Potpomognuta oplodnja vol. 6

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Hope33
    25. Kolovoz 2021. 12:23

Tweety88🐞

Avocado 😔 uzas, drzi se 💪🏻💔 valjda nece jos dugo.
    Lindsayhvala ti na brizi 🤗. Staalo je 🥳, no svejedno i dalje mirujem do iduceg pregleda 30.8. Nadam se da je bilo dosta i da vise nece jer je bas tesko za psihu😒. Pocela sam smedarit na 7+4 jedan dan, onda opet na 8+6 prakticki u kontinuitetu do 10+3, s tim da sam 2 puta imala bas svjezu krv (nakon prvog sam bila na hitnoj i rekli su da je s bebom sve ok i da ne vide otkud krvarim 🤷🏻‍♀️). Danas sam 10+5 tt.
    Kako se ti osjecas? Kad ides vidjeti bebicu? ❤

Sad ce to proc:)) tako je i meni bilo, s tim da je meni od 5 plus 3 do 10 plus 3 pa cak i malo kasnije kad je hematom nestao jos znalo curkat...ma to je uzas za psihu

https://lmtf.lilypie.com/zJKHp1.png

Hope33
    25. Kolovoz 2021. 12:27

Mariaa94

GPgirl

Mariaa94

Hormone mi nitko nije ni spominjao jer kao sve je u redu ovako sa ciklusom i to pa nema potrebe 🤷‍♀️ samo zelim da nas ne muce predugo jer previse mi je te neizvjesnosti i straha. I imate li iskustva s dr. Mihajlom Strelecom u Petrovoj? Za sad mi se sviđa njegov pristup i sve ali vidim da su misljenja ljudi podijeljena

Hormoni su dio obavezne obrade u sklopu MPOe tako da mislim da ce te poslati da i njih izvadite, ako ne - trazi ih da naprave ili pitaj svoju ginekologicu za uputnicu za hormonalnu obradu.

I meni je bilo cudno jer sam ocekivala da ce to biti prvo sto ce napraviti ali eto kao misle da je to dobro pa ne treba, a i vise su se na supruga koncentrirali zbog spermiograma i cinjenice da je imao torziju testisa koja je prosla dobro ali ipak. Vidjet cemo sutra, a i imam punot oga za ispricati doktoru makar ispala glupa ali ne mogu spavat od pitanja u glavi 😕

Ne daj se zavlacit, i meni su govorili da sam super i to cak i mpo dr na prvom pregledu kad sam posumnjala da nesto ne stima vec nakon 5 mj neuspjelih pokusaja, na kraju paf amh nizak, fsh sve visi, ciklusi sve kraci, doduse meni je i muzev faktor, al znao je on imat i normozosp. pa se nista nije dogadalo, inzistiraj na svim pretragama ( hormoni, faktori koagulacije, histeroskopija, prohodnost jajovoda,..)

Arnoldica
    25. Kolovoz 2021. 12:36

Hope33

Arnoldica

Ponavljam pitanje od jučer. Šta nema nitko iskustva sa scratchingom endometrija?

Evo mogu ja odg, ja sam bila na tom scratchingu ciklus prije postupka, bila je histeroskopija u sklopu koje je napravljen scratching (lagano zagrebe na nekoliko mista endometrij, navodno pomaze implantaciji), meni nije tada pomoglo, al ne skodi probat, ima dosta cura kojima je pomoglo

To su i meni u sklopu histero radili i isto nije pomoglo. Mislila sam da sad kad je samo to se još nešto radi, provjerava, nemam pojma 😂

