Potpomognuta oplodnja vol. 5

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Anči 💕
    11. Ožujak 2021. 16:42

MISS

Da vam javim da sam bila po drugo misljenje u skroz drugu polikliniku jer su me kopkali ti moji bolovi ,nije da ne vjerujem svom doktoru ali nije lose cut još jedno razmisljanje.
    U svakom slucaju sve je ok sta se bebaca tice,cak je i napredniji , ima 300grama, ostale sve mjere odgovaraju tjednima, mase rukama i nogama,krije glavicu stalno,ali uspili smo ulovit jednu nelosu sliku,ostavit cu vam.
    Šta se hematoma tice imamo 2 ,jedan iznad bebe ( za koji sam znala ) i jos jedan ispod bebe koji se ili tek stvorio ili ga dr nije vidio do sad..Ona misli da su rubno uz posteljicu i da nece stvarat problem budem li ja mirovala. Svrstava me u rizicnu skupinu trudnica i kaze da cu do daljnjega morat mirovat, hematomi se jako sporo apsorbiraju i dok su tu uvijek su prijetnja. Mozda i do kraja trudnoce mirovanje.
    Šta se bolova tice ona ne zna odakle su više, preporuca mi uzimanje Roidakala i uzimanje briseva da iskljuci opciju neke upale .,tako da cu u utorak zamolit svog doktora da mi to napravi .
    Cerviks je 3.9 cm, posteljica sprijeda,plodna voda uredna.
    Ona misli da bi Roidakal trebao umiriti bolove ( a i Tiki mi je rrkla da je njoj pomoglo) tako da cu pokusat s tim ako ne moze nista lose utjecat.
    https://ibb.co/GdYbxhX
    Evo slikica ❤️

Ajme preslatkooo 😍😍😍😍😍❤️ vjerujem da ce to sve bit uredu samo odmaraj...

👩 1996 god.Sve ok,AMH 28
    🧑 1995. godAzoospermia - nepoznat uzrok
    KBC Osijek
    6/21 TESE, dobiveni spermiji
    9/21 postupak Gonal 150 IU, Orgalutran 0,25, Ovitrelle , 13.09 aspiracija : 9🥚 ➡️ 3 oplođene, nema 🐧 ➡️ 16.09 transfer 2 prekrasna embrija, beta 0,2 ❌
    03/22 postupak rekovelle 9,66, orgalutran 0,25, ovitrelle , 16.03 aspiracija 10 🥚 ➡️ 6 oplođenih, nema 🐧 , 21.03 transfer - 2 blastice 🤞🏻 ❌
    ⏯️

Slee
    11. Ožujak 2021. 16:54

Tuma, vidim i tebi anemija. Meni dosli uzasni rezultati sad nakon spontanog plu korone. Sto uzimas? 

👩🏻‍🏫👨🏼‍💻Oboje ‘89.
    🌀1..2020. vanmaternicna - jajovodi ✂️
    🌀5.2020. Beta+ ET - biokemijska
    🌀9. 2020. Beta+ ET - missed ab
    🌀12.2020. Beta+ fet ❄️ - bligted ovum
    🪄5.2021. Repromed - ET - prolutex, heparin, 7+1 imamo srce! 2.2.22. 🌊M💙
    🌀7.2024. fet ❄️ beta 0,1
    🌀10.2024. fet ❄️ beta 2,1
    🌷5.2025. (⏳)
    💌 mpodrame@gmail.com

11. Ožujak 2021. 16:56

MISS

Da vam javim da sam bila po drugo misljenje u skroz drugu polikliniku jer su me kopkali ti moji bolovi ,nije da ne vjerujem svom doktoru ali nije lose cut još jedno razmisljanje.
    U svakom slucaju sve je ok sta se bebaca tice,cak je i napredniji , ima 300grama, ostale sve mjere odgovaraju tjednima, mase rukama i nogama,krije glavicu stalno,ali uspili smo ulovit jednu nelosu sliku,ostavit cu vam.
    Šta se hematoma tice imamo 2 ,jedan iznad bebe ( za koji sam znala ) i jos jedan ispod bebe koji se ili tek stvorio ili ga dr nije vidio do sad..Ona misli da su rubno uz posteljicu i da nece stvarat problem budem li ja mirovala. Svrstava me u rizicnu skupinu trudnica i kaze da cu do daljnjega morat mirovat, hematomi se jako sporo apsorbiraju i dok su tu uvijek su prijetnja. Mozda i do kraja trudnoce mirovanje.
    Šta se bolova tice ona ne zna odakle su više, preporuca mi uzimanje Roidakala i uzimanje briseva da iskljuci opciju neke upale .,tako da cu u utorak zamolit svog doktora da mi to napravi .
    Cerviks je 3.9 cm, posteljica sprijeda,plodna voda uredna.
    Ona misli da bi Roidakal trebao umiriti bolove ( a i Tiki mi je rrkla da je njoj pomoglo) tako da cu pokusat s tim ako ne moze nista lose utjecat.
    https://ibb.co/GdYbxhX
    Evo slikica ❤️

