Potpomognuta oplodnja vol. 5

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Josipab
    11. Ožujak 2021. 17:42

Sunny, bas mi je drago sta brzo krecete i sta si zadovoljna konzultacijama i dr iz Cita s obzirom da cemo i mi kod nje na tretman 😊😊
    Cure,ima li kakvih saznanja o cijepljenju protiv covida i odlaska na postupak nakon toga? 
    Tocnije, jeli jedno isključuje drugo?
    Hvala!

🙋🏻‍♀️ 29 godina
    🙋🏻 Mm 30 godina
    Oboje pijemo suplemente,ja vitamin D,Omega 3, Solgar Prenatal, on Cink,Selen,vitamin E,astaxantan
    1.Beta 827, 2.Beta 1960, termin za uzv 10.6.
    6+0 imamo srce ❤️
    Termin 4.2.2022. 🥰
    url=https://lilypie.com]

Ruska1986
    11. Ožujak 2021. 17:44

MISS

Da vam javim da sam bila po drugo misljenje u skroz drugu polikliniku jer su me kopkali ti moji bolovi ,nije da ne vjerujem svom doktoru ali nije lose cut još jedno razmisljanje.
    U svakom slucaju sve je ok sta se bebaca tice,cak je i napredniji , ima 300grama, ostale sve mjere odgovaraju tjednima, mase rukama i nogama,krije glavicu stalno,ali uspili smo ulovit jednu nelosu sliku,ostavit cu vam.
    Šta se hematoma tice imamo 2 ,jedan iznad bebe ( za koji sam znala ) i jos jedan ispod bebe koji se ili tek stvorio ili ga dr nije vidio do sad..Ona misli da su rubno uz posteljicu i da nece stvarat problem budem li ja mirovala. Svrstava me u rizicnu skupinu trudnica i kaze da cu do daljnjega morat mirovat, hematomi se jako sporo apsorbiraju i dok su tu uvijek su prijetnja. Mozda i do kraja trudnoce mirovanje.
    Šta se bolova tice ona ne zna odakle su više, preporuca mi uzimanje Roidakala i uzimanje briseva da iskljuci opciju neke upale .,tako da cu u utorak zamolit svog doktora da mi to napravi .
    Cerviks je 3.9 cm, posteljica sprijeda,plodna voda uredna.
    Ona misli da bi Roidakal trebao umiriti bolove ( a i Tiki mi je rrkla da je njoj pomoglo) tako da cu pokusat s tim ako ne moze nista lose utjecat.
    https://ibb.co/GdYbxhX
    Evo slikica ❤️

O, koja slatka rukica i uho 💜❤❤🤗🤗🤗🤗 beburina jedna 🤗🤗🤗 drz se i odmaraj! Ja vjerujem da ce na kraju sve dobro bit 😊

👨🏻41, 👩🏻35
    3 godine pokušavanja
    u lipnju 2020. krenuli sa MPO(poliklinika IVF)
    Asthenoteratozoospermia
    AMH: 38,2
    1.postupak: 06/20-AIH: neuspješno
    2.postupak: 07/20-ICSI- ELONVA, MENOPUR, ORGALUTRAN I BREVACTID 5000 -punkcija 21 js, 12 oplođeno,
    2 blastice(obe vraćene), nema 🐧
    beta 10 dnt-649, 12 dnt- 1897
    24.04.2021./01:43= 💝

