Hej cure.. Imam jedno pitanje.. u srijedu imam konzultacije (KBC RI ali mislim da je svugdje kolko tolko isto?)…
N znam sta ocekivati, da li ce mi raditi uzv? Da li je vas partner bio s vama unutra i da li treba covid potvrda? Poslala sam im danas mail ali, posto ne znam da li sutra rade, ne znam kada ocekivati odg..
Pozdrav Lavice,
Ne znam kod koga si narucena za konzulatcije, ja sam lani bila u KBC RI kod prof Smiljan-Severinski i nisam bas bila zadovoljna njihovim odnosom. Sto se tice odgovaranja na mail, tesko da ces uopce dobit odgovor, na tel se ne javljaju i zaista se tesko dolazi do ikakve informacije. Za covid ne znam, meni nije trebala potvrda za konzultacije, pratnju ti nece pustit unutra, meni je radila uzv i uglavnom je samo razgovor i upoznaju se sa tvojom anamnezom i upute te koje sve nalaze moras napravit do sljedećeg puta. kad sve prikupis ide dogovor tek oko postupka..
Eto nadam se da sam ti pomogla i ako te jos sta zanima slobodno pitaj...
Zelim ti svu srecu!
👱♀️35👨🦱42
Duboka endometrioza IV stadij, 2018.laparoskopija,
2019.laparotomija,
2020.VI. IVF u KBC RI (Bemfola150, Brevactid), 1JS, ICSI oplodena i vracena 3.dan, prokrvarila prije bete, komplikacije nakon mj.dana upala zdjelice i ponovna laparaskopija
2021.X. IVF u Poliklinici IVF (Gonal 225+menopur 75, ovitrelle) 4JS, 2 oplodene i vracene 3.dan, beta 12dnt 61.5, 14dnt 29.6 😔
2022.IV. IVF u Poliklinici IVF (Rekovelle12+menopur150,brevactidx2) 4JS, 4 oplodene
Ma budući da mi je sve prvi put, novo i nepoznato, bez obzira na opetovano čitanje nekih stvari, uvijek imam nekih pitanja, kao i većina vas. A to može odgovoriti i shvatiti samo onaj tko prolazi kroz isto.
Moja pitanja su bila:
1. Jesu li to ok veličine folikula za 6.dan?
2. Jel ok debljina endometrija 7.9?
3. Pijemo li puuuno tekućine od početka stimulacije ili samo poslije aspiracije?
Eto još jednom, hvala 🙂
1. Ne sjećam se stvarno koliko su bili..
2. Odlično 💪 ne treba biti ni predebel..idealno je 8-12 mm ovisi o doktoru…
3. Ja inače pijem preko 2l tekućine dnevno, a u stimulaciji sam od prvog daba bockanja pila još dodatno pola litre do litru iso sporta
U kojem slucaju se pije iso sport?
Evo kopirano sa prvih stranica:
"Preporučuje se konzumacija 4-5 litara tekućine dnevno, voda, čajevi i izotonični napici (npr. isosport, zbog disbalansa elektrolita u tijelu) i strogo mirovanje. Liječnik će napraviti pretrage iz krvi i urina te će po potrebi infuzijom nadomjestiti sve što ste izgubili uslijed OHSS-a (npr proteini). Također, često će se davati i injekcije fragmina radi sprječavanja zgrušavanja krvi"
Hvala na odg. Ali nisam razumijela u kojem slucaju je to? PCOS?
Mislim da se to svima preporučuje da ne bi došlo do OHSS, ne samo u PCOS slučaju.
Pročitaj si prvih 3,4 stranice pa ćeš skužiti 😉
💑 86'/84'(hipo-hashi, amh28, necroso, TESE)
1.IVF 10.mj (rekovelle + orgalutran/ovitrelle)
11/21 aspiracija: 12, 3 🐧💗💗💗
11/21-histero
02/22 FET 💗 prirodni+ovitrelle, 💔
06/23 FET 💗💗 prirodni 💔
"Misli dobro, pa će dobro i biti" 🙏
Anči, vidim da si me pitala plan za dalje. U utorak cu zvati Vinogradsku i zamoliti da me stave na listu lijekova za 2 mj. Tražiti ću i konzultacije kod dr Bolanče, ali ću mu slati mail da me primi u svojoj privatnoj ordinaciji jer u Vinogradskoj nas toliko ima da te konzultacije traju 3 minute. Radije platim pa da mi se posveti. U međuvremenu, vježbanje i prehrana da do novog ciklusa skinem još barem 10 kg.