🧑29g PCOSlike, AMH 29.5, blaga trombo
    🧒34g, šetajući spermio. oligoastheno... --> normo
    1. 9/19 ICSI Rekovelle ❎
    2. 7/20 ICSI Rekovelle- biokem.❎
    3. 1/21 IVF- Rekovelle, 6🥚 ❎
    Histeroskopija ✅, NK stanice +++ pa normalno
    4. 6/21 IVF Gonal 200/150, 10 🥚, oplođeno 8, 2x trodnevna❎
    6 blastica 🐧
    1. FET 8/21 2🐧❎
    2. FET 10/21 2🐧 missed ab blizanačka 8tj 🌞🌞
    3. FET 3/22 2🐧 biokem. ❎
    11/22 spontana trudnoća, 8/23 rodio se mali 💙

Roxy ✨
    25. Kolovoz 2021. 12:45

Mariaa94

Ne znam jesam li ja luda ili bi prije propisivanja tableta trebalo doci do nekakve dijagnoze i uzroka svega

Pa jeli ti rekao da dolazis na folikulometrije da vidi kako ce tvoji jajnici reagirati na terapiju? Da ti zna rec kada bi trebala imati odnose. Kako je moguće da ti da terapiju a da te ne prati kako ti na to reagiras? Pila sam ja te tablete one se inace daju kod lijecenja raka mislim dojke ali kao pomaze i kod ovulacije. Na tablete sam dobro reagirala ali do trudnoće kod mene nije doslo ali iz nekih drugih razloga. Ja bi na tvom mistu potrazila drugog doktora i svakako provjerila hormone.

💃35( sve ok) 🕺 33normo.
    1. IVF 02/21.( Gonal F, Fyremadel, Ovitrelle, Brevactid. 7js 6 oplodjenih. 2 trodnevne vracene.❌ 4 🐧.
    2.FET/20.05.21. 2 dvodnevna-missed ab.💔
    3.FET/09.10.21. 2 dvodnevna ❌
    Poliklinika CITO:
    4. IVF 07/22. 8js➡️ 6 bc
    ET. 02/08/22. 2 blastice ❌
    5.FET(stimulirani) 01/23 🐧🐧❌
    6.FET(stimulirani)07/23 otkazan transfer ❌
    7.FET(prirodni) 08/23 🐧🐧❌
    8. IVF(dugi protokol) 7 js➡️5 bc 🐧 freeze all
    9. FET 01/25. 1 blastica ❌️
    10. FET 03/25. 1blastica ❌️

Hope33
    25. Kolovoz 2021. 12:58

Arnoldica

Hope33

Arnoldica

Ponavljam pitanje od jučer. Šta nema nitko iskustva sa scratchingom endometrija?

Evo mogu ja odg, ja sam bila na tom scratchingu ciklus prije postupka, bila je histeroskopija u sklopu koje je napravljen scratching (lagano zagrebe na nekoliko mista endometrij, navodno pomaze implantaciji), meni nije tada pomoglo, al ne skodi probat, ima dosta cura kojima je pomoglo

To su i meni u sklopu histero radili i isto nije pomoglo. Mislila sam da sad kad je samo to se još nešto radi, provjerava, nemam pojma 😂

Mozda ce sad radit histeroskopiju bas s biopsijom ovaj put? Meni nije slan uzorak na analizu

Tweety88🐞
    25. Kolovoz 2021. 13:00

Hope ❤ vjerujem i nadam se da hoce 💪🏻
    Maria94 ja sam pila Letrozol. On se koristi za stimulaciju ovulacije. Meni su objasnili neki nemaju dobre ovulacije (po cemu tocno nemam pojma) pa se onda to tabletama kao sto su Letrozol i Klomifen moze probati izregulirati. No uz stimulaciju ovulacije sam uvijek isla na folikulometrije da se vidi koliko imam folikula, odnosno kako sam reagirala. Neke zene uopce ne reagiraju (ne dobiju folikule) na neke doze, dok neke odreagiraju jako (dobiju hrpu folikula) i zbog toga se to mora pratiti. A otprilike koliko folikula, toliko potencijalnih beba. Tako da se i doza Letrozola moze i prilagoditi ovisno kako reagiras. Mislim da se reakcija moze pretpostaviti na temelju AMH (bar je tako meni dr), a cini mi se da ga ti nisi ni vadila ako sam dobro skuzila. U svakom slucaju, trazi vadenje hormona, folikulometrije dok pijes Letrozol ili drugog dr. Sretno 🍀

