Potpomognuta oplodnja vol. 5

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    vuky
    15. Ožujak 2021. 10:49

MTB  top je beta! Za TSH imam par savjeta, prvi je da izbjegavas junk food ( sto vidim da si rekla da vise neces ) da jedes lchf koliko je moguce, da sve sto vise relalsiras i uz vecu dozu lijeka ce sve izregilirati? kako ti je inzulin, znas to? Zna biti po vezano, uz to sto beta doze tsh ( ali sredi i ovo drugo pa ce lakse padati i tsh ) D vit stitnjaca trosi- koliko ga sad dodatno uzimam?

uglavnom, ignorirate moje menga pitanje- 2-3dana trajanja nakon svega ovoga? Je to cudno??? :) paranoia da ulazim u menopauzu 😡😔😡

• ribic
    15. Ožujak 2021. 10:50

MTB

ribic
    MTB, cestitam (jos jednom, hehe).

TSH ce se rijesiti i bit ce sve ok. Bitno da beta raste ❤️

Curke (poliklinka IVF) - zar se preko HZZO-a FET naplacuje 4.000 kn, a svaki uzv do FET-a 250 kn? Sad sam ih pitala i to mi odg i sad ne znam da li je ženska zabrijala ili?

Pa ne radis samo ti planove, hehe. Sutra je inseminacija i to ne polazem nadu. Iduci mjesec IVF. Ako isti ne uspije odmah bi se upisala u polikliniku IVF za 7./8.mjesec pa se odmah unaprijed raspitujem za cijene.

Mi radimo i kriopohranu jer muz ima problem s tempiranim davanjem uzorka i ista je u ivf 1.000 kn :(

💁‍♀️ 33 god (AMH 9.2)
    👦🏻 36 god (normo)
    Pokušavamo od 12/2019
    Vinogradska
    2 AIH (Femara) ❌
    4/2021 IVF stimuliran, ET jedan trodnevni (blighted ovum)
    9/2021 IVF u prirodnom ciklusu, (odustali, stali rasti folikuli)
    Poliklinika IVF
    10/2021 IVF stimulirani, ET dva trodnevna (biokemijska)
    3/2022 IVF stimulirani, ET dva trodnevna, 7+1 ❤️❤️, mini anomaly, Panorama, anomaly ✅ dvojajčane curke rođene 28.11.2022. 👨‍👩‍👧‍👧

petra30
    15. Ožujak 2021. 10:51

anchy321

petra30

anchy321

Petra meni se iskreno nije svidjelo ni malo..kad sam usla unutra na brzinu sam mu ispricala sta je problem..onako je samo preletio nalaze i onda obavio ultrazvuk..nije mi dao upute za nikakve pretrage nego je rekao da MM mora obavit svoj dio pa da se onda s tim javim (sto je meni glupost jer je meni to gubljenje vremena i sada sve obavljamo zajedno)…shvacam da oni imaju puno posla ali stvarno mi je dojam onako 🤮…

Uf uf… Drago mi je da si na kraju nasla mjesto gdje si zadovoljna😊. Ja idem vidjeti pa cu biti pametnija, valjda🙈. Hvala ti😊

Nema na čemu 😄 narsvno to je samo moj dojam tebi može bit super ☺️

Ja sam si vec slozila u glavi kaj mi budu rekli🙈... Obzirom da su nam svi nalazi vise-manje ok, poslat ce me na hsg( kojeg se vec sad uzasavam🙈) i onda inseminacija. Sad sam si malo ko MTB-tri koraka ispred doktora i same sebe🙈😂.

