Potpomognuta oplodnja vol. 6

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • ribic
    31. Listopad 2021. 07:35

Tako da skroz razumijem financijski dio… I smatram ak jos nije kriticna situacije (ili god) da se treba probati preko HZZO-a. Nije ni to besplatno. Svaki mjesec iz place mi to placamo 😀🙈

Pa eto, razmisli….

💁‍♀️ 33 god (AMH 9.2)
    👦🏻 36 god (normo)
    Pokušavamo od 12/2019
    Vinogradska
    2 AIH (Femara) ❌
    4/2021 IVF stimuliran, ET jedan trodnevni (blighted ovum)
    9/2021 IVF u prirodnom ciklusu, (odustali, stali rasti folikuli)
    Poliklinika IVF
    10/2021 IVF stimulirani, ET dva trodnevna (biokemijska)
    3/2022 IVF stimulirani, ET dva trodnevna, 7+1 ❤️❤️, mini anomaly, Panorama, anomaly ✅ dvojajčane curke rođene 28.11.2022. 👨‍👩‍👧‍👧

• ribic
    31. Listopad 2021. 07:36

Bajkica Smedarenje nije menstruacija (i ja se s tim mucim). Samo pusti i doci ce sad ubrzo bas pravo krvarenje. 

💁‍♀️ 33 god (AMH 9.2)
    👦🏻 36 god (normo)
    Pokušavamo od 12/2019
    Vinogradska
    2 AIH (Femara) ❌
    Poliklinika IVF
    3/2022 IVF stimulirani, ET dva trodnevna, 7+1 ❤️❤️, mini anomaly, Panorama, anomaly ✅ dvojajčane curke rođene 28.11.2022. 👨‍👩‍👧‍👧

• Bajkica
    31. Listopad 2021. 07:37

ribic

BajkicaPoliklinika IVF radi takoder i preko HZZO-a (ne placas). Znaci oni i Beta Plus i Skvorc su u zg i privatnici ali rade i preko HZZO-a.

Imas trosak prvi konz koji svima varira (meni je bio 1.150 kn) ali ostalo je besplatno. Mi smo npr. uzimali jos kriopohranu pa je to jos 1.450 kn ali to nije nuzno. A u Vinogradskoj nam to npr. bilo free.

Hvala ti puno draga! Ja ovo nisam znala! Evo, ovaj forum stvarno zlata vrijedi 😊. Kako si ti zadovoljna sa IVF? 

👨 39 👩38
    👨oligoasthenozoospermia
    👩 AMH 8, ostalo uredno
    8 mjeseci pokušavanja, Vinogradska
    02/2021 MPO u prirodnom ciklusu - nema jajne stanice
    03/2021 MPO u prirodnom - jedna jajna stanica, vraćen trodnevni embrij, beta: 0
    06/2021 MPO stimulirani: Bemfola, Cetrotide - 4 jajne stanice, 2 zrele, 2 oplođene, vraćena 2 trodnevna embrija, beta=0
    10/2021 - MPO stimulirani: Pergoveris 300, Cetrotide, 1 stanica dobivena i oplođena, beta 0

• Bajkica
    31. Listopad 2021. 07:41

ribic

BajkicaSmedarenje nije menstruacija (i ja se s tim mucim). Samo pusti i doci ce sad ubrzo bas pravo krvarenje.

Baš me zabrinulo. I ono sto misli. Kaj ako je kasna implantacija, a ja prestala s utrićima i tome slično. Brijem na najjače valjda od prevelike želje

👨 39 👩38
    👨oligoasthenozoospermia
    👩 AMH 8, ostalo uredno
    06/2021 MPO stimulirani: Bemfola, Cetrotide - 4 jajne stanice, 2 zrele, 2 oplođene, vraćena 2 trodnevna embrija, beta=0
    10/2021 - MPO stimulirani: Pergoveris 300, Cetrotide, 1 stanica dobivena i oplođena, beta 0

• ribic
    31. Listopad 2021. 07:46

Bajkica Da da. Poliklinika IVF ima najduza cekanja, Beta Plus i Skvorc vecinom primaju vrlo brzo preko HZZO-a.