Curke, na forum je netko jednom napisao da ce slati pretrage na koji neki od doktora šalje nakon neuspješnih pokušaja. Ja to ne mogu naći, a puno bi mi značilo jer ovo mi je vec treca neuspješna implantacija. Ako koja ima, moj mail je tatjana.salaj5@gmail.com. Pa mi pls pošaljite
Ejla! Mene su slali na dodatne pretrage nakon 3 neuspjesna transfera. Sta te zanima? :)
Sve me zanima 😊. Koje pretrage, gdje, kako,zašto? Jel su našli šta?
Daj me cimni na mail pa ti posaljem sve :) gpgirlri@gmail.com
ja 40 - nizak AMH, 🧬V Leiden i PAI; muz 47 sve ok (IVF 5+ godina)
KBC Ri - 2 x stimulirani IVF, 2 x prirodni IVF - ❌
Podobnik - 1 x ICSI - ❌
IVF poliklinika - 5 x stimulirani IVF, 1x FET: 4x ❌ 1x 💗
07/24 - 8 stimulirani IVF - beta x3 ✅ Nifty Pro ✅ cekamo nasu djevojcicu💗 TP 17.04.2025
od pocetka cuvanje trudnoce jer dosta skraceni cerviks zbog konizacije (AIS)
Terapija: Cyclogest 2x, Clexane 0,4, Euthyrox 25 (+ moja standarna terapija)
Hej cure.. Imam jedno pitanje.. u srijedu imam konzultacije (KBC RI ali mislim da je svugdje kolko tolko isto?)…
N znam sta ocekivati, da li ce mi raditi uzv? Da li je vas partner bio s vama unutra i da li treba covid potvrda? Poslala sam im danas mail ali, posto ne znam da li sutra rade, ne znam kada ocekivati odg..
Ja sam isla sama jer korona. Ispunis papire koje ti daju. Onda sa dr prodjes sve opet (koliko pokusavate, bolesti ako imate…). UTZ nije bilo. Dobijes spisak sta sve morate obaviti. Kada sve prikupite opet se javljas na humanu i onda na drugim konzultacijama dogovarate sve oko postupka. Za konzultacije nije trebao pcr test (ja bila prije 2-3 tjedna cca).
Podobnik - 1 x ICSI - ❌
07/24 - 8 stimulirani IVF - beta x3 ✅ Nifty Pro ✅ cekamo nasu djevojcicu💗 TP 17.04.2025
Bajkica i Monikica24A zasto ne promijenite kliniku? I meni je dr. B dobar al tamo se situacija nece promijeniti. I zna se desiti da njega nema pa netko drugi (dr. K ili dr. T.) uletavaju i meni to nije onda to. Ja sam zato presla kod dr. G. u polikliniku IVF.
Al inace sestre i dr. B. daju svoj maksimum u danim uvjetima i stvarno su ok.
Za sad ostajem tamo jer imam smrzliće kod njih. A i živim relativno blizu Vinogradske pa kad moram svako malo tamo zgodno mi je da ne gubim puno vremena, radim od kuće pa mi nije problem "skoknut" na uzv.. I jako mi je važno da se svi zahvati i uzv-ovi rade i vikendima i blagdanima bez iznimke, smatram suludim da ne poliklinike tako ne rade, ja stvarno ne znam kako se to rješava u drugim ustanovama, ako meni ovulacija pada na svi svete 01.11, onda se aspiracija radi tada, ne kužim kako drugačije? Koliko sam polovila samo Petrova i Vinogradska rade tako, ispravite me ako griješim?
ja-38 g., AMH 10.1; inzulin. rez.; on-39 g. dg. oligoasthenozoosp;
14.2. prirodnjak; 22.2. ❌ ovulacija
06.3. 1. stim. - Rekovelle, Menopur, Cetrotide; 18.3. asp. (4 js); 21.3. ET -1 trodnevni; ❌
02.6. - prirodnjak; 06.6 neg. asp. ❌
04.9.21 - 2. stim.: Bemfola, Cetrotide; AMH 15.6; asp. 17.9.- 5 js; 🐧🐧🐧 🐧- ET 22.9 1 blastica-❌
13.11. FET 🐧; b- 96,9; b-259,2; b-677; 21.12. UZV 7+6 imamo 💙 Baby Viktor 19.07.22.
Curke, kakva su vam iskustva sa menstruacijom nakon neuspješnog transfera? Meni je svaki put bila normalna, jaka, a sad vec tri dana samo smeđkasto tu i tamo malo roze krvi, a količina da čitav dan s jednim uloškom mogu biti. Naravno da ga mijenjam, al kužite kaj hocu reci. Ne živim u lažnoj nadi, 11 dnt beta je bila manja od 1,2 ali mi je čudno….. pa molim iskustva 😊
to ti je normalno, ja sam svaki put smeđarila po 4-5 dana sigurno dok nije krenula prava menstruacija. tijelo ti se čisti ..