Ja-33- papa,brisevi, hormoni✓
    Mm-37- normo✓
    Radimo na bebi 3 godine.
    HSG-jajovodi prohodni-ciljani odnosi.
    IVF-10 mj.-Petrova-ovaleap-cetrotide-ovitrelle-14🥚
    16.10- transfer jedne blastice-biokemijska❌
    Ostalo 6 🐧❤️
    Fet-veljaca -transfer blastice-25.02-1. beta 351❤️2-770❤️ 6+2❤️
    5-12tt hematom+mirovanje
    12tt hematoma nema,nipt uredan-curica💖

vuky
    15. Ožujak 2021. 10:51

Lita ocekujem report sa konzultacije u detalje 🤣 

Meto
    15. Ožujak 2021. 10:52

Vuky sorry, nisam vidjela tvoje pitanje. Znas da nista nije cudno🤦‍♀️ Meni koja imam super amh mi se menga skratila na 4d a trajala punih 7.. nista to ne znaci, a iduca bi mogla biti malo sa ugruscicima, barem je kod mene druga gora od te “svjeze” nakon lijekova.. ❤️

👩‍🦳'90 🙋‍♂️'85
    👨 Seminom testisa/jedan odstranjen/teska oligoasthenoazz.
    1. postupak 01/19, par spermija i dobivamo 3 blastice.
    ET 🌻-neuspjesan
    Fet🐧🐧- uspjesan/spontani/kiretaza
    2. postupak 01/20, Azoospermija/mTese/ uspjesno
    ET 🌻🌻-biokemijska
    FET🐧🐧- biokemijska
    FET🐧🐧- neuspjesan
    3. postupak- 02/21
    ET 🌻🌻 - B (11dnt)-68,0; B (13dnt)-232,8
    5+6tt imamo ❤️
    Qualified pokazao baby boy, uzv potvrdio🧸

Anči 💕
    15. Ožujak 2021. 10:55

Petra ja ti drzim fige da sve prode uredu 🤞 ja imam tri opcije u glavi i sve ovisi o mom raspoloženju 😂 prva je da ce kariogram bit grozan i da nema dalje..druga je da ce kariogram bit ok al da na TESE nece nista nac..a treca opcija je da ce sve bit ok i da cemo iz prve dobit blizance ili trojke (jer najčesce u snu budu trojceki nemam pojma zasto 😂) 

👩 1996 god.Sve ok,AMH 28
    🧑 1995. godAzoospermia - nepoznat uzrok
    KBC Osijek
    6/21 TESE, dobiveni spermiji
    9/21 postupak Gonal 150 IU, Orgalutran 0,25, Ovitrelle , 13.09 aspiracija : 9🥚 ➡️ 3 oplođene, nema 🐧 ➡️ 16.09 transfer 2 prekrasna embrija, beta 0,2 ❌
    03/22 postupak rekovelle 9,66, orgalutran 0,25, ovitrelle , 16.03 aspiracija 10 🥚 ➡️ 6 oplođenih, nema 🐧 , 21.03 transfer - 2 blastice 🤞🏻 ❌
    ⏯️

petra30
    15. Ožujak 2021. 10:58

anchy321

Petra ja ti drzim fige da sve prode uredu 🤞 ja imam tri opcije u glavi i sve ovisi o mom raspoloženju 😂 prva je da ce kariogram bit grozan i da nema dalje..druga je da ce kariogram bit ok al da na TESE nece nista nac..a treca opcija je da ce sve bit ok i da cemo iz prve dobit blizance ili trojke (jer najčesce u snu budu trojceki nemam pojma zasto 😂)

Znaci sve smo iste🙈. Zarobljene u svojim mislima i sa raznim scenarijima. Drago mi je da imam vas tu🥰. Ja od srca navijam za opciju broj 3🥰. I drzim palceve na najjace🤞❤️.

Ja-33- papa,brisevi, hormoni✓
    Mm-37- normo✓
    Radimo na bebi 3 godine.
    HSG-jajovodi prohodni-ciljani odnosi.
    IVF-10 mj.-Petrova-ovaleap-cetrotide-ovitrelle-14🥚
    16.10- transfer jedne blastice-biokemijska❌
    Ostalo 6 🐧❤️
    Fet-veljaca -transfer blastice-25.02-1. beta 351❤️2-770❤️ 6+2❤️
    5-12tt hematom+mirovanje
    12tt hematoma nema,nipt uredan-curica💖

• Dia85
    15. Ožujak 2021. 10:59

ribic

MTB, cestitam (jos jednom, hehe).