Ovak, meni je ta poliklinika dizala tlak zadnjih mjesec dana. Stalno neke kontradiktorne info davali (organizacijske stvari, ne terapija). Osjecalo se da nas je puno (zbog hzzo i privatnih jos). Al zato mi je super jer se za folikulometrije dogovorim termin (a nije samo u 9h kao u Vinogradskoj). I dr. Grbavac (nekoc radio u Vinogradskoj s Bolancom) mi je odlican. Strucnjak i covjek. I zbog njega sam gurala da tamo idem. Sad su mi ok (poliklinika) kad sam krenula u postupak i ide sve to. Vidjet cemo za dalje kako ce ici…. Moras ih naz, pitati za preko HZZO. E sad, neke vec upisuju, a nekima kazu da zovu krajem godine kad ce im se produzit ugovor. Ne znam po kojem kljucu to rade. Ja sam bila u ovoj drugoj skupini. Krajem 6./pocetkom 7. mj sam se narucila za postupak u 10/2021. To mi i odg zbog pauze izmedu postupka (4/2021) i medikamentoznog prekida trudnoce (6/2021). A konzultacije sam obavila ranije (4/2021) pa sam to imala rijeseno.

💁‍♀️ 33 god (AMH 9.2)
    👦🏻 36 god (normo)
    Pokušavamo od 12/2019
    Vinogradska
    2 AIH (Femara) ❌
    Poliklinika IVF

• ribic
    31. Listopad 2021. 07:48

Bajkica Nazalost, ako si vadila betu iza 10dnt trodnevnog to je to. Tu se zna tocan dan oplodnje pa nema mogucnosti kao u prirodnom ciklusu da je “nesto kasnije” bilo… 

💁‍♀️ 33 god (AMH 9.2)
    👦🏻 36 god (normo)
    Pokušavamo od 12/2019
    Vinogradska
    2 AIH (Femara) ❌
    Poliklinika IVF

Rainbow_Hope 🌈
    31. Listopad 2021. 07:59

UdaUda

Rainbow_Hope

UdaUda

Rainbow_Hope

UdaUda

Rainbow_Hope

Cure, samo da prijavim da je aspiracija u subotu, ostalo je 7 folikula od prošli put, kreću se od 18 do 15 mm, danas štoperica 💪

sretnooo!
    ako se ne varam, u Beti smo obje ☺️☺️

Da, da 🙂 javi sutra kako je prošao uzv! kod koga si?
    Rainbow_Hope prošlo je dobro. Imala sam 11 folikula (3. dan pikanja). U uto imam uzv. Od danas uz rekovelle pikamo još i centrotide. Aspiracija najranije četvrtak. Kod dr. Bračun sam. Ti?

To je super broj! Isto kod nje, ali mi je aspiraciju radila dr. D., ona je bila dežurna. Vidim da imaš uzv opet u utorak, ja imam transfer, možda se i vidimo 🙂

Kad imaš? Ja sam prije podne.
    Je li aspiracija boljela? Ima li kakvih dobrih droga? 😁 Planiraš li raditi nakon transfera do čekanja bete?
    Želim ti svu sreću svijeta ❤️

Ja sam oko podneva. Aspiraciju nisam stvarno ništa osjetila, dali su mi taj koktel lijekova i ravno nakon 10 sekundi sam zaspala, ne sjećam se ničega, ni da sam dr vidjela 🙈 Meni ti je to bilo kao da sam opću dobila. I sestre su stvarno divne i brižne. Boljelo me jučer kroz dan kad su lijekovi popustili, ali ne toliko da bi trebala popiti tabletu, dok sam ležala je bilo ok, kad bi se digla i hodala, bolovi ko jači ovulacijski. Danas već puno, puno bolje. S tim da sam imala 7 folikula, ti imaš dosta više pa ne znam, ali vjerujem da ni to nije takva razlika u boli.
    Planiram raditi jer zbog korone većinski radim od doma, dan nakon transfera idem baš u ured, ali nemam fizički zahtjevan posao. Ali ja ti stvarno volim svoj posao i bolje mi je da sam zaokupirana. Kakav je tvoj plan?  
    Vidim tvoj potpis i s obzirom na broj dobivenih folikula, uopće ne sumnjam da bude uspješno! 🙂

👩 1988 AMH 9,5 🧑 1982 Asthenozoospermia
    4/21 Missed ab
    10/21 ICSI ET 3-dnevni 💔, 12/2021 FET, 2/2022 FET 💔💔
    3/2022 ICSI u prirodnom ciklusu, ET 2-dnevni 💔
    4/2022 blagi stimulirani > AIH 💔
    5/2022 ICSI, ET 2 2-dnevna, 2 🐧🐧, 9 dpt +, beta 11 dpt: 237, 13 dpt: 686, 6+0 ❤️, Qualified ✅ 🩷, 2/2023 stiglo naše ☀️
    11/2024 FET 💔
    1/2025 + spontana trudnoća, Panorama ✅ 🩵

• Bajkica
    31. Listopad 2021. 08:09

ribic

BajkicaDa da. Poliklinika IVF ima najduza cekanja, Beta Plus i Skvorc vecinom primaju vrlo brzo preko HZZO-a.