06.3. 1. stim. - Rekovelle, Menopur, Cetrotide; 18.3. asp. (4 js); 21.3. ET -1 trodnevni; ❌
04.9.21 - 2. stim.: Bemfola, Cetrotide; AMH 15.6; asp. 17.9.- 5 js; 🐧🐧🐧 🐧- ET 22.9 1 blastica-❌
13.11. FET 🐧; b- 96,9; b-259,2; b-677; 21.12. UZV 7+6 imamo 💙 Baby Viktor 19.07.22.
Monikica Poliklinika IVF isto radi blagdanima/vikendima. Kuzim za smrzlice. Meni nazalost zbog niza faktora nije ni doslo tamo do smrzlica tako da sad pokusavam srecu na ovaj nacin. Meni je Vinogradska blize doma, a IVF blize poslu. Al ono. U Vinogradskoj sam nekad cekala 5 min, a nekad sat i 45 min.
💁♀️ 33 god (AMH 9.2)
👦🏻 36 god (normo)
Pokušavamo od 12/2019
Vinogradska
2 AIH (Femara) ❌
4/2021 IVF stimuliran, ET jedan trodnevni (blighted ovum)
9/2021 IVF u prirodnom ciklusu, (odustali, stali rasti folikuli)
Poliklinika IVF
10/2021 IVF stimulirani, ET dva trodnevna (biokemijska)
3/2022 IVF stimulirani, ET dva trodnevna, 7+1 ❤️❤️, mini anomaly, Panorama, anomaly ✅ dvojajčane curke rođene 28.11.2022. 👨👩👧👧
Anči, vidim da si me pitala plan za dalje. U utorak cu zvati Vinogradsku i zamoliti da me stave na listu lijekova za 2 mj. Tražiti ću i konzultacije kod dr Bolanče, ali ću mu slati mail da me primi u svojoj privatnoj ordinaciji jer u Vinogradskoj nas toliko ima da te konzultacije traju 3 minute. Radije platim pa da mi se posveti. U međuvremenu, vježbanje i prehrana da do novog ciklusa skinem još barem 10 kg.
Curke, na forum je netko jednom napisao da ce slati pretrage na koji neki od doktora šalje nakon neuspješnih pokušaja. Ja to ne mogu naći, a puno bi mi značilo jer ovo mi je vec treca neuspješna implantacija. Ako koja ima, moj mail je tatjana.salaj5@gmail.com. Pa mi pls pošaljite
Ejla! Mene su slali na dodatne pretrage nakon 3 neuspjesna transfera. Sta te zanima? :)
gpgirl zanima i mene pa ću ti se i javiti 😊
gpgirl zanima i mene pa ću ti se i javiti 😊
You have mail :)
Podobnik - 1 x ICSI - ❌
Ispričavam se ako dolazim kao padobranac ali nadam se da nije problem i da mi možete pomoći. 😊Naime, dobila sam prvi termin na humanoj (Petrova) u siječnju 2022.! Obzirom da imam vremena do tad, mislila sam možda obaviti neke pretrage, pa me zanima ako tko zna koje pretrage traže? Žao mi je da sad čekam toliko pa nakon tih konzultacija jos da izgubim vrijeme ako mogu nesto prije obaviti... Ako me kružite što hoću reći 😅
🙋♀️ 34god.,sve u redu (AMH 43,3/2022.)
🙋♂️33god., asthenozoo(1/23)
🙏🤞🤰 ljeto 2020., aktivnije jesen 2020.I dalje u iščekivanju. 🏨BetaPlus
4/2023-1.postupak, aspiracija, transfer 19.4.2023 ⛔, 2 ⭐⭐
5/2023-FET, prirodni⛔, ostala⭐
11/2023 - FET, stimulirani (Estrofem) 🤞, 10dnt➕, beta1-158,5, beta2-359
Sortiraj odgovore
Najstariji