Potpomognuta oplodnja vol. 6

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    darliv
    25. Kolovoz 2021. 13:16

Mariaa94

Tweety88🐞

Mariaa94

Po njegovim rijecima trebala bih piti 3 ciklusa pa napraviti pauzu i onda opet

Pise ti ciklus terapije pa ciklus pauze pa ciklus terapije pa pauze pa opet terapije. Stimulacija u kombinaciji s folikulometrijama se zove tempirani odnosi kad ti dr kaze kad ce otprilike ovulacija i kad je najbolje vrijeme za odnose.

Onda u principu folikulometrija nije obavezna uz Letrizol?

Kako je Tweety napisala trebalo bi folikulometrije jer je moguce da ce uz terapiju biti jedna stanica, a moguce i cetiri, pet, i uz takve lijekove bi trebalo to drzati pod nadzorom. Ne razumijem da je doktor to tako olako odradio. To je neki mpo lijecnik ili? Jedno je viseplodna trudnoca kad ocekujes blizance, a drugo kad postoji mogucnost za trojke, cetvorke, sto nije nimalo bezazleno ni za majku ni za bebe.

Ja '88., mm '78.
    2018. - Petrova - 3 AIH ❌❌❌
    9/2020. Petrova - 1. IVF - 16 js -> 2 bc, ET 2 bc ❌
    4/22 Petrova - 2. IVF -13 js -> 4 bc; ET 1 bc ❌, 7/22 FET 🐧 ❌, 10/22 FET 🐧🐧 ❌
    3/23 Sv. Duh 3. IVF- 8 js -> 4 bc
    ET 1 bc ❌, 7/23 FET 🐧 ❌
    8/23 prirodna trudnoća, vanmaterična ❌
    6/24 FET 🐧🐧https://ibb.co/GJSYVsZ beta 14.dpt 4534, ❤️ 💔🟰💙
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    3/25 naša najveća ljubav je uz nas 💙🙏🏻

Tweety88🐞
    25. Kolovoz 2021. 13:18

Lindsay navijamo za bebu i da bude sve u najboljem redu ❤
    Istina Hope, bas kako Lindsay kaze 🥰. Uopce vise ni ne pomisljam da bi moglo opet krenuti 😘
    Maria94 prema primjeru tvog dr nisu, ali kod moje dr su obavezne iz vise razloga - provjera broja folikula (npr ako dobijes 4 folikula onda ti savjetuje da preskocis pokusavanje taj ciklus ili ides na IVF) i odredivanje najboljeg vremena za odnose.

💛🧡

petra30
    25. Kolovoz 2021. 13:35

Ej Mariaa94 iz mojeg potpisa vidis da smo "tu negdje" po "dijagnozi" koju zasad tocno nemamo. S time da ja brojim i nesto vise godina od tebe🙈😊. I ja sam u Petrovoj i ubrzo me ceka prvi Ivf. Meni je nakon prikupljenih nalaza isto receno probati sa ciljanim odnosima nekoliko mjeseci. S time da ja nisam dobila nikakvu terapiju. Što se tice folikulometrija, obzirom da nisam iz Zg, doktorica mi je rekla koristiti Lh trakice za praćenje ovulacije. I eto nas "ciljali" par mjeseci, nismo nista naciljali🙈. Znam da ti je trenutno košmar i panika u glavi, ali samo pomalo i hrabro❤️. Moj savjet ti je jedino, ono kaj su ti i druge cure rekle, a to je da provjeris jos te neke osnovne nalaze. I naravno uvijek mozes otici po drugo mišljenje 😊.

Ja-33- papa,brisevi, hormoni✓
    Mm-37- normo✓
    Radimo na bebi 3 godine.
    HSG-jajovodi prohodni-ciljani odnosi.
    IVF-10 mj.-Petrova-ovaleap-cetrotide-ovitrelle-14🥚
    16.10- transfer jedne blastice-biokemijska❌
    Ostalo 6 🐧❤️
    Fet-veljaca -transfer blastice-25.02-1. beta 351❤️2-770❤️ 6+2❤️
    5-12tt hematom+mirovanje
    12tt hematoma nema,nipt uredan-curica💖

iris_iris
    25. Kolovoz 2021. 14:09

Mariaa94 svakako prvo napravi nalaze hormona, AMH posebno. Mogu ti reć iz svog iskustva, meni je moja gin dala 3 mj klomifena dok se mi "pomirimo" s tim da moramo ić na IVF. Danas žalim za tim jer sam izbacila tad više jajašaca (od svog ionako skromnog broja), a jedan jajovod mi je zaštopan, to sam tek kasnije na svoju ruku išla provjerit, tako da su mi šanse bile još manje uz sve. I kao što cure kažu, pratila sam reakciju i tempirale smo najbolje vrijeme za odnose da se ipak iskoristi maksimalno. 