Ovak, meni je ta poliklinika dizala tlak zadnjih mjesec dana. Stalno neke kontradiktorne info davali (organizacijske stvari, ne terapija). Osjecalo se da nas je puno (zbog hzzo i privatnih jos). Al zato mi je super jer se za folikulometrije dogovorim termin (a nije samo u 9h kao u Vinogradskoj). I dr. Grbavac (nekoc radio u Vinogradskoj s Bolancom) mi je odlican. Strucnjak i covjek. I zbog njega sam gurala da tamo idem. Sad su mi ok (poliklinika) kad sam krenula u postupak i ide sve to. Vidjet cemo za dalje kako ce ici…. Moras ih naz, pitati za preko HZZO. E sad, neke vec upisuju, a nekima kazu da zovu krajem godine kad ce im se produzit ugovor. Ne znam po kojem kljucu to rade. Ja sam bila u ovoj drugoj skupini. Krajem 6./pocetkom 7. mj sam se narucila za postupak u 10/2021. To mi i odg zbog pauze izmedu postupka (4/2021) i medikamentoznog prekida trudnoce (6/2021). A konzultacije sam obavila ranije (4/2021) pa sam to imala rijeseno.

Hvala ti puno! Budem ovaj tjedan sve proguglala i ispitala 😊

👨 39 👩38
    👨oligoasthenozoospermia
    👩 AMH 8, ostalo uredno

Arnoldica
    31. Listopad 2021. 09:13

Bajkica

ribic

BajkicaSmedarenje nije menstruacija (i ja se s tim mucim). Samo pusti i doci ce sad ubrzo bas pravo krvarenje.

Baš me zabrinulo. I ono sto misli. Kaj ako je kasna implantacija, a ja prestala s utrićima i tome slično. Brijem na najjače valjda od prevelike želje

Ja sam isto bila smeđarila par dana i onda je tek krenula prava menga. Treba se tijelo očistiti od silnih hormona pa onda krene ☺️

🧑29g PCOSlike, AMH 29.5, blaga trombo
    🧒34g, šetajući spermio. oligoastheno... --> normo
    1. 9/19 ICSI Rekovelle ❎
    2. 7/20 ICSI Rekovelle- biokem.❎
    3. 1/21 IVF- Rekovelle, 6🥚 ❎
    Histeroskopija ✅, NK stanice +++ pa normalno
    4. 6/21 IVF Gonal 200/150, 10 🥚, oplođeno 8, 2x trodnevna❎
    6 blastica 🐧
    1. FET 8/21 2🐧❎
    2. FET 10/21 2🐧 missed ab blizanačka 8tj 🌞🌞
    3. FET 3/22 2🐧 biokem. ❎
    11/22 spontana trudnoća, 8/23 rodio se mali 💙

Arnoldica
    31. Listopad 2021. 09:19

Kod mene stalno nešto ovih dana. Muž saznao da je nekoliko kolega s posla zaraženo i danas on dobio temperaturu. Cijepljeni smo oboje, ali opet. Baš 😭😭😭

🧑29g PCOSlike, AMH 29.5, blaga trombo
    🧒34g, šetajući spermio. oligoastheno... --> normo
    1. 9/19 ICSI Rekovelle ❎
    2. 7/20 ICSI Rekovelle- biokem.❎
    3. 1/21 IVF- Rekovelle, 6🥚 ❎
    Histeroskopija ✅, NK stanice +++ pa normalno
    4. 6/21 IVF Gonal 200/150, 10 🥚, oplođeno 8, 2x trodnevna❎
    6 blastica 🐧
    1. FET 8/21 2🐧❎
    2. FET 10/21 2🐧 missed ab blizanačka 8tj 🌞🌞
    3. FET 3/22 2🐧 biokem. ❎
    11/22 spontana trudnoća, 8/23 rodio se mali 💙

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.