TSH ce se rijesiti i bit ce sve ok. Bitno da beta raste ❤️

Curke (poliklinka IVF) - zar se preko HZZO-a FET naplacuje 4.000 kn, a svaki uzv do FET-a 250 kn? Sad sam ih pitala i to mi odg i sad ne znam da li je ženska zabrijala ili?

Tako je, FET svaki put je 4000 plus uzv..evo ja se spremam sada i baš me zanima hoće li biti tako jer su bile neke teme ovdje da ne bi smjeli naplaćivati nama koji smo preko HZZOa..

Ja 36 (ok, blaža trombo),MM 35 (šetajući spermio od OAT - normo), 2 IUI neuspješno
    01/21 IVF Gonal 150-75, Orgalutran, Decapeptyl, freeze all, 3/6 oplođeno, 1 trodnevni FET; beta ❌
    05/21 Ovaleap 125-100, Cetrotyde, Ovitrelle, 10 oplođeno, 4 blastice, freeze all, FET 4 puta neuspješno

Ruska1986
    15. Ožujak 2021. 11:00

MTBica 💃 🍟💉🤰👶

Hvala svima.
    Skraćeno, veliki TSH u prvom tromjesečju može izazvati spontani. A ovo je puno preveliki. Zadnji put mi nije ovoliko narastao.
    Već sam pod terapijom, i svejedno mi je ovoliko narastao (bio je 1.5 prije postupka).
    Čekam doktora.

Bravo za betu 🥳🥳🥳🥳🥳 bas je lijepo narasla 🙂 u TSH se uopce ne kuzim pa cekam sta ces dalje javit i  🙏🏻 ❤💜

👨🏻41, 👩🏻35
    3 godine pokušavanja
    u lipnju 2020. krenuli sa MPO(poliklinika IVF)
    Asthenoteratozoospermia
    AMH: 38,2
    1.postupak: 06/20-AIH: neuspješno
    2.postupak: 07/20-ICSI- ELONVA, MENOPUR, ORGALUTRAN I BREVACTID 5000 -punkcija 21 js, 12 oplođeno,
    2 blastice(obe vraćene), nema 🐧
    beta 10 dnt-649, 12 dnt- 1897
    24.04.2021./01:43= 💝

Nina985
    15. Ožujak 2021. 11:00

MTBica 💃 🍟💉🤰👶

Treba mi netko tko je isto imao gigantski TSH na početku (preko 6) i da je ipak sve bilo u redu.
    Kaže G da treba 3 tjedna da se regulira nakon promjene terapije, a da ćemo mi vaditi krv za 2 tjedna da vidimo je li sve ok.
    Jako je samopouzdan i ima onaj svoj siguran glas (što i mora imati kao liječnik) ali svejedno sam sad malo uzrujana. Vadila sam ja i druge stvari, ali sad ih ne mogu provjeravati (samo mi je glupi D vitamin opet pao, valjda ga beba troši, ali je feritin lijepo narastao, to je dobro).

MTB čestitam na beti!! A što se tiče TSH, uz jaču terapiju bude ti se sve spustilo. TSH se zna povisiti u postupku zbog svih ostalih hormona kojima si se pikala. Ja sam prije mjesec dana imala TSH 6.5 samo zbog toga što sam na tjedan dana prestala uzimati tablete i u tom periodu sam bila pod velikim stresom. Uz tablete mi se u roku od 2 tjedna smanjio na 2.14. Mene osim tog TSH muče drugi hormoni štitnjače pa mi je cijelo vrijeme igra mačke i miša da to sve korigiram. Moja prijateljica je imala visok TSH i rodila je zdravu bebu.

Ja - hashimoto hipotireoza, lijevi jajovod neprohodan, MM -OK
    Pokušavamo 4.5 god.
    02/2020 1.AIH Bhcg 0
    05/2020 2.AIH Bhcg 0
    09/2020 1. IVF, 8 js, 5 opođenih, 2 zamrznute
    09/2020 ET 3dnevni, Bhcg 0
    11.2020 FET, 6tt spontani/biokemijska
    03.2021 FET 5dnevni, Bhcg 1.02

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.