MOI:35g., endometrioza?/dermoid?, naznake adenomioze, nizak AMH
    MM: blaga asthenozoo
    MPO od 7/20
    10xIVF + 1xprekinut postupak zbog loše reakcije
    6xET - beta 0,
    3xneg. aspiracija,
    1xIVF>IUI popucali folikuli - beta 0
    iris676.iris@gmail.com

Sunny_🐣
    25. Kolovoz 2021. 14:26

Avocado žao mi je što te sad još i bolovi muce 🥺 drži se, nadam se da će brzo završiti ❤️ lavice ❤️
    ti si neki dan spominjala omibiotic probiotike. Sad gledam na njihovoj web stranici, ali uopće ne znam koji odabrati. Koji si ti koristila? hvala ti ❤️

👩35, PCO like, blaga tromb.
    🧔34, azoospermia - visok FSH, TESE postupak dr. H
    poliklinika Repromed
    1. ICSI (dugi protokol - sprej Suprecur, Puregon 225IU/150 IU, Brevactid) - 2 blastice
    7/21 ET 1 🌻 - vanmaterična 💔
    1/22 FET 1 🐧 (prirodni + booster), 28.01. PUPO 🍀, BETA 10dnt 259, 12dnt 741, 💉 heparin
    10/22 stigla naša sreća 👣 mala M 👧
    2. ICSI (isti protokol) - 1 blastica
    4/25 FET 1 🐧 ❌
    sunnysparkle7@gmail.com

AuroraB
    25. Kolovoz 2021. 14:33

Iris_Iris samo da napomenem da nisi mogla izbaciti više jajnih stanica ili "više potrošiti" svoju jajnu rezervu, jer to tako ne funkcionira... To bi značilo da netko tko u stimulaciji dobije 15 jajnih stanica, da si je smanjio jajnu rezervu za 15 stanica ili 15 mjeseci ako se podrazumijeva da mjesečno prilikom ovulacije izbacimo jednu jajnu stanicu. Dakle, svaki mjesec se u našim jajnicima formira nekoliko antralnih folikula, a bilo kojim oblikom stimulacije (klomifenom, letrozolom, ili punom stimulacijom) se zapravo postiže dozrijevanje tih naših jajnih stanica koje su ionako taj mjesec "niknule" u jajnicima.... 
    Mariaa94 svakako bi bilo dobro da izvadiš AMH i hormone kako su ti cure napisale, ali da te malo umirim, dr. Mihajlo Strelec je vrhunski stručnjak u svome području, a ne tamo neki žblj ginić koji ne zna svoj posao, tako da vjerujem da zna što radi... Možeš ga još eventualno pitati da li bi bilo dobro da u tom periodu ideš kod svog socijalnog ginekologa na folikulometrije kako bi bolje ciljali trenutak za hopsanje 

👩‍🦰36, AMH 11.3, LH 4.7, FSH 5.6 🧔 39 normo
    3x neuspješna IVF-a bez🐧 (Ovaleap, Rekovelle, Menopur) , od toga 1x izvanmaternična. 4x uspješan i 3🐧
    37 god., spontana trudnoća, 18tt, curica ♡

iris_iris
    25. Kolovoz 2021. 14:37

Hope33 jesi radila histeroskopiju po preporuci dr ili si sama inzistirala? Jesu li ti što otkrili s tom pretragom? 