💛🧡

Tweety88🐞
    25. Kolovoz 2021. 13:05

Mariaa94

Po njegovim rijecima trebala bih piti 3 ciklusa pa napraviti pauzu i onda opet

Pise ti ciklus terapije pa ciklus pauze pa ciklus terapije pa pauze pa opet terapije. Stimulacija u kombinaciji s folikulometrijama se zove tempirani odnosi kad ti dr kaze kad ce otprilike ovulacija i kad je najbolje vrijeme za odnose. 

💛🧡

Lindsay
    25. Kolovoz 2021. 13:07

Roxy, tweety dobro sam. Isto psiha radi i brige se pale ali vjerujem u svoju bebicu.
    Pregled mi je 6.9. Bit cu 7 +2 .
    Hope bas lijepo tjesis :) doista to mislim. Sad ce to prestati kazes i ima da prestane :) 

Roxy ✨
    25. Kolovoz 2021. 13:13

Mariaa  u svakom slucaju ne moze ti rec da pijes tablete a da ne ides na folikulometrije. Ja sam na klomifen reagirala tako da sam dobila 4 folikula i doktorica mi je zabranila da imam odnose taj ciklus jer ju je bilo strah sta ako se svi oplode. Ona naravno ne moze znati jeli u svakom folikulu jajna stanica ali čisto mjera predostrožnosti. Stoga te svakako trebaju pratit da vide kako reagiras na terapiju. Za letrozol su mi rekli da on daje manje folikula nego klomifen ali svakako bolje kvalitete. Ja sam morala pit 1 tbl dnevno.

💃35( sve ok) 🕺 33normo.
    1. IVF 02/21.( Gonal F, Fyremadel, Ovitrelle, Brevactid. 7js 6 oplodjenih. 2 trodnevne vracene.❌ 4 🐧.
    2.FET/20.05.21. 2 dvodnevna-missed ab.💔
    3.FET/09.10.21. 2 dvodnevna ❌
    Poliklinika CITO:
    4. IVF 07/22. 8js➡️ 6 bc
    ET. 02/08/22. 2 blastice ❌
    5.FET(stimulirani) 01/23 🐧🐧❌
    6.FET(stimulirani)07/23 otkazan transfer ❌
    7.FET(prirodni) 08/23 🐧🐧❌
    8. IVF(dugi protokol) 7 js➡️5 bc 🐧 freeze all
    9. FET 01/25. 1 blastica ❌️
    10. FET 03/25. 1blastica ❌️

Arnoldica
    25. Kolovoz 2021. 13:15

Hope33

Arnoldica

Hope33

Arnoldica

Mozda ce sad radit histeroskopiju bas s biopsijom ovaj put? Meni nije slan uzorak na analizu

Ma to su mi radili u lipnju. I slali uzorak. Tad su mi otkrili nk stanice +++. Očito će sad bit samo scratching 🤷

🧑29g PCOSlike, AMH 29.5, blaga trombo
    🧒34g, šetajući spermio. oligoastheno... --> normo
    1. 9/19 ICSI Rekovelle ❎
    2. 7/20 ICSI Rekovelle- biokem.❎
    3. 1/21 IVF- Rekovelle, 6🥚 ❎
    Histeroskopija ✅, NK stanice +++ pa normalno
    4. 6/21 IVF Gonal 200/150, 10 🥚, oplođeno 8, 2x trodnevna❎
    6 blastica 🐧
    1. FET 8/21 2🐧❎
    2. FET 10/21 2🐧 missed ab blizanačka 8tj 🌞🌞
    3. FET 3/22 2🐧 biokem. ❎
    11/22 spontana trudnoća, 8/23 rodio se mali 💙

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.