Bok cure, nakon nekoliko neprospavanih noci od straha od neznanja moja agonija se ustvari povecala. "Mengu" sam dobila jutros, citavu noc su me jajnici boljeli. Nisam spavala jer sam "osluskivala" jer ce biti lose da idem u bolnicu il kaj. Moja beta je danas 136 😟. Umjesto da je pala PORASLA je. Doktor kaze da moze biti i dobro (valjda ima iskustva s nekim cudima 🤔) ali i najvjerojatnije lose jer vuce na vanmatericnu. Sto god bilo lose nadam se samo da ce metoda rjesenja biti najmanje stetna za moju buducnost. Najgore bi mi bilo da ostanem bez desnog jajnika koji jedini proizvodi moje js 😥. Ovih dva tjedna sumnje i ne moci utjecaja na to me ubi. Ni tablete za spavanje mi ne pomazu 😫
Necemo mislit odmah na najcrnji scenarij 😔😔 samo mi nije jasno sta se dogadja? Mislila sam da, kad krene padat, da pada a ne raste.. Tako da mi stvarno jasno... Ali bit ce sve dobro, koliko moze bit dobro u ovoj situaciji 💜❤
👨🏻41, 👩🏻35
3 godine pokušavanja
u lipnju 2020. krenuli sa MPO(poliklinika IVF)
Asthenoteratozoospermia
AMH: 38,2
1.postupak: 06/20-AIH: neuspješno
2.postupak: 07/20-ICSI- ELONVA, MENOPUR, ORGALUTRAN I BREVACTID 5000 -punkcija 21 js, 12 oplođeno,
2 blastice(obe vraćene), nema 🐧
beta 10 dnt-649, 12 dnt- 1897
24.04.2021./01:43= 💝
Dolly čestitam 😍😍😍
VM raste, ali ne raste puno. Nemoj razmišljat da ćeš ostat bez jajovoda iako znam da te strah ☹️ prate te stalno, beta od 130 ne može napravit takvu štetu. Nadam se da ćeš uskoro izac iz te neizvjesnosti
🙋♂️ 26g. Dg: nalaz varira od oligoasthenonecrozospermie do normospermie
🙋♀️24.g. jajnici PCOS like
Poliklinika Škvorc
2/20 1.IVF (prirodni ciklus) - > beta 100
ab. compl. 6 tj. :(
9/20 2.IVF (prirodni ciklus) - > vraćen 1 osmostanicni
1. bhcg 12dpt 140
2. Bhcg 15dpt - > 680
23.10 vidljiva GV 11mm i ŽV 3 mm bez EO
03.11 7+0 veliki smo 9,3 mm i kuca nam ❤️
30.11 11+1 👶 4,4 cm 🥰
29.12 imamo curku ❤️
Dada, i ja sam ti htjela napisat da ne konzumiraš čaj od komorača. Ja ga obožavam, al sam čitala da se ne preporuča. NIJE SAD STRAŠNO STA SI POPILA DANAS DVI ŠALICE, samo nemoj ubuduće. 😉
Probaj sa grožđicama ako ih voliš. Ja isto imam zatvor, ne stalno, srecon unormalilo se zadnjih dana, ali npr znalo je bit perioda kad 4-5 dana nisam išla na wc. Al mene to toliko nije mučilo, samo bi primjetila kako ne idem, jer prije si moga po meni i mojoj stolici navit sat 🤣🤣
04/2021➡️ 💙 🎊🎉🎊
Dolly mi skupa na 1.3 idemo gledati svoje bebe 🥰🥰
Kako je ipak tvoja beta dobila lijep nastavak priče bez obzira šta si pisala da je mala ❤️🥰
Ja sam danas koma, od jutra muku mučim sa wc, nikako i nikako, maloprije sam plakala. Bojim se obaviti veliku nuždu, a ne ide, popila sam 2 maksimalno zaslađena čaja od komorača ali neeee 😪😪😪😪 bojim se uopće naprezati trbuh… Ako do jutra capiknem i otegnem papke eto hnshe šta je… Ak se ne javim eto ti je 😒😵😷🤕😰😱💩
Ako netko zna domaću alternativu za te tegobe neka mi javi a da nije čaj jer sam pokušala 🙈🙈🙈🙈🙈🙈🙈🙈🙈🙈
Nemoj više piti čaj od komorača, on ti se ne preporučava u trudnoći.
Ja svoje probleme najčešće riješim sa chia sjemenkama, psylliumom i jedem hranu sa puno vlakana - uopće ne jedem hranu koja zaštopava (kruh, tjestenina, …).
Zapravo je mješavina 30% komorač, 70% kamilica…to je jedino šta sam imala pri ruci… Skoro povratila, ništa mi ne pomaže.chia sjemenke nemogu ni u snu 🤢🤢🤢🤢 meni je to ljigavo 🙈🙈🙈
Ali neću više. Izdinstala sam si kupus, to mi inače dobro djeluje na probavu pa ću pokušati…😊
Da te utjesim, ja nisam nasla neko rijesenje za zatvor. A u pocetku je pogotovo grozno zbog terapije koju uzimas .. Cure kazu da znaju ujutro popiti i toplu limunadu i da im je onda probava ok.. Ali probaj sa jogurtom, meni donekle pomogne.