MPO od 7/20
    6xET - beta 0,
    3xneg. aspiracija,
    iris676.iris@gmail.com

iris_iris
    25. Kolovoz 2021. 14:46

AuroraB

Iris_Iris samo da napomenem da nisi mogla izbaciti više jajnih stanica ili "više potrošiti" svoju jajnu rezervu, jer to tako ne funkcionira… To bi značilo da netko tko u stimulaciji dobije 15 jajnih stanica, da si je smanjio jajnu rezervu za 15 stanica ili 15 mjeseci ako se podrazumijeva da mjesečno prilikom ovulacije izbacimo jednu jajnu stanicu. Dakle, svaki mjesec se u našim jajnicima formira nekoliko antralnih folikula, a bilo kojim oblikom stimulacije (klomifenom, letrozolom, ili punom stimulacijom) se zapravo postiže dozrijevanje tih naših jajnih stanica koje su ionako taj mjesec "niknule" u jajnicima….
    Mariaa94svakako bi bilo dobro da izvadiš AMH i hormone kako su ti cure napisale, ali da te malo umirim, dr. Mihajlo Strelec je vrhunski stručnjak u svome području, a ne tamo neki žblj ginić koji ne zna svoj posao, tako da vjerujem da zna što radi… Možeš ga još eventualno pitati da li bi bilo dobro da u tom periodu ideš kod svog socijalnog ginekologa na folikulometrije kako bi bolje ciljali trenutak za hopsanje

hvala ti na ovoj info, mogu ti reć da si mi uljepšala dan  jer sam više puta čula da se zaliha iscrpljuje s čestim stimulacijama - a ja bi išla svaki mjesec da mogu, ma svaki dan haha, samo da uhvatim taj dobitni. a ako ću to svakako "izgubiti" taj mjesec, onda bolje iskoristiti koliko god često mogu.. ja stvarno nemam vremena za traćenje.. svakako mislim da sam potratila tih 3 mj klomifena jer je situacija bila teška i trebala sam ravno na IVF jer sam tad imala po 3-4 antralca po jajniku, a sad imam 1 eventualno 2. u rasponu od 2 godine... no dobro, bar ne moram žaliti u tom smislu da sam ih ispucala više nego sam trebala tada.. hehe hvala na ispravci! 

MPO od 7/20
    6xET - beta 0,
    3xneg. aspiracija,
    iris676.iris@gmail.com

⭐ Miss_Ivy ⭐
    25. Kolovoz 2021. 15:00

Roxy na mahove mi dobro, pa se onda vrati bol... Jos uvijek cekam ginekologa da se vrati s godisnjeg, pa da vidim papa test... U međuvremenu, idem na razneee uroloske pretrage, cisto da eliminiramo taj dio. Ugl, za sada sve ok i svi misle da sam luda 🤣🤣

👩 40 👨 39
    *11/21 MPO Petrova, 22.08.2022.💙
    *02/24 Just happened, 03.11.2024.🩷

Sunny_🐣
    25. Kolovoz 2021. 15:04

Avocado

Sunny_

Avocado žao mi je što te sad još i bolovi muce🥺 drži se, nadam se da će brzo završiti❤️ lavice❤️
    ti si neki dan spominjala omibiotic probiotike. Sad gledam na njihovoj web stranici, ali uopće ne znam koji odabrati. Koji si ti koristila? hvala ti❤️

Hvala ti draga Sunny
    Jooj daa ima ih baš puno vrsta. Ja sam ti koristila onaj stress 👍
    Kolko ste vi sad u pauzi?

hvala ti ❤️ ma ja sad čekam da dobijem mengu pa ću dogovoriti termin kod dr da vidim kakvo je stanje dole i dogovorimo daljnje korake. U postupak neću ići prije 12. ili 1. mjeseca, jer sam se sad u ovoj pauzi odlučila cijepiti. Jučer primila prvu dozu za 3 tjedna drugu. Čekat ću da mi prođe 3 mjeseca od druge doze do postupka, a dotad nek mi se tijelo odmara i sprema za FET. Eventualno bi odradila neke dodatne pretrage u međuvremenu, ali to želim iskomunicirtai sa dr. Kakav je tvoj plan za dalje? ❤️ 

👩35, PCO like, blaga tromb.
    🧔34, azoospermia - visok FSH, TESE postupak dr. H
    poliklinika Repromed
    1. ICSI (dugi protokol - sprej Suprecur, Puregon 225IU/150 IU, Brevactid) - 2 blastice
    7/21 ET 1 🌻 - vanmaterična 💔
    1/22 FET 1 🐧 (prirodni + booster), 28.01. PUPO 🍀, BETA 10dnt 259, 12dnt 741, 💉 heparin
    10/22 stigla naša sreća 👣 mala M 👧
    2. ICSI (isti protokol) - 1 blastica
    4/25 FET 1 🐧 ❌
    sunnysparkle7@gmail.com

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.