❤️❤️❤️❤️🤗🤗🤗🤗🍀🍀🍀🍀 Sve znas 😘🤞

Sunny_🐣
    11. Ožujak 2021. 16:57

anabelaaa znači vauuu  tvoje jajne stanice su se aktivirale točno kad su trebale 
    Aura super broj 
    MTB  čekamo još dva dana
    Miss divaaan je 
    moj M je danas bio kod Hauptmana za dogovor oko TESE. Rekao mu je da još izvadi one nalaze na spolne bolesti i onda može ići u TESE postupak, što se njega tice za 10ak dana  šok, panika, sad postaje realno  za dodatke prehrani je rekao da je njegovo mišljenje da to kod azoo ne pomaže, ali da sigurno neće odmoći pa da nastavi piti što sad pije (matična, vit C i D). Ne voli davati nikakve prognoze, ali smatra da su nama nešto manje šanse zbog manjeg volumena testisa. Uglavnom lik je jako ugodan i moj M je izašao ful sretan sa pregleda 
    (nastavak slijedi)

👩35, PCO like, blaga tromb.
    🧔34, azoospermia - visok FSH, TESE postupak dr. H
    poliklinika Repromed
    1. ICSI (dugi protokol - sprej Suprecur, Puregon 225IU/150 IU, Brevactid) - 2 blastice
    7/21 ET 1 🌻 - vanmaterična 💔
    1/22 FET 1 🐧 (prirodni + booster), 28.01. PUPO 🍀, BETA 10dnt 259, 12dnt 741, 💉 heparin
    10/22 stigla naša sreća 👣 mala M 👧
    2. ICSI (isti protokol) - 1 blastica
    4/25 FET 1 🐧 ❌
    sunnysparkle7@gmail.com

Sunny_🐣
    11. Ožujak 2021. 16:57

Ja sam u međuvremenu sve njegove nalaze poslala u polikliniku CITO u Splitu dr. Schwenner Radovniković. Danas me je doktorica nazvala i žena je toliko divna  rekla nam je isto da su nam šanse nešto smanjene zbog vol. testisa, ali treba probati. Rekla sam joj da smo bili i kod Hauptmanna i da se mislimo između postupka kod njega (TESE) i u CITO (MicroTESE). Potvrdila mi je da oni rade MicroTESE (iako se po forumima piše da to nije prava MicroT ). Rekla je da je prednost kod Hauptmanna što on nakon obavljenog zahvata može izdati histološki nalaz (valjda sam dobro zapamtila naziv), to je nalaz u kojem se nalazi analiza tkiva kojeg su uzeli. U toj analizi je navedeno što su točno našli (spermije, sortelli ćelije, ...) na temelju tog nalaza se onda može zaključiti da li ima smisla raditi MicroT (ako se ne nađe ništa TESE postupkom ili se ne uspije doći do trudnoće sa pronađenim). Ako se npr nađu samo začeci spermija (to će biti navedeno u histol. nalazu) onda ona predlaže raditi hormonalnu terapiju u trajanju od 6 mjes s kojom se testost diže na gornju granicu (testost potiće proizvodnju spermija), a FSH spušta. I tek nakon hormonalne teraprije MicroT. U poliklinici CITO nemaju mogućnost izdavanja takvog nalaza pa nakon odrađenog zahvata ugl nitko ne želi opet kopati bez tog nalaza. Preporučila nam je da postupak radimo ili kod Hauptmanna ili kod njih, a nikako negdje drugo u HR. Hauptmann je dovoljno nježan i ne napravi štetu. 
    Znači žena me toliko oduševila načinom komunikacije i lijepim objašnjavanjem svega što sam pitala. I nije htjela ništa naplatili kao to su samo telefonske konzultacije, a blebetale smo sigurno 20 minuta  
    evo ne znam muž i ja smo danas tako sretni, a realno oba doktora su nam rekli da su šanse smanjene  eto kako lijep pristup utječe na psihu 