👨🏻41, 👩🏻35
3 godine pokušavanja
Asthenoteratozoospermia
2.postupak: 07/20-ICSI- ELONVA, MENOPUR, ORGALUTRAN I BREVACTID 5000 -punkcija 21 js, 12 oplođeno,
Dada mene protera slatki kapucino, ili jako slatki 3u1 s mlijekom. To me i izvan trudnoće potaknulo odma na vc
🙋♂️ 26g. Dg: nalaz varira od oligoasthenonecrozospermie do normospermie
🙋♀️24.g. jajnici PCOS like
Poliklinika Škvorc
2/20 1.IVF (prirodni ciklus) - > beta 100
ab. compl. 6 tj. :(
9/20 2.IVF (prirodni ciklus) - > vraćen 1 osmostanicni
1. bhcg 12dpt 140
2. Bhcg 15dpt - > 680
23.10 vidljiva GV 11mm i ŽV 3 mm bez EO
03.11 7+0 veliki smo 9,3 mm i kuca nam ❤️
30.11 11+1 👶 4,4 cm 🥰
29.12 imamo curku ❤️
MTB, Sara, Ruska1986 hvala 😊😊
Pokušati ću, pročitala sam da su problemi sa stolicom u trudnoći učestaliji nego prije.
I da sad sam pročitala da komorač nije dobar radi zgrušavanja krvi. Nisam hvala Bogu popila puno i dobro je što nije baš čisti komorač inače bi mi bilo baš krivo. Uvijek sam se vodila s tim da se bebama daje za grčeve pa reko ajde.. Popila sma možda 2,3 dcl, nadam se da neće štetiti. Kupus mi je sad prvi izbor 🙈🙈🙈🙈🙈
endometrioza
Miss da, u srijedu idem ponovo. Molim Boga da bude ok i da je hematom manji. Zadnji put je bio 4cm što spada u veće. Pijem utrogestan 3x2, na nalazu mi piše da ga pijem dok traje krvarenje ali nastavit ću do srijede pa vidjet s dotoricom dali da nastavim i dalje oralno ili vaginalno. Normabel popijem jedan navečer da uspijem zaspati inače bi vjerojatno cijelu noć buljila u plafon. A i paše mi da me malo smiri i opusti, ujutro se iskreno bojim ustati iz kreveta koliko me strah da opet ne krvarim. Dva puta mi je sad tako bilo da bi se ujutro probudila i imala izljeve krvi i sad mi je trauma svaki odlazak u wc. Ja sam inače do sad bila dosta aktivna pa mi ovo ležanje malo teže pada jer i inače sam osoba koja nema mira, ali izdržati ćemo mi sve za naše bebice.
Tuma 💛 iz tvojih usta u Božje uši, i ja i Miss bi odmah potpisale taj scenarij 🙂🙏🍀
Malo Tele i Marinela čestitam cure. Vaše mrvice su sa vama 🥳
Cim nema krvarenja, meni se to cini ok.. Mislim, i sa krvarenjem cure uredno iznesu trudnocu, ali je sigurno grozno kad vidis krv, a kamoli izljeve. Ali bit ce to sve ok, u srijedu se druzis sa svojom bebicom 🤗🤗
👨🏻41, 👩🏻35
3 godine pokušavanja
Asthenoteratozoospermia
Dada mene protera slatki kapucino, ili jako slatki 3u1 s mlijekom. To me i izvan trudnoće potaknulo odma na vc
Hahah to bi me i na povraćanje potaknulo, sve što ima veze sa mlijekom zadnja 3 dana, meni se želudac okrene 🙈🤣 ali probala bi i to samo da mi pomogne 😁😷🤕
endometrioza
Miss samo piši, sigurna sam da to ovdje nikome ne smeta. Jednog dana će druge cure koje se nažalost budu našle u našim problemima moći pročitati naše iskustvo i biti mirnije kad vide da je u trudnoći svašta moguće a da opet završi dobro.
Women name hvala ti mila 😘 vidim da si pisala za bakterijicu. Čitala sam da su u trudnoći infekcije česte, popit ćeš fino antibiotik i bude sve ok 😊
Dada već sam pisala. Ja imam oduvijek problema s probavom, lijena crijeva. Meni pomognu ili suhe šljive koje preko noći ostavim natopljene u malo vode (par komada) ili žlica maslinovom ulja natašte nakon koje popijem malo vode. To fino pomaže crijeva, treba koji dan da proradi (barem meni), pa ako hoćeš probaj. Samo se nemoj naprezati.
👱♀️- 34,amh 7.0 pmol/l 👦-38 astenozoospermia
05/18- 10/18- 4 inseminacije
11/18- prirodni ivf, et 3dn, beta 0
04/19- prirodni ivf, nema stanice
1.IVF 06/19 Kbc Rijeka, menopur 150, 1 folikul, 0 stanica
2.IVF- 02/20, Kbc Rijeka, gonal 150, 2 stanice, ET trodnevnog, beta 0
05/20- ivf poliklinika, histeroskopija i uklanjanje polipa
3.IVF 10/20, Ivf Lucinger., gonal 225, 5 stanica, et 3dan..Panorama test uredan,stiže nam dečko 💙
MTB, Sara, Ruska1986 hvala 😊😊
Pokušati ću, pročitala sam da su problemi sa stolicom u trudnoći učestaliji nego prije.
I da sad sam pročitala da komorač nije dobar radi zgrušavanja krvi. Nisam hvala Bogu popila puno i dobro je što nije baš čisti komorač inače bi mi bilo baš krivo. Uvijek sam se vodila s tim da se bebama daje za grčeve pa reko ajde.. Popila sma možda 2,3 dcl, nadam se da neće štetiti. Kupus mi je sad prvi izbor 🙈🙈🙈🙈🙈
Ma 2 šalice ti ne bi naštetile ni da je čisti, a kamoli mješavina. Samo ga nemoj više piti dok ne rodiš.
💔💔💔
Sortiraj odgovore
Najstariji