma obavezno heparin, nakon dugog leta avionom, obavezno nakon poroda i jako biti pazljiv u menopauzi (dodatne kontrole).

ja 40 - nizak AMH, 🧬V Leiden i PAI; muz 47 sve ok (IVF 5+ godina)
    KBC Ri - 2 x stimulirani IVF, 2 x prirodni IVF - ❌
    Podobnik - 1 x ICSI - ❌
    IVF poliklinika - 5 x stimulirani IVF, 1x FET: 4x ❌ 1x 💗
    07/24 - 8 stimulirani IVF - beta x3 ✅ Nifty Pro ✅ cekamo nasu djevojcicu💗 TP 17.04.2025
    od pocetka cuvanje trudnoce jer dosta skraceni cerviks zbog konizacije (AIS)
    Terapija: Cyclogest 2x, Clexane 0,4, Euthyrox 25 (+ moja standarna terapija)

Amelie
    16. Prosinac 2021. 11:58

Anči 💕

Din_don

Anči da li ti koristiš melatonin? Kod nas uopće nije odobren vise od 1 mg i kad sam pitala u ljekarni kažu da je to hormon i da nije za zezanje. Pa sad me zanima dal je kome od cura i mpo doktor preporučio za kvalitetu js?

Da..i koristim taj 1mg, ali svaki drugi dan…to je hormon kojeg tijelo proizvodi dok spavamo, ali ako si napeta, spavas u sobi s tv-om itd tijelo ga neće proizvodit…njega mozes pit ako slabo spavas, budis se umorna, itd..ja od kad ga pijem zaspem ko beba i spavam do alarma nista me ne budi…po savjetu sa foruma mjesec dana prije postupka cu pit 3mg…
    Meni je mpo doktor reko samo novalac, da je to dosta..ja rekla aha ok i opet kupila sve i svasta 😂
    Lucka dobro ti kazes sve je kako se rodimo i ja sam citala to sve, ali onda pročitas iskustva cura koje su u dobitnom postupku pile ovo i ono i onda se hvatas za to i krenes i ti pit sve i svasta 😂

Teško je odustati od Rebecce jelda🙈🙃 Iskreno, moguće je da to sve skupa ima jako malog učinka, ali zapravo imaš osjećaj da i ti nešto radiš i to te isto gura naprijed pa makar to bio i samo placebo efekt. Netko je napisao da mu nisu preporučili inositol. Meni su ga u inozemnoj klinici jedinog naglasili da je dokazano da može pomoći dok sve drugo osim folne su rekli da nisu sigurni i da ne mogu preporučiti, a ja sam se nastavila šopati. Iskreno jel mislite da se folna uzima oduvijek? Da se D vitamin pije oduvijek? Neki ga ne daju ni sada.. jednostavno svaki dan se otkrivaju nove stvari i medicina se razvija i NE znaju svi liječnici dovoljno o svemu tome. 

Pokušavamo od 09/2019.
    2x missed ab 8 i 6tj (2020)
    09/21- beta 245❤️
    0.4 ml heparin 💉➡️ 25.tj. 0.6 ml
    05/2022 👶🌸💓

Anemona
    16. Prosinac 2021. 11:58

Rainbow_Hope

Curke svima sretno danas ❤️
    Ne znam gdje vi vadite vitamin D, meni je u običnom labosu u bolnici na uputnicu gotov isti dan 🤦 Anči 5 kapi Oleovita je ništa, ja pijem 15 kapi…

U bolnici na uputnicu, uvijek za vitD kažu da je za mjesec dana, tako je to u Os 🤷 
    Privatno u pol.Agram je 250kn, pa mi se to ne plaća jer mi nije hitno.
    I ja sam pila plivit kapi, pa oleovit, i rekli su ni slučajno više od 4 kapi. Očito mi zato nisu ništa ni pomogli 😏
    Sad ćemo vidjeti jesam li uspjela s ampulama 🤞

💑 86'/84'(hipo-hashi, amh28, necroso, TESE)
    1.IVF 10.mj (rekovelle + orgalutran/ovitrelle)
    11/21 aspiracija: 12, 3 🐧💗💗💗
    11/21-histero
    02/22 FET 💗 prirodni+ovitrelle, 💔
    06/23 FET 💗💗 prirodni 💔
    "Misli dobro, pa će dobro i biti" 🙏

Anči 💕
    16. Prosinac 2021. 12:03

Anemona

Rainbow_Hope

Curke svima sretno danas ❤️
    Ne znam gdje vi vadite vitamin D, meni je u običnom labosu u bolnici na uputnicu gotov isti dan 🤦 Anči 5 kapi Oleovita je ništa, ja pijem 15 kapi…