anabelaaaa
    11. Ožujak 2021. 17:49

Sunny_

Ja sam u međuvremenu sve njegove nalaze poslala u polikliniku CITO u Splitu dr. Schwenner Radovniković. Danas me je doktorica nazvala i žena je toliko divnarekla nam je isto da su nam šanse nešto smanjene zbog vol. testisa, ali treba probati. Rekla sam joj da smo bili i kod Hauptmanna i da se mislimo između postupka kod njega (TESE) i u CITO (MicroTESE). Potvrdila mi je da oni rade MicroTESE (iako se po forumima piše da to nije prava MicroT). Rekla je da je prednost kod Hauptmanna što on nakon obavljenog zahvata može izdati histološki nalaz (valjda sam dobro zapamtila naziv), to je nalaz u kojem se nalazi analiza tkiva kojeg su uzeli. U toj analizi je navedeno što su točno našli (spermije, sortelli ćelije, …) na temelju tog nalaza se onda može zaključiti da li ima smisla raditi MicroT (ako se ne nađe ništa TESE postupkom ili se ne uspije doći do trudnoće sa pronađenim). Ako se npr nađu samo začeci spermija (to će biti navedeno u histol. nalazu) onda ona predlaže raditi hormonalnu terapiju u trajanju od 6 mjes s kojom se testost diže na gornju granicu (testost potiće proizvodnju spermija), a FSH spušta. I tek nakon hormonalne teraprije MicroT. U poliklinici CITO nemaju mogućnost izdavanja takvog nalaza pa nakon odrađenog zahvata ugl nitko ne želi opet kopati bez tog nalaza. Preporučila nam je da postupak radimo ili kod Hauptmanna ili kod njih, a nikako negdje drugo u HR. Hauptmann je dovoljno nježan i ne napravi štetu.
    Znači žena me toliko oduševila načinom komunikacije i lijepim objašnjavanjem svega što sam pitala. I nije htjela ništa naplatili kao to su samo telefonske konzultacije, a blebetale smo sigurno 20 minuta
    evo ne znam muž i ja smo danas tako sretni, a realno oba doktora su nam rekli da su šanse smanjeneeto kako lijep pristup utječe na psihu

Sanse smanjene ne znaci da nema uspjeha. 🤗
    I nama su rekli na startu da su minimalne sanse...
    Eto ,ja nakon ovoga do sad sam presretna I vise nego zadovoljna..Dalje cemo vidjeti kako ce ici...
    Vi svakako dajte svoj doprinos maksimalno a ostalo ce doci.Bitno da si nasla prave ljude,I pravu kliniku,samim tim ce sve biti lakse..U ovum situacijama povjerenje je jako bitno.
    Sretno ❤🤞🤞

38god.
    Hormoni✔AMH-0,053 ng/ml(Odlican amh kad pogledamo rezultate ispod)❤
    Spermio✔endo operisana 2011g.
    Predlozen ivf,UZ 20.02'21
    I Ivf; 6 j.celija.4 oplodjene..
    2 blastociste 🐧🐧, 2 prestale s razvojem u ranom stadiju blastociste.
    Stimulacija: Menopur,femare,cetrotide,ovitrele.
    28.04 2021 transfer-fet(vracene 2 blastice)
    Beta 10.05. Negativna,2,1
    Nemamo vise smrzlica...😏

Lucyinthesky
    11. Ožujak 2021. 17:54

MTBica 💃 🍟💉🤰👶

Nymeria., sunce. Ti to zoveš puno? Ja imam pun jedan ormarić, na dvije stalaže suplemenata.
    No woriz, ovdje si među svojima.
    Koji su ti iznosi bili, ako ti je OK podijeliti - čisto da vidimo ima li pravila oko carinjenja.
    Ja sam na kraju kupila sve sa neke EU stranice, iako sam primijetila da je Vitacost dosta jeftiniji (tipa, u konačnici, oko 20-30%). iHerb je bio samo malo jeftiniji (tipa 10%) pa sam zaključila da mi se on ne isplati (pogotovo radi stresa koliko će dugo putovati + carina ovo ono).
    Zna Lucyinthesky preporučiti pravu stvar

A znaš mene 😎
    Nymeria super si se opskrbila, svejedno, držim fige da ti ne treba 💪🤞
    MISS skatkiš mali, bit će to sve ok❤️🤞
    Sunny super vijesti, takav razgovor baš puno znači.

🧍‍♀️37-AMH 28 pmol/L, sve ok
    🧍‍♂️42-od astheno-normo
    1.Ivf stimul. Menopur, Elonva, Orgalutran-10/19-transfer petodn. -beta 0, nema 🐧
    2.i3. prirodni ciklus-bez transfera
    4.Ivf stimul.Rekovelle - 05/20-sve stanice nezrele, bez transfera
    5.Ivf stimul.Puregon, Menopur, Orgalutran- 11/20-transfer 2 trodnevna, bez uspjeha, nema 🐧
    6.stimul.Gonal,Cetrotide-04/21-2 trodnevna,beta 0, nema 🐧

Lucyinthesky
    11. Ožujak 2021. 17:57

Curke sveznalice,tko je radio histeroskopiju u Ivf-u, kako to izgleda, u kojem dijelu ciklusa se radi, koliko košta i treba li Covid test(pretpostavljam da treba)?
    Tenksić :)