👩35, PCO like, blaga tromb.
    🧔34, azoospermia - visok FSH, TESE postupak dr. H
    poliklinika Repromed
    1. ICSI (dugi protokol - sprej Suprecur, Puregon 225IU/150 IU, Brevactid) - 2 blastice
    7/21 ET 1 🌻 - vanmaterična 💔
    1/22 FET 1 🐧 (prirodni + booster), 28.01. PUPO 🍀, BETA 10dnt 259, 12dnt 741, 💉 heparin
    10/22 stigla naša sreća 👣 mala M 👧
    2. ICSI (isti protokol) - 1 blastica
    4/25 FET 1 🐧 ❌
    sunnysparkle7@gmail.com

Barbi30
    11. Ožujak 2021. 17:07

Pozz cure..zanima me situacija oko spermiograma...da li je potrebno naručiti muža zbog korone? Gdje se sve može odraditi pretraga (KBC Zagreb i Vuk Vrhovec)? 

👩1990 dg PCOSlike
    🧔1988 oligoasthenozoospermia

Vinogradska
    09/22 IVF/ICSI
    Baby boy 💙-08.06.2023.

MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    11. Ožujak 2021. 17:08

Nymeria., super ti je to ulov ispao. Dosta povoljno je ispalo + dosta brzo ti je došlo. Koliko vidim, nema baš nekog pravila za carinu. Doduše, neće ti trebati, ali lako prodaš nekoj od frikuša ovdje. 

Tuma, ali ima nešto u tom vađenju krvi, zar ne? Baš je zarazno. 

miss, malac je prekrasan.  
    Sad kad si pitala drugo mišljenje, kako se osjećaš?

ericaa, pojma nemam. Malo sam legla, mislim da ću sad i odspavati. Kao da me slabost napala, ali da, možda je i strah. Pojma nemam.

Sunny_, meni sve ovo zvuči kao dobre vijesti. Da su vam šanse smanjene znate od kad ste čuli za prognozu. Za 10tak dana ćete znati točno koliko su našli i gdje ima smisla ubuduće kopati. A znaš da je dovoljno da njemu nađu nekoliko kvalitetnih i na konju ste.
    Ti si mlada, imaš dobre nalaze, tvoja jajašca će nadoknaditi bilo koji manjak njegovih spermića. Samo da ih nađu.
    I super da si našla tako dobru doktoricu za razgovor, to baš puno puno znači.

💔💔💔

MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    11. Ožujak 2021. 17:10

Barbi30

Pozz cure..zanima me situacija oko spermiograma…da li je potrebno naručiti muža zbog korone? Gdje se sve može odraditi pretraga (KBC Zagreb i Vuk Vrhovec)?

Može se raditi u svakoj bolnici koja radi MPO.
    Ne treba imati test na koronu.
    Mora se naručiti, ne može samo banuti.
    Najbolje ti je raditi tamo gdje ćeš ići na postupak.

💔💔💔

Barbi30
    11. Ožujak 2021. 17:12

MTBica 💃 🍟💉🤰👶

Barbi30

Pozz cure..zanima me situacija oko spermiograma…da li je potrebno naručiti muža zbog korone? Gdje se sve može odraditi pretraga (KBC Zagreb i Vuk Vrhovec)?

Može se raditi u svakoj bolnici koja radi MPO.
    Ne treba imati test na koronu.
    Mora se naručiti, ne može samo banuti.
    Najbolje ti je raditi tamo gdje ćeš ići na postupak.

HVALA :) 

👩1990 dg PCOSlike
    🧔1988 oligoasthenozoospermia

Vinogradska
    09/22 IVF/ICSI
    Baby boy 💙-08.06.2023.

Samara
    11. Ožujak 2021. 17:13

Miss slikica je prekrasna 💕
    Žao mi je da se pojavio i drugi hematom :/ no vjerujem da bude sve ok kako je i do sad

Ja:AMH 21, sve u redu
    MM: OAT visokog stupnja
    Poliklinika Škvorc 👍
    03.2020 - 1. ET post ICSI-beta 0
    09.2020 - 2. ET. Vraćena 1 blastocista.
    Prva beta 517, druga 1239🎉
    1. UZV-vidljiva gestacijska vrećica
    2.UZV- imamo ❤️
    It's a boy 👣👶💙

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.