U bolnici na uputnicu, uvijek za vitD kažu da je za mjesec dana, tako je to u Os 🤷
    Privatno u pol.Agram je 250kn, pa mi se to ne plaća jer mi nije hitno.
    I ja sam pila plivit kapi, pa oleovit, i rekli su ni slučajno više od 4 kapi. Očito mi zato nisu ništa ni pomogli 😏
    Sad ćemo vidjeti jesam li uspjela s ampulama 🤞

Osiječka bolnica posebna po svemu 😂 kao i Vinkovačka😂 
    Najjace mi je bilo kad sam isla na transfer pa nisu imali posteljinu nego su po krevetima rasirili one zelene papirnate plahte 🤦🏽‍♀️😂
    I meni su rekli max 5 kapi ni slučajno više 🤷🏽‍♀️

👩 1996 god.Sve ok,AMH 28
    🧑 1995. godAzoospermia - nepoznat uzrok
    KBC Osijek
    6/21 TESE, dobiveni spermiji
    9/21 postupak Gonal 150 IU, Orgalutran 0,25, Ovitrelle , 13.09 aspiracija : 9🥚 ➡️ 3 oplođene, nema 🐧 ➡️ 16.09 transfer 2 prekrasna embrija, beta 0,2 ❌
    03/22 postupak rekovelle 9,66, orgalutran 0,25, ovitrelle , 16.03 aspiracija 10 🥚 ➡️ 6 oplođenih, nema 🐧 , 21.03 transfer - 2 blastice 🤞🏻 ❌
    ⏯️

Sunny_🐣
    16. Prosinac 2021. 12:13

Gpgirl, Amelie ❤ hvala. Tražit cu ja konzultacije sa hematologom prije transfera. Ipak zbog dijagnoze MM mi imamo ogranicen broj postupaka pa želim biti sto sigurnija u svoje odluke. Ako je to uopce moguce u ovom svemu 🤯

👩35, PCO like, blaga tromb.
    🧔34, azoospermia - visok FSH, TESE postupak dr. H
    poliklinika Repromed
    1. ICSI (dugi protokol - sprej Suprecur, Puregon 225IU/150 IU, Brevactid) - 2 blastice
    7/21 ET 1 🌻 - vanmaterična 💔
    1/22 FET 1 🐧 (prirodni + booster), 28.01. PUPO 🍀, BETA 10dnt 259, 12dnt 741, 💉 heparin
    10/22 stigla naša sreća 👣 mala M 👧
    2. ICSI (isti protokol) - 1 blastica
    4/25 FET 1 🐧 ❌
    sunnysparkle7@gmail.com

Roxy ✨
    16. Prosinac 2021. 12:13

Miss Ivy bit ce to sve dobro kod tebe, vec se sve vidi a za srceko je prerano sad ce i taj 21.12. 💓 Da to je stvarno poseban osjecaj, kada izadjemo iz Sv.Roka kao da ponovo prodisem toliku srecu osjetim da to nije normalno. Bas me uvatila homesickness  😁🤭

💃35( sve ok) 🕺 33normo.
    1. IVF 02/21.( Gonal F, Fyremadel, Ovitrelle, Brevactid. 7js 6 oplodjenih. 2 trodnevne vracene.❌ 4 🐧.
    2.FET/20.05.21. 2 dvodnevna-missed ab.💔
    3.FET/09.10.21. 2 dvodnevna ❌
    Poliklinika CITO:
    4. IVF 07/22. 8js➡️ 6 bc
    ET. 02/08/22. 2 blastice ❌
    5.FET(stimulirani) 01/23 🐧🐧❌
    6.FET(stimulirani)07/23 otkazan transfer ❌
    7.FET(prirodni) 08/23 🐧🐧❌
    8. IVF(dugi protokol) 7 js➡️5 bc 🐧 freeze all
    9. FET 01/25. 1 blastica ❌️
    10. FET 03/25. 1blastica ❌️

Kacusha
    16. Prosinac 2021. 12:43

Cure meni u bolnici vitD dosao za jedan dan. 😁 Sretno svima 😊 GPgirl 🍀🌈

👱‍♀️39g, 👨‍🦰31g, 👩‍❤️‍💋‍👨2g,
    👱‍♀️AMH 7,78 pmol/l, NK ++, ANA poz, PAI 4g/4g, MTHFR mut
    👨‍🦰 Oligo-normo
    8 transfera, 12 embrija (7blasto, 3 morule, 2-3dnv)1 izvanmaternična. Poliklinika Škvorc, Podobnik, IVF. 🌈
    12mj 2022. posvojenje Emili 💜

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.