🧍‍♀️37-AMH 28 pmol/L, sve ok
    🧍‍♂️42-od astheno-normo
    1.Ivf stimul. Menopur, Elonva, Orgalutran-10/19-transfer petodn. -beta 0, nema 🐧
    2.i3. prirodni ciklus-bez transfera
    4.Ivf stimul.Rekovelle - 05/20-sve stanice nezrele, bez transfera
    5.Ivf stimul.Puregon, Menopur, Orgalutran- 11/20-transfer 2 trodnevna, bez uspjeha, nema 🐧
    6.stimul.Gonal,Cetrotide-04/21-2 trodnevna,beta 0, nema 🐧

BAJOMA
    11. Ožujak 2021. 18:05

Hvala svima na čestitkama  😘trebam rezime od 120 stranica❤️ mi danas izašli iz rodilišta . 
    https://ibb.co/RS8dHWj

nina889
    11. Ožujak 2021. 18:08

Pozdrav svima! Nadam se da ‘primate’ još jednu ženu u vašu grupu🤗 Nadam se da sam dobro napravila potpis, prvi put ovo radim pa oprostite 🙂 
    Molim vas za savjet,pomoć. Suprug i ja (32 godine i jedan i drugi)  smo godinu i pol pokušavali doći do trudnoće prirodnim putem, ali eto nažalost ona se nije dogodila. Ove godine smo se odlučili javiti u Petrovu, na odjel humane reprodukcije i krenuti sa postupkom potpomognute oplodnje i tu kreću problemi. Nakon odrađenih prvih pretraga, OGTT- šećer nakon 120 min mi je 5.8, inzulin 69.3. Endokrinolog mi pripisuje terapiju za inzulinsku rezistenciju.Od ostalih pretraga Anti Mullerov hormon 61, dok je androstendion 16.  Na ultrazvuku mi je vidljiva pregrada 13 mm. Iduća pretraga  sonoHSG, nakon čega doktori zaključuju da je lijevi jajovod s odgodom otpušta otopinu, dok je desni jajovod neprohodan. Idući step je HYSC pod kontrolom LPSC.  Ima li koja od vas ovakva iskustva? Uz napomenu da mi je sad već 4 dan od pretrage sonoHSG i dalje imam spotting (crvenkastosmeđi), da li je to normalno? Ima li nekoga da se našao u istoj situaciji kao i ja? Hvala unaprijed :)

👩32👨31
    On ✅
    Ja-PCOS, inzulinska rezistencija,pregrada 13 mm,lijevi jajovod s odgodom,desni neprohodan,AMH 61
    Od 9/2018 pokušavamo prirodno, 2021 zapoceli sa MPO
    3/2021 sono HSG, potrebna HYSC

MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    11. Ožujak 2021. 18:09

Lucyinthesky

Curke sveznalice,tko je radio histeroskopiju u Ivf-u, kako to izgleda, u kojem dijelu ciklusa se radi, koliko košta i treba li Covid test(pretpostavljam da treba)?
    Tenksić :)

Znam samo da se radi o prvom dijelu ciklusa, između m i ovulacije, da se izbjegne ugrožavanje  potencijalne spontane trudnoće. Ostalo me baš zanima kakvo će ti iskustvo biti. Radi ti G? Meni je to na popisu prije iduće stimulacije u svibnju... 

💔💔💔

Sara 🌸
    11. Ožujak 2021. 18:10

BAJO1

Hvala svima na čestitkama 😘trebam rezime od 120 stranica❤️ mi danas izašli iz rodilišta .

Bajooooo, pa ona je med medeni 😍🐻🍯 Želim ti brz oporavak! 💕💕💕

04/2021➡️ 💙 🎊🎉🎊

anabelaaaa
    11. Ožujak 2021. 18:31

BAJO1

Hvala svima na čestitkama 😘trebam rezime od 120 stranica❤️ mi danas izašli iz rodilišta .

Kakav slatkis😍😍
    Cestitke I od mene.
    Forumska beba🤗
    Za ovo vrijedi svaka zrtva!

38god.
    Hormoni✔AMH-0,053 ng/ml(Odlican amh kad pogledamo rezultate ispod)❤
    Spermio✔endo operisana 2011g.
    Predlozen ivf,UZ 20.02'21
    I Ivf; 6 j.celija.4 oplodjene..
    2 blastociste 🐧🐧, 2 prestale s razvojem u ranom stadiju blastociste.
    Stimulacija: Menopur,femare,cetrotide,ovitrele.
    28.04 2021 transfer-fet(vracene 2 blastice)
    Beta 10.05. Negativna,2,1
    Nemamo vise smrzlica...